تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 13 از 16 اولاول ... 3910111213141516 آخرآخر
نمايش نتايج 121 به 130 از 153

نام تاپيک: موسیقی بانوان

حـــــرفـه ای magmagf's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض گیتی خسروی

موسیقی کلاسیک و ایرانی را نزد استادانی همچون افسانه خدابنده لو,پری ثمر,ئولین باغچه بان فراگرفته است .هنگام تحصیل موسیقی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به استخدام آموزش و پرورش و رادیو و تلوزیون درآمد ، سپس در اپرای رودکی مشغول به کار شد و بعددر همین زمان برای تکمیل تحصیلات و فعالیت های هنری اش به آلمان رفت و در کنسرواتوار موسیقی هامبورگ به تحصیل آواز پرداخت و دوره شش ساله این کنسرواتوار را گذراند .وی بعد ها موفق شد بالاترین درجه هنری را در دانشکده هنرهای زیبای هامبورگ با موفقیت تعلیم و تربیت آواز کسب کند .
    گیتی خسروی در حال حاضر مدیریت خانه هنرهای کلاسیک شرق و غرب را در هامبورگ بر عهده دارد .او یکی از اعضای اصلی جامعه یوهانس برامس و جانعه منوهین است و تا کنون اپرا هایی را از آهنگسازانی چون چایکوفسکی ،سن سان،واگنر ،وردی و . . . و اپراهای خیام را اجرا کرده است .

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض شهلا ميلاني

وي فارغالتحصيل هنرستان موسيقي از دانشگاه هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است. دوره آواز كلاسيك را با مرحوم حسين سرشار و خانمها فاخره صبا، اولين باغچه بان و آريا زند به پايان رساند. ضمناً يك دوره نيز در جمهوري آذربايجان تحت نظر خانم روميا كريمووا گذراند و در اپراي تهران به عنوان تك خوان فعاليت داشته است

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض افليا كمباجيان

متولد تهران و فارغ التحصيل هنرستان موسيقي تهران است. وي تحصيلات تخصصي خود را در رشته پيانو به سال 1341 در اكول نرمال موسيقي پاريس به پايان رساند و به منظور تدريس در «هنرستان عالي موسيقي» به تهران بازگشت. در سال هاي تدريس، با همكاري عليرضا مشايخي گروه موسيقي قرن بيستم، اولين گروه موسيقي در اجراي موسيقي مرن را پايه گذاري كرد و همزمان با استفده از چند فرصت مطالعاتي، در فعاليت هاي هنري كنسرواتوار ناسيونال پاريس و اكول نرمال موسيقي پاريس شركت نمود. اقليا كمباجيان از پيشكوستان تدريس پيانو در ايران مي باشند و تعداد زيادي از نوازندگان برجسته ايراني از ايشان بهره برده اند. وي در حال حاضر در اكول ناسيونال گشان فرانسه به تدريس مشغول مي باشند

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض مهسا قاسمي

مهسا قاسمي (1357- تهران)

وي در اولين سال ورود به هنرستان موسيقي تهران دروس مقدماتي ويلنسل را با مجيد اسماعيلي آغاز كرد و سپس نزد داود جعفري تا اخذ مدرك ديپلم ادامه داد. طي سالهاي 71 تا 75 بعنوان نوازنده ويلنسل با اركستر مجلسي رودكي، اركستر سمفونيك فرهنگسراي بهمن و اركستر مجلسي انجمن فرهنگي ايران و اتريش همكاري نمود. در سال 1374 (جشنواره موسيقي فجر) موفق به كسب مقام اول رشته تكنوازي ويلنسل شد. او در سال 1375 ازهنرستان موسيقي تهران فارغالتحصيل شد و همزمان موفق به اخذ پذيرش ازكنسرواتوار موسيقي كميتاس از كشور ارمنستان گرديد و علاوه بر حضور در كلاسهاي اساتيد بنام موسيقي ارمنستان جهت دروس دوئت ـ تريو و كوارتت، درسهاي ساز تخصصي خود را با پروفسور زاره سركيسيان ادامه داد. وي موفق شد دوره 5 ساله كنسرواتوار را در 4 سال، با درجه ممتاز و دريافت مدرك فوق ليسانس سوليستي ويلنسل به پايان برساند. همزمان با تحصيل علاوه بر عضويت در اركستر سمفونيك كنسرواتوار و چند گروه كوارتت و تريو، چند برنامه رسيتال به همراهي پيانو اجرا نمود. در خاتمه دوره كارشناسي ارشد نيز كنسروتوسن سانس را با همراهي اركستر سمفونيك ارمنستان در تالار بزرگ آرام خاچاتوريان اجرا كرد. بعد از بازگشت به ايران در دانشكده موسيقي دانشگاه هنر مشغول تدريس ويلنسل و آنسامبل شد كه اين همكاري تا كنون ادامه دارد. از جمله كنسرتهاي وي در سالهاي اخير، اجراي رسيتال ويلنسل و پيانو در سالن رودكي، اجراي چندين كوارتت و تريو، همچنين اجرا با اركستر زهي فرهنگسراي هنر از فعاليتهاي ديگر او بوده است. آخرين اجراي وي در آذر ماه سال 1381 در فستيوال موسيقي ملل با همراهي اركستر زهي ويرتوزهاي ارمنستان به رهبري لوريس چكناوريان بوده است

حـــــرفـه ای Asalbanoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض ترانه مکرم "ترانه سرا

ایسکانیوز: ترانه مکرم گفت: موسیقی و ابعادش مثل شهرت و پول و ... اینقدر مهم نیست که دشمن تراشی کنیم و حسادتهای بی دلیل داشته باشیم. ای کاش به این مساله فکر کنیم که اگر چیزی در سفره و کارنامه هنری ماست صرفا محبت خداست و اگر جنس ترانه هایمان باشیم، بسیاری از مشکلات حل می شود.

ترانه مکرم روز چهارشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز، گفت: از سال 79 ترانه سرایی را آغاز کردم اما از 15 سالگی شعر نو، غزل و سپید می گفتم.
    مدتی افتخار داشتم در کنار استاد جواد محقق در کانون روح الله شاگردی ایشان را کنم و به حق یکی از بهترین اساتید و مشوق های بنده بودند. اشعارم در چند جشنواره به عنوان اشعار برتر انتخاب شد.
    وی درخصوص همکاریش با خواننده ها افزود: من تا به حال با 210 خواننده همکاری داشته ام که قاعدتا 210 آلبوم هم باید باشد که به خاطر تاخیرهایی که همیشه در کار ما وجود داشته، همه این آلبوم ها آماده نیستند ولی با محبت جدید وزارت ارشاد و امید به کوتاهتر شدن ممیزها امیدوارم بقیه آلبوم ها روانه بازار شود.
    تعداد کسانی که با هم همکاری داشتیم آنقدر زیاد است که فکر نمی کنم حافظه یاری کند اما اسامی تعدادی از آنها را برایتان می گویم: خواننده هایی همچون دکتر محمد اصفهانی، خشایار اعتمادی، بهنام صفاریان، سیروان خسروی، سعید شهروز، بهزاد ابطحی، طوفان کرمی، مهدی مقدم، مهدی مدرس، امیر شهریار، فرزاد فرزین، محسن چاووشی، حامد هاکان و بسیاری از خواننده های دیگر.
    ترانه مکرم خانواده اش را در شناخت موسیقی بسیار موثر دانست و افزود: من در خانواده ای بزرگ شدم که موزیسین هستند، ساز می زنند اما نه به خاطر بازار بلکه برای دل خودشان و این فضا باعث شده ارتباط خوب و عمیقی با موسیقی داشته باشم و تقریبا نت ها را می شناسم، خیلی کم پیش می آید آهنگسازی از ترانه های من ایراد بگیرد و بگوید بیرون دارد یا خارج است.
    این ترانه سرا در خصوص استقبال مردمی از ترانه هایش گفت: من از دل می نویسم و هیچ وقت به شعرم به دیده تراول چک نگاه نکردم. حرف دل خودم را نوشتم و بعد حرف مشترک بقیه مردم شده است. اصل کار ما دل و قلب و انرژی است. اگر یک ذره به کارمان خیانت کنیم به موقع تلافی می شود.
    وی در خصوص رابطه شعر و ترانه خاطرنشان کرد: ترانه بحث آواست و چون موسیقی بحث آوایی دارد ما نمی توانیم اسم شعر عامیانه را ترانه بگذاریم ولی در کنارش یکی از غزلهای حافظ را ترانه بگوییم چون ریتمیک است. من تفاوت را در ریتم می دانم. خیلی از شعرها را دیده ام که دوستان آهنگساز نمی دانند چطور آن را روی موسیقی بنشانند؛ ولی شعر است و بسیار زیباست.
    ترانه مکرم معتقد است ترانه منفی لزوما مبتذل نیست و در این خصوص تصریح کرد: ترانه ممکن است مثبت باشد ولی بدترین ابتذال در آن دیده شود. من با ترانه های فحاش و هتاک مخالفم نه با ترانه های دل سوخته، زمانی که ترانه "خیانت" را نوشتم عین واقعیت جامعه من بود.
    مکرم درباره سطح سلیقه عمومی گفت: سطح سلیقه عمومی تغییر کرده و این تغییر فاجعه است زیرا به سرعت در حال تغییر است. من متاسفانه می بینیم موسیقی هر چقدر به سمت عجیب و غریب پیش می رود بیشتر مورد پسند واقع می شود. مردم ممکن است از یک کار کلاسیک، وزین و فاخر لذت ببرند اما همان قدر هم موسیقی عجیب را هم دوست دارند اما به نظر من ایراد از مردم نیست بلکه ایراد از کار ماست که جایی را غلط رفتیم و آنها چون دنبال رو ما بودند، اشتباه آمدند و مخاطبان ما تنوع طلب هستند.
    وی آینده ترانه را رضایت بخش ندانست و خاطرنشان کرد: دقیقا روی لبه تیغ راه می رویم و اگر کمی سهل انگاری کنیم، سقوط، و اگر سعی کنیم موانع را به طرز خوبی از سر راهمان برداریم و مقداری با دیده مهربانانه تری به موسیقی نگاه کنیم آینده روشنی خواهیم داشت که البته صد درصد به کمک همکاران خوبمان در وزارتخانه ها و ارگانهای مختلف نیاز داریم.

اگه نباشه جاش خالی می مونه Music_Fire's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2007
    محل سكونت
    Unknown

پيش فرض لي لي افشار

با لی لی افشار نخستین زن فارغ التحصیل دكترای گیتار جهان

این قطعه شما را تكان می دهد

مرضیه رسولی: این ماجرا زمانی روی داد كه او ۱۰ سال داشت. دخترعمه در طبقه بالای خانه عمه جان در حال تعلیم گرفتن از معلم گیتارش بود و او با حسرت چشم به دست هایی دوخته بود كه روی دسته گیتار بالا و پایین می رفت و نت ها را اشتباه می زد. صدای سحرآمیز ساز در خانه می پیچید و در سر او می گشت. كاش می شد لحظه ای آن گیتار را به او می دادند تا به معلم نشان داد كه می تواند خیلی بهتر از دختر عمه بزند. به خانه آمد و به پدر گفت كه می خواهد گیتاری داشته باشد. كه عاشق این ساز و صدایش شده است. فردای آن روز گیتار دخترعمه با نت هایش به او تعلق داشت. اینكه آیا دخترعمه با گیتار دیگری به ساز زدن ادامه داد یا نه در این ماجرا گم و فراموش شد.
    برای لی لی افشار معلم خصوصی گرفتند. او خود را با سازش در اتاق حبس می كرد و از این جعبه جادو كه به او داده بودند، صداهای تازه در می آورد. به هنرستان موسیقی رفت. به خود تكنیك فلامنكو یاد داد بی آنكه آن را از كسی یاد گرفته باشد. انگشت هایش را یكی بعد از دیگری بدون وقفه روی سیم های ساز فرود می آورد. «مثل گل انگشتانم باز می شد و برمی گشت. به این می گویند تكنیك رسكیادو.»
    اولین كنسرتش را در نوجوانی در كلیسای آلمان ها اجرا كرد و بعد دو كنسرت در كاخ جوانان داشت. صفحه های «آندره سگوویا» گیتاریست اسپانیایی را گوش می كرد و می خواست روزی مثل او ساز بزند. سال ۱۹۷۷۱۳۵۶ زمانی كه ۱۷ ساله بود، برای ادامه تحصیل از ایران رفت و چند سال بعد یعنی در سال ۱۹۸۶۱۳۶۵ یكی از ۱۲ گیتاریستی بود كه برای نواختن در كلاس های پیشرفته سگوویا در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی انتخاب شد. «عكس هایش روی وب سایتم هست. در كلاس های او راحت بودم. انگار دوست قدیمی ام را دیده باشم. به من گفت معلوم است كه روح فلامنكو داری. آن موقع ۹۴ سال داشت و یك سال بعد از دنیا رفت.»
    لی لی افشار از كنسرواتوار بوستون لیسانس گرفت. از كنسرواتوار موسیقی نیوانگلند در درجه فوق لیسانس فارغ التحصیل شد و دوره دكترایش را در نوازندگی گیتار در دانشگاه ایالتی فلوریدا گذراند. مدارك فقط در ایران اهمیت آنچنانی دارند. در یك كشور اهل موسیقی مهم این نیست كه چه مدركی از چه دانشگاهی داشته باشید. مهم این است كه خوب ساز بزنید و نوازنده خلاقی باشید. اما ایران كشوری اهل موسیقی نیست و برای اینكه به بقیه ثابت كنید لی لی افشار نوازنده خوبی است باید بگویید كه او اولین زن در جهان است كه توانست دكترای گیتار بگیرد.
    حالا ۱۶ سال است كه در دانشگاه ممفیس از ایالت تنسی آمریكا گیتار تدریس می كند، علاوه بر اینكه در اركسترها و آنسامبل های مختلف به عنوان نوازنده میهمان حضور دارد و ۳۰ یا ۴۰ كنسرت در سال اجرا می كند. اركسترها در آنجا فعالیت زیادی دارند و برای همین مدت كوتاهی در سال را به استراحت می پردازند. با این حال نوازندگان آن در ایام تعطیلات با اركسترهای دیگر هم كار می كنند و به عنوان نوازندگان میهمان به ایالت های مختلف می روند تا اینكه تعطیلات تمام شود و دوباره تمریناتشان را با اركستری كه به صورت دائمی در آن می نوازند، از سر گیرند.
    لی لی افشار از موقعی كه ایران را ترك كرده، این هفتمین سالی است كه برای برگزاری كنسرت و مستركلاس به ایران می آید. چند اجرای رسیتال گیتار كلاسیك و یك بار همراهی با اركستر لوریس چكناواریان به عنوان سولیست مجموعه اجراهای او را در این سال ها تشكیل می دهند. «اركستر آقای چكناواریان اركستر خوبی بود اما عجیب اینكه برای قطعاتی كه به سازهای بادی نیاز داشت، از سازهای دیگری مثل پیانو استفاده شده بود. قطعه مدام در حال تغییر بود و این بر نوازندگی من تاثیر می گذاشت.»
    امسال روزهای پنج شنبه و جمعه گذشته در تالار وحدت در حالی كه نور گرد سن روی او تنظیم شده بود، قطعاتی از ایساك آلبتیث، فرناندو سور، گرارد دروژد، آگوستین باریوس مانگوره، انریكه گراناذوس، رضا والی، گری آیستر و عاشیق ویصل نواخت. در میان این آهنگسازان چند نفری هم بودند كه قطعاتشان را برای گیتار لی لی افشار نوشته اند.
    گری آیستر آهنگساز اهل آمریكا یكی از آنها است. «از او خواستم قطعه ای بنویسد كه تم ایرانی داشته باشد و پیشنهاد كردم «مرغ سحر» را گوش كند و قطعه ای بر اساس آن بنویسد.» گری آیستر موسیقی مدرن می سازد و اگرچه روی موسیقی شرق و به خصوص چین كار كرده اما تا به حال موسیقی ایرانی به گوشش نخورده بود. او مرغ سحر مرتضی نی داوود را گوش كرد و بر اساس آن فانتزی در كوك دودیزمینور نوشت.
    از بچگی ملودی مرغ سحر را به یاد داشتم و می خواستم دوباره زنده اش كنم.
    خانم افشار در این روزهایی كه مشروطه صد ساله شده اجرای این قطعه مناسبت هم دارد.
    این را نمی دانستم. پس خیلی خوب شد.
    قطعه دیگری كه برای لی لی افشار نوشته شده «سه لت، اپوس ۱۰۲» متعلق به آهنگساز لهستانی «گرارد دروژد» است كه برای اولین بار در ایران اجرا شد. نوشتن چنین قطعاتی بستگی به میزان شناخت آهنگساز و نوازنده از یكدیگر دارد. برای ساخت چنین قطعه ای وقت زیادی صرف می شود. چون آهنگساز و نوازنده مدام با هم در تماس هستند. آهنگساز بخشی از قطعه را برای نوازنده می فرستد تا هم از اجرای آن روی ساز و هم حسی كه منتقل می كند باخبر شود. بعضی وقت ها آهنگساز قطعه ای می نویسد كه برای گیتار مناسب نیست و با این ساز نمی شود اجرایش كرد یا در انگشت گذاری ها مشكلاتی به وجود می آورد. افشار دوست دارد قطعاتی اجرا كند كه ملودی داشته باشند، به خصوص شرقی باشند. برای او كار كردن روی قطعه جدید كار پرهیجانی است، در حالی كه با یك بار زدن آن می فهمد كه قطعه به ساز او تعلق دارد یا نه. او را تكان می دهد یا نه.

«گذار» اثر رضا والی تنها قطعه ایرانی بود كه در رسیتال لی لی افشار اجرا شد. این قطعه در دستگاه نوا نوشته شده و برای اجرای آن افشار به گیتارش ربع پرده اضافه كرده است. «این اولین بار است كه چنین كاری می كنم. قبلا یا باید سیم را خم می كردم یا آن را زیادی بالا می بردم كه بی اشكال نبود مثلا در یك گام تند وقت نیست كه سیم را سریع بالا ببریم یا گاهی روی نت درست قرار نمی گیرد. بنابراین تصمیم گرفتم كه ربع پرده به سازم اضافه كنم. حالا می توانم خیلی از آهنگ های ایرانی را اجرا كنم. به خصوص آهنگ هایی كه برای سازهای دیگر نوشته شده اند. خیلی دوست دارم با آهنگسازان دیگری كار كنم و آنها را به نوشتن قطعه برای گیتار تشویق كنم. یكی از كارهای نوازنده این است كه رپرتوار سازش را وسعت دهد.» رضا والی قرار است قطعه دیگری در شور برای او بنویسد در حالی كه افشار به قطعات حسین علیزاده هم علاقه مند است و دوست دارد روزی بتواند ساخته هایی از او را اجرا كند. اما در ایران نسل آهنگسازانی كه برای اركستر یا ساز خاصی قطعه می نویسند، در حال انقراض است. خیلی وقت ها آنها تصمیم می گیرند برای اجرای قطعاتشان اركستر و گروهی تشكیل دهند و وقتی اجرای قطعات ساخته شده به پایان رسید، گروه منحل می شود. سال های زیادی است كه دیگر نوشتن قطعه برای گروه ها و نوازنده های دیگر در ایران مرسوم نیست. در عوض آهنگسازان در ساخت قطعات مناسبتی مثل روز اسناد ملی، روز صادرات، روز حمل و نقل و روز جهاد كشاورزی مدام از هم پیشی می گیرند.
    نواختن هر قطعه خلق دوباره آن است و بیچاره نوازندگانی كه قرار است این قطعات یك بار مصرف را مدام خلق كنند. لی لی افشار می گوید: «برای اینكه یك قطعه را خوب اجرا كنید باید عاشق آن باشید وگرنه شنونده حتما متوجه می شود كه با احساس نمی نوازید. قطعه باید شما را تكان دهد تا در شنونده تاثیر خود را بگذارد.»
    اینها حرف هایی است كه او در مستركلاس های گیتار با شاگردانش در میان می گذارد. امسال در این مستركلاس های سه روزه ۶۰ نفر شركت كردند. كسانی كه علاقه و استعدادشان خیلی بهتر از نوازندگان گیتار در كشورهای دیگر است و فقط باید به درك و استنباط درستی از موسیقی برسند، باید روی تكنیك و موزیكالیته كار كنند. «من می گویم بروید به اپرای موتسارت و موسیقی بتهوون گوش دهید تا بتوانید سبك را بشناسید. نوازنده باید سبك را بشناسد و تفاوت دوره های مختلف را بداند. البته می دانم كه در كلاس های موسیقی این چیزها را به نوازنده یاد نمی دهند. اما آنها باید خودشان دنبالش بروند و مدام موسیقی گوش دهند تا اینكه احساس آزادی كنند و بتوانند در اجرای قطعات خلاقیت داشته باشند. مثلا وقتی قطعه فلوت سحرآمیز موتسارت را اجرا می كنند باید بدانند در آن زمان چه چیزهایی در موسیقی اهمیت داشته یا اینكه آن موقع در اپرا و باله چطور لباس می پوشیدند.»
    لی لی افشار خود دوست دارد قطعات معاصر را اجرا كند البته به موسیقی موتسارت هم علاقه مند است. تا به حال چهار سی دی از اجراهای او در آمریكا منتشر شده كه قرار است به زودی موسسه ماهور آنها را در ایران منتشر كند. همچنین كتابی با عنوان «پنج آواز محلی ایرانی» از سوی نشر «مل بی» در آمریكا وارد بازار شده است. علاوه بر این افشار تصمیم دارد برای شاگردانش در ایران متد جدید گیتار بنویسد و مسائل و مشكلاتی را كه در مستركلاس ها دیده، در این كتاب توضیح دهد. مثلا در این مستركلاس ها او می شنود كه هنرجویان می گویند فلان نوازنده معروف، باخ را به این شیوه می نوازد پس ما هم باید مثل او انگشت گذاری كنیم و بزنیم: «كسی نمی تواند بگوید كه باخ را باید به چه شیوه ای زد بلكه نوازنده خود باید به درك درستی از اجرای هر قطعه برسد. این دلایلی است كه برای اجرای هر قطعه در ایران می شنوم در حالی كه در كشورهای دیگر چنین مسائلی حل شده است. مسئله دیگر انگشت گذاری آنها است كه مربوط به متد قدیمی است در حالی كه من در این كتاب می خواهم انگشت گذاری به شیوه جدید را به آنها یاد بدهم.»لی لی افشار می گوید كه سال ها طول می كشد تا یك نوازنده تكنیك گیتار كلاسیك را یاد بگیرد. برای همین بیشتر نوازنده ها به دنبال گیتار پاپ می روند. مثلا آنها نمی توانند در مدت كوتاهی تكنیك «ترمولو» را اجرا كنند. یادگیری این چیزها صبر و حوصله می خواهد تا اینكه انگشت ها مرتب و بدون وقفه بر سیم های ساز فرود بیایند. لی لی افشار از ۱۶سال پیش در ممفیس زندگی می كند. جایی كه گیتاریست زیاد دارد و همه به این ساز علاقه مند هستند اما بیشتر بلوز و جاز می زنند و كمتر كسی به سراغ گیتار كلاسیك می رود. برای لی لی افشار با اجرای نزدیك ۴۰ كنسرت در سال، زندگی روی سن شكل می گیرد. «زمانی بود كه به من می گفتند چرا گیتار كلاسیك می زنی. ویولن بزن. اما من گوش نمی كردم چون عاشق سازم بودم. برای بعضی ها سه تار یا پیانو خوب است اما من گیتار را به هر ساز دیگری ترجیح می دهم. می دانید ساز خیلی گرمی است. آن را در آغوش می گیرید و بدون نیاز به واسطه ای مثل مضراب یا آرشه، با انگشت هایتان آن را می نوازید. برای همین در هر خانه ای كه بروید یك گیتار هم می بینید. همه صدایش را دوست دارند و دوست دارند برای خودشان ساز بزنند.»

مجموعه ای غریب

لی لی افشار متولد تهران از ۱۰سالگی فراگیری گیتار را آغاز كرد. با درجه های لیسانس و فوق لیسانس موسیقی در رشته نوازندگی گیتار از كنسرواتوار بوستون و كنسرواتوار موسیقی نیوانگلند فارغ التحصیل شد و نخستین زنی در جهان بود كه موفق به اخذ درجه دكترا در نوازندگی گیتار در دانشگاه ایالتی فلوریدا شد.لی لی افشار یكی از ۱۲ گیتاریست بین المللی بود كه برای نواختن در حضور مائسترو سگوویا دركلاس های پیشرفته او در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی انتخاب شد. آن موقع بود كه مائسترو سگوویا پیش بینی كرد كه او نوازنده برجسته ای خواهد شد.علاقه او به موسیقی معاصر باعث شد كه از نخستین اجراكنندگان آثار جدید رضا والی، گری آبستر، جرارد دروژد، لوریس چوبانیان، آرن ملنس، كامران اینجه، باربارا كلب، مرلین زیفرین و سالوادور براتونز از میان دیگران باشد. او كنسرت های متعددی در كشورهای آمریكا، انگلستان، ایرلند، كانادا، فرانسه، ایران، اردن، دانمارك، ایتالیا، آفریقا، نیوزیلند، استرالیا و آمریكای جنوبی برگزار كرده است. همچنین در ویگمور هال Wigmore Hall لندن، مركز هنرهای اجرایی كندی، فستیوال بزرگ موسیقی گرند تتان
    Grand Teton، فستیوال موسیقی اسپن، مدرسه هنرهای تجسمی بنف، فستیوال موسیقی مانتون Menton در جنوب فرانسه و آكادمی آمریكایی در رم نواخته است. واشینگتن پست لی لی افشار را «بی نقص و حیرت انگیز» توصیف كرده است. او به عنوان بهترین گیتاریست كلاسیك زن برنده جایزه ارویل ایچ گیبسن شده است. ضبط های لی لی افشار از ۲۴ كاپریچوی گویا اثر كاستل نونوو تنسكو و تنگی می لعل
    Jug of Wine and Thou A توسط سامیت ریكوردز و نیز مسخ Possession و آخرین آنها Hemispheres توسط آرچر ریكوردز منتشر شده اند. همچنین كتابی با عنوان «پنج آواز محلی ایرانی» با نشر مل بی منتشر كرده است. لی لی افشار در حال حاضر رئیس برنامه گیتار Guitar Program دانشگاه ممفیس است كه در آنجا جایزه استاد برجسته دانشگاه در سال ۲۰۰۰ Eminent Faculty2000 به او تعلق گرفته است. Helispheres چهارمین و تا به حال بهترین ضبط لی لی افشار بوده است. او هنگام جست وجویش به دنبال موسیقی نو مجموعه ای شگفت انگیز از آهنگسازانی كه برخی از آنها قطعاتی مخصوص خود وی نوشته اند را كشف كرده است. نتیجه Helispheres است، یعنی مجموعه ای غریب از آثار آهنگسازان بین المللی از جمله رضا والی، ریكاردو مویانو، جرارد دروژد، كارلو دومنیكونی، جان شنایدر، لئو بروور، گری آبستر و مرتضی نی داوود با اجرای افشار.

حـــــرفـه ای Asalbanoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض آموزش در هنرستان موسیقی دختران باید اصلاح شود

به نوع آموزش موسیقی به هنرجویان معترضم به عنوان نمونه و به هیچ عنوان خبری از تدریس موسیقی سنتی نیست .
    مهربانو توفیق نوازنده سه تار ضمن بیان این مطلب در گفتگو باخبرنگار مهر گفت : ماهیت هنر موسیقی از جنبه های مختلف زیر سئوال است و آقا و خانم هم ندارد چراکه به نظر می رسد مسئولان با نوع تصمیم گیری های خود به چیزی جز ایجاد محدودیت در حوزه موسیقی فکر نمی کنند که نمونه بارز آن حذف جشنواره گل یاس است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد : به نظرمن همه چیز دست به دست هم داده تا موسیقی سنتی و اصیل ایران با وجود تمام محدودیت های ایجاد شده به دست فراموشی بسپارندبه عنوان نمونه می توان به عملکرد صدا وسیما اشاره کرد همه جور تصاویر خشونت بار و انواع و اقسام برنامه های پرزرق و برق پخش می شود اما دریغ از اینکه گوشه ای از ساز ایرانی را در جهت معرفی موسیقی نشان دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد : تا زمانی که اعمال سلیقه در هنر به ویژه در موسیقی وجود دارد و تا وقتی که هنرمند فضای مناسبی برای کار ندارد هنر و هنرمند پیشرفت نخواهد کرد ضمن اینکه به نظرمن خانم ها تمام تلاش خود را می کنند ولی مسئولان به جای حمایت ، امکانات و فضاهای مناسب را (مانند جشنواره گل یاس) از آنها می گیرند.

خبرگزاری مهر

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض گروه خاتون در تالار انديشه كنسرت مي‌دهد

كنسرت موسيقي سنتي و محلي گروه «خاتون» به سرپرستي" نازلي پسيان" 21 و 22 تيرماه در تالار انديشه حوزه هنري برگزار مي‌شود.

تصنيف‌هاي "با من صنما" و "عشقت به جانم" و شماري از قطعات موسيقي محلي لري و خراساني با تنظيم مسلم علي‌پور، از جمله آهنگ‌هايي است كه در اين كنسرت با دف و دايره شاهين پسيان، تنبك ماهور زماني‌پور، كمانچه مسلم علي‌پور، تار ميلاد علي‌پور، بربط بابك غسالي و سه تار اميررحماني اجرا خواهد شد.

نازلي پسيان، شعله ثابتي، مسلم عليپور، حامد كاظمي و آرام علي‌پور نيز در اجراي قطعات اين كنسرت همخواني خواهند كرد.

كنسرت گروه خاتون به كوشش مركز موسيقي حوزه‌هنري، ساعت 30/20 روزهاي ياد شده در تالار انديشه برگزار مي‌شود.

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض زنان موسيقي‌دان ايران تجليل شدند

ايسنا: هشتمين آيين آواي دوست و مراسم پاياني جشنواره‌ي آواي مهر، پنجشنبه ‌١٤ تير در تالار وحدت برگزار شد.

همزمان با سالروز ميلاد بانوي آب و آيينه، حضرت زهراي اطهر (س) و روز مادر، اين برنامه برگزار شد كه به تجليل از بانوان پيشكسوت موسيقي تعلق داشت و با اهداي جوايزي به برگزيدگان جشنواره‌ي آواي مهر به پايان رسيد.

نخست، نمايش مستندي از نوازندگي و آهنگسازي فخري ملك‌پور و آذين موحد، پخش شد كه به معرفي آنها پرداخته و به سوابق كاري نيز اشاره مي‌كرد.

فخري‌ملك‌پور معتقد بود كه عشقش پيانو، آن هم از نوع ايراني است و دكتر موحد كه فلوت را از ‌١٣ سالگي آغاز كرده و دانش آموخته‌ي مدرسه‌هاي موسيقي اروپاست، ‌نيز مي‌گفت: يك استاد بايد خود در حيطه‌هاي مختلف اجرا و پژوهش در جامعه فعاليت داشته باشد.

در اين برنامه كه توسط موسسه‌ي نغمه‌ي شهر و سازمان فرهنگي‌، هنري شهرداري تهران برگزارتدارك ديده شده بود، بابك رضايي، ‌مدير عامل انجمن موسيقي ايران به روي صحنه آمد و گفت: همانطور كه مقام معظم رهبري در ديدار با بانوان كشور فرمودند، جمهوري اسلامي بعد از انقلاب بهترين فرصت‌ها را براي بانوان مهيا كرده است، اين يك واقعيت انكار ناپذير است و با آمار و اصول علمي قابل اثبات است.

وي افزود: امروزه براي فعاليت‌هاي ورزشي بانوان شرايط دارد مهيا مي‌شود، بايد سعي كنيم امور فرهنگي ايشان را نيز افزايش دهيم و جا دارد كه برخي از فرهنگسراها به‌صورت تخصصي و دايمي به مساله‌ي موسيقي بانوان بپردازند.

رضايي تاكيد كرد: آن مقداري كه بعد از انقلاب فضا در عرصه‌هاي مختلف براي بانوان پيدا شده، اما به انتظاري كه براي موسيقي داشته‌ايم، نرسيده‌ايم. البته قبول مي‌كنيم كه برخي قصور از طرف مديران بوده، اما در موسيقي بانوان بستر وسيعي براي فعاليت وجود دارد كه تلاش بيشتر ايشان در اين زمينه را مي‌طلبد.

وي خاطرنشان كرد: ‌انتظار مي‌رود پيشكسوتان، هنرجويان را بيش از پيش ياري كنند تا به شان واقعي بانوي ايراني دست پيدا كنيم.

رضايي از سوي انجمن موسيقي قول داد كه با تمامي وجود همراه بانوان باشيم و از هيچ كمكي دريغ نكنيم. سپس، آهو ايراني،‌ نوازنده‌ي تنبور به اجراي قطعه‌اي به‌صورت تك‌نوازي پرداخت.

فريبا يوسفي، شاعر نيز در اين برنامه حضور داشت كه به دكلمه‌ي قسمتي از آثارش پرداخت.

در ادامه‌ي نمايش مستند شاهد بيوگرافي و سخنان پروين صالح و مهدخت فجر بوديم؛ صالح كه اساتيدي چون معروفي،‌ حسين تهراني، ‌وزيري تبار و ... داشته به دعوت مرحوم پيرنيا به برنامه‌ي گل‌هاي راديو رفته و به‌عنوان نوازنده‌ي ويولا به فعاليت پرداخته و همچنين به دعوت مرتضي حنانه براي تلويزيون دعوت شده است.

وي ‌٢٠ سال همكاري با فرامرز پايور را بهترين دوره‌ي آموزشي خود مي‌داند. مهدخت فجر كه دليل علاقه به ترانه‌سرايي را، عشق به موسيقي مي‌داند، اولين ترانه‌اش به نام هميشه بهار گيلانه را در سال ‌١٣٤٩ سروده كه خوانندگي آنرا ناصر مسعودي برعهده داشته است.

وي كه امكان همكاري با سيمين بهبهاني، معيني كرمانشاهي، عماد خراساني، هوشنگ ابتهاج و فريدون شيري را در شوراي شعر راديو داشته است، معتقد است، ترانه‌سرا بايد موسيقي را بفهمد نه اينكه موسيقي‌دان باشد؛ بلكه با موسيقي آشنا بوده و همانند يك آهنگساز كه شعر را مي‌فهمد، موسيقي را دريابد. يك آهنگساز نيز شاعر نيست، اما درك مطلوبي از شعر دارد. سپس غزال ناظر فصيحي، نوازنده‌ي پيانو و از شاگردان فخري ملك‌پور، به‌همراه حسن آزاده‌فر،‌ نوازنده‌ي تنبك به اجراي برنامه پرداختند.

معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، نيز در سخناني گفت: با ديد سطحي، امروز به نظر مي‌رسد بخشي از عرصه‌ي هنر با برخي از مسائل مديريتي در جدال به سر مي‌برد. اما من اين موقعيت را موقعيت گفت‌وگو مي‌نامم و معتقدم ما هيچ‌گاه پس از انقلاب گفت‌وگوي كامل و صحيحي بين سه ركن هنر، مديريت و مردم نداشته‌ايم، اين برنامه مي‌تواند نشان دهنده‌ي همين گفت‌وگو باشد.

محمد مهدي عسگرپور افزود: جريان‌هاي كم‌مايه، مبتذل، تلقي درستي از هنر ندارند و هنر را همان چيزي مي‌دانند كه خود ارايه مي‌كنند و اين موجبات سوتفاهم را فراهم مي‌كند.

او تصريح كرد:‌ گوشه‌نشيني و كنج عزلت گزيدن تنها وضع كشور ما را بدتر مي‌كند و كم‌كم شكل صحيح هنر از ياد مي‌رود.

پس از آن، ژوان شاطريان، هنرمند خردسال، به اجراي برنامه پرداخت و ارفع اطرايي، دبير جشنواره، گفت: هميشه درباره‌ي گذشته‌ي زن موسيقي‌دان ايراني، تحقيقاتي كرده‌ام و در تاريخ افتخارات ايراني هميشه شاهد ردپاي زن هنرمند و آگاه به مطالب ديده مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: در شاهنامه آنجا كه نام يلان و پهلوانان مي‌ايد، همراه با نام زنان موسيقي‌دان، آزاده، فتنه و سوسن است و جالب است بدانيد خالق مولودي‌ها با تم‌هاي مختلف زن‌ها بوده‌اند، آن هم زن‌هايي كه پشت پرده‌هاي حرمسرا بودند.

اطرايي تاكيد كرد: نقش زن را در لالايي‌ها و برخي رجزخواني‌ها نمي‌توان انكار كرد. اين نخستين بار است كه زن موزيسين به عنوان تجليل به روي صحنه مي‌آيد.

آذر هاشمي، نماينده‌ي هيات داوران جشنواره، نيز گفت: جشنواره‌ي موسيقي بانوان در برگيرنده‌ي ويژگي‌هاي مختلفي است، اما مهمترين ويژگي آن حس غالب بر موسيقي است، به لحاظ تكنيكي و اجرا نمي‌توان آن را به‌صورت اختصاصي بررسي كرد چرا كه موسيقي متعلق است به تمامي اقشار جامعه و جنسيت در آن تاثيري ندارد.

وي با تاكيد بر اين اعتقاد كه اكثر شركت‌كنندگان آثار قابل توجهي ارايه كرده‌اند، گفت: عمده‌ترين نقطه ضعف اين جشنواره وسيع و فراگير نبودن فراخوان‌ها بوده است كه در هنرستان‌ها و مراكز آموزش عالي پخش نشده است.

هاشمي افزود: پيشنهاد هيات داوران برايا جشنواره‌هاي بعدي مشخص كردن گروه سني است، در اين جشنواره هيات داوران از حدود ‌٨٠ اثر ارسال شده، ‌٣٣ اثر تك‌نوازي و تك‌خواني و ‌١٥ گروه براي شركت در مرحله‌ي دوم انتخاب شد، كه نتايج نهايي برگزيدگان اين جشنواره به معناي ضعيف بودن ديگر آثار نبوده است.

وي تاكيد كرد:‌ اين سوال مطرح مي‌شود كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چه دليل و توضيح موجهي براي حذف جشنواره‌ي گل ياس دارد كه اكنون دو سال است برگزار نمي‌شود؟

در بخش نخست اهداي جوايز آواي مهر، تك‌نوازي و تك‌خواني، آهو ايراني، نوازنده‌ي تنبور،‌ زهرا نادري، ‌نوازنده‌ي دف، اينانلو، تك‌خوان پاپ، فريبا آذرگون، نسرين هوشمندزاده و ساناز ميلاني، تك‌خوان پاپ، پونه زارعي، سنتور و ساغر خادم، تنبك جوايزي را دريافت كردند،.

همچنين جايزه‌ي ويژه به ژوان شاطريان خردسال‌ترين نوازنده‌ي جشنواره‌ نيز داده شد.

منتخبان بخش كلاسيك هم شبنم حسين‌زاده، فلوت، گلبرگ گيو، فلوت، روشنك نوشين، فلوت و شقايق خانزادي، آواز كلاسيك، بودند و داوران در دو بخش موسيقي سنتي و سازهاي كوبه‌يي دو مقام را انتخاب كردند.

گروه سمن‌بويان به سرپرستي الهام كاظمي در مقام نخست و گروه آوين به سرپرستي ماهور احمدي در مقام سوم موسيقي سنتي قرار گرفت.

گروه مدينا، به سرپرستي مهرسيما سعادت و گروه مشتاق به سرپرستي نازنين بحيرايي مقام اول و سوم در سازهاي كوبه‌يي را به‌دست آوردند.

در بخش جنبي نيز گروه طره به‌سرپرستي منصوره علي‌مردي با مضمون حركات مووزن آييني جايزه‌اي را دريافت كردند.

به گزارش ايسنا، با حضورحسين دهلوي، كمال پورتراب، ‌يوسف زماني،‌ عسگرپور، بابك رضايي و عباس سجادي از هنگامه اخوان، سوسن اصلاني،‌ افليا پرتو، مليحه سعيدي، مهرنگ صفاييه، آذر هاشمي و ارفع اطرايي به عنوان پيشكسوتان موسيقي بانوان تقدير شد.

از مسوولان برگزاري جشنواره در بخش اجرايي نيز تقدير شد و مهدخت فجر يكي از شعرهاي خودش را با مطلع، باز روزي پناه خواهم برد/ من به آغوش سرد تنهايي، خواند كه در قالب چهارپاره بود و به حديثي از حضرت امام صادق (ع) اشاره كرد كه هيچ گرياني را نديدم كه زيباتر از قلم تبسم كنم.

بخش بعدي برنامه اجراي موسيقي مقامي از موسيقي تركمن بود كه با استفاده از سازهاي زنبورك، دو تار و كمانچه نواخته شد.

قسمت پاياني نماهنگ متعلق به خاطره پروانه و مهربانو توفيق بود و به اين نكته اشاره شد كه اقدس خاوري هنگامي كه براي اولين بار اجرا مي‌كرد استاد صبا، به‌ياد مادر، ‌نام خاطره پروانه را براي وي انتخاب كرده است.

مهربانو توفيق كه نخستين بانوي عضو هيات علمي موسيقي است، ساز سه‌تار را نزد استاد زرين‌پنجه و احمد عبادي آموخته و فوق ليسانس موزيكولوژي خود را از دانشگاه سوربن فرانسه دريافت كرده است.

پيامي نيز از خاطره پروانه، كه به‌دليل كسالت براي دريافت جايزه حضور نداشت، خوانده شد. در بخش تجليل ويژه از بانوان در هشتمين آيين آواي دوست از مهربانو توفيق، پروين صالح، مهدخت فجر، فخري ملك‌پور و دكتر آذين موحد تقدير شد كه موحد جايزه‌اش را نپذيرفت و گفت: جنس زن اصولا "غير" به‌حساب مي‌آيد و تا زماني كه اين مرزهاي جنسيتي از بين نرود، اين جايزه را نزد شما به امانت مي‌گذارم تا روزي با اعتقاد و ايماني بيشتر آنرا دريافت كنم.

در بخش پاياني اين برنامه نيز گروه مدينا به سرپرستي مهرسيما سعادت، سه قطعه‌ي چشمه و موج منظومه ووصل را به روي صحنه بردند.

تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    esfahan

پيش فرض نگار نوراد

تاريخ تولد : تير 1362 - تهران

تحصيلات : ديپلم هنرستان موسيقي و دانشجوي هنرستان عالي موسيقي

حرفه : نوازنده ويلنسل و مدرس موسيقي کودکان

فعاليت هاي هنري

§ آغاز فراگيري ويلنسل در هنرستان موسيقي تحت تعليمات آقايان داوود جعفري ، مجيد اسماعيلي وکريم قرباني از سن 12 سالگي

§ آغاز فعاليت ارکستري با ورود به ارکستر سمفونيک جوانان در سال 1379

§ عضويت در ارکستر فيلار مونيک تهران در سال 1379

§ عضويت در ارکستر زهي فرهنگسراي هنر در سال 1379

§ آغاز فعاليت تدريس موسيقي کودکان از سال 1381 تا کنون

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •