نه- عرض [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که بعنوان ابزار از ریسمان استفاده می شده (وقتی که گل مجسمه هنوز خیس بوده و می شده بهش فرم داد)
از نظر من شباهتش به لگن عریض، بسیار قوی تره و البته بررسی مجسمه های دیگه و مطالعه منابع در این زمینه هم این رو تایید می کنند... این هم یکی دیگه که امروز در سایت موزه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دیدم:
همونطور که گفتم یکی از کاربردهای اصلی Dogu ها این بوده که قرار بوده یاور در امر زایمان و سمبل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] باشند.. اصلاً تم باروری ، در هنر دوره jomon بسیار مرسوم بوده ... پروفسور [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، (متخصص باستان شناسی ژاپنی) میگه "بسیاری از Dogu ها، نماینده زنهایی با شکم های برامده (باردار) هستند" ...
این پیکره ها در هزاره دوم قبل از میلاد حالت واقعگرایانه تر داشته اند و در دوره جومون نهایی حالت استیلیزه تر به خود گرفته اند (عکس فوق)... مثلا یکی از مهمترین Dogu هایی که متخصین در زمینه "باروری" بهش می پردازند به نام "ونوس" نامگذاری شده (ضمیمه اول) ... تاکید روی فرم غالب لگن بزرگ – سینه های مشخص – شکم برآمده – دست و پای کوچک در همه اینها واضحه.(ضمایم)
ساخت مجسمه هایی که نماینده باروری باشند چیز عجیبی نیست و از آسیا تا آمریکای جنوبی مرسوم بوده... از دائره المعارف [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نقل می کنم:
از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (جلد دوم – ص.75) نقل می کنم:Dogu های ژاپنی مشابه بسیاری از پیکره هایی هستند که مشخصاً بارداری را به تصویر می کشیده اند و در تمدنهای گوناگون کهن نیز موجود است.
چنیدن Dogu مکشوفه در شمال ژاپن انسانهایی را در وضعیتی نشان می دهند که ظاهراً نماینده حالت "وضع حمل".. بوده است...توجه کنید؛ عرض شد : کافی ندونه.. این با نادیده گرفته تفاوت اساسی داره...