"فردوسيپور فوتبال هلند" در تمرينات پرسپوليس
ايان رولف:
من براي آوردن بازيكن به اينجا نيامدهام!
پيشرفت در گرو رعايت اصول حرفهيي است
مفسر هلندي فوتبال گفت: تمام تيمهاي بزرگ اروپا رشد نكردهاند جز اينكه اصول حرفهاي را رعايت كردند.
"ايان رولف" مفسر هلندي فوتبال كه در يكي از كانالهاي تلويزيوني هلند مشغول به فعاليت است، و در تمرينات پرسپوليس حاضر شده،اظهار كرد: من براي ديدار با افشين قطبي به ايران آمدهام و در طول يك هفتهاي كه در ايران هستم، شرايط فني پرسپوليس را هم ميبينم. شنيدهام كه ماركو دستيار برزيلي قطبي بازيكني را براي اين تيم آورده بود اما، من براي آوردن بازيكن به اينجا نيامدهام و تنها قصد ديدار با قطبي و ارزيابي شرايط كاري او را داشتم.
وي دربارهي احتمال همكاري آيندهاش با سرمربي تيم پرسپوليس گفت: افشين مربي خوبي است و من هميشه دوست داشتم و دارم كه با او كار كنم. من فيلم بازيهاي پرسپوليس را به صورت DVD ديدهام و بسيار هيجانزده شدهام از اين كه 90 هزار تماشاگر براي ديدن بازيهاي اين تيم به استاديوم ميآيند. با شناختي كه از فوتبال كره و يا ديگر كشورهاي آسيايي دارم فكر ميكنم پرسپوليس بزرگترين باشگاه آسياست و واقعا حيف است كه با چنين امكاناتي تمرين ميكند.
وي افزود: در همين مدت كوتاه ميبينم كه بازيكنان ايراني و فضاي فوتبال در ايران چقدر پتانسيل پيشرفت دارد و البته شنيدهام حاشيههاي زيادي در اين فوتبال وجود دارد كه از نظر من اصليترين مانع براي رشد فوتبال ايران است.
وي در پاسخ به اين سوال كه حاشيههاي فوتبال همه جا وجود دارد و اين تيمهاي بزرگ هستند كه بايد با قدرت كار كرده و موفق شوند، گفت: قبول دارم كه حاشيههاي فوتبال در همه جا وجود دارد، به طور مثال در اروپا وليگ كشورهايي چون انگلستان و اسپانيا حاشيههاي فراواني دارد اما، فراموش نكنيد كه آنجا پول و امكانات نسبت به ساير كشورهاي اروپايي بيشتر است. همه جاي دنيا فوتبال زماني رشد ميكند كه حاشيههاي آن با مسايل فني اين ورزش بالانس باشد؛ در صورتي كه اين بالانس به هم بخورد و حاشيهها از اصل اين ورزش پيشي بگيرد، فوتبال آن كشور عقب رفت خواهد داشت و متوقف ميشود.
اين مفسر ورزشي كه به گفتهي قطبي و تاييد خودش دست راست گاس هيدينگ در تيم ملي كره جنوبي در جام جهاني 2002 بوده است، گفت: زماني كه با هيدينگ كار ميكردم ياد گرفتم كه مديريت در شرايط حساس فوقالعاده اهميت پيدا ميكند و مربيان بايد از تجربههاي قبلي خود براي بهبود شرايط تيمشان استفاده كنند و فكرهاي مختلف را به كار گيرند. اين مسالهاي است كه گمان ميكنم قطبي آن را دارد و ميتواند به طور كامل در اختيار پرسپوليس قرار دهد، منتهي شرايط جانبي هم بايد فراهم باشد تا تيمها بتوانند بدون استرس كار كنند. من امروز ميبينم كه تماشاگران و خبرنگاران زيادي براي ديدن تمرين پرسپوليس آمدهاند اما، براي مثال تيمهاي بزرگي چون منچستريونايتد يا رئال مادريد به اين شكل اجازهي بازديد از تمرينشان را نميدهند و سعي ميكنند بدون استرس كار كنند.
اين مفسر ورزشي كه قطبي لقب "فردوسيپور هلند" را به او ميداد، در ادامه گفت: تمام تيمهاي بزرگ اروپا چون بارسلونا، رئال، منچستر و... رشد نكردهاند جز اينكه اصول حرفهاي را رعايت كردند. آنها تمامي عوامل را به كار ميگيرند تا انگيزه براي بازيكنانشان از بين نرود. هنگام تمرينات و حتي در حين مسابقات سعي ميكنند بيشترين تمركز را داشته باشند تا بهترين نتيجه را كسب كنند.
وي در ارزيابياش از كيفيت فني بازيكنان پرسپوليس پس از بررسي كه در تمرينات اين تيم داشت گفت: فكر ميكنم كيفيت بازيكنان فعلي پرسپوليس پايينتر از سطح تيمهاي مختلف اروپايي و حتي پايينتر از بازيكنان كرهي جنوبي است. بازيكنان كرهاي توانايي بازي با هر دو پا را دارند و به شدت تاكتيك پذير هستند كه اين معمولا باعث پيشرفتشان شده است. البته اينجا بازيكنان زيادي را ميبينم كه انگيزهي بسيار بالايي دارند. شايد ايران بتواند با آموزش حرفهاي جوانان فوتباليستش پيشرفت كند. اين كاري است كه كره جنوبي انجام ميدهد.
وي همچنين با اشارهي مجدد به حواشي فوتبال كه مانع رشد يك تيم ميشود، گفت: همه جاي دنيا خبرنگاران و مفسرين فوتبال را به دقت ارزيابي كرده و پيرامون آن صحبت ميكنند اما، ظاهرا اينجا تا حد بسيار زيادي حواشي فوتبال زير ميكروسكوپ خبرنگاران ميرود. البته من قبول دارم كه در ايران شرايط كاري خبرنگاران چندان هم مناسب نيست. بالاخره ظاهرا چنين مسايلي در فوتبال ايران طرفدار بيشتري دارد كه باعث جهتگيري خبرنگاران به آن سو شده است. شايد حتي اگر وضعيت امكاناتي و معيشتي خبرنگاران خوب باشد، آنها به اصل فوتبال توجه بيشتري داشته و به حاشيهها كمتر بپردازند.
وي در پايان با اشاره به امكانات تيم پر سپوليس گفت: متاسفم كه ميبينم كه امكانات اين تيم حتي در حد كوچكترين باشگاههاي آماتور هلند نيست. برخي از اين باشگاهها هشت يا نه زمين چمن دارند و در ردههاي مختلف به شدت كار ميكنند اما، اينجا شرايط خوبي فراهم نيست. وقتي ما از پرسپوليس به عنوان بزرگترين تيم آسيايي ياد ميكنيم اين تيم بايد حداقل امكانات لازم را هم براي موفقيت داشته باشد. واقعا نميشود در شهر بزرگ و قشنگي مثل تهران چنين امكاناتي را به كار گرفت؟ همه اين را ميدانند كه اگر بچهاي را خوب بزرگ كنيم، او در آينده انسان بزرگ و مفيدي خواهد بود و ثمرهي بسيار زيادي ميدهد. اينها تماما اصول حرفهاي است كه در كشورهاي مختلف دنيا رعايت ميشود و البته نتيجهاش را هم ميگيرند.
اين مفسر فوتبال پس از ديداري كه روز گذشته (پنجشنبه) از تمرين پرسپوليس داشت، هنگام خروج از محل تمرين به طور اتفاقي با عادل فردوسيپور مواجه شد. فردوسيپور به همراه قطبي و رولف با يكديگر پيرامون مسايل مختلف فوتبال به خصوص در شبكههاي تلويزيوني صحبت كردند. قطبي با حالتي طنز آميز به رولف ميگفت كه به فردوسيپور نگو كه دست راست هيدينگ در جام جهاني 2002 بودهاي زيرا او الان به طور مفصل در اينترنت جستجو ميكند و پروندهي تو را از اول زندگي تا آخر آن درميآورد و آن قدر اوضاع شلوغ ميشود كه شايد برداشتهاي نادرستي هم از اين مساله به وجود آيد.
قطبي به فردوسيپور گفت: "رولف يك هفتهاي ميهمان من است و اگر خواستي ميتواني با او بيشتر صحبت كني."
فردوسيپور نيز پس از اين صحبتها گفت: "اين مفسر فوتبال ميگويد كه من دست راست هيدينگ در جام جهاني بودهام و برنامههاي مختلفي را اجرا كردهام اما، من تاكنون اسم او را نشنيدهام و حتما دست راست رسانهاي هيدينگ بوده است. "