ممنون از راهنماییتون
ممنون از راهنماییتون
سلام - نون و ذرت فکر نمیکنم رو من زیاد تاثیر بذاره البته دکترم بهم گفته بود نون نخورم یا اگر میخورم نون سنگک یا نونای سبوس دار - مشکل کمبود کلسیم هم ندارم
بچه ها کجایید و چرا دیگه کسی نمیاد چیزی بگه ؟ راه حلی چیزی
سلام، من که همینجام! منظورم اینه که هر هفته حداقل 2 بار اینجارو چک میکنم. جهت اطلاع؛ حالم هم خیلی خوبه، امیدوارم همه خوب بشن.
سلام
من حدود 12 سالم بود که رماتیسم مفصلی گرفتم. دو سال قرصهای آنتی بیوتیک و آمپولهای پنیسیلین مصرف میکردم. بعد کم کم این مشکل صدای شکم شروع شد. چندین سال واقعا اذیتم کرد. پیش دکترهای مختلف هم رفتم. چند نوع آزمایش هم دادم تا بالاخره فهمیدم IBS دارم. هیچ نسخه دکتری درمان این سندرم نیست. فقط ممکنه برای چند روز نشانه های اون کمتر بشه. خیلی دربارش تحقیق کردم. الان بگونه ای هستم که شکر خدا میتونم تا حد زیادی کنترلش کنم. دانشگاه و ازدواج و کار جدید و ... که برام انجامشون عذاب آور به نظر میرسید, شکر خدا بدون مشکل چندانی رفع و رجوع شدن !!
برای دوستانی که گرفتار این سندرم هستند, مخلص کلام را جناب morsadr گفتند. من هم یسری از تجربیاتم را با کمی توضیح بیشتر بیان میکنم. امیدوارم مفید واقع بشه.
یسری مشکلات هستند جدای از IBS که ممکنه باعث این مسایل برای شما بشن
یکیش کم خونیه. با مصرف غذای درست و نیز مکملهایی که پزشک متخصص براتون تجویز میکنه مشکل کم خونی را میتونید حل کنید.
کم کاری یا پرکاری غده تیروئید هم میتونه دلیل یسری مشکلات مثل پبوست , احساس خستگی و بی حوصلگی و ... بشه که با یک آزمایش و تجویز دارو برطرف میشه.
یکی دیگه از دلایل, حساسیت غذایی هست. حساسیت به قند شیر (لاکتوز) که ممکنه باعث نفخ , صدای شکم و ... بشه. حساسیت به گلوتن ( نوعی ماده در گندم ) هم باعث میشه بعد از مصرف نان گندم, مشکلاتی براتون پیش بیاد. راه حل اون استفاده از شیر کم لاکتوز و نیز استفاده از نان جو است.
مشکل دیگری که خیلیها را ممکنه درگیر کرده باشه, سندرم روده تحریک پذیر (IBS) هست. برای کم کردن مشکلات اون, بایستی نسبت به غذایی که میخورید توجه داشته باشید. اوایل براتون سخته که دیگه مثل سابق هر چیزی را در هر موقع که مایل بودید نخورید. باید حواستون باشه بعد از خوردن کدام غذاها , شکمتون بیشتر اذیتتون میکنه تا بعدا کمتر از اون غذا استفاده کنید. استرس را به هر صورت ممکن از خودتون دور کنید. بحثهای کاری, ورزشی, سیاسی , و ... و نیز حساسیتون نسبت به برخی مسایل تنش زا را کمتر کنید. آرامش عصبی یکی از مهمترین چیزها برای برطرف کردن نشانه های IBS هست. فعالیتهای بدنی و هوازی بگونه ای که عرق شما را دربیاره, اثر بسیار خوبی روتون میگذاره.
یسری چیزها را بصورت لیستی مینویسم که میتونه براتون مفید باشه :
- غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس کالباس همبرگر را بهیچوجه مصرف نکنید حتی موقعیکه انشالله خدا به شما سلامتی کامل عطا کرد.
- سس و نوشابه های گازدار را نیز مصرف نکنید حتی المقدور
- سعی کنید روغنهای طبیعی و گیاهی مثل روغن زیتون و روغن کنجد در غذاهاتون استفاده کنید. توجه داشته باشید برخی از این روغنهایی که توی سوپرمارکتها میفروشن, درصد کمی خلوص دارند. بهتره از جای مطمئن بگیرید.
- از مصرف قند و شکر و غذاهایی که از اینها استفاده کردن , تا حد ممکن اجتناب کنید. حتما سعی کنید عسل طبیعی پیدا کنید و آنرا بجای قند و شکر استفاده کنید. شربتهای مختلفی هم که با عسل درست میشه, بعنوان نوشیدنی جایگزین نوشابه ها و ... کنید. عسل طبیعی هم در بقالیها پیدا نمیشه ! برخی مغازه های خاص هستند که عسل خوب ( با قیمت بالا البته ) میفروشن. اگر آشنایی در شهرستان یا روستایی دارید میتونید ازش بخواهید براتون از اونجا عسل طبیعی پیدا کنه.
- استرس , حرص و جوش , غم و غصه براتون مثل زهر میمونه ! حتی المقدور مصرف نکنید ! سعی کنید با دعا , تمرینهای مدیتیشن و ... آرامش درونی خودتونو بیشتر کنید.
- تحرک بدنی براتون بسیار ضروریه. ورزشهای هوازی مثل دویدن , طناب زدن و همچنین ورزشهایی مثل فوتبال, والیبال , دوچرخه سواری و ... بگونه ای که عرقتونو دربیاره, جزو برنامه روزانتون بشه.
- برخی میوه ها نوع قندی که دارند , هضم و جذبش برای بدنتون مشکله و نشانه های IBS را تشدید میکنند. سعی کنید میوه را در وعده های کم و نیز بصورت بخارپز استفاده کنید.
- گوشت کباب شده , جگر , تخم مرغ , ممکنه شکمتونو اذیت کنه ولی از لیست غذاهاتون بطور کامل حذف نشه. برای تقویت بدنتون لازمن.
- لبنیات دارای پروتئینها و قندهایی هستند که هضمشون برای بدن کمی سنگینه. سعی کنید بیشتر از ماست پروبیوتیک استفاده کنید و شیر و پنیر کمتر استفاده کنید.
- مصرف آب کافی در روز. عدم مصرف آب از نیم ساعت قبل غذا تا یکی دو ساعت بعد غذا
- مصرف فیبر به اندازه کافی در روز. میتونید مثل من از داروخانه پودر سبوس بخرید و روزی یک قاشق سبوس همراه با دو لیوان آب بخورید. سبوس سرشار از فیبر هست. مصرف فیبر برای دفع بهتر مدفوع از بدن مفیده. توجه داشته باشید در اوایل مصرف فیبر را کم کم شروع کنید چون وقتی بدنتون عادت نکرده , همین فیبر مقداری نفخ ایجاد میکنه. اما به مرور بدنتون بهش عادت میکنه و دیگه اذیت نمیشید.
- توصیه میکنم سالاد و میوه را قبل از غذا بخورید. همراه با غذا بهتره نخورید تا راحت تر هضم بشن و ایجاد نفخ کمتر کنن.
- مصرف غذاهای کافئین دار ( چای قهوه نسکافه ... ) را قطع کنید یا به حداقل برسانید. کافئین تحریک پذیری روده را افزایش میدهد. کاکائو هم همینطور !
- چهار مغز ( بادام خام , پسته خام , فندق , گردو ) حتما در لیست غذاهاتون باشه. گرچه همینها هم ممکنه باعث نفخ بشن و بهتره در وعده های کم مصرف بشن اما پروتئین لازم بدنتونو تامین میکنند. بادام خام و نیز روغن خوراکی بادام خام در کاهش نشانه های IBS تاثیر خوبی داره. یه شربتی هست که از ترکیب آب و عسل و بادام تهیه میشه. این سه تا را در مخلوط کن چند دقیقه قرار میدید تا یه شربت سفید رنگ درست بشه و اونو میل کنید. مفید و مقویه.
- مصرف لیمو ترش تازه براتون مفیده. یک لیمو ترش را نصف کنید. قبل غذا و بعد غذا , آب نصف لیموها را میل کنید.
- صبحانه لزوما نباید نان و پنیر باشه. صبحانه میتونه شربت عسل و بادام باشه. همچنین غذای برنجی که ما ایرانیها معمولا برای شام میخوریم , اگر در صبحانه میل کنید , در روز بسیار راحت تر هستید و شکمتون کمتر اذیت میکنه.
- استفاده از عرق نعنا و عرق پونه بصورت نوشیدنی و یا دمکرده نعنا و یا دمکرده زنجبیل , بعد از غذا, در هضم بهتر غذا کمکتون میکنه. حتی قرصهای نعنا هم دیدم که میتونید از اونها هم استفاده کنید.
انشالله خداوند به همه دوستان سلامتی و شادی عطا کنه.
سلام منم این مشکلو دارم مثل شما...فقط ی سوال دارم میشه آدی یاهوتو بگی خصوصیه...
سلام بچه ها کمی بی ادبیه شماه که این مشکلو دارین باد هم ازتون خارج میشه؟یا فقط صدای شکمه؟
مرسی از راه کارهایی که گفتی حسن جان ولی ای کاش با این راه ها حل میشد مشکل .
سلام من فقط صدای شکم رو دارم دوست عزیز
بیشترین چیزی که منو اذیت کرده صدای شکمه ! که البته اون هم از حرکت هوا در روده هاست.
در صورتیکه دفع مواد زاید از بدن بصورت منظم باشه و یبوست نداشته باشید, این مشکل خیلی کمتر میشه.
خواهش میکنم
یسری از این موارد مشکلو خیلی کمتر میکنن.
البته توجه داشته باشید که چند روزه نتیجه نمیگیرید و باید چندین هفته صبر داشته باشید تا کم کم اثرات مثبت را ببینید انشالله
فقط مشاوره برو واسه استرست...مطمان باش رو این مساله حساس شدی
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)