8 واج؟.....
با سلام
باید کمی کلی تر این یکی رو توضیح داد.
این طور کلمات واقعا کلمات جالبی هستن که دوستان اشاره میکنن در اصل کلماتی هستن که یه سری نکات ریز در اون ها نهفته شده.
کلمه مورد نظر شما رو به این صورت باید تجزیه کرد:
س َ ر ا َ ن ج ا م
باید توجه داشت که حرف الف به تنهایی یه واج حساب میشه. و فتحه هم واج دیگه .
پس کاملا درست تجزیه کردین کلمه مورد نظر رو.
Last edited by urcu; 24-01-2013 at 21:25.
خيلي ممنون!البته ميخواستمَ بعد از سَر َ رو حذف كنم اون موقع بازم ميشد 9 واج جهت حفظ آبرو بودولي ترفند فوق العاده جالبي ياد گرفتم من ذهني حساب ميكردم ولي با نوشتن لاتين فكر كنم بهتر بشه در هر صورت ممنونم
بهترین راه برا واج شماری باید کلمه رو بخش کرد (همون کاری که دبستان می کردیم)
بعد هر بخش یا هجا باید یکی از 3 تا الگوی زیر در موردش صدق کنه
1)صامت +مصوت
2)صامت +مصوت +صامت
3)صامت+مصوت+صامت+صامت
بیایم در مورد سرانجام همین قاعده رو بریم ببینین چه قدر ساده است
بخشش می کنیم میشه سر / ان / جام
بخش سر میشه 3 واج -- س + -َ +ر
بخش ان میشه 3 واج (چون طبق الگوی بالا نمیشه هر بخش یا هجا با مصوت ( َ(فتحه), ِ (کسره), ُ (ضمه), آ,او,ای ) شروع شه .واج هاش میشه ا/ َ(فتحه)/ن
و بخش جام هم میشه 3 واج ج /آ/م
پس در مجموع 9 واج داره
در مورد واج شماری اون 3 تا قاعده رو باید بلد بود و کلمه رو بخش کرد و هر چی که تلفظ میشه رو فقط باید واج شمرد جون واج یعنی صدا با حرف اشتباه نکنین ...
امیدوارم توضیحش قابل فهم بوده باشه![]()
با سلام
راهی رو که شما فرمودید معمولا برای پیدا کردن هجا های کوتاه , بلند و کشیده استفاده میکنند! تقریبا برمیگرده به مبحث قافیه و عروض نه اینکه راه اشتباه باشه ولی حدودی وقت گیر هست چرا؟؟ چون توی کنکور نمیان و یه کلمه بدن و بگن واج هاش رو بشمارید !! بلکه حداقل یه سطر جمله میدن و میگن تعداد واج ها و تکواژ های این جمله روپیدا کنید.
هدف در اینجا هم این هست که اگر کسی نکته ای بلد هست که میتونه توی وقت داوطلب تاثیر مثبتی داشته باشه بیان کنه! . شماحساب کنید سر جلسه بخواید روشی رو که ذکر کردین به کار ببرید برای یه سوال چقدر وقت رو از دست میدید؟
اما برای پیدا کردن وزن و قالب شعر ها میشه گفت تقریبا راهی جز راهی که ذکر کردین وجود نداره!! که با توجه به وقت و... طراحان این نکته رو در نظر میگیرن و فقط یک یا دو سوال از مبحث قالب و وزن شعر ها برای دواطلبان گروه انسانی طرح میکنن.
اقا به نظرتون من که الان سال سومم درس هارو خلاصه نویسی کنم یا نه؟کلا چیکار کنم تو این سال و مخصوصا دیگه کم کم نزدیک عید هم میشیم![]()
سلام بله درسته که این راه به ظاهر وقت گیر هست اما بر اساس تمرین زیاد و تسلط همه ی این ها ذهنی انجام میشه بعلاوه این که راه های سریع تر هم هست که خب خوبه اما در مواردی که رو یه کلمه کسی شک داره می تونه با این راه شکش رو برطرف کنه
البته من خودم بر اثر تمرین دیگه این ذهنی انجام میدم بعلاوه با توجه به این قاعده که در هر بخش فقط یک مصوت می شه باشه مشکل حساب کردن مصوت ها که مشکل اکثرا هست حل میشه
با سلام
بنده هم دیروز اشاره کردم در صورتی که دوستان در بخشی از کلمه مشکل دارن میتونن تنها اون بخش رو مورد بررسی قرار بدن. در اصل روش اصلی همین هست که شما عرض کردین در صورتی هم که امتحان تشریحی باشه باید از این روش استفاده شه .
در کنکور اگر از این بخش سوال بدن بیشتر قسمت تکواژ ها رو مد نظر قرار میدن ؛ چون نکات ریز بیشتری داره. اگر کسی بخواد از روش نوشتن کلمه به صورت لاتین استفاده کنه باید به یه سری نکات توجه داشته باشه
مثلا همین کلمه خویش که مثال زدم به لاتین این طور نوشته میشه :khish که اگر بخوایم تعداد حروف رو بشماریم میشه 5 تا! پس باید این نکته رو در نظر داشت که حرف k و h (خ) تلفظ میشن که میشه یه واج و s و h هم
(ش) تلفظ میشن که بازم میشه یه واج! از هر روشی که عزیزان بخوان استفاده کنن باید نکات اون روش رو در نظز داشته باشن!
مثلا باید توجه داشته باشن که اَ دو واج هست!! ترکیب الف و فتحه. aa
همچنین در تکمیل روش شما بنده اضافه کنم که هجا های بلند و کشیده به روش های دیگه ای هم ساخته میشن::
هجای کوتاه : صامت + مصوت کوتاه
هجای بلند 1 : صامت +مصوت کوتاه+صامت 2 : صامت +مصوت بلند
هجای کشیده : 1 : صامت +مصوت کوتاه+دوصامت یا بیشتر 2 : صامت +مصوت بلند+یک یا چند صامت
آ هم مثل اَ دو واجه؟ آشنا a$ena یا aa$ena
رفت و آمد چند واجه؟
اگر ترفندهایی برای سایر مباحث زبان فارسی میشناسید، ممنون میشم در اختیارمون بذارید.
با سلام
بله آ هم دو واج هست. (الف + مصوت )
رفتُ آمد هم 10 واج هست
فارسی رو باید با علاقه دنبال کنید . نباید زیاد فکر ترفند ها باشید.
شما توی کدوم بخش فارسی مشکل دارید؟ بگید تا اگر راه میان بری وجود داشت راهنمایی کنیم با دوستان .
به عنوان مثال اگر در بخش قرابت معنایی مشکل دارید باید نکات زیادی رو در نظر بگیرید. ( شاعر و عمده مضمون های شعرش ؛؛ مفهوم شعر ؛؛ کنایه ها و استعاره ها ؛ مجاز و... و همچنین منظور شاعر , مثلا مضمون شعر موش و گربه عبید زاکانی ؛؛ قالب شعر (بسیار کمک کننده هست ) )
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)