تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 116 از 146 اولاول ... 1666106112113114115116117118119120126 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,151 به 1,160 از 1452

نام تاپيک: راهنمای خرید ابزارهای نجومی: تلسکوپ, دوربین دوچشمی و ...

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض

سلام دوستان . بنده چند سوال در مورد عدسیهای تلسکوپها دارم که یکی یکی میپرسم : دو تا عدسی محدب داریم قطر هر دو بیست سانته . اما یکیش کانونش در فاصله ی یک متری هست و دیگری در فاصله ی سی سانتی . فرق این دو در عمل کرد چیه ؟
    سلام . سوالش سخته یا واضح نیست ؟

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

فرقش رو در عملکرد تلسکوپ میپرسید ؟

3. این کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض درکِ صحیح عملکردِ عدسیها

فرقش رو در عملکرد تلسکوپ میپرسید ؟
    سلام . بله در تلسکوپ اگر عدسی جلوئی هر دو هم قطر باشند اما یکی فاصله ی کانونیش یک متر و دیگری 30 سانت باشه چه فرقی داره عملکردشون .سوال دوم : اگر فاصله های کانونیشون یکی باشه اما قطر یکی 30 سانت و قطر دیگری 60 سانت باشه عملکردشون چه فرقی با هم داره ؟با تشکر از وقتتون

تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

سلام
    فاصله کانونی عنصر خیلی مهمی نیست توی تلسکوپ ها. هر دو ثال شما با چشمی های متفاوتی البته میتونن به بزرگنماییی های مشابه برسن. اونی که فاصله کانونی بلند تری داره راحت تر و با کیفیت بهتری میشه در بزرگنمایی بالا ازش استفاد ه کرد و اونی که فاصله کانونی کمی داره در بزرگنمایی پایین بهتر جواب میده. ( تاکید که هر دو صقف نهایی کاملا یکسانی برای بزرگنمایی دارن) . تلسکوپ با فاصله کانونی پایین بیشتر مناسبه برای رصد اجرا م گسترده (مثل خوشه های باز ) و تلسکوپ با فاصله کانونی بلند خیلی مناسبه برای رصد اجرامی که نیاز به بزرگنمایی بالا دارن ( مثل سیارات) . همه تلسکوپ ها نوعی خطای اپتیکی دارن. خطای متداول تلسکوپ های شکستی ابیراهی رنگیه. این خطا در فاصله کانونی های کوتاه محصوص تر میشه.
    به طور کلی ساخت تلسکوپ با فاصله کانونی کوتاه دشوار تره و خطا ها بیشتر خودشون رو نشون میدن. خصوصا وقتی تولید کننده اهل تولید با کیفیت بالا نیست بهتره سراغ اپتیک های با فاصله کانونی بلند بریم.
    یه نکته درباره عکاسی نجومی . در عکاسی نجومی این گزینه فاصله کانونی خیلی مه میشه. هم در تعیین میدان دید شما و مهم تر از اون تعیین دیافراگم شما. هر چه فاصله کانونی کوتاه تر باشه دیافراگم پایین تر میاد و نتیجتا در مدت زمان کمتری میشه عکاسی کرد. تلسکوپ های با دیافراگم پایین به دلیل اینکه ساختشون دشوار تر هست عموما گرون تر هستن.

بخش دوم سوال شما مربوط به قطر دهانه متفاوت. دو نمونه شما زمین تا آسمون با هم فرق میکنن. در زمان خرید تلسکوپ مهمترین ملاک انتخاب همین قطر دهانه است. هر چی قطر عدسی یا ایینه تلسکوپ شما بیشتر باشه به همون نسبت نور گیری, بزرگنمایی, کیفیت تصویر و ... تلسکوپ شما افزایش پیدا میکنه.

6. 3 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه asauniverse's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2010
    محل سكونت
    milky way

1

با سلام
    دانشجوی رشته فیزیک هستم / دانشگاه سلیمانیه
    پیشنهاد کردم که برای دانشگاه یه تلسکوپ بخرن ، که قبول کردن و بودجه رو ٢٥٠٠ دلار قرار دادن و چون اون روز چند تا دستگاه دیگه برای آزمایشگاه ها میخریدن با عجله گفتن که یه مدل بدم بهشون
    من هم اون وقت این مدل به اضافه ی جی پی اس تو ذهنم بود و گفتم این رو بخرن :
    Celestron c9.25 sgt

ولی خوشبختانه خریدشون یه دو هفته عقب افتاده
    حالا از شما استاید محترم بویژه آقا بابک میخوام که راهنمایی کنن ، شاید بتونم نظرشون رو عوض کنم و و یکی از این دو تا رو بخرن :
    CPC 1100 GPS (XLT) Computerized Telescope

یا
    Orion SkyQuest XX14g GoTo

به نظر شما برای یک دانشگاه که بیشتر کار با تلسکوپ رصد هستش کدوم مدل خوبه ؟ با در نظر گرفتن اینکه حتما باید سیستم گو تو داشته باشه و آبجکت رو مدام تراک بکنه ، چون تقریبا ١٠٠ داشجو رو نمیشه هر دو سه دقیقه یک بار براشون تلسکوپ رو تنظیم کرد رو آبجکت !

آیا اگه قبول نکردن و همون c9.25 رو خریدن ، کم نمیاره ، منظورم اینه کافییه برای یک دانشگاه ؟
    و اگه میتونید جواب این سٶالها رو هم بدید خیلی ممنون میشم :
    فرق c9.25 با cpc 1100 در چه حدییه تو جزئیات سیاره ها و اجرام اعماق آسمان ؟ خیلی محسوسه ؟
    من خودم یه ٨ اینچ دابسونی دارم که بامشاوره ی شما خریدم ، ولی آیا جزئیاتی که میشه با اون c9.25 دید و کیفیت تصاویر ، هم اعماق آسمان و هم سیاره ها خیلی با ٨ اینچ من فرق داره ؟ در چه حدی ؟
    و در آخر کدام یک رو پیشنهاد میدید cpc 1100 یا orion xx14g goto ؟ کدوم یک رصد و جزئیات بهتری رو هم برای اعماق آسمان و هم برای اجسام نزدیک نشون میدن ؟؟
    و آیا اون سیستم گو تو اوریون ١٤ اینچ دابسونی مثل همون سیستم های گو تو هست که بر روی اونهای سلسترون هست ؟ خودش اتوماتک آبجکت رو تراک میکنه ؟
    و در آخر اینکه من که تجربه ندارم میتونم cpc 1100 رو خودم قطعاتش رو ببندم بدون مشکل ؟
    با تشکر
    Last edited by asauniverse; 21-12-2012 at 04:46.

تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

سلام
    اگر کار شما میخواد فقط رصد باشه من گزینه دابسونی گوتو رو پیشنهاد میدم

منظورتون همینه درسته : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

خودم تجربه رصد مستمر با 14 اینچ گوتو دابسونی رو دارم و میدونم چه غوغاییه این تلسکوپ. همه گوتو ها ترک میکنن و در تمام مدت رصد تصویر رو توی کادر نگه میدارن. و یه نکته ایده ال دارن. همه گوتو ها جز گوتو های دابسونی در صورتی که بعد از تنظیمات گوتو ( الاین ستاره ای) کوچکترین دستی به لوله شون بخوره باید دوباره الاین بشن. که خب این اتفاق عادیه ای توی رصد های عمومی و قطعا افراد بی تجربه تلسکوپ رو تکون میدن. اما دابسونی ها گوتو هر بلایی سر لوله شون بیاد بدون مشکل کارشون رو ادامه میدن . یعنی حتی اگه شما در حالی که تلسکوپ کاملا تنظیم شده دستی ( مثل دابسونی خودتون) اقدام کنید به جستجوی یک جرم باز هم گوتو میتونه به کارش ادامه بده. خب این برای رصد های عمومی عالیه.

اما اگه قصد شما در کنار رصد کار تحقیقاتی هم هست یک سیستم سمت ارتفاعی مثل دابسونی نمیتونه گزینه مناسبی باشه و خیلی مناسب تره برید سراغ مقر های استوایی.
    با این وصف من اگر محدود بودم بین گزینه های انتخابی شما میرفتم سمت گزینه اول که 9.25 هست. با وجود کوچکتر بودن که البته موثره در دید اما کارایی بیشتری داره به واسطه مقرش.
    با بودجه 2500 دلار این :
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    و اگه میشه بالاتر برد تا 4000 دلار این :

درباره تفاوت 9.25 با 11 . از زمین است تا آسمان. یادتون باشه ابن اختلاف در قطر که حدود دو اینچه در مساحتی حدود 40 درصد بیشتر میده.

در نهایت اگر دانشگاه با تغییر محصول موافقت نکرد تلسکوپ 9.25 گزینه خوبیه و باز هم تصاویر فوق العاده ای به شما میده.

یه نکته برای یاداوری. تلسکوپ شما به وصایل جانبی احتیاج داره که قطعا همراه تلسکوپ نیست. همراهش فیلتر الودگی نوری بگیرید ( اگر در محیط شهری پر نور قرار کار کنه تلسکوپ فیلتر اولترا بلاک براش بگیرید) تعدادی چشمی میخواین برای بزرگنمایی ها و میدان دید های بالاتر و پایین تر. منبع تغذیه بعید میدونم همراه تلسکوپ باشه. خوبه به فکر فیلتر خورشیدی هم براش باشید. و همخط کننده هم حتما لازم میشه ( خصوصا برای دابسونی)

9. 4 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Nov 2010
    محل سكونت
    milky way

پيش فرض

فهمیدم ولی اگه میشه لینک اون لوازم جانبی رو بدید خیلی خیلی ممنون میشم ، مخصوصا اگه همش با هم تو یه کیت باشه ، چون یه کم گیر میدن برای خرید به صورت جدا
    و خوب من سعی میکنم قانعشون کنم که celestron c11-sgt رو بخرن .
    و یه سٶال دیگه اینکه آیا برای مقایسه وضوح و جزئیات دید در تلسکوپ مثلا یه اشمیت گاسکرین ٩.٢٥ اینچی با چه دابسونی مقایسه میشه ؟ (مثلا با c11 sgt همون چیزی رو میبینم که با ١٢ اینچ دابسونی خواهم دید ؟)
    منظورتون رو از منبع تغذیه نفهمیدم ! (اگه نباشه چی میشه ؟؟؟ ) یعنی اگه بخوایم تلسکوپ رو یه جایی استفاده بکنیم که برق شهری وجود داشته باشه با همون لوازمی که خودش همراهش داره، نمیشه ؟
    و در مورد چشمی هم اگه اون کیت بالایی که همه لوازمی که گفتید با هم نبود من سعی میکنم که کیت سلسترون رو پیشنهاد بدم ، میدونم که ٢" بهتره ولی آیا هم ٢" و هم ١.٢٥" به c9.25 وc11 میخوره ؟؟؟ اگه نشد همون چشمی c11 یا c9.25 اشمیث گاسکرین که با خودش میاد چطوره ؟ با تنها اون نمیشه همه کاری انجام داد ؟!
    با تشکردوباره
    Last edited by asauniverse; 22-12-2012 at 23:31.

تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

سلام تلسکوپ فقط یک چشمی 25 میلیمتر همراهشه که خب معنی نداره این.
    من اینها رو ضروری میدونم.
    این برای چشمی و فی لتر ها : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    این برقش که همراهش نیست اما میتونید از هر اداپتور مشابه ی هم استفاده کنید : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    این همخط کننده خصوصا که تو جایی که هستید بعید میدونم کسی بتونه کمکی باشه برای حلش ( البته خیلی هم استراتژیک نیست) : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    اگه جایی که هستید هم الودگی نوری زیاده این فی لتر : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

درباره سوال دو. اگه تلسکوپ خوب ساخته شده باشه تشخیص اختلاف زیاد راحت نیست. مشکل عموم نیوتونی ها ( و دابسونی ها البته) اینه که کارخونه ها سعی میکنن تا حد امکان ارزون تمومش کنن. در واقع کاسگرین و دابسونی هر دو بازتابی هستن و دارای خطای یکسان . حالا تیغه تصحیح کننده اشمیت ها بخشی از این خطا ها رو تصحیح میکنه. که برای نیوتونی ها هم میشه این تصحیح کننده رو خریداری کرد روی چشمی نصب میشه. پس در واقع در شرایط دید یکسان میتونید انتظار تصویر نسبتا مشابهی رو داشته باشید از یک نیوتونی دابسونی و یک اشمیت کاسگرین . از اون طرف نکته جالب تری رو بگم که فکر نکنید یک اشمیت کاسگرین لزوما تلسکوپ خارق العادیه. اون هم اینکه کمپانی ها به قصد تجاری کردن طول لوله ها رو کوتاه تر از حد استاندارد کردن. و خب این کار باعث افت قابلیت های تصویری این تلسکوپ ها میشه. همچنان اگر انتخاب با من بود برای رصد صرف قطعا میرفتم سراغ دابسونی و فقط در صورتیکه قصد تحقیقاتی ( عکاسی، نور سنجی و ...) داشتم میرفتم سراغ تلسکوپی که روی مقر استوایی نصب شده باشه.

12. 2 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Nov 2010
    محل سكونت
    milky way

پيش فرض

اینا دیگه کی هستن ! یه تلسکوپ ٢٦٠٠ دلاری یه سیم برق و یه آداپتور ٢٧ دلاری همراهش نداره !!!!
    ١.نمیشه چشمی ٢" استفاده کرد برای اشمیث گاسکرین ها ؟
    ٢.اون هم خط کننده برای گاسکرین ها هم بدرد میخوره ؟ به این خاطر میگم چون نوشته بود برای بازتابی ها
    ٣. نمیشه از باتری استفاده کرد اگه اون آداپتور نباشه ؟
    تشکر دوباره و صد باره
    Last edited by asauniverse; 22-12-2012 at 23:57.

تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

هه هه
    همراهش احتمالا یه کابل اتصال به فندکی ماشین داره.
    چشمی دو به شرط خرید یک چپقی دو اینچ شدنیه. اون وقت همه چی باید دو اینچ بش مثل فیلتر ها.
    من اگه بودم پک 1.25 رو میگرفتم . پکیج کاملتریه.
    اشمیت کاسگرین هم یک بازتابیه. چرا از باطری هم میشه استفاده کنید. البته مصرف بالاست. همونطور که گفتم یه اداپتور 12 با امپر مناسب که راحت همه جا پیدا میشه میتونید استفاده کنید.

15. این کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •