تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 115 از 152 اولاول ... 1565105111112113114115116117118119125 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,141 به 1,150 از 1518

نام تاپيک: >>> تـازه های اخـترشـنــاسـی, نجوم و فیزیک <<<

آخر فروم باز mf.designing's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    Tabriz city

6 شروع به كار ناسا ...

ناسا مخفف «سازمان هوانوردي و فضايي ملي» (National Aeronutics and Space Administration) است. اين سازمان كه سابقا با نام NACA شناخته مي شد، در 1 اکتبر سال 1958 تشکيل گرديد. اين مرکز داراي سه آزمايشگاه اصلي Langley ،Ames وLewis است.
    ناسا عهده دار و مجري اکثر طرحهاي دولتي ايالات متحده در زمينه فضا و علوم مربوط به آن است. طبق اساسنامه ناسا، تمام فعاليتهاي اين سازمان در جهت پيشرفت علم است و اين سازمان اجازه طراحي يا ساخت هيچ سلاح و يا جنگ افزاري را ندارد.
    پس از آنکه شوروي اقدامات فضايي خودش را آغاز نمود، مسئولان حکومتي وقت ايالات متحده با تخصيص دادن بودجه‌هاي کلاني در زمينه هوا و فضا راه خود را با تاسيس ناسا آغاز نمودند. از آنجا كه بودجه امريكا چندين برابر بودجه شوروي بود، سرعت رشد بهتري به خود گرفت تا اينکه بالاخره با ارسال آپولو ?? و فرود اولين انسان بر سطح ماه، تنها قمر زمين، آمريکاييان در مسابقه فضايي پيشي گرفتند. ناسا داراي مراكز مختلفي است تحقيقاتي و پژوهشي با اسامي مختلف در سرتاسر ايالات متحده ميباشد.

آخر فروم باز mf.designing's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    Tabriz city

13 نخستین ایرانی راه یافته به سازمان ناسا

گفتگو با ابوالقاسم غفاری :

«تاریخ ابلاغ حکم دانشیاری من در دارالمعلمین عالی، 16 فروردین 1316 است.» استاد ابوالقاسم غفاری در روزهای گذر از مرز صدسالگی خاطرات دوردست را چنان دقیق بیان می کند که گویی از چند هفته وماه پیش سخن می گوید.
    دیدار با استاد غفاری فرصت گران بهایی برای من بود دیدار با یکی از نخستین شاگردانی که در زمان رضاشاه به فرانسه اعزام شده و در هفتاد سال گذشته با مراکز آموزشی و پژوهشی در ایران و غرب کار کرده است، مانند دستیابی به یک بانک اطلاعاتی دقیق در مورد تاریخ علم سده ی اخیر بود. استاد غفاری هم سابقه ی تدریس در دانشگاه تهران را (از نخستین سال های تأسیس آن) در رزومه ی خود دارد و هم تحقیق در سازمان هوا – فضا امریکا (ناسا) را از نخستین سال های تأسیس آن. در سال های دراز تدریس و پژوهش با نام آورانی چون اپنهایمر، دوبروی، چَپمن و اینشتن دیدار کرده است و خاطرات دلپذیری از هر کدام دارد. حافظه ی دقیقش شگفتی برانگیز است: یکی دوبار که من تاریخ رویدادهایی چون تأسیس ناسا یا آمدن اینشتین به مؤسسه ی مطالعات پیشرفته ی پرینستون را با چند ماه اختلاف ذکر کردم، بی درنگ تصحیحم کرد. راستش نمی دانستم مصاحبه را چگونه پیش ببرم. در زمانی کوتاه باید عصاره ای از انبوه تجربه و خاطره ی استاد غفاری می گرفتم! ترجیح دادم کمتر سؤال کنم تا ایشان آنچه را که از رویدادها و خاطرات خود مهم می دانند باز گویند. خلاصه ی سه ساعت گفت و گویمان چنین است که می خوانید:

من در سال 1285 در تهران در یکی از کوچه های منشعب از میدان بهارستان به دنیا آمدم. اواخر سلطنت احمدشاه بود. در آن زمان تعداد مدارس ابتدایی کم بود و در اطراف ما هم مدرسه ای نبود ما معلم سرخانه داشتیم که هر ماه منزل یکی از بچه ها می رفت و همه ی بچه ها آنجا جمع می شدند. بعداً مدرسه ی ابتدایی شماره ی 2 در نزدیکی میدان بهارستان افتتاح شد به نام مدرسه ی اشراف، که البته اسمش اشراف بود و بچه های کارمندها و غیراشراف در آنجا بیشتر بودند. من، بعد از امتحانی که گرفتند در کلاس دوم پذیرفته شدم و چون پایه درسی ام از قبل خوب بود، کلاس سوم را نخوانده رفتم کلاس چهار! شش سال را در چهار سال خواندم و بعد رفتم دارالفنون. معلمان خیلی خوبی داشتیم. معلم فرانسه ی ما اول میرزا علی اکبر خان مزین الدوله و در سال دوم دکتر محمود افشار بود. دکتر افشار [پدر استاد ایرج افشار] بسیار مرتب و خیلی جدی بود. کراوات داشت، عبا هم داشت، در طی یک سال درس، فقط یک مرتبه خندید آن هم به این دلیل که ایشان اصرار داشتند ما به زبان فرانسوی حرف بزنیم و یکی از هم کلاسی های ما که اصفهانی بود، فرانسوی را با لهجه ی اصفهانی حرف زد، دکتر افشار خندید و بعد همه ی کلاس شروع کردند خندیدن! دکتر افشار خیلی در پیشرفت ما در زبان فرانسوی مؤثر بود.
    وقتی سال چهارم دارالفنون را تمام کردم با یکی دو نفر از هم کلاسی ها تصمیم گرفتیم که دو کلاس یکی کنیم و سال پنجم را در مدت تابستان بخوانیم و بعد برویم کلاس ششم. برای این که خودمان را آماده ی امتحانات کنیم گفتند که بروید از کسی به نام محسن هشتردوی درس بگیرید.
    - آن موقع هشترودی تازه از فرانسه برگشته بود؟
    نه. هشتردوی از دیپلمه های سابق دارالفنون بود. هشتردوی و محمود مصاحب دوبار رفته بودند خارج. قبل از این که ما بریم فرانسه، آنها یک بار رفته بودند ولی چون آنها را برده بودند لیسه، هشتردوی و مصاحب زیاد راضی نبودند و برگشته بودند ایران. محسن هشترودی بعد اینجا لیسانس گرفت و دوباره رفت فرانسه
    من روزهای سه شنبه اینشتن را می دیدم، ساعت یازده. بیشتر سر نسبیت حرف می زدیم. ما جنبه های مختلف نسبیت را مرور کردیم تا رسیدیم به نظریه ی وحدت که کارهای آخر اینشتن بر آن متمرکز بود. اگر تا قبل از ساعت 12 مطلب تمام می شد و کسی هم تلفن نمی کرد، خیلی علاقه داشت از ایران حرف بزنیم. یک بار پرسید که چرا نام پرشیا را به ایران تغییر دادید

به هر صورت، ما کمی پیش هشترودی درس خواندیم. او می خواست که ما کتاب های درسی فرانسوی را بخوانیم ولی بعد ما رفتیم جزوه هایی که برای امتحان لازم بود خواندیم و دیگر پیش هشتردوی درس نخوادیم. کلاس ششم را که تمام کردیم از بین شاگردهای ممتاز تعدادی را انتخاب کردند که بفرستند فرانسه که من هم جزو آنها بودم.
    - ما از طریق باکو و روسیه بالاخره رسیدیم فرانسه و یک راست رفتیم لیسه، که هم زبان فرانسوی مان پیشرفت کند و هم دیسیپلین یاد بگیریم. خیلی مؤثر بود که با نظم و دقت کارهایمان را انجام دهیم.
    بعد از یک سال من رفتم دانشگاه نانسی و ریاضی خواندم. دروس اختیاری ام را هم در مکانیک سماوی و فیزیک گرفتم. دوره ی لیسانس که تمام شد آمدم دانشگاه سوربن در پاریس برای دوره ی دکتری. تحقیقم درباره ی جنبه های ریاضی حرکت براونی بود. می دانید که اینشتن در سال 1905 پنج مقاله چاپ کرده بود که دو تای آنها به حرکت براونی مربوط می شد. در این مقاله ها، اینشتن، حرکت براونی را از جنبه ی ریاضی هم مورد توجه قرار گرفته بود. در سورین فیزیکدانی به نام فِرِشه بود که قبول کرد من تز دکترایم را در مورد تعبیر ریاضی حرکت براونی با او کار کنم. پیش از من یک انگلیسی به نام چپمن و یک ریاضی دان روسی به نام کولموگروف در این زمینه تحقیق کرده بودند و به یک معادله دیفرانسیل مشهور به نام همین دو نفر رسیده بودند. کار من در واقع ادامه ی کار ایشان بود و من گاهی می رفتم لندن نا با چپمن در مورد کارهایم صحبت کنم. کولموگروف در شوروی بود و خب ارتباط با روسیه در آن زمان خیلی راحت نبود. من با کولموگروف به زبان فرانسوی مکاتبه می کردم.

بعد که کار تمام شد، در سال 1315/1936، نسخه هایی از تزم را برای کسانی که در این زمینه کار کرده بودند فرستادم، از جمله یک نسخه فرستادم برای اینشتن، بعد از مدتی جواب آمد که نوشته بودند:
    Very Impressive
    لندن که می رفتم تا چپمن را ببینم، خب بعضی ها می دانستند که در مورد چه کار می کنم و با آنها در مورد همین مسائل حرف می زدیم و خوب با هم آشنا شده بودم. بعد از اتمام تز، دوستان لندنی از من خواستند که در امپریال کالج مدرس بشوم، اما من باید برمی گشتم. ما تعهد داشتیم. من باید می رفتم ایران ببینم اوضاع چطور است. باید نظام وظیفه می رفتم.
    به هر حال آمدم ایران. بدون گذراندن نظام وظیفه که نمی شد کار پیدا کرد. دوستان در آنجا کمک کردند که من معافی بگیرم تا زودتر مشغول کار شوم. اما چون اعلانی برای استخدام یک استاد ریاضی نبود برگشتم پاریس و در رصدخانه ی پاریس مشغول کار شدم. تا این که از سرپرستی دانشجویان در سفارت ایران در پاریس خبری رسید که وزیر فرهنگ خواسته که فارغ التحصیلان ریاضی به ایران بازگردند. من آمدم و در ایران مشغول کار شدم.
    - در دانشگاه تهران؟
    نه، اون موقع هنوز دانشگاه تهران تأسیس نشده بود. دانشسرای عالی بود. من حدود یک سالی در مدرسه یا به قولی در دانشکده ی فنی آنجا بودم. بعد در دانشگاه تهران آنالیز ریاضی تدرس می کردم.
    چه سال هایی در پرینستون بودید؟
    من در سال 1323/1944 استاد مدعو دانشگاه لندن بودم و تا سال 1337/1948 آنجا ماندم و بعد به ایران برگشتم. دو سال بعد، در 1329/1950 با بورسیه ی فولبرایت رفتم دانشگاه هاروارد و یک سال ماندم. از هاروارد بود که به عنوان محقق رفتم مؤسسه ی مطالعات پیشرفته ی پرینستون. همان جایی که انیشتین از سال 1312/1933 آنجا بود.
    مدیر مؤسسه، رابرت اپنهایمر بود. و او اول بار با من مصاحبه کرد برای کار در پرینستون. اتفاقا تا فهمید من ایرانی هستم از دکتر کمال الدین جناب پرسید! در دانشگاه پرینستون، رئیس دپارتمان ریاضی لف چز بود وقتی فهمیده بود که یک ریاضیدان ایرانی آمده به مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون، تحقیق کرده بود و یک روز تلفن کرد به من. تا گوشی را برداشتم گفت: سلام علیک! من هم تا شروع کردم به فارسی جواب دادن، گفت که نه خیلی فارسی نمی دانم. بعد که همدیگر را دیدیم فهمیدم که لف چز بچگی هایش در ایران بوده. عمویش در بانک روس ها کار می کرده و پدرش در کارخانه ی کبریت سازی تبریز! بعد از هشت سالگی می ره از ایران بیرون. می گفت ما خیابان علاء الدوله زندگی می کردیم که من گفتم الان شده خیابان فردوسی!

لف چز از من خواست که در دانشگاه پرینستون درس نوسانات غیرخطی بدهم. حالا من هم در مؤسسه مطالعات کار می کردم و هم در دپارتمان ریاضی دانشگاه پرینستون. ولی کار اصلی من در مؤسسه ی مطالعات بود که مدیرش اپنهایمر بود. اپنهایمر هر کسی که از خارج می آمد یا شغلی در مؤسسه می گرفت، یک مهمانی در منزلش می داد. تو این مهمانی ها هم دقت می کرد که چه کسانی را دعوت کند. یک بار هومی بابا (از فیزیکدانان زرتشتی هند) آمده بود آنجا و اپنهایمر مرا هم دعوت کرده بود به خاطر این که با ما ریشه ی فارسی داشت. ما با هم آشنا شدیم و سال بعد یک کنفرانس در علمی در لاهور پاکستان برگزار شد که من هم دعوت شده بودم برای سخنرانی. آنجا هم بابا بود و هم جوان فیزیکدانی به نام عبدالسلام. همان که بعداً جایزه نوبل هم گرفت. من عبدالسلام را از لندن می شناختم. این دو، با هم خیلی اختلاف داشتند. من سر ظهر دست هر دو را گرفتم و با هم بردم ناهار و تمام تلاشم را کردم که اینها را آشتی دهم.

- اختلافشان سر مسائل علمی بود؟
    نه. نه! سر مسائل اعتقادی بود!
    - در پرینستون آیا با اینشتن کار می کردید؟
    من روزهای سه شنبه اینشتن را می دیدم، ساعت یازده. بیشتر سر نسبیت حرف می زدیم. ما جنبه های مختلف نسبیت را مرور کردیم تا رسیدیم به نظریه ی وحدت که کارهای آخر اینشتن بر آن متمرکز بود. اگر تا قبل از ساعت 12 مطلب تمام می شد و کسی هم تلفن نمی کرد، خیلی علاقه داشت از ایران حرف بزنیم. یک بار پرسید که چرا نام پرشیا را به ایران تغییر دادید راستش خودم هم نمی دانستم چه جواب بدهم. گفتم که پرشیا به پارس و فقط یک بخش ایران مربوط بود و از این حرف ها.
    وقتی که هوا خوش بود بیرون مؤسسه می نشستیم و کاغذ و کتابمان را هم همان جا روی میز پارک کوچکی که جلوی مؤسسه بود پهن می کردیم. یک بار که اینشتن پیپ می کشید پرسید که آیا من هم پیپ می کشم یا نه. گفتم من سیگار می کشم. گفت پس چرا نمی کشید؟
    - نگفتید که ما پیش بزرگ تر سیگار نمی کشیم!
    راستش علت همان بود. من قوطی سیگار نقره ی ساخت اصفهان را که برادرم داده بود درآوردم و باز کردم. اینشتن نگاهی کرد و گفت: این چیه و گفتم: نقره ی اصفهانه. پرسید نقره ی خالص، گفتم نه مس هم داره! گفت چند درصد مس داره گفتم نمی دانم فقط می دانم مال اصفهان است. قوطی را پس داد و به حرفمان ادامه دادیم. هفته ی بعد، دوباره که با هم بودیم، من گفتم اجازه بدهید این قوطی سیگار را به عنوان یادگاری خدمتتان تقدیم کنم. او قبول نکرد ولی بعد از اصرار من پذیرفت. اواخر هم که به اتاقش می رفتم، جاسیگاری نقره ی ساخت اصفهان، جزو هدایایی بود که اینشتن روی میز بزرگ اتاقش گذاشته بود.

به هر حال یک سال کار من در پرینستون تمام شد و من برگشتم ایران و سه چهار سال بعد در 1335/1956 دوباره آمدم امریکا و به عنوان ریاضیدان ارشد در اداره ی ملی استانداردهای امریکا، در بخش فیزیک ریاضی، مشغول به کار شدم، و از سال 1337/1958 تا 1341/1962 هم در دانشگاه واشنگتن ریاضیات و آمار تدریس می کردم.
    - چه سالی کار در ناسا را شروع کردید؟
    از همان ابتدا، موقعی که ناسا داشت تشکیل می شد، من نماینده ی اداره ی استاندارد امریکا در آنجا بودم تنها خارجی در این جمع بودم. کار ما مربوط می شد به محاسبه مدار سفینه ها و مانورهای آنها در فاصله ی زمین و ماه و این گونه مسائل مربوط به حرکت آنها. من در سال 1343/1964 منتقل شدم به ناسا و بعد در مورد مسائل دیگری مثل فشار تابش خورشید و نجوم رادیویی و نسبیت عام هم کار کردم تا این که در سال 1351/1972 بازنشسته شدم. بعد از فرود انسان در ماه جزو مدعوین کاخ سفید امریکا بودم که رئیس جمهور وقت برای قدردانی از دست اندرکاران پروژه ی آپولو ترتیب داده بود. من هم یک لوح تقدیر گرفتم.
    - شما که می آمدید ایران آیا کسی نمی آمد سراغتان که آقا شما با این دانش و تجربه ای که در بهترین مراکز علمی دنیا کسب کرده اید، مرکزی تحقیقاتی در این کشور و تأسیس کنید و کار پژوهشی انجام دهید. اصلا کسی می پرسید که چه کرده اید و چه می کنید؟
    نه والله، کسی، حداقل زمان ما، به این فکرها نبود. من می خواستم انجمن ریاضیدانان ایران تشکیل بدهم، گفتند نکنید، توده ای ها می آیند توی این اجتماع شما و چنین و چنان می شود. پیشنهاد کردم عضو انجمن بین المللی ریاضیدانان بشویم، رئیس دانشکده ی علوم گفت وزیر فرهنگ باید تصمیم بگیرد. رفتم پیش دکتر اقبال که وزیر بود پرسید محاسنش چیه؟ گفتم خوب ریاضیدانان مراکز بین المللی می آیند اینجا و سخنرانی می کنند، ریاضیدانان ما می روند می بینند در دنیا چه خبر است، مجله ی آنها می آید. حق عضویت سالانه اش هم 60 دلار بود که گفتم از حقوق من بردارید. آخرش هم نشد! توی اینها دکتر مجتهدی آدم دیگری بود. دانشگاه صنعتی شریف) را که درست کردند دوبار آمد امریکا برای استخدام استاد آمده بود. در آپارتمان من می ماند، سال ها بود همدیگر را می شناخیتم، از فرانسه. یکی از روزها که تلفن زد تا یکی از ایرانیان را که در زمینه ای صاحب نام بود برای تدریس به ایران دعوت کند، ناگهان چنان عصبانی شد که گوشی را محکم کوبید. گفتم چی شد، گفت آقا ایرانی است و به من می گوید اسم ایران را نیاز من نمی آیم! ولی مجتهدی توانست یکی از بهترین مراکز علمی و تحقیقاتی ایران را درست کند.
    متأسفانه این طور بود حسادت بود. بی قیدی بود. ندیدن آینده بود به هر صورت امیدوارم که دیگر چنین نشود.
    استاد غفاری عزیز. ممنون از این که این قدر وقت در اختیار من و مجله ی نجوم گذاشتید. امیدوارم همچنان پایدار باشید و ما همچنان از خرمن دانش شما خوشه برچینیم.

منبع : تبيان
    Last edited by mf.designing; 19-07-2009 at 14:54.

3. این کاربر از mf.designing بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

برای نخستین بار در ماموریت‌های مریخ، شهاب‌سنگی در سطح سیاره سرخ پیدا شد
    مریخ‌نورد آپورتونیتی، سنگ عجیبی روی سطح سیاره سرخ یافته است که به‌نظر می‌رسد یک شهاب‌سنگ باشد.
    این سنگ تیره‌رنگ که شکل عجیبی دارد، حدود 60 سانتی‌متر قطر دارد و بلاک‌آیلند نام گرفته است. نخستین تصاویر از این شهاب‌سنگ احتمالی در 18 جولای / 27 تیر، زمانی ثبت شد که آپورتونیتی در جهت مخالف این سنگ حرکت می‌کرد. اما اهمیت این سنگ به‌قدری زیاد بود که مهندسان، این مریخ‌نورد را 250 متر به عقب بازگرداندند تا این شهاب‌سنگ احتمالی را از نزدیک بررسی کند.
    کارشناسان قصد دارند ان سنگ را با طیف‌نگار پرتو ایکس ذرات آلفا آزمایش کنند تا با اندازه گیری ترکیبات شیمیایی آن، تعیین کنند آیا این سنگ واقعا یک شهاب‌سنگ است یا منشا مریخی دارد.

شهاب‌سنگ‌ها، سنگ‌های کوچکی هستند که در فضا سرگردانند و وقتی نزدیک یکی از سیارات یا قمرها می‌رسند؛ تحت تاثیر گرانش آنها قرار می‌گیرند و به سطح آن سیاره یا قمر برخورد می‌کنند. در سیارات ناهید، زمین و مریخ که لایه‌های جو وجود دارد، این شهاب‌واره‌ها در مسیر سقوط دچار اصطکاک می‌شوند و بر اثر داغ شدن، می‌سوزد و به شکل شهاب در آسمان دیده می‌شود. اگر اندازه این شهاب‌ها از مقداری بیشتر باشد، بخشی از آن از فرآیند سوختن سالم می‌ماند و به سطح سیاره یا قمر برخورد می‌کند و به شهاب‌سنگ تبدیل می‌شود.

فراوانی شهاب‌سنگ‌ها بسیار اندک است، به‌طوری که در هر کیلوگرم از سطح زمین، 1 کیلوگرم شهاب‌سنگ در هر میلیون‌سال پیدا می‌شود. بنابراین یافتن این شهاب‌سنگ در سطح سیاره مریخ بسیار جالب توجه و در تاریخ فعالیت‌های فضایی، نادر است؛ هرچند که به دلیل جو بسیار رقیق مریخ، اغلب شهاب‌واره‌هایی که وارد مریخ می‌شوند، می‌توانند به سطح این سیاره برسند و شهاب‌سنگ نام بگیرند.

khabaronline.ir

حـــــرفـه ای seymour's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

100 شرط برای فضانورد شدن !

یکی از پزشکانی که مسوول انتخاب فضانورد برای پروژه های فضایی آتی چین هستش (که مهمترینش استقرار یه ایستگاه فضایی در مداره) ، بعضی از شروطی که داوطلبان باید داشته باشن (یا نداشته باشن!) رو اعلام کرده ؛ از جمله :

نداشتن: سابقه بیماری جدی تا سه نسل قبل ، آبریزش بینی، عفونت قارچی، پوسیدگی دندان، حساسیت به داروهای معین، زخمی که شاید سرباز کنه ... داشتن روحیه مناسب و قابلیت تطبیق .. و این یکی : دهانشون نباید بوی بد بده ! (که در محیط کوچیک بقیه رو اذیت نکنه) ...

بررسی داوطلبین در چندین بیمارستان منتخب انجام میشه (ظاهرا بیمارستانهای نظامی که به سبک کشور خودمون شماره هم دارن؛ بیمارستان 454 نیروی هوایی ارتش خلق چین!) ... قراره کاندیدها 3-4 مرحله غربال بشن تا taikonaut های آینده (=واژه ای به معنای فضانورد چینی) انتخاب بشن ...

چینی ها دقیقا یکسال پیش اولین پیاده روی فضایی شون رو انجام دادند و برای تصاحب عنوان سومین قدرت فضایی دورخیز کرده اند ...

و راستی، یه شرط مهم دیگه : همسرشون هم باید راضی باشه !

6. 3 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

کسری بودجه ناسا و اجرام آسمانی سرگردان

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    شبیه سازی لحظه اصابت یک جرم آسمانی به زمین (منبع: ناسا)

یکی از وظایف موسسه هوانوردی و فضاپیمایی آمریکا – ناسا – ردیابی و یافتن موقعیت اجرام آسمانی است که برای کره زمین خطرناک محسوب میشوند. ولی براساس گزارشی که اخیرا توسط اکادمی ملی علوم آمریکا متشر شده است ناسا بودجه و امکانات لازم برای پیشبرد این وظیفه را در اختیار ندارد.

کنگره آمریکا چهار سال پیش وظیفه ردیابی و نابود کردن اجرام آسمانی بالقوه خطرناک را به ناسا محول کرد. ولی براساس گزارش آکادمی علوم آمریکا هزینه مورد نیاز برای ساختن تلسکوپ‌های ضروری هیچ‌گاه در اختیار ناسا قرار داده نشد.

در ماموریتی که به ناسا محول شد مقرر گشت که تا سال ۲۰۲۰ میلادی ۹۰ درصد از اجرام آسمانی بالقوه خطرناک نابود شوند. ناسا می‌گوید در چهارسال گذشته توانسته است یک سوم از اهداف این ماموریت را با استفاده از تلسکوپ‌های موجود عملی کند.

طبق ارزیابی‌های ناسا حداقل ۲۰ هزار جرم آسمانی که می‌توانند برای زمین خطرناک باشند در منظومه شمسی سرگردان هستند . تاکنون دانشوران ناسا توانسته اند شش هزار مورد از این اجرام را رد یابی و موقعیت آنان را مشخص کنند.

لیندلی جانسون مدیر برنامه اجرام آسمانی ناسا می‌گوید شهاب سنگ‌هایی که قطر آنها بین ۱۵۰ تا ۱۰۰۰ متر است در صورت اصابت به زمین می‌توانند یک منطقه وسیع را نابود کنند. و مسلما اجرام بزرگتر خطر بیشتری خواهند داشت.

ماه گذشته دانشوران ناسا مشاهده کردند که چگونه اصابت یک جرم آسمانی با ابعاد نامعلوم به سطح سیاره اورانوس منطقه یی به وسعت کره زمین را منهدم کرد. البته سیاره اورانوس به خاطر وسعت و نیروی جاذبه زیاد آن خیلی بیشتر از کره زمین مورد اصابت اجرام آسمانی قرار می‌گیرد.

در گزارش تازه آکادمی علوم آمریکا خاطر نشان شده که دولت برای بررسی و ردیابی مسیر حرکت اجرام آسمانی و خطرات ناشی از اقدامات کافی انجام نداده است.

البته در این گزارش قید شده که آمریکا تنها کشوری است که برای مقابله با این خطر کاری انجام می‌دهد و بنابراین جامعه بشری و ایمنی کره زمین با یک مشکل بزرگ روبه‌رو است.

ناسا ارزیابی می‌کند که هزینه تجسس و ردیابی اجرام آسمانی که طبق قانون برعهده این سازمان گذاشته شده تا سال ۲۰۲۰ به حدود ۸۰۰ میلیون دلار هزینه نیاز دارد. طبق گفته مقامات ناسا با امکانات فعلی این سازمان فقط می‌تواند اجرامی را رد یابی کند که قطر آنها بیش از ۸۵۰ متر است . بنابراین برای تکمیل این ماموریت ناسا به احداث تلسکوپ‌های جدید نیاز دارد.

کارشناسان علوم فضایی می‌گویند تاکنون بخشی از این بودجه به ناسا پرداخت نشده است. به نظر می‌رسد که این طرح روی کاغذ باقی مانده و هیچ نهادی از ضرورت اختصاص این بودجه حمایت نمی‌کند.

درحال حاضر ناسا پنج جرم آسمانی نزدیک به کره زمین را شناسایی کرده که ضریب خطر اصابت آنها به زمین بالاتر از یک در میلیون است و اندازه آنها به حدی است که در صورت اصابت ضایعات شدیدی به‌ بار خواهند آورد.

براساس بررسی مسیر حرکت این اجرام موارد بالقوه خطرناکی که ممکن است به زمین اصابت کنند در هر دوره زمانی متغیر است .

در حال حاضر توجه کارشناسان اجرام آسمانی بیش از همه روی دو مورد متمرکز شده است؛ مورد اول با قطر تقریب ۱۰۰ متر که با ضریب تقریبی یک در سه هزار ممکن است در سال ۲۰۴۸ به زمین اصابت کند. مورد دوم اپوفیس نام گرفته که قطر آن حدود ۲۰۰ متر است و با ضریب تقریبی یک در ۴۳ هزار ممکن است در سال‌های ۲۰۳۶ و ۲۰۳۷ و یا در سال ۲۰۶۹ به زمین برخورد کند.

از ماه گذشته ناسا یک وب سایت جدید را راه اندازی کرده که از آن طریق افکار عمومی می‌توانند در مورد خطرات ناشی از اجرام آسمانی نزدیک به کره زمین اطلاعات کسب کنند.

آخر فروم باز .German.'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

تصویر جدید از تولد ستاره ها در مرکز یک توده کیهانی

تلسکوپ اروپایی ESO در شیلی با کاوش در مرکز یک توده کیهانی تصاویری تهیه کرد که جزئیات یک فرایند فیزیکی را که منجر به تشکیل ستاره ها و منظومه های جدید سیاره ای می شود نشان می دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، این توده کیهانی که RCW 38 نام دارد در صورت فلکی بادبان در فاصله 5 هزار و 500 سال نوری از زمین قرار دارد.
    اکنون تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) در شیلی تصاویر واضحی را از مرکز این توده کیهانی تهیه کرده است که جزئیات تولد ستاره های جدید و تشکیل منظومه های سیاره ای اطراف این ستاره ها را نشان می دهد.
    این خانواده از ستاره ها در این خوشه تشکیل می شوند و اطراف این خوشه را توده ای از گرد و غبار پوشانده است.
    براساس گزارش Scientific American، ستاره شناسانی که با استفاده از تکنیک ویژه "اپتیک انطباقی" موفق شدند این تصاویر واضحی را تهیه کنند در این خصوص اظهار داشتند: "با نگاه به خوشه های ستاره ای مثل RCW 38 می توانیم درباره منشای منظومه شمسی و سایر منظومه های سیاره ای به نتایج جدیدی دست یابیم."

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

کاشت سیب زمینی در ایستگاه فضایی بین المللی!

فضانوردان روسی در ماموریت آینده خود به ایستگاه فضایی بین المللی قصد دارند یک سیب زمینی را کشت دهند. به گزارش خبرگزاری مهر، ماموریت آینده فضانوردان روسی ظرف سه ماه آینده انجام خواهد شد و این فضانوردان با هدف بررسی تولید گیاهان خوراکی در طول ماموریت سفر به مریخ، تصمیم گرفته اند یک سیب زمینی پرویی را به ایستگاه فضایی بین المللی برده و آن را در یک باغچه فضایی بدون نیروی جاذبه کشت دهند.
    سفر آینده به مریخ در حدود سه سال به طول خواهد انجامید و به همین منظور فضانوردان باید بتوانند برخی از نیازهای غذایی خود را در طول سفر با کاشت گیاهان تامین کنند.
    در این خصوص رئیس دانشگاه ملی مهندسی پرو اظهار داشت: "ما با دانشگاه کورسک در روسیه برای انجام این آزمایش یک توافقنامه به امضا رساندیم. ما در بررسیهای خود دریافتیم که امکان کاشت سیب زمینی پرویی در ایستگاه فضایی بین المللی وجود دارد."
    براساس گزارش آنسا، در این خصوص نیکولاویچ سامبوروف سرگی فضانورد روس توضیح داد: "برای اینکه بتوانیم به سفرهای فضایی دور برویم نیاز داریم که محصولات با کیفیت بالا تولید کنیم. این محصولات با کیفیت می توانند در پرو باشند چرا که در این کشور سیب زمینی و دیگر محصولات بسیار خوبی تولید می شود."
    کشور پرو اولین تولید کننده سیب زمینی در دنیا است.

10. این کاربر از .German. بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

اولین سوخت راکت دوستدار محیط زیست ناسا مورد آزمایش قرار گرفت

سازمان ناسا طی تجربه ای دانشجویی اولین سوخت راکت دوست دار محیط زیست خود را با موفقیت مورد آزمایش قرار داد. به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان ناسا و دفتر تحقیقات علمی نیروی هوایی اولین سوخت راکت دوستدار محیط زیست را که از مواد احتراقی پودر آلومینیوم و ذرات یخی برخوردار است با موفقیت آزمایش کردند.
    به گفته مایک ریچکویچ مدیر مهندسی دفتر ناسا در واشنگتن این همکاری فرصتی مناسب برای فارغ التحصیلان دانشگاهها بوده است تا بتوانند بر روی سوختهای دوستدار محیط زیست برای راکتهای فضایی یا پروازهای زمینی مطالعه کنند. این نوع از تجربیات آزمایشگاهی می تواند مشوق نسل جدیدی از مهندسان هوافضا باشد تا خارج از چارچوبهای رایج بتوانند به شیوه های جدیدی که ناسا را به اهداف اکتشافی اش نزدیکتر سازد، فکر کرده و بر روی آن مطالعه کنند.
    با استفاده از سوخت جدید با نام ALICE می توان راکتی به ارتفاع 2 متر را تا ارتفاع 396 متری از زمین بلند کرد. تولید این سوخت مهندسان ناسا را هیجان زده کرده است زیرا این سوخت پر انرژی توانایی جایگزینی برخی از سوختهای مایع و جامد کنونی را خواهد داشت و در عین حال نسبت به بسیاری از سوختهای رایج از کارایی بیشتری برخوردار است.
    غلظت سوخت ALICE برابر غلظت خمیر دندان بوده و می تواند درون قالبهای مختلف شکل گرفته و 24 ساعت قبل از مصرف تا حرارت منفی 30 درجه سلسیوس سرد شود. درجه اشتعال این سوخت بسیار بالا بوده و در هنگام آزمایش به حداکثر فشار 650 پاوند دست یافته است.
    بر اساس گزارش زی نیوز، محققان معتقدند به صورت تئوری به جای حمل و نقل سوخت با هزینه هایی بسیار گزاف می توان سوخت ALICE را در مناطق دوردستی مانند ماه یا مریخ تولید کرده و از میزان هزینه های ماموریت به اندازه ای قابل توجه کاست.

حـــــرفـه ای seymour's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

استفین هاوکینگ مدال آزادی رو از اوباما دریافت کرد

هاوکینگ (67 ساله) جزو 16 نفری بود که هفته پیش، مدال آزادی رو از اوباما گرفتند. بخشی از متنی که اوباما درباره اش خونده اینه :

"(وقتی پزشک ها بهش گفتند که بر اثر بیماری نادرش فقط چند سال دیگه زنده می مونه) هدف جدیدی برای زیستن انتخاب کرد... و طی چهار دهه اخیر با تحقیقاتش در زمینه فیزیک نظری، درک ما از جهان هستی رو ارتقا داد... از روی صندلی چرخدارش ما رو به دورترین و عجیب ترین نقاط کائنات راهنمایی کرد ... "

این مدال بالاترین نشانی هستش که یه شهروند عادی میتونه از دولت امریکا دریافت کنه ... و معمولاً هم به دانشمندان کمی تعلق گرفته...

13. این کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

ارائه اولین روش بازسازی سیاه چاله در ابعاد آزمایشگاهی

گروهی از محققان آمریکایی اولین روش برای ایجاد و بازسازی یک سیاه چاله در مقیاس کوچک در آزمایشگاه را ارائه کرده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، ستاره شناسان دانشگاه دارتماوث این متد جدید را عرضه کردند. این متد می تواند یک سیاه چاله در اندازه کوچک آزمایشگاهی را ایجاد کند.
    35 سال قبل استفان هاوکینگ ستاره شناس مشهور انگلیسی دریافت که سیاه چاله ها کاملا خالی از فعالیت نیستند بلکه آنها فوتونهایی را ساطع می کنند که امروزه با عنوان "پرتوهای هاوکینگ" شناخته می شوند.
    در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "هاوکینگ نشان داد که سیاه چاله ها بر طبق طیف گرمایی انرژی تابش می کنند. محاسبات وی فرضیاتی را درباره فیزیک انرژی فوق زیاد و جاذبه کوانتومی نشان داد. از آنجا که ما هنوز از یک سیاه چاله واقعی اندازه گیری نکرده ایم بنابراین به راهی برای ایجاد دوباره این پدیده در آزمایشگاه نیاز داریم تا بتوانیم درباره آن مطالعاتی را انجام دهیم."
    این ستاره شناسان دریافتند که ارسال میکروامواج میدان مغناطیسی ویژه کوانتومی با عنوان SQUID نه تنها می توانند پرتوهای مشابه سیاه چاله ها را بازسازی کند بلکه می توانند در سیستمی قرار گیرند که انرژی بالا و کوانتوم مکانیکی را در لابراتوار کنترل کنند.
    این دانشمندان توضیح دادند: "ما برای اینکه بتوانیم از SQUID برای بررسی پرتوهای سیاه چاله ها استفاده کنیم می توانیم شدت میدان مغناطیسی را دستکاری کنیم."
    براساس گزارش ساینس دیلی، این اولین پیشنهاد برای بازسازی سیاه چاله در ابعاد آزمایشگاهی است.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 4 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 4 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •