کسر خدمت هایی که ثبت سیستم شده
مثل جبهه پدر که هر کی توی سال 89 ثبت کرده ،هر ماه جبهه پدر 18 روز از خدمت کم کردند و اگر در سال 90 ثبت شده 9 روز برای هر ماه جبهه(البته به احتمال زیاد از سیستم کم کم بخوان حذف کنن برای کسایی که هنوز اعزامشون مشخص نیست)من اعزامی1/4 هستم و چون در سال 89 ثبت کردم کسری ثبت نظام وظیفست-یگان استعلام کرد و مثبت دادن
و کسر خدمت های بسیجی که در سال 89 ثبت کردند که اینها بالای 12 ماه هست(تعجب نکنید.در مهر سال 89 برای ناحیه های سپاه نامه ای اومد که کسری بسیج رو میشه قبل خدمت ثبت کرد که دقیقا بهمن همون سال متوقف شد و کسانی که ثبت کردند -میشه گفت کسی خبرم هم نشد)(من خودم 3 روز بعد لغو درخواست دادم که کارم نشد)
و حالا از حرف های مطمئن بگیم :
کلاً بسیج در سال 90 به بعد به ازای هر سال فعال بودن 1 ماه کسری میده-تا سقف 6 ماه-یعنی اگه 20 سال هم فعال بوده باشه باز 6 ماه کسری و اگه 6 سال فعال باشی باز 6 ماه کسری(تا پایان سال 89 سقف کسری 11 ماه بود که هر کی گرفته نوش جونش-تازه خدمتش 18 ماهه هم بوده)
دوره تکمیلی یک دوره شبه نظامی 45 روزست که معمولا فشرده میشه. و از آموزشی کسی کم میشه که بیفته توی سپاه-به عبارت دیگه کسی که برگ سبز(دوره تکمیلی) داشته باشه و بیفته سپاه 2 ماه آموزشیش کم میشه و اگه بیفته نیروی دیگه دو ماه از خدمت کم میکنه نه از آموزش-اگه افتادی سپاه این دو ماه کسر شدن از 6 ماه کل کسری حساب میشه و جدا از اون 6 ماه نیست و نهایتش به طرف 4 ماه دیگه به خاطر فعال بودن بدن.در کل پذیرش کردن سپاه روی افرادی که واسشون هزینه کرده و دوره تکمیلی رفتن و هست(و هزینه چند برابری آموزش رو نمیخوان بدن)
حکم شورا داشتن هم 1 ماه از خدمت کم میکنه(علاوه بر داشتن کسر 1 ماه به ازای 1 سال فعالیت همان سال شورا)
یک مثال بزنم:
کسی 2 سال فعالیت داشته و بعدش رفته خدمت-توی سال دوم بسیجیش هم عضو شورا پایگاه بوده هم توی این سال دوره تکمیلی دیده / کسری رو به دو فرض محاسبه می کنیم:
الف)محل خدمت سپاه :
2 ماه کسر خدمت به دلیل 2 سال فعالیت بسیجی
1 ماه کسر خدمت به دلیل داشتن 1 حکم شورا(حکم شورا مدتش یک سالست)
2 ماه کسر آموزش به دلیل گذراندن دوره تکمیلی
که نهایت کسری 5 ماه به جهت شرایط بالا
ب)محل خدمت غیر از سپاه می باشد:
2 ماه کسر خدمت( از خود خدمت نه صرفا آموزش) به جهت داشتن برگ سبز
2 ماه کسر خدمت به جهت دو سال فعال بودن
1 ماه کسر خدمت به جهت داشتن حکم شورا
جمعا 5 ماه