تلاش بى سرانجام يك واسطه
لوكا جانشين قطبى نمى شود
زهرا اسدى
Zahra Asadi
بازى با صباباترى خيلى چيزها را مشخص خواهد كرد. از جمله تكليف افشين قطبى را كه مى گويند فردا آخرين مهلت او براى سامان دادن به وضعيت پرسپوليس است و در غير اين صورت بركنار خواهد شد. البته هنوز كسى روى اين مسأْله مهر تأييد نزده. نه مديرعامل و اعضاى هيات مديره و نه حتى خود قطبى اما پرسپوليس آنقدر بد و دور از انتظار ظاهر شده كه ديگر وقوع هيچ اتفاقى - حتى بركنارى افشين قطبى - عجيب به نظر نمى رسد. با اين وجود، پرسپوليسى ها همه چيز را از بيخ و بن تكذيب مى كنند و مى گويند كه حتى اولتيماتومى هم به سرمربى داده نشده اما در همين رابطه و از گوشه و كنار نام لوكا بوناچيچ را مى شنويم كه مى گويند سايه اش روى جايگاه افشين قطبى و نيمكت پرسپوليس افتاده. لوكاى كروات به تأييد اكثريت قريب به اتفاق كارشناسان داخلى، بهترين و مؤثرترين مربى خارجى اين چند ساله فوتبال ايران بود اما حالا كه به امارات رفته تيمش حال و روز خوشى ندارد. آنقدر كه حتى زمزمه هايى مبنى بر بركنارى اش از النصر هم به گوش مى رسد. همين موضوع است كه شايعه جايگزينى احتمالى او به جاى افشين قطبى و حضورش در پرسپوليس را جدى تر كرده اما اين شايعه اصلاً به مذاق داريوش مصطفوى خوش نمى آيد و او به محض شنيدن اش آن را رد مى كند: «ما نه با لوكا بوناچيچ و نه با هيچ مربى ديگرى مذاكره نداشته ايم. اصلاً قصد تعويض سرمربى را نداريم. افشين قطبى سرمربى پرسپوليس است و تا آخرين لحظه سرمربى مى ماند.»
![]()
ماجرا وقتى جالب تر مى شود كه به سراغ مدير برنامه هاى لوكا مى رويم و او از تماس هاى واسطه اى مى گويد كه هيچ نقشى در باشگاه پرسپوليس ندارد. شهداد ناظمى كه گفته شده پرسپوليسى ها براى صحبت و مذاكره با مربى كروات، دست به دامان او شده اند، در اين باره به ايران ورزشى مى گويد: «درباره اين مسأْله هيچ يك از مقامات رسمى باشگاه پرسپوليس تماس و صحبتى با من نداشته اند البته من چيزى را تكذيب نمى كنم. تماس هايى گرفته شده ولى از طرف شخصى كه خودش يك واسطه است و مسؤوليتى در باشگاه ندارد. اين شخص گفت كه باشگاه به همكارى با لوكا علاقه مند است. من هم گفتم لوكا الان با النصر قرارداد دارد و مشكلى هم ندارد كه بخواهد آنجا را ترك كند. حتى اين را گفتم كه اگر خواهان لوكا هستند بايد باشگاه النصر را راضى كنند چون او تا پايان فصل قرارداد دارد. حالا ديگر نمى دانم اصلاً خود باشگاه قصد پيگيرى اين مسأله را دارد يا نه.»
اما آيا خود لوكا هدايت پرسپوليس در شرايط فعلى را به ادامه همكارى با النصر ترجيح مى دهد ...
مدير برنامه هايش اين طور مى گويد: «شكى نيست كه او فوتبال ايران را دوست دارد. به هر حال لوكا يك مربى حرفه اى است و هرجا شرايط براى كار كردنش مهيا باشد به همان جا مى رود. پرسپوليسى ها هم اگر او را مى خواهند بايد خودشان وارد مذاكره شوند. هرچند به عقيده من نيازى به اين كار نيست و قطبى با پرسپوليس نتيجه مى گيرد.»
مدير برنامه هاى لوكا تاكيد دارد كه از مسؤولان رسمى باشگاه كسى با او تماس نگرفته و اين دقيقا برخلاف خبرى است كه چند روز قبل براى اولين بار منتشر شد و گفتند يكى از اعضاى هيات مديره پرسپوليس با مدير برنامه هاى سرمربى كروات وارد مذاكره شده. مجيد فرخزادى به عنوان يكى از اعضاى هيات مديره همه چيز را تكذيب مى كند: «قطبى خودش گزينه اصلى و تنها گزينه هيات مديره است و من به عنوان سخنگوى هيات مديره تاكيد مى كنم كه با هيچ فردى در اين باره صحبت نشده. هيچ يك از اعضا با لوكا و مدير برنامه هايش و هر شخص ديگرى تماس نداشته اند. برنامه هيات مديره، حمايت قاطع از افشين قطبى است و ما با تمام قوا حامى او هستيم. هيچ گزينه ديگرى هم براى جايگزينى او مطرح نشده.» فرخزادى تاكيد مى كند كه حتى اولتيماتومى هم در كار نبوده و تحت هيچ شرايطى قطبى بركنار نخواهد شد: «هيات مديره اصلا اولتيماتومى به قطبى نداده و بعيد مى دانم مدير عامل هم چنين كارى كرده باشد. گفتم كه تصميم باشگاه و هيات مديره، حمايت قاطع از قطبى است و حتى اگر پرسپوليس به صبا ببازد برنامه اى براى تغيير سرمربى و كادر فنى نداريم.»
تكذيبيه هاى مديران پرسپوليس و حتى مدير برنامه هاى لوكا، همه چيز را در حد يك شايعه نه چندان جدى نگه مى دارد اما داستان وقتى غيرممكن تر، جلوه مى كند كه بحث مسائل مالى پيش مى آيد.
پرسپوليس براى به خدمت گرفتن افشين قطبى، دست كم ۷۰۰ هزار دلار هزينه كرده و اگر اين مربى را بركنار كند، بايد كل مبلغ را به او بپردازد. از طرف ديگر آنها اگر بخواهند لوكابوناچيچ را جايگزين قطبى كنند، بايد حدود ۶۰۰ هزار دلار غرامت بدهند و دست كم، نيمى از همين مبلغ را به خود لوكا بپردازند. اين در حالى است كه صرف چنين هزينه هاى سنگينى براى تغيير سرمربى در پرسپوليس خيلى بعيد به نظر مى رسد و پرسپوليسى ها ترجيح مى دهند به جاى اين همه هزينه، قطبى را حفظ كنند و شرايط تيم را به گونه اى ديگر سامان بدهند.