هوش قضه اش فرق نمیکنه، از چه لحاظ؟ از این لحاظ که هوش هم یک تواناییه و اینطور نیست که هرکس هوش بیشتری داشت برتر باشه، موجود دیگری باشه، فرمانروا باشه و ... . یک موجود از این لحاظ پیشرفته تره و دیگری از جهت دیگه.
هوش قضه اش فرق نمیکنه، از چه لحاظ؟ از این لحاظ که هوش هم یک تواناییه و اینطور نیست که هرکس هوش بیشتری داشت برتر باشه، موجود دیگری باشه، فرمانروا باشه و ... . یک موجود از این لحاظ پیشرفته تره و دیگری از جهت دیگه.
کتاب مزرعه حیوانات رو خوندین؟ چرا خوکا ریس شدن، چرا از بقیه مثه نوکر کار میکشیدن، کی برای کی فدا میشد؟ اینا برتری نیست، حیوانات دیگه از جنبه های دیگه برتری داشتن، بله درسته، اسب زورش بیشتر بود، اما شد حمال خوکا ...
خب این اتفاقیه که افتاده، همونطور که شما این باور رو داری که انسان برتره و من ندارم. این موضوعات در ذهن انسانهاست و مربوط میشه به نوع جهان بینیشون، شما این اعتقاد رو داری اما لزومن درست نیست و افراد دیگه حتی برعکس این مسئله فکر میکنن.
موافقم، هر کس مطابق با ذهنیات خودش نظر میده، اما این که نمیشه به یک نقطه خاص رسید، محل بحثه
دلایلتون همگی جای سوال داره، باز هم مشکل پیشفرض گرفتن چیزهایی است که شما لازمه اثبات کنید نه اینکه تکرار کنید.
اینجا مغلطه No True Scotchman هست. یعنی هر مشکلی پیدا شد میگید این مشکل واقعا ربطی به هوش نداره و به اندازه گیری و ... برمی گرده. از کجا می دونید تمام مشکلاتی که تا ابد قراره سر راه "شناخت جهان" ما قرار بگیرند مشکل اندازه گیری هستند و ربطی به هوش ندارند؟ همین که میگید در گذشته هم همیشه همینطور بوده جای بحث داره که البته باز هم بنا به تعریف شما از هوش و پیشفرض و آزمایش (که کلا یک چیز عادی است در بحث ها از تعاریف خیلی غیر متعارف برای کلمات استفاده کنید) شاید حرفتون صحیح باشه.
متاکاگنیشن مترادف با منطق نیست (فکر کنم بدونید که شما نمی تونید وسط بحث ها تعریف واژه هایی که تعریف دقیق و مشخص دارند رو عوض کنید).
این قابلیت صرفا مختص ذهن ما نیست، تمام تحقیقات نشون میده طیف خیلی وسیعی از حیوانات هم متاکاگنیشن دارند، و البته باز هم فرضیه شما که این متاکاگنیشن در هر شرایطی و در هر مسئله ای می تونه اشتباهات رو تصحیح کنه ادعایی است که نیاز به اثبات داره (چون حتی اگه یک مثال نقض هم وجود داشته باشه کل گزاره شما باطل است).
مشکل دقیقا همینجاست. بله ما باید منتظر بمونیم و ببینیم آیا می تونیم کل جهان رو بشناسیم یا خیر و بعد مدعی بشیم توانایی شناخت کل جهان رو داریم یا خیر. شما میگید "باید ببینیم چه چیزهایی لازمه" ، خب از کجا فهمیدید این ها لازمه، فقط و فقط این ها لازمه، و ما بطور خطاناپذیر مجهز به اونها هستیم؟
تا وقتی شما کل "جهان" رو نشناختید نمی تونید بدونید چه چیزهایی برای شناخت کل جهان لازمه! که بعد نتیجه بگیرید هوش ما این ابزار رو بصورت خطاناپذیر در اختیار داره.
این امکانات از دید من تصورات شما هستند. شما لازمه من رو قانع کنید این امکاناتی که لیست کردید لازم هستند، فقط و فقط همین ها لازم هستند، و تک تک مواردی که لازم هستند در هوش ما بطور خطاناپذیر و مطلقا عالی وجود داره. اگه دقت کنید هر پست شما به همین نکته برمی گرده. شما دلیلی ارائه نمی کنید که چرا لازمه فرض کنیم هوش انسان اینطوری که شما میگید بی نقص است.
در نهایت همین قسمت بولد شده مشکل کاره، شما لازمه توضیح بدید از کجا فهمیدید این ساز توانایی تولید تمام نت ها در تمام اکتاوها رو داره. شما بدون آزمایش و تست کردن خروجی ساز چطوری می تونید بفهمید این ساز توانایی تولید تمام صداهای موجود رو داره؟ فقط یک راه هست، اینکه برید و به نحوه ساخته شدنش نگاه کنید و مطمئن بشید برای این منظور طراحی شده. یعنی یا آزمایش و تست خروجی ساز برای تمام صداها یا بررسی ساختاری این ساز. دقیقا برمی گرده به همون چیزی که در پست قبلی گفتم:
و مثال هایی که در پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] براتون زدم دقیقا نمونه نقص این توضیح است. هوش Logical Mathematics ما می تونسته از چیزی که الان داریم خیلی خیلی بهتر باشه.
شما سراغ دارید اشتباهی رو که ناشی از خود هوش باشه؟اینجا مغلطه No True Scotchman هست. یعنی هر مشکلی پیدا شد میگید این مشکل واقعا ربطی به هوش نداره و به اندازه گیری و ... برمی گرده. از کجا می دونید تمام مشکلاتی که تا ابد قراره سر راه "شناخت جهان" ما قرار بگیرند مشکل اندازه گیری هستند و ربطی به هوش ندارند؟ همین که میگید در گذشته هم همیشه همینطور بوده جای بحث داره که البته باز هم بنا به تعریف شما از هوش و پیشفرض و آزمایش (که کلا یک چیز عادی است در بحث ها از تعاریف خیلی غیر متعارف برای کلمات استفاده کنید) شاید حرفتون صحیح باشه.
میشه چندتا از این تحقیقات رو معرفی کنیداین قابلیت صرفا مختص ذهن ما نیست، تمام تحقیقات نشون میده طیف خیلی وسیعی از حیوانات هم متاکاگنیشن دارند، و البته باز هم فرضیه شما که این متاکاگنیشن در هر شرایطی و در هر مسئله ای می تونه اشتباهات رو تصحیح کنه ادعایی است که نیاز به اثبات داره (چون حتی اگه یک مثال نقض هم وجود داشته باشه کل گزاره شما باطل است).
دقت کنید لزومی نداره که ما کل جهان رو بشناسیم و بعد نتیجه گیری کنیم، مهم توانایی شناخت هست، اگر ما تونستیم تا اینجا جهان رو اونطر که هست بشناسیم و حتی پدیده هایی رو که حواس ما درک نمکنن کشف کنیم، چرا باید فک کنیم نمیتونیم با گذشت زمان و داشتن ابزار لازم بقیه رو هم بشناسیم؟تا وقتی شما کل "جهان" رو نشناختید نمی تونید بدونید چه چیزهایی برای شناخت کل جهان لازمه! که بعد نتیجه بگیرید هوش ما این ابزار رو بصورت خطاناپذیر در اختیار داره.
شما حداقل به صورت فرضی بگید که چه نقصی ممکنه هوش ما داشته باشه که مانع بشه از اینکه ما جهان رو کما هو بشناسیم. (میدونید که سرعت پردازش از این نظر نقص محسوب نمیشه)
خوب چون موضع من فعلا همینه! نمیتونم که برای موضع شما دلیل بیارم. اینها بنظر شما دلیل نیست. تنها ردی که شما بر دلایل من میارید اینه که ما نمی دونیم اینها کافیه یا نه، همیشه جواب خواهند داد یا نه، و ... در صورتی که این ایرادات رو به هر پدیده زمان مندی میشه گرفت، آیا میتونیم به این دلیل عقل رو در مورد این پدیده ها تعطیل کنیماگه دقت کنید هر پست شما به همین نکته برمی گرده. شما دلیلی ارائه نمی کنید که چرا لازمه فرض کنیم هوش انسان اینطوری که شما میگید بی نقص است.
باز میگم اگر شما مثال نقضی سراغ دارید مطرح کنید تا بحث بشه
پاسخ دادن گزینشی به مطالب کمکی به پیشروی بحث نمی کنه. شما بهتره به قسمت هایی از پست قبلی پاسخ بدید (چرا فکر می کنید این امکاناتی که لیست کردید لازم هستند، چرا فقط و فقط همین ها لازم هستند و ...).
اگه می گفتید موضع من اینه که "هوش ما فعلا موفق بوده در شناخت بعضی جنبه های جهان و فعلا ناموفق در شناخت بعضی جنبه های دیگه" من مخالفتی با شما نداشتم، ولی شما مدعی هستید هوش ما بی نقص است در شناخت همه جهان چه پدیده هایی که شناخته شده و چه اونهایی که شناخته نشده (ادعای مثبت) و چنین ادعایی یک بار و وظیفه اثبات رو به همراه داره. قرار نیست من ادعای شما رو رد کنم تا ادعای شما غیرقابل پذیرش باشه، شما یک ادعا می کنید و من میگم قانع کننده نیست / وظیفه اثبات با شماست.
هیچ کس هم از تعطیل کردن عقل چیزی نگفته. لازم نیست عقل و هوش ما برای شناخت جهان "بی نقص" باشه تا بدونیم استفاده ازش برای ما می تونه مفید باشه (مثال: عقل و هوش ما هنوز درک صحیحی از مفهوم جاذبه نداره ولی همین درک ناقص باعث شده هواپیما بسازیم و به فضا بریم و ...) ، و حق با شماست که این اشکال به همه پدیده ها وارده و برای همینه ما هیچ وقت نمیگیم "همه چیز رو درباره یک پدیده می دونیم" چون واضحه فعلا نمی دونیم، بلکه میگیم "فعلا بر اساس دانسته هامون فلان و فلان". شما هم اگه بگید فعلا بر اساس دانسته هامون هوش ما برای شناخت جهانمون تا جایی که جهان رو می شناسیم خوب بوده حرفتون صحیحه، ولی وقتی مدعی میشید مطلقا این عقل و هوش برای شناخت جهان بی نقص هستند این ادعایی مثبته و نیازه نشون بدید چرا این ادعاتون صحیحه. به ویژه زمانی که هدفتون از ارائه چنین استدلالی، "برتر مطلق" دونستن انسان نسبت به همه موجودات است.
در مورد وظیفه اثبات درسته که در اکثر موارد این بر دوش کسی که ادعای مثبت (وجودی) میکنه، اما همیشه اینطور نیست و گاه برعکس میشه، مثلا من به شما بگم الان روز نیست (منفی) شما بگید هست (مثبت، البته من نمیدونم شما ایران هستید یا نه، فرض بر اینه که شما ایران هستید)، در این مورد وظیفه اثبات بر عهده چه کسی هست؟ شما (مثبت) یا من (منفی)؟ یا در مورد 2+2 من بگم 4 نمیشه شما بگید میشه ...
یک مثال دیگه شاید بحث رو روشنتر کنه، اعدادی که ریاضی در اختیار ما قرار میده محدود هستن (0-9) ایا اعتقاد دارید که با اینها میشه تا بینهایت شمرد؟ و هر کمیتی رو توسط اونها بیان کرد؟ اگر بله برای من اثبات کنید
Last edited by N I G H T P E A C E; 05-09-2014 at 16:27.
من یک توپ قدرتمند دارم که توانایی تخریب هر چیز رو داره. یک مورچه به فاصله X متر ازش قرار داره. آیا این توپ بعد از شلیک با اطمینان میتونه مورچه رو از بین می بره ؟در مورد وظیفه اثبات درسته که در اکثر موارد این بر دوش کسی که ادعای مثبت (وجودی) میکنه، اما همیشه اینطور نیست و گاه برعکس میشه، مثلا من به شما بگم الان روز نیست (منفی) شما بگید هست (مثبت، البته من نمیدونم شما ایران هستید یا نه، فرض بر اینه که شما ایران هستید)، در این مورد وظیفه اثبات بر عهده چه کسی هست؟ شما (مثبت) یا من (منفی)؟ یا در مورد 2+2 من بگم 4 نمیشه شما بگید میشه ...
یک مثال دیگه شاید بحث رو روشنتر کنه، اعدادی که ریاضی در اختیار ما قرار میده محدود هستن (0-9) ایا اعتقاد دارید که با اینها میشه تا بینهایت شمرد؟ اگر بله برای من اثبات کنید
تا وقتی اون فاصله رو ندونیم نمیتونیم مدعی باشیم. حتی اگر کل جهان محدود هم باشه ما نمیتونیم مدعی باشیم زمانی میرسه که همه چیز رو کشف میکنیم.
مثالهای بالا ربطی به ادعا ندارن و مفهوم بی نهایت در ریاضی هم ذهنی بدست اومده نه تجربی که بخواد مورد آزمایش قرار بگیره ، و اصلا مفهوم تعریف شده ای نیست که بخوایم با ارقام تعریفش کنیم.
در مورد 2+2 کسی که مدعی 4 میشه باید اثبات کنه .
در مورد مثال اول ، اولین کسی که ادعا میکنه باید ثابت کنه بعد نفر دوم . چون در فرض شما ادعا به روز نبودن احتمالا شب بودن رو در پی داره که خودش یک ادعای مثبته با ظاهری متفاوت. ( البته در صورتی که شب و روز تنها گزینه ها باشن )
اما باز ادعای شما اینطور نیست و مثل همون مثال اول هست.
خوب بجای بینهایت، تا هزار تریلیون رو میتونه بشماره؟
میتونن هر کمیتی رو بیان کنن؟
Last edited by N I G H T P E A C E; 05-09-2014 at 16:37.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)