تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 11 از 30 اولاول ... 78910111213141521 ... آخرآخر
نمايش نتايج 101 به 110 از 291

نام تاپيک: لیــــگ مســــابقـــــات علمــــي { قوانين در پست اول }

کاربر فعال انجمن عکاسی sara_program's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

این صحبت شما در مورد کدوم شکل و جوابه؟ اگر در مورد جواب منه، اصلا استوا در شکل من نیست. شکل من محدوده چند کیلومتری حوالی قطب جنوبه.
    درباره شکل شما نیست. درباره شکلی هست که جناب مستر گیک رسم کرده اند

حـــــرفـه ای JIGSA's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران - ایران

پيش فرض

حالتی وجود داره که
    در مداری از نیم کره جنوبی اگر زیست شناس 2 کیلومتر بیاد پایین به مداری میرسه که اگر 5 کیلومتر به سمت غرب بره یه دور میزنه و برمیگرده سر جای اولش و بعد با 2 کیلومتر به سمت شمال میرسه به کمپش.

پروفشنال mojtabaivi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

خب الان من این مسیر رو محابه کردم کوتاه تر شد که! لطفا حتما چک کنین و ببینین مشکل کجاست؟
    دورترین فاصله زمینیش تا کمپ در بدترین حالت که روی مدار با محیط 5 کیلومتر میفته و یک دور کامل میزنه بدین شرحه:
    خب مسلما دورترین فاصله توی حالتی اتفاق میفته که طرف 180 درجه چرخیده باشه و دقیقا 2.5 کیلومتر روی مدار حرکت کرده باشه.
    برای محاسبه فاصله زمینیش با کمپ در این حالت اگه به صورت سه بعدی فرض کنیم، یک کمان میشه بین کمپ و فرد که با توجه بیشتر میفهمیم این کمان، نصف دایره ای است به قطر فاصله مستقیم و غیرزمینی فرد و کمپ
    پس ما اول باید فاصله مستقیم فرد و کمپ رو در این حالت بدست بیاریم؛ داریم:
    (R1 برابر است با شعاع مداری 5 کیلومتری، D1 برابر است با قطر مدار 5 کیلومتری، D2 برابر است با قطر دایره مورد نظر، P برابر است با محیط دایره مورد نظر و S برابر است با کمان مورد نظر یا نصف دایره مورد نظر یا فاصله زمینی فرد تا کمپ)

پس فاصله زمینی شخص با کمپ برابر 5.57 کیومتر میباشد

اصلاحیه:
    من توی محاسبات پاسخ آخرم اشتباه کردم و فقط در اول محاسبات، جای اینکه محیط رو برابر 5 قرار بدم، مساحت رو برابر 5 قرار دادم... پاسخ اصلاح شده 4.015 کیلومتر میباشد.

4. این کاربر از mojtabaivi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

حالتی وجود داره که
    در مداری از نیم کره جنوبی اگر زیست شناس 2 کیلومتر بیاد پایین به مداری میرسه که اگر 5 کیلومتر به سمت غرب بره یه دور میزنه و برمیگرده سر جای اولش و بعد با 2 کیلومتر به سمت شمال میرسه به کمپش.
    نه دیگه اشتباه شد!
    این حالت که شما عرض کردین برای قطب شماله
    برای قطب جنوب ابتدا باید 2 کیلومتر بره بالا (نه پایین)

خودمو می کشما

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران - ایران

پيش فرض

نه دیگه اشتباه شد!
    این حالت که شما عرض کردین برای قطب شماله
    برای قطب جنوب ابتدا باید 2 کیلومتر بره بالا (نه پایین)

خودمو می کشما
    اول از همه !!

این حالت که شما عرض کردین . . . . . ؟ ؟ ؟

بعدش هم شما این دو عکس رو ببینین سمت راستی نمای پایین کره زمین و سمت چپی نمای نیم کره جنوبی
    اگر محقق ما هر جایی روی خط آبی باشه و بعد 2 کیلومتر به سمت جنوب بیاد و بعد روی دایره سبز رنگ که محیطش 5 کیلومتر باشه یه دور بزنه و بعد بره شمال میرسه به کمپ خودش

7. این کاربر از JIGSA بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

نمای پایین کره جنوب

همانطور که می بینید این خاصیت فقط در قطب شمال و قطب جنوب میسره چون محور نصف النهار مبدا هستند.

در قطب جنوب ابتدا باید زیست شناس بره به سمت شمال. در راستای شمال همون در راستای شعاع میشه.

قطب شمال همین قضیه هست ولی بصورت قرینه

درباره اون جمله" این حالت که شما عرض کردین...." من اصلا و ابدا قصد توهین نداشتم. باز اگر شما بد برداشت کردین من عذرخواهی می کنم

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

وای خدای من !

منظور سوال اینه که زیست شناس یه دایره را که دور می زنه 5 کیلومتر حرکت کرده؟ دور زدن دور دایره که حرکت در مسیر غرب نیست
    من تازه فهمیدم شماها چی می گید. ولی تورو خدا یه نگاهی به جواب من بندازید. خدا شاهده برای امتیازش نمی گم.

تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    تهران - ایران

پيش فرض

از دیدگاه زمین شناسی حق با شماست.
    اما این سوال یه سوال ریاضی هستش و باید اجازه بدیم به روش ریاضی حل بشه.

11. 2 کاربر از JIGSA بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

از دیدگاه زمین شناسی حق با شماست.
    اما این سوال یه سوال ریاضی هستش و باید اجازه بدیم به روش ریاضی حل بشه.
    اتفاقا نجوم شدیدا وابسته به ریاضیاته.

من دیگه درباره این سوال بحث نمی کنم. اینجوری هم خودمو اذیت می کنم هم بقیه را. ببخشید سرتون رو درد آوردم. هدفم فقط این بود که چیزی را که می دونم القا کنم که نشد.

بریم برای سوال بعدی

حـــــرفـه ای MasterGeek's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2009

پيش فرض

سوال هفتم :

یک زیست‌شناس کمپ خود را ترک کرده و ۲ کیلومتر به سمت جنوب سپس ۵ کیلومتر به سمت غرب و در نهایت ۲ کیلومتر به سمت شمال پیاده روی میکند و به کمپ خود میرسد و خرسی را در حال خوردن غذاهایش می‌بیند.

سوال اول: آن خرس چه رنگی داشته است؟ (جهت آشنائي با مسئله)
    سوال دوم:‌ با فرض کردن مسیر بالا بیشینه‌ی فاصله‌ی زیست‌شناس با کمپ خود در حالت کلی چه مقادیری می‌تواند باشد؟ و چه خطری وی را ازین نظر تهدید می‌کند؟

طرف از کمپ راه میافته و در انتها به کمپ میرسه. پس اول و آخر مسیر باید یکی باشه. یعنی نقطه A و D باید بر هم منطبق باشند
    صرفنظر از اون دو کیلومتر جنوب و شمال اول و آخر، در خصوص قسمتی که بسمت غرب حرکت می کنه:
    درسته که با طی نصف محیط به دورترین نقطه میرسه، ولی با طی کل محیط هست که به نقطه اول میرسه. از اونجا که پس از طی 5 کیلومتر به نقطه اول میرسه، نتیجه گرفته میشه که کل محیط برابر هست با 5 کیلومتر.

دورترین نقطه با ضربدر مشخص شده

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    خب پس یه امتیاز هم کم می‌کنیم ببینید اولا مسیری که شما کشیدید اول و آخرش یکی هست ولی ما خواستیم با حفظ مسیر قبلی (۲ ج، ۵ شرق و ۲ شمال)‌ شما بیشینه فاصله‌ای که زیست‌شناس می‌تونه از کمپ خودش بگیره رو بگین. یکی از نکته‌های آموزشی این سوال اینجاست که برخلاف هندسه‌ی مسطح یک فاصله در یک چنین مسیری کاملا بستگی به نقطه‌ی شروع داره. به نظر من سوال واضح بوده و در کل تاپیک هم من بارها راهنمائي کردم ولی خب بهرحال این سوءتفاهم در سوال پیش اومده. شما زیست‌شناس رو به کمپ خودش برگردوندید (فاصله‌ی ۰) و بعد فاصله از قطب رو اندازه گرفتید!! اتفاقا اینکه به شوخی سوال شده چه خطراتی تهدیدش میکنه به خاطر همین فاصله‌ی اضافی (نسبت به شهود مسطح ما) ۷ کیلومتری است که تهدیدش میکنه اونم تو قطب جنوب! در حالی که به لحاظ شهودی ما همواره ۲ کیلومتر بیشتر فاصله از کمپ نداریم.

من گفتم با فرض کردن مسیر بالا بیشینه‌ی فاصله‌ی ممکنی که زیست‌شناس رو میتونه بگیره رو به دست بیارین. ده بار هم تذکر داده شد که دست از سر خرس ور دارین منقرض شد رفت ولی به نظر میاد دوستان به اصل سوال دیگه مراجعه نکردند و بر مدار سابق چرخیدند. بهرحال یه ضرب المثل قدیمی هست که میگه فهم سوال ۵۰ درصد جوابه! حالا بعد از اینکه جواب کامل رو گذاشتم باز دوستان میان بر همین فرض اشتباهی که کردن جواب میذارن، خوب امیدوارم این توضیحات روشن باشه.

sara_program خوشحال متوجه قضیه شدید راجع به بحث شمال و جنوب هم من توی جواب قبلی پاسختون رو دادم، آخه کسی جرا پستای بلند رو خوب نمیخونه (البته روشنه)

بله در قطبین شمال و جنوب می تونه رخ بده. ولی با یک تفاوت

قطب شمال: 2 کیلومتر پایین - 5 کیلومتر غرب (یا شرق) - 2 کیلومتر بالا

قطب جنوب: 2 کیلومتر بالا - 5 کیلومتر غرب(یا شرق) - 2 کیلومتر پایین

اصلا شکلی که شما رسم کردید به نظرم ایراد داره چون شما در واقع کمپ را روی خط استوا رسم کردید. رأس مثلث باید قطب جنوب باشه . شکل شما به نظرم دو تا ایراد داره
    1- نقطه A باید رأس مثلث باشه
    2- نقطه A باید قطب جنوب باشه

به علاوه شما نقطه A را محل کمپ نامگذاری کردین ولی نقطه A نه قطب جنوبه نه قطب شمال
    جواب بخش اول سوال: این بخش همانطور که در صورت سوال عنوان شد، جهت آشنائی با چارچوب مسئله بود

خوب مشخص هست که چنین مسیر بسته‌ای (۲ کیلومتر جنوب، ۵ کیلومتر شمال و ۲ کیلومتر شمال) تنها در قطبین زمین (شمال و جنوب) می‌تواند رخ دهد. از آنجا که زیست شناس یک خرس دیده است پس قطب شمال بوده و رنگ خرس سفید بوده است.

توجه کنید که پاسخ بخش اول سوال تنها جهت تاکید بر این مسئله بوده که شما با هندسه‌ی غیرمسطح (نااقلیدسی) طرف هستید. اصل سوال در بخش دوم هست و در اینجا دیگر نیاز نیست دنبال خرس بگردید اگر هم بر این سناریو اصرار دارید با توجه به سردی بسیار زیاد هوا زیست‌شناس احتمالا دچار توهم شده و پنگوئن‌های امپراتور را خرس می‌دیده و لذا رنگ خرس می‌تواند سیاه هم بوده باشد!

البته می‌توانستیم در صورت سوال مسیر بخش دوم سوال رو قرینه‌ی بخش اول می‌گذاشتیم (۲ کیلومتر شمال، ۵ کیلومتر غرب/شرق، ۲ کیلومتر جنوب) تا بخش دوم را هم در قطب شمال حل کنیم و دچار تناقض خرسی نشویم و یا من متوصل به توهم زیست‌شناس نشوم اما دقت کنید که به لحاظ ریاضی هر کدام از قطبین که باشد مسئله متقارن است!
    .
    گفتم که دوستان همگی متوجه این شده بودند که در سوال دوم با قطب جنوب کار دارند (البته همچنان دنبال خرس می‌گشتند). من هم توضیح کافی دادم. کلا پست قبلی جواب فکر میکنم روشن بود منتهی این‌بار با زاویه‌ی دید جدید به جواب نگاه کنید. ما دنبال بیشینه‌ی فاصله‌ای که زیست‌شناس با طی اون مسیر طی میکنه بودیم!

14. 3 کاربر از MasterGeek بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •