درباره شکل شما نیست. درباره شکلی هست که جناب مستر گیک رسم کرده اند
درباره شکل شما نیست. درباره شکلی هست که جناب مستر گیک رسم کرده اند
حالتی وجود داره که
در مداری از نیم کره جنوبی اگر زیست شناس 2 کیلومتر بیاد پایین به مداری میرسه که اگر 5 کیلومتر به سمت غرب بره یه دور میزنه و برمیگرده سر جای اولش و بعد با 2 کیلومتر به سمت شمال میرسه به کمپش.
خب الان من این مسیر رو محابه کردم کوتاه تر شد که! لطفا حتما چک کنین و ببینین مشکل کجاست؟
دورترین فاصله زمینیش تا کمپ در بدترین حالت که روی مدار با محیط 5 کیلومتر میفته و یک دور کامل میزنه بدین شرحه:
خب مسلما دورترین فاصله توی حالتی اتفاق میفته که طرف 180 درجه چرخیده باشه و دقیقا 2.5 کیلومتر روی مدار حرکت کرده باشه.
برای محاسبه فاصله زمینیش با کمپ در این حالت اگه به صورت سه بعدی فرض کنیم، یک کمان میشه بین کمپ و فرد که با توجه بیشتر میفهمیم این کمان، نصف دایره ای است به قطر فاصله مستقیم و غیرزمینی فرد و کمپ
پس ما اول باید فاصله مستقیم فرد و کمپ رو در این حالت بدست بیاریم؛ داریم:
(R1 برابر است با شعاع مداری 5 کیلومتری، D1 برابر است با قطر مدار 5 کیلومتری، D2 برابر است با قطر دایره مورد نظر، P برابر است با محیط دایره مورد نظر و S برابر است با کمان مورد نظر یا نصف دایره مورد نظر یا فاصله زمینی فرد تا کمپ)
پس فاصله زمینی شخص با کمپ برابر 5.57 کیومتر میباشد
اصلاحیه:من توی محاسبات پاسخ آخرم اشتباه کردم و فقط در اول محاسبات، جای اینکه محیط رو برابر 5 قرار بدم، مساحت رو برابر 5 قرار دادم... پاسخ اصلاح شده 4.015 کیلومتر میباشد.
نه دیگه اشتباه شد!
این حالت که شما عرض کردین برای قطب شماله
برای قطب جنوب ابتدا باید 2 کیلومتر بره بالا (نه پایین)
خودمو می کشما![]()
اول از همه !!
این حالت که شما عرض کردین . . . . . ؟ ؟ ؟
بعدش هم شما این دو عکس رو ببینین سمت راستی نمای پایین کره زمین و سمت چپی نمای نیم کره جنوبی
اگر محقق ما هر جایی روی خط آبی باشه و بعد 2 کیلومتر به سمت جنوب بیاد و بعد روی دایره سبز رنگ که محیطش 5 کیلومتر باشه یه دور بزنه و بعد بره شمال میرسه به کمپ خودش
![]()
نمای پایین کره جنوب
همانطور که می بینید این خاصیت فقط در قطب شمال و قطب جنوب میسره چون محور نصف النهار مبدا هستند.
در قطب جنوب ابتدا باید زیست شناس بره به سمت شمال. در راستای شمال همون در راستای شعاع میشه.
قطب شمال همین قضیه هست ولی بصورت قرینه
درباره اون جمله" این حالت که شما عرض کردین...." من اصلا و ابدا قصد توهین نداشتم. باز اگر شما بد برداشت کردین من عذرخواهی می کنم
وای خدای من !
منظور سوال اینه که زیست شناس یه دایره را که دور می زنه 5 کیلومتر حرکت کرده؟ دور زدن دور دایره که حرکت در مسیر غرب نیست
من تازه فهمیدم شماها چی می گید. ولی تورو خدا یه نگاهی به جواب من بندازید. خدا شاهده برای امتیازش نمی گم.
از دیدگاه زمین شناسی حق با شماست.
اما این سوال یه سوال ریاضی هستش و باید اجازه بدیم به روش ریاضی حل بشه.
اتفاقا نجوم شدیدا وابسته به ریاضیاته.
من دیگه درباره این سوال بحث نمی کنم. اینجوری هم خودمو اذیت می کنم هم بقیه را. ببخشید سرتون رو درد آوردم. هدفم فقط این بود که چیزی را که می دونم القا کنم که نشد.
بریم برای سوال بعدی
خب پس یه امتیاز هم کم میکنیمببینید اولا مسیری که شما کشیدید اول و آخرش یکی هست ولی ما خواستیم با حفظ مسیر قبلی (۲ ج، ۵ شرق و ۲ شمال) شما بیشینه فاصلهای که زیستشناس میتونه از کمپ خودش بگیره رو بگین. یکی از نکتههای آموزشی این سوال اینجاست که برخلاف هندسهی مسطح یک فاصله در یک چنین مسیری کاملا بستگی به نقطهی شروع داره. به نظر من سوال واضح بوده و در کل تاپیک هم من بارها راهنمائي کردم ولی خب بهرحال این سوءتفاهم در سوال پیش اومده. شما زیستشناس رو به کمپ خودش برگردوندید (فاصلهی ۰) و بعد فاصله از قطب رو اندازه گرفتید!! اتفاقا اینکه به شوخی سوال شده چه خطراتی تهدیدش میکنه به خاطر همین فاصلهی اضافی (نسبت به شهود مسطح ما) ۷ کیلومتری است که تهدیدش میکنه اونم تو قطب جنوب! در حالی که به لحاظ شهودی ما همواره ۲ کیلومتر بیشتر فاصله از کمپ نداریم.
من گفتم با فرض کردن مسیر بالا بیشینهی فاصلهی ممکنی که زیستشناس رو میتونه بگیره رو به دست بیارین. ده بار هم تذکر داده شد که دست از سر خرس ور دارینمنقرض شد رفت ولی به نظر میاد دوستان به اصل سوال دیگه مراجعه نکردند و بر مدار سابق چرخیدند. بهرحال یه ضرب المثل قدیمی هست که میگه فهم سوال ۵۰ درصد جوابه! حالا بعد از اینکه جواب کامل رو گذاشتم باز دوستان میان بر همین فرض اشتباهی که کردن جواب میذارن، خوب امیدوارم این توضیحات روشن باشه.
sara_program خوشحال متوجه قضیه شدید راجع به بحث شمال و جنوب هم من توی جواب قبلی پاسختون رو دادم، آخه کسی جرا پستای بلند رو خوب نمیخونه(البته روشنه)
گفتم که دوستان همگی متوجه این شده بودند که در سوال دوم با قطب جنوب کار دارند (البته همچنان دنبال خرس میگشتند). من هم توضیح کافی دادم. کلا پست قبلی جواب فکر میکنم روشن بود منتهی اینبار با زاویهی دید جدید به جواب نگاه کنید. ما دنبال بیشینهی فاصلهای که زیستشناس با طی اون مسیر طی میکنه بودیم!
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)