سايت گل ـ پشت درختان سبز و بلندي كه زمين چمن دهكده ورزشي در منطقه چهارباغ كرج را محاصره كرده بود دود سيگار يك مرد نام آشنا توي چشم ميزد. او ميروسلاو بلاژويچ بود، 11سال بعد از اينكه در فرودگاه مهرآباد از هواپيما پياده شد و با ليموزين سورمهاي رنگ تشريفات به هتل استقلال رفت.
وقتي به چهرهاش نگاه ميكنيم كمترين تغيير را كرده است. موهايش كمي خاكستري شده و صورتش كمي شكستهتر، اما او همان مردي است كه ميشناختيم. مردي با كت روشن و سيگاري به نوك انگشتان دست چپ.
اولين ديدار با بازيكنان مس
ميروسلاو بلاژويچ در حالي به همراه اعضاي هيئت مديره مس به اردوي تيم پيوست كه بازيكنان زيرنظر محمود فكري به بازي دست گرمي مشغول بودند. آنها در يك فوتبال پربرخورد اما دوستانه سرمربي جديدشان را اميدوار كردند وقتي بلاژويچ بعد از چند عكس يادگاري و گپ و گفتهاي كوتاه با مديران مس در جمع بازيكنان حاضر شد چند جمله كوتاه را خطاب به آنها به زبان آورد. او گفت:«بازي شما را كه نگاه كردم باور نميشد كه در انتهاي جدول هستيد بخصوص از نظر بدني شرايط خيلي خوبي داريد و من به شما و اين تيم اميدوار هستم.»
او سپس در حالي كه همچنان سيگاري در دست داشت سمت بازيكنان رفت و با تك تك بازيكنان دست داد. اين بازيكنان گرچه فاصله زيادي با ستارگان تحت اختيار او در تيم ملي دارند اما براي بلاژويچ شرايط فرقي ندارد. او يك تيم نااميد را در دست خواهد گرفت تا با شيوههاي مربيگري خود آن را به ردههاي بالا ببرد.
چلنگر من کجاست؟
اولين برخورد با بلاژويچ بعد از 10 سال خيلي هم گرم نيست، او به سختي يادش ميآيد و تنها به يك دست دادن خشك و خالي بسنده ميكند اما چند ثانيه بعد از روي صندلي بلند ميشود و با گفتن كلمه فرانسوي مونآمي(عزیز من ) خبرنگار را در آغوش ميگيرد. براي خبرنگار اين لحظه يادآور روزي است كه او براي آخرين مذاكره به دفتر صفايي فراهاني رئيس وقت فدراسيون فوتبال ايران رفت و حاضر نشد به دوران مربیگری در ایران ادامه دهد.
بلاژويچ را در اين سفر پسرش ميرو همراهي ميكند. مرد خوشپوش و خوشقيافهاي كه سابقه يك دوره بازی از تيم نانت فرانسه را نيز دارد.
ميرو كه مترجم پدر هم هست درباره اينكه آيا رضا چلنگر به يار قديمياش ميپيوندد يا نه؟ می گوید: من اينطور فكر نميكنم اما اين را بايد از مسئولان باشگاه سوال كنيد. بلاژويچ تنها به زبانهاي كروات و فرانسه مسلط است و يك مترجم براي گفتوگوهاي طولاني و آبدار مورد نياز است.
مردم هميشه من را دوست داشتند
با اين حال وجود ميرو هم غنيمت است براي آنكه چند جملهاي صحبت كنيم. اولين سوال ما درباره بازگشت وي به ايران است، در حالي كه در همه اين سالها بارها و بارها از آمدن به ايران سر باز زده. چيرو ميگويد:« من خاطرات خيلي خوبي از ايران دارم اينجا مردم هميشه من را دوست داشتند و من هميشه فكر ميكردم كه كشور شما وطن دومام است. بعد از اينكه از ايران رفتم شغلهاي زيادي داشتم اما هميشه انتظار اين را داشتم كه روزي دوباره به تهران برگرددم.»
از او درباره شرايط تيم مس سوال ميكنيم و وي جواب ميدهد:« شناخت خيلي زيادي از اين تيم ندارم ولي من به هر كشوري كه رفتهام هدفهاي بزرگي داشتم. بنويسيد چيرو به قعرنشيني عادت ندارد. الان هم كه اين بازيكنان را ديدم اميدوارم شرايط خيلي سريع تغيير كند.»
از ميرو درباره دستياران احتمالي پدرش سوال ميكنيم و وي جواب ميدهد:« هنوز در اين زمينه تصميمي گرفته نشده اما فكر ميكنم يكي، دو مربي خوب از كرواسي به اين تيم اضافه بشوند.»
در حال حاضر محمود فكري مربي مس است. بازيكني كه اتفاقا در زمان مربيگري بلاژويچ در تيم ملي هافبك دفاعي استقلال بود. چيرو اما هرگز سبك بازي فكري دوست نداشت ...
بعد از اين همه سال همه منتظريم تا دوباره او جاي خود را در حافظه جمعي فوتبالي ما پيدا كند. البته براي اين كار بيش از هر چيز به يك رضا چلنگر احتياج است.
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
پی نوشت 1 : گل چه تاکیدی داره روی سیگار چیرو ، دیگه از سیگار والدیر ویرا که نوستالژیک تر نیست که ...
پی نوشت 2 : چیرو نیومده شروع کرد
.gif)
و الان کامل مطمئن هستیم که چیرو همون چیروی سابقه /