آخری من چه کار کنم..؟
يه نظر من 2 تا كار نبايد بكني...
يكي خيلي پر گاز ميري و دومي اينكه كلاج سري ول ميكني خيلي پر گاز ميري...
گازتو يه خووورده كم كن كلاجم خيلي تند ور ندار ...
اصلا چند بار كه همين جوري با گازو كلاج بازي كني سري مياد تو دستت
ولي زياد اين كارارو نكن آخر عاقبت نداره شتاب زياد ميگن دهن پلوس و صاف ميكنه
برای گروه ماشین با موتر پژو(از سمند تا 206) برای دنده 1و2 در 3000 دور باید عوض کرد تو بقیه دنده ها در دور موتور 4000 دور
اعتقادم هم اینه ماشینی گه تو دنده سنگین گازونده بشه هم موتورش زودتر به تعمیر می یوفته هم اینکه ماشین حیلی زود لش میشه
کارشناسان بهترین زمان تعویض دنده را در دور موتوری عنوان میکنند که گشتاور موتور خودرو تکمیل میگردد.
گفته میشود که تنها در این دور است که موتور بسیار راحت و بدون لرزش کار کرده و حداکثر شتاب را فراهم می آورد و همچنین عمر قطعات موتور بیشترین مقدار خواهد بود.
لذا به دفترچه خودروی خود مراجعه کنید و ببینید که در چه دور موتوری به ماکسیمم گشتاور دست پیدا میکند و از امروز روی این دور ٬ اقدام به تعویض دنده نمایید.
برای چند نوع خودرو ماکس گشتاور در دورهای نوشته شده زیر بدست می آید:
برای پراید ۲۷۰۰
برای ۲۰۶ تیپ۲: ۲۸۰۰
برای ۲۰۶ تیپ ۵: ۴۰۰۰
برای ۴۰۵: ۳۸۰۰
در ضمن کمترین دور موتور برای معکوس کشیدن روی دور موتور ۲۰۰۰ است و کمتر از اون دنده اصطلاحا مرده به حساب میاد.(دنده مرده فشار اصلی رو با ایجاد لرزش بر روی یاتاقان ها وارد میکنه و باعث فرسودگی زودرس موتور اتومبیل شما خواهد شد.)
سلام.
دستتون درد نکنه. در پست 11 همین تاپیک هم آورده شده که:
ممنون ، اما این دور موتور ها یکمی زیاد نیست ، طرفای 4 بخوایم عوض کنیم مصرف بالا نمیره ؟
آیا این بهترین زمان تعویض دنده برای زمانیه که موتور کشش و شتابش حفظ بشه یا اینکه بهترینه برای اینکه موتور کمتر مستهلک بشه ؟ چون دومی مهم تره خب
بهترینه برای هر دوتا...
وقتی کمتر از حداکثر گشتاور دنده عوض میکنیم به موتور فشار میاد... ( فکرشو کنید که موتور آمادگی اینو نداره ولی ما داریم زور بیشتر بهش وارد میکنیم) اگه با دوچرخه دنده رانندگی کرده باشید و بدونید چه موقع باید دنده عوض کرد میتونه مثال خوبی باشه... ( وقتی رکاب زدنمون از یه حدی تند تر میشه و تقریبا در اون حالت هم راحت هستیم یه دنده سبک میکنیم. اگه رکاب زدنمون کند باشه و دنده رو سبک کنیم خیلی فشار به پاهامون میاد که برسیم به دور راحتی پاهامون)
![]()
والا يادمه تو pt يه تاپيكي بود تو همين موارد
اون حاج اقايي كه اونجا بودمي گفت براي كورس و داشتن حداكثر شتاب نبايد دور موتور رو به حد نهاييش رسوند و بعد از يه دوري ديگه شتاب مثبت نيست
مثلا براي elx رو مي گفت 5500 يادمه
منم حرفش رو تا حالا گوش كردم بالاتر از 5500 نبردم دور موتورو![]()
فربد جان حرف اون دوستمون هم درسته. عوض کردن دنده در حالت ایده آل و حالت شتابگیری فرق میکنه. برای شتابگیری ما میتونیم تا خط کات آف بریم ولی نرمال و بهترین زمان که در عنوان تاپیک هم گفته شده " بهترین زمان" همون حد اکثر گشتاور هست.
بچه ها این همه گفتیم گشتاور و از کلمه گشتاور هم استفاده کردیم
من 2 - 3 بار هم از دبیران فیزکمون در گذشته پرسیدم چیزی حالیم نشد(شاید من گیراییم پایینه)
ولی واقعا گشتاور به چه معناست؟؟
چرا از واحد N/m استفاده میشه؟؟ ( چه ربطی به موتور ماشین میتونه داشته باشه؟؟)
الان یکی از من بپرسه گشتاور یعنی چی باید چی جوابشو بدم؟؟
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)