کاسینی در ملاقات نزدیک با لاپیتوس گردوی منظومه ی

شمسی :
فضا پیمای کاسینی که توسط ناسا ساخته شده در حال انجام یکی از مهمترین ماموریت هایش در طول این هفته است . این فضا پیما به سرعت در مسیر ملاقات با لاپیتوس یکی از اقمار زحل در روز 10 ستامبر است (19 شهریور ) این ماوریت را می توان مهمترین مامورین این فضا پیما دانست . به خواطر اینکه این فضا پیما در اولین ملاقاته بسیار نزدیکش با لاپیتوس قرار دارد . این قمر به خاطر عواملی که نام خواهم برد یکی از عجایت منظومه شمسی است و سوالاته زیادی در مورد ساختار این قمر مطرح شده که هنوز پاسخ آنها به طور قطع داده نشده . حال بیاید کمی در مورد لاپیتوس حرف بزنیم ."توضیحات بسیار کاملی در مورد این قمر در ضمیمه های نجوم دینامیکی وجود دارد"
این قمر یک قمر واقعا عجیب است همان طور که در عکس مشاهده می کنید درزی در امتداد استوا قرار دارد . جالب است که بدانید این درز به هیچ وجه شکافی در سطح سیاره نیست بلکه رشته کوهی است که ابعادش را خدمتتان عرض می کنم : پهنای دامنه حدود 20 کیلو متر (12 مایل) و ارتفاعه ان در حدوده 13 کیلو متر (8 مایل ) و درازای این رشته کوه حدودا 1300 کیلو متر (800 مایل) می باشد که در استوا امتداد یافته
.
این امکان وجود داره که این رشته کوه به این علت به وجود آماده که این قمر در گذشته (تقریبا هنگام شکل گیری ) سریع تر از حال می چرخیده یا شاید قسمتی از نوعی ماده ی یخ زده بوده که از داخل قمر به بیرون آمده و حال ظاهرا ثابت شده. این امکان نیز وجود دارد که این برآمدگی بر اثر جاروب کردن یکی از حلقه های زحل به وجود آمده باشد . به هر حال این رشته کوه یکی از عجایبه این منظومه ی خورشیدی است .
دومین چیزه عجیب در این قمر این است که این قمر دارای دو
رنگه متفاوت در دو نیم کره است . یک نیم کره درخشان مثل برف و نیم کره ی دیگر تیره و تاریک. ماده ی تیره احتمال دارد که از قمر دیگری آمده باشد یا شاید از همان ابتدا در سطح سیاره وجود داشته و یا از مرکز این سیاره برخواسته و به سطح آمده. حالا فکر می کنم بتوانید درک کنید که این قمر چرا اینقدر عجیب است .
سوم : این قمر شکل گردویی عجیبی به خود دارد و شما به راحتی می توانید این مسئله رو در عکس ببینید .شاید در ذهن برخی این سوال تداعی شود که احتمالا این شکل عجیب و غریب به خاطر مشکل دوربیین است که واقعا هم این طور نیست. این شکل مانند این است که کسی این قمر رو از وسط بریده و دوباره به هم چسبونده
این را هم بدانید بد نیست که ویجر 2 از فاصله ی 966000 کیلومتری این قمر گذشت و اولینتصاویر را به زمین مخابره کرد البته در تاریخ 22 آگوست 1981"آلان فکر کنم ویجر از منظومه خارخ شده " فضا پیمای کاسینی نیز در 31 دسامبر 2004 تصاویری از این قمر در فاصله ی 123000 کیلومتری گرفت که یکی از آنها را مشاهده می کننین