تیم ملی فرانسه
من مقدمه ای از سبک و سیستم کلی تیم ملی فرانسه میگم بعد میریم سراغ انطباق اونها در این بازی .
سکان هدایت و رهبری تیم ملی فوتبال فرانسه در سال 2004 به ریموند دومنک ( دومنش ) واگذار شد و از همون سال بود که سبک کلی این تیم بر اساس استحکام دفاعی بنا نهاده شد و سر مربی این تیم استفاده از سیستم کاتناچوی ایتالیاییها رو در این تیم تزریق کرد البته با جزئیات متفاوتی که در ادامه خواهیم گفت . یکی از علتهای اصلی اتخاذ چنین شیوه ای تخصص و تجربه ایه که دومنک در دوران بازیگری خودش در دفاع بدست آورده و همچنین نوع روحیات خاصیه که این مربی داره .
این تیم در اکثر بازیها از سیستم 2-4-4 ( سیستم محبوب دومنک ) و یا سیستم 1-3-2-4 استفاده میکنه اما در هر حال سبک کلی بازی این تیم از یک سری قواعد مشخص تبعیت میکنه که از شاخصه های بارز اون میشه به این موارد اشاره کرد :
- بستن گوشه های زمین
- اجازه دادن به حریف برای پیشروی به زمین خودشان
- خسته کردن حریف و بعد آغاز ضد حمله
مثل بقیه تیمهایی که از کاتناچو در بازیشون استفاده میکنند تیم فرانسه نیزدر زمانی که صاحب توپ هستند و سعی در پیشروی دارند , خطر کمتری نسبت به زمانی دارند که توپو از حریف گرفته و تدارک یک ضد حمله رو میدند .
در سیستم 2-4-4 پاتریک ویرا و کلود ماکلله ( که البته الان به تیم دعوت نمیشه ) با توجه به ویژگیها و تواناییهایی که دارند بهترین گزینه برای دو هافبک دفاعی محسوب میشند و در جلوی اونها فرانک ریبری و فلورن مالودا میتونن نقش دو بال ( البته نه بصورت کلاسیک ) رو ایفا کنند و این دقیقا همون چیزیه که سرمربی فرانسه به خوبی ازش استفاده میکنه و همونطوریکه میدونین این دو بازیکن در تیمهای باشگاهیشون هم معمولا در این منطقه از زمین بازی میکنند .در این بین مالودا استاد تغییر فاز از دفاع به حمله است و ریبری هم اصلا زاده شده تا مدافعین حریفو سر در گم کنه .
ودر جلوی اینها آنری , آنلکا و یا کریم بنزما قرار میگیرند . البته در سیستم 1-3-2-4 یکی از این مهاجمین قربانی میشند در این وضعیت ریبری و سیدنی گوو ( در صورتیکه در بازی باشه ) به ترتیب بعنوان مهاجم سایه و سپر تهاجمی راست مرتبا جاشونو توی زمین عوض میکنند .
آرایش تیم در وضعیت 1-3-2-4 که بهتره بجای گوو از ریبری و بجای آنری از مالودا استفاده کرد :
اما این سیستم معمولا برای شکستن خط دفاعی تیمهایی که در این منطقه از زمین دارای استحکام و قدرت زیادی هستند دچار مشکل میشه .
اما پیشنهاداتی برای تیمهایی که در مقابل این سیستم و این تیم قرار میگیرند :
- با افزایش تعداد بازیکنان در خط میانی و دفاعی فضا رو باید از اونها گرفت .
- بالهای کناری اونها رو باید بست .
- با پرس سنگین فضا و نه توپ – در زمین خودی و نه در زمین حریف – عملا سیستم ضد تاکتیک رو در زمین پیاده کنند .
من این مساله رو خاطر نشان کنم از اونجایی که خیلیها ممکنه این فکر به ذهنشون خطور کنه که این بازی این قدر سخت نیست که لازم باشه سیستم تیمو بهینه کرد اما در جواب من به چند مساله اشاره میکنم :
اول اینکه ممکنه یک گیمر بتونه با یک تیم قوی و یا همطراز بدون استفاده از تاکتیک مناسب , این تیم( و یا هر تیم دیگه ای ) رو شکست بده اما اگر بخوایم با تیمهایی ضعیف تر در مقابل این تیم بازی کنیم شاید به این راحتی نشه این تیمو شکست داد و لاجرم باید سیستم و تاکتیکهای تیم بهینه بشه .
دوم , بازم جمله قبلو تکرار میکنم شاید بشه در مقابل کامپیوتر بدون استفاده از سیستم و تاکتیهای خاصی اونو شکست داد اما اگه زمانی خواستید در مقابل یکی از دوستانتون که مهارتی در حد شما و یا حتی بهتر از شما داشت بازی کنید مطمئنا این روشها خیلی مفید خواهد بود .
و سوم اینکه بعضی از گیمرها اصولا دوست دارند دقیقا به سبک تیم مورد علاقشون بازی کنند که این نکات مسلما براشون خیلی جالب خواهد بود .
قبل از هر چیز باز من این مساله رو یاد آور بشم که در دنیای واقعی فوتبال ما شاهد مسائل فنی و استراتژیهای بسیار زیاد , متنوع و پیچیده ای در بازیهای مختلف تیمها هستیم که ذکر اونها در اینجا نه اقتضاء میکنه و نه اینکه من اونقدر قدرت تحلیلم بالاست که بتونم آنالیز دقیقی از شیوه های مختلف یک تیم در هر بازی داشته باشم اما اساس و چارچوب کلی شیوه و سبک بازی تیمها به همین شکلیه که من در مورد تیم بارسلون و این تیم ارائه دادم .
اگر نکته خاصی در آینده به ذهنم رسید مطمئنا با ویرایش این پست و یا پستهای دیگه ای که در مورد تیمها میزنم اون نکاتو اضافه خواهم کرد .
و اما انطباق این اصول کلی در این بازی با توجه به توضیحاتی که در مورد این تیم داده شد .
هر گیمری میتونه این اصول رو در شاخص های مختلف بازی پیاده کنه اما من نظر خودمو اینجا ارائه میدم :
سیستم و ترکیب تیم
همونطوریکه در بالا اشاره کردیم تیم فرانسه معمولا از یکی از دو سیستم 1-3-2-4 و یا 2-4-4 استفاده میکنه که اتخاذ هر کدوم از این سیستمها بستگی به تیم مقابل و همینطور مساله مصدومیت , محرومیت و میزان آمادگی بازیکنان تیم داره .
اما مورد تر کیب تیم : 10 نفر داخل زمین معمولا به این شکل ارنج میشند گالاس و مکسز در قلب دفاع – پاتریس اورا (آبدیال ) و ساینا بترتیب بک های چپ و راست – دیارا و تولالان (ویرا ) بعنوان هافبکهای دفاعی یک خط جلوتر ریبری و مالودا بعنوان دوبال کناری به ترتیب در راست و چپ – گورکف ( و یا سمیر نصری که از نظر دومنک دور افتاده ) بعنوان هافبک نفوذی و نهایتا در نوک خط حمله معمولا آنری و یا بنزما( که به این بازیکن هم دومنک کمتر توجه میکنه ) قرار میگیرند . اما در سیستم 2-4-4 هافبک نفوذی یک خط جلوتر میاد که میشه از بین آنری بنزما گورکف و یا نصری دو بازیکن رو انتخاب کرد .
سبک تیم
با توجه به نوع بازی این تیم که بیشتر تفکرات دفاعی درش تزریق شده و اینکه عموما نوع بازی بازیکنان این تیم بیشتر برای این سبک از بازی مناسبه شاخص های مختلف این بازی برای این تیم بهتره به شکل زیر طراحی و تنظیم بشند :
من توضیحات اینا رو قبلا دادم پس کمتر درمورد جزئیات اونها صحبت میکنم .
تاکتیکهای هجومی:
شاخصPlayer Support: با توجه به نوع بازی این تیم بهتره در محدوده 0 تا 33 قرار بگیره .
Support Range: به نظر من بهتره این شاخص در محدوده 33 تا 66 قرار بگیره میزان دقیقشو خود گیمر باید تعیین کنه .
Position Switch : با توجه به جابجائیهایی که معمولا در بین هافبکهای این تیم صورت میگیره بهتره محدوده 33 تا 66 و یا حتی 66 تا 100 انتخاب بشه .
Attacking Style : با توجه به پراکندگی بازیکنان در عرض زمین چه در زمان حمله (ضد حملات توسط بالهای کناری بخصوص مالودا ) و چه در زمان دفاع ( برای بستن گوشه های زمین ) بهترین گزینه میتونه محدوده 0 تا 33 باشه .
تاکتیکهای تدافعی :
Pressing : با توجه به اینکه در بالا گفتیم این تیم دفاع رو در زمین خودی انجام میده بهترین حالت برای این شاخص محدوده 0 تا 33 هستش که به نظر من حد پایین این محدود ( بین 0 تا 20 ) بهترین حالت ممکنه .
Defensive Line : با توجه به استقرار خط دفاع این تیم در عمق بهترین گزینه میتونه محدوده 0 تا 33 باشه .
Compactness : همونطوریه قبلا گفتیم این شاخص مربوط میشه به تنظیم فاصله بازیکنان تیم از بازیکن صاحب توپ حریف . از اونجایی که ما میدونیم یکی از قواعد اصلی شیوه بازی تیم فوتبال فرانسه اینه که به حریف اجازه ورود به زمینشو میده و روی بازیکن صاحب توپ عمل پرسینگو انجام نمیده بلکه عمل پرسینگو در فضای انجام میده , بهترین گزینه محدوده 0 تا 33 است ( همونطوریکه قبلا گفتیم در این محدوده بازیکنان از بازیکن صاحب توپ کمی فاصله میگیرند ).
Defensive Strategy : آخرین شاخص مربوط میشه به نوع دفاع خطی و یا پوششی که با سویپر صورت میگیره . با توجه به نوع دفاع خطی این تیم باید گزینه صفر انتخاب بشه .
کارتها
در این تیم بازیکنانی به نامهای گورکف ریبری و آنلکا داری کارت Talisman هستند . به نظر من فعال کردن این کارت برای ریبری میتونه اقدام بجا و مناسبی باشه به این دلیل که معمولا حملات تیم فرانسه و بطور کل حرکات رو به جلو و یا رو به عقب این تیم بر اساس نوع حرکت این بازیکن شکل میگیره .
گالاس و مکسز بازیکنان دفاعی این تیم از کارت Man Marking بهره میبرند که گیمر با توجه به تیم حریف میتونه با فعال کردن این کارت اقدام به مهار یکی از بازیکنان خطرناک حریف بکنه و در صورتیکه تیم مقابل در خط حمله و یا هافبک بازیکنی سریع و خطرناکی نداره میشه با غیر فعال کردن این کارت به این بازیکنان آزادی عمل بیشتری داد تا در کارهای دفاعی بیشتر به بازیکنان هم تیمی کمک کنند .
در صورت استفاده از بازیکنی بنام دیارا فعال کردن حالتAnchor Man برای این بازیکن در شرایطی مناسب به نظر میرسه که تیم مقابل از تاکتیک ضد حمله بخوبی استفاده میکنه .
استراتژیها
از بین استراتژیهای موجود در این بازی استفاده از این سه مورد میتونه برای این تیم مناسب باشه :
1-Total Defence: در این استراتژی تیم در زمانیکه توپو از دست میده بمنظور تمرکز بر روی وظایف دفاعی به زمین خودی برمیگرده .
2- Offside Trap: بمنظور قرار دادن مهاجم حریف در تله آفساید . البته این استراتژی در برابر تمام تیمها مناسب نیست و بیشتر در زمانی میتونه مفید باشه که تیم حریف از پاسهای عمقی برای مهاجمان خودش استفاده میکنه .
3- Opp.Side.Att:این استراتژیها هم میتونه دربرابر بعضی از حریفان برای این تیم کارایی داشته باشه .
بعدا توضیحات لازمه در مورد استراتژیها رو توی یک پست مجزا خواهم داد .