سلام و عرض ادب خدمت دوستان
چند ماه قبل به طور اتفاقی یک دستگاه موتور سیکلت که طراحی آمریکایی داشت خریداری کردم که البته مالک اون یکی از دوستان من بود و ایشون هم از یکی از دوستان خودش خریده بود.
این موتور سیکلت که در سال 82 ساخته شده توسط یک شرکت به نام شهاب مونتاژ شده و اینکه تا چه حدی از قطعات اون تولید داخل هست رو نمیدونم ولی به لحاظ ظاهری بسیار مشابه نمونه های آمریکایی ساخته شده.
در واقع در زمان تولید این مدلها به نام طرح هارلی دیویدسون شناخته میشد.
از ویژگیهایی که داره اولا ظاهر بسیار خاص و مشابه نمونه اصلی است و اینکه سواری اون واقعا نرم و عالیه و اینکه طول موتور زیاده و پهنای زیادی که داره هم ظاهر بسیار جذابی بهش داده.
این موتور سیکلت دارای استارت برقی و دو عدد اگزوز هست که هر دو کار میکنن و سرسیلندر اون دو خروجی داره.
رینگهای این موتورسیکلت بسیار محکم و تیوبلس طراحی شدن.
ترمز جلو دیسکی بسیار قوی داره ولی در بخش عقبی کاسه ای و ضعیفتر هست.
فرم چراغها بسیار مشابه نمونه های اصلی هست و کلا کیفیت تزیینات اون واقعا خوبه.
نمایشگر دنده داره که روی باک هست و آمپر بنزین دیجیتال داره که این هم در اون سالها جالب بوده.
گیربکس این موتور 5 سرعته هست و از کیفیت خوبی برخورداره.
کمک و فنر جلویی بسیار نرم ساخته شده ولی در بخش عقبی باید تعویض بشه و قابل مقایسه با جلو نیست.
وزن این موتور سیکلت بسیار زیاده و به طوری که به سختی میشه اون رو روی جک وسط قرار داد.
و اما در مورد انجین این موتور سیکلت باید گفت که این موتور سیکلت واقعا نیاز به یه انجین 2 سیلندر دست کم 250 سی سی داره تا بتونه قابلیت خوبی در حرکت داشته باشه اما مشکل اینجاست که در حال حاضر انجین فابریک 150 سی سی با کاربراتور دارای پمپ شتاب داره که میشه گفت قابلیت حرکتی اون نسبتا ضعیفه البته در بخش انجین دارای اشکالاتی هست و شاید این اشکالات ضعف موتور رو بیشتر نشون میده.
به هر حال میشه گفت که این موتور سیکلت الان نیاز به بازسازی داره و یا توجه به اینکه در این 16 سال که از تولید اون میگذره بیشتر خواب بوده و کارکرد اون زیر 50 هزار تاست و رنگ کلیه قسمتهای موتورسیکلت هنوز فابریک و تمیزه الان وقتشه تا یکبار کاملا خورد بشه و نوبندی بشه و تولد دوباره ای داشته باشه.
کارهایی که برنامه دارم رو انجام بدم موارد زیره:
تعویض انجین با انجین نو و قویتر که احتمالا از انجین 250 با حفط تعداد سیلندر استفاده کنم.
تعویض زنجیر
تعویض بوشهای دو شاخ عقب
تعویض کمک فنرهای عقب با نمونه نرمتر
تیوبلس کردن تایرها با توجه به اینکه همین الان تایرها و رینگها قابلیت تیوبلس دارن و فقط به نوعی والو مخصوص تایر نیازه تا تایرها کاملا تیوبلس و ضد پنچری بشن.
تعویض جک وسط و استفاده از جک اهرمدار قوی
تعویض اگزوزها با نمونه نو
ترمیم زینها
نصب باکسهای فابریک هارلی بر روی محور عقب
استفاده از باتری و چراغ جلوی جدید با نور عالی
نصب رادیاتور روغن
نصب فرمان بلند
نصب پشتی بلند
تعویض خطر عقب
و ...
هنوز دست به شروع بازسازی نزدم و علتش هم اینه که هنوز شورلت دارای کارهایی هست که ترجیح میدم اول کارهای ماشین انجام بشه بعد برم سراغ موتور...