یه نکته درباره این جو پردازنده های چهار هسته ای بگم:
این پردازنده های چهار هسته ای که فعلا می بینیم (مثلا Tegra 3) در عمل چیز زیادتری نسبت به پردازنده های دو هسته ای ارائه نمی دن به یه سری دلایل:
- کارایی یه سیستم Multithreaded همیشه محدود میشه به کارایی قسمتی که بطور موازی پردازش نمیشه (Amdahl's Law)، و فعلا در برنامه های موبایل اصلا چیزی به اسم Multithreading وجود واقعی نداره و کمتر از 10-15 درصد پردازش ها قابل موازی سازی هستن (به دلیل محدودیت های سیستم عامل ها - هم iOS و هم اندروید).
- در اندروید اصلا API هایی مثل pthread به خوبی پیاده سازی نشدن (در iOS هم به خوبی دسکتاپ ها نیست، ولی به بهتر از اندروید). فرضا زمانی که پیاده سازی بشن (مثلا در Android 5 یا Android 6) خیلی خیلی طول می کشه تا به جایی برسیم که دولوپرها از این قابلیت ها در اپ هاشون استفاده کنن. یادمون نره بیشتر از 3 سال طول کشید از زمان عرضه دسکتاپ های Quad Core تا زمانی که واقعا عملا در کارایی نسبت به Dual Core ها برتری نشون دادن.
- یه مبحث دیگه ای هست به اسم Dark Silicon ، به خاطر یه سری محدودیت های مصرف انرژی و گرمایی اصلا امکان پذیر نیست بطور دائم چهار هسته Cortex A9 فعلی روی یک چیپ با هم کار کنن. این کار نیاز به بهینه سازی های بسیار در ساختار پردازنده ها و سیستم عامل و مدارهای تغذیه و باتری و ... داره. این مشکلی است که در دسکتاپ ها فعلا وجود داره و در موبایل ها هم دامنگیر خواهد شد.
نکته ای که اینجاست اینه که در این پردازنده های چهار هسته ای و ... هیچ پیشرفت معماری (مثل DirectX 10 به 11) و ... وجود نداره و عملا پردازشگر نسل آینده نیستن. دو تا هسته مثل همین ها که فعلا داریم رو اضافه کردن، همین. هنوز هم که هنوزه از همون ULP Geforce استفاده می کنه (و همون OpenGL ES 2.0).منظورم این نبود و حرفاتونو خوب میفهمم و کاملا هم باهاش موافقم ولی چیزی که هست من تصور میکنم با این پردازنده ای که اومده قطعا گرافیک مناسب براش ساخته میشه و بازی ها و نرم افزار ها گسترش بیشتر به سمت اونا میره و منظر من اینه که بعدن ها من میتونم از اون برنامه ها هم استفاده کنم ولی چیزی که هست نمیتونم همه اون جزئیات و طبیعی گرایی که توشون هست رو ببینم...مثل گرافیک های دایرکس 10 و 11 هست دیگه یا همون سری 4000 رادئون و 6000 رادئون
+
GPU این Tegra 3 نسبت به A5 قوی تر نیست!
در کل شکی نیست که این Tegra 3 پردازنده بسیار خوبیه و شاید بهترینی باشه که ساخته شده، ولی تا زمانی که نرم افزارها براش آماده باشن و دولوپرها به سمت استفاده از این کاربردها بیان ما سه چهار نسل تبلت جلوتر رو دیدیم و تبلت های فعلی کاملا از رده خارج خواهند بود و احتمالا اصلا تبلت های فعلی به اون نسخه های سیستم عامل قابل آپدیت نیستن.