نقد بازي Fifa 11 توسط يك عاشق فوتبال و گيم!
خب دوستان اول اين توضيح رو بدم كه من از سال 98 تا 2005 فيفا بازي ميكردم اما اين وسط 5 سال با او يكي فوتبال سرگرم(سر كار(مخصوصا با 10) بودم اما امسال بعد از 6 سال تصميم گرفتم كه فيفا رو باز امتحان كنم.اينم بگم كه من اولين بارم هست كه دارم راجب بازي مينويسم.و سعي كردم كمي متفاوت باشه.كمي و كاست ها رو ببخشيد.
گرافيك:
خب گرافيك بازي به نظرم 2 جنبه ي كاملا متفاوت داره:1- طراحي چهره ي بازيكن هاك به نظرم ميشد خيلي بهتر روي اين موضوع كار كرد و بازيكن ها زياد شبيه به واقعيت نيستند.تقريبآ نصفشون(از ساخته شده ها) خوب كار شده اما نصف ديگه به هيچ وجه.از خوب كار شده ها ميتونم به A.Arshavin اشاره كنم و از كسايي كه خيلي بد كار شده ميشه از G.Johnson نام برد.
2-نماي كلي بازي منظورم وقتي هست كه شما در حال بازي هستيد به طوري كار شده كه انگار واقعا شما در حال تماشاي فوتبال از تلويزيون هستيد! اين بخش از گرافيك به نظرم خيلي بي نظير كار شده و از لحاظ طبيعي بودن من نمره ي 9 از 10 رو ميدم.
صدا:
راجب موزيك ها اوا بگم كه مثل 2005 كارهاي خوبي رو انتخاب كردن و كار ضعيفي رو من نشنيدم.
گزارشگر:خب يكي از نكات و جنبه هاي قوت بازي همين گزارشگري بازي هست كه توسط 2نفر انجام ميشه به نام هاي اندي گري و مارتين تيلر.در هر بازي گزارشگر اطلاعات جامع و كاملي رو راجب تيم شما و تاريخچه ي تيمتون بيان ميكنه.مثلا راجب آرسنال:اينكه از سال 2006 هايبري رو به عنوان خونه ترك كردن و به امارات اومدن.و مثلا بيان اين نكته كه آرسنالي ها بعد از جنگ جهاني دوم رو به پيشرفت رفت اومدن و بهتر شدن.
يا راجب بارسا كه ميگه فصل قبل خيلي واشون رويايي بود چون اونها 5 تا جام رو بردند و ...
راجب محروميت و مصدوميت و خاصيت هاي بازيكن ها هم اطلاعات جامعي ميده و فقط محدود به چند جمله نميشه.
Career:
در اين بخش شما 3 نوع ميتونيد فعاليت داشته باشيد:به عنوان مربي.بازيكن.و بازيكن_مربي.
من راجب مربي صحبت ميكنم:خب اول اينكه در ابتداي فصل مديريت از شما خواسته اي داره كه اين خواسته بنا به سختي كه انتخاب ميكنيد براي Board تغيير ميكنه.براي مثال فرض كنيد كه شما تيم ليورپول رو داريد و اين سختي روي حالت pro قرار داره در اينجا مديريت از شما مي خواد كه جزو 3 تيم اول بشيد.اما اگه همين تيم باشيد و سختي روي حالت Legendry باشه به طبع مديريت از شما خواسته هاي بالاتري داره هرچند تيم شما اين توانايي رو نداشته باشه مثلا همون ليورپول:از شما مي خوان كه ليگ رو ببريد(حالا خودمون ميدونيم كه امسال ليورپول نهايتآ جزو 5 تيم هست).مورد ديگه اينكه با سختتر شدم مديريت در نتيجه بودجه ي شما براي خريد بازيكن كمتر ميشه.(هر تيم بودجه ي خاصي داره).
و حالت ديگه تو اين مد از بازي مربوط به بازيكن ها هست كه اونها با توجه به سنشون و ميزان بازي دادن شما به اونها پيشرفت و يا پسرفت ميكنن كه كاملا محسوس هست.مثلا اورال S.Keita وE.Abidal كه كمتر ميشه اونها تواناييشون كمتر ميشه نسبت به قبل مثلا قبلا اگه اين 2تا تو زمين بودن كمتر كسي ميتونست ازشون رد بشه اما با مسنتر شدن ديگه اون مهارت سابق رو ندارند.خريد بازيكن هم به اين صورت هست كه اگه بازيكن مسن باشه با مبلغ كمي به تيم شما مياد اما اگه اورال بالايي داشته باشه و جوون باشه مبلغ هنگفتي بايد براي او بپردازيد.
قسمتي هم به به عنوان Reputition وجود داره كه هرچي شما بهتر كار كنيد اين درجه بالاتر ميشه و در نتيجه جهان فوتبال شما رو ميشناسه.
گيم پلي:
تو اين قسمت بايد بگم كه خيلي از موارد طبيعي كار شده مثل حركات و دريبل هاي مخصوص هر بازيكن.
نكته ي ديگه درگيري هاي تن يه تن بازيكن ها هست كه عالي كارشده اگه بازيكني شاخصه ي قدرت بدني و سرعت رو داشته باشه رد شدن از مدافعين براش كار ساده اي هست اما سرعت به تنهايي چاره ساز نيست و مدافع با قدرت بالا به راحتي از بازيكن سرعتي توپ رو ميگيره.
بازي بازيكن ها در پست هاي مختلف:
راجب اين نكته بگم كه هر بازيكن تو يه سري پست ها ميتونه بازي كنه كه پست اصلي و فرعي داره.مثلآ A.Arshavin مهاجم گوشه كه بازي كنه بازدهي بالايي داره اما اگه مهاجم نوك و هدف باشه آنچنان كارايي نداره.
نكته ي ديگه بازي گرفتن از بازيكنان در پستي غير از پست هايي كه ميتونه بازي كنه.به اين صورت كه شما ميتونيد از بازيكن ها در جايي استفاده كنيد كه تو اون پست اورالش بالاتر از اورالش هست در حالي كه تو پست اصليش بازي ميكنه.مثلا بازيكني مثل w.palacios كه تو تاتنهام بازي ميكنه كه وقتي تو پست اصليش يعني هافبك وسط يا CM بازي ميكنه اورالش 77 هست اما با توجه يه خصوصيات خوب دفاعيش شما ميتونيد اون رو به عنوان دفاع وسط استفاده كنيد كه اين اورال به 80 هم ميرسه.يا A.song بازيكن آرسنال كه CDM اورالش 79 هست اما وقتي دفاع وسط هست اورالش به 82 ميرسه.
نقاط ضعف بازي:
تو بازي باگهاي زيادي وجود داره مثل وقتي كه شما كاپيتانتون رو تعويض ميكنيد كه وقت تعويض هم كاپيتان و هم بازيكن تعويضي هر 2 بازوبند كاپيتاني به دست دارند!
نكته ي ديگه اينكه خوشحالي بعد از گل خيلي متفاوت نيست و اكثرا شبيه به هم هست!.
حرف آخر:
در مجموع بگم كه خيلي از بازي راضي هستم و نمره ي 8 از 10 رو به گيم ميدم چون خيلي طبيعي بود و من تا به حال اينطور فوتبال رو تجربه نكرده بودم و طبيعي ترين نسخه ي فوتبال بود به نظرم.
اين نقد هم كاملا نظرات شخصي بود و حتمآ ايراداتي هم داره.
با تشكر