یه زمانی امتیازات فیفا کاملا واقعی و باورپذیر بود، اما امسال مثل خیلی چیزایی دیگه شده تبلیغاتی. تقریبا تمام بازیکنای معروف قدرتشون رفته بالا، حتی رونالدویی که نه تو لیگ قهرمانان نه تو یورو هیچ نقشی نداشت و طبق معمول به تیمای کوچیک مثل مالمو و ولز گل زد و جلو تیمای بزرگ محو بود. اما مسی با یک سال فوق العاده ش افت می کنه. بحث این نیست که این اورال نتیجه یه سری چیزای بی ارزش مثل فیزیکه، بحث اینه که EA اومده اینطوری به قرارداد بارسا و کونامی واکنش نشون بده و این حرکت فوق العاده بچگانه ای بوده! نمی خوام بحث مقایسه مسی و رونالدو رو مطرح کنم چون این مقایسه اساسا وجود نداره و زاییده ذهن رسانه ها و شرکتهای تبلیغاتیه. و گرنه به قول ژاوی کل دنیا موافقن که مسی بهترین بازیکن تاریخه و رونالدو باش قابل قیاس نیست، جز طرفدارای رئال!
اما من به عنوان یک نفر مشتری که هر سال فیفای اوریجینال رو روز اول می خره، تو خرید امسال فیفا مردد شدم. برام پایین تر آوردن مسی از رونالدو اونم صرفا به دلیل اهداق تبلیغاتی توهین آمیزه و نبود نیوکمپ واقعا مهمه. فکر نکنید اینا بی ارزشه. بارسا از پر طرفدارترین باشگاها تو سطح دنیاس، حدود 50 میلیون هوادار رسمی داره فقط. اصلا فکر نکنین این چیزا رو فروش این دو بازی بازی اثر نمی ذاره. حالا آمار به زودی نشون میده.این رو من دارم به عنوان یه متخصص مارکتینگ میگم نه یه طرفدار بارسا. هرگز شرکتایی در این سطح نمیان به خاطر چیزی که به نظرتون بی ارزشه انقدر هزینه کنن!
تا حالا هم ریویوهای PES 2017 خیلی فراتر از انتظارم بوده. البته ریویو فایده نداره تا خودت بازی نکنی. ولی ظاهرا این قفل فیفا رو به کار بردن و خبری از کرک اون هم نیست. کونامی بزرگوار هم که دمو نداده برای PC بتونیم لااقل تست کنیم...