تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: آیا احترام به عقاید دیگران لازم و ضروری است؟

راي دهنده
91. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • بله ، ضروری است که به عقاید دیگران احترام بگذاریم.

39 42.86%
  • خیر ، ضرورتی وجود ندارد.

47 51.65%
  • نمی دانم

5 5.49%
صفحه 10 از 14 اولاول ... 67891011121314 آخرآخر
نمايش نتايج 91 به 100 از 138

نام تاپيک: احـترام به عـقـایـد دیـگـران :: بحث و تبادل نظر

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

آیا آزادی بیان با احترام به عقاید منافاتی دارد ؟
    بله صد درصد!

نفس آزادی بیان یعنی اینکه من نظر و عقیده خودم رو میگم و کسی حق نداره به خاطر اینکه از نظر من خوشش نمیاد یا نظر من رو توهین به عقیده اش می دونه من رو بازخواست یا محاکمه کنه و دلیل وجود مفهوم آزادی بیان اینه که به عقاید دیگران لازم نیست احترام بگذاریم و قوانین آزادی بیان هم قوانینی هستند که از افرادی که به عقاید دیگران احترام نمی گذارند دفاع و محافظت می کنند. در دید من آزادی بیان = عدم ضرورت احترام به عقاید دیگران ، اصلا این دو نمی تونن همزمان با هم صحیح نباشن.. نمیشه آزادی بیان داشت ولی احترام به عقاید دیگران رو ضروری دونست.

2. 4 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

آیا آزادی بیان با احترام به عقاید منافاتی دارد ؟
    به نظرم این سوال حتا به نوعی غلط هستش که مکررن تکرار میشه.
    دو نکته ی مهم در این رابطه وجود داره که در ابتدا ما باید این نکات رو با خودمون حل کنیم و تا وقتی نتوانیم که درکشون کنیم مطمئنن نخواهیم توانست که حتا درک درستی در این رابطه داشته باشیم. اول اینکه ما باید در نظر بگیریم که انسانها حق دارند (برای مثال حق آزادی، زندگی و ...) اما عقاید، فرهنگها و مفاهیمی از این دست حق ندارند و اینکه کسی بیاد و یک عقیده رو مورد نقد منطقی قرار بده هیچ حقی ضایع نمیشه چون اساسن حقی وجود نداره!

شاید کسی بگه خب ما برای مطرح کننده عقیده حق قائل هستیم و ... که در این صورت باید در رابطه با نکته دوم دقت بشه. ببینید ما باید این مسئله رو دقت کنیم که عقاید چند وجه دارن، میتونن عقاید فردی باشن و یا اجتماعی و این دو کاملن متفاوت هستند با هم.
    در بعد و صاحت فردی هیچکس حق نقد، شماتت و بازجویی در رابطه با عقیده اون شخص رو نداره مگر اینکه خود اون شخص اجازه بده اما در بعد اجتماعی وضع فرق میکنه و برعکس هستش. حالا وقتی کسی عقیده ی خودش رو نشر، تبلیغ و به اشتراک میگذاره اون رو از بعد فرد خارج کرده! و بنابراین حتمن مورد نقد قرار خواهد گرفت. در واقع نشر، تبلیغ و به اشتراک گذاشتن عقاید به نوعی اجازه به نقد گذاشته شدن موضوع هستش.

آیا دراقلیت یا اکثریت بودن دلیل موجهی برای توهین یا احترام به عقیده ای خاص است ؟
    این تصوری بود که قبلها وجود داشت و متاسفانه در حال حاظر هم در جامعه ما وجود داره. در جوامع مدرن این مفهوم تغییر کرده و گفته میشه باید منفعت و حقوق تک تک افراد در نظر گرفته بشه و اکثریت توجیهی برای درست یا غلط بودن چیزی نیست. اکثریت حق اضافی برای اون گروه نمیاره!

4. 5 کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

اگه کسی به نظر دیگری احترام نذاره در واقع اونو اول با نظر خودش مقایسه کرده و دو با خودش گفته نظر من خیلی بهتر از نظر اینه ، پس به خودش اجازه داده قضاوت کنه
    یک قضاوت وحشتناک که به هر حال شخصیت اون یارو رو زیر سوال میبره ، اگه شخصیت فرد زیاد قوی نباشه ممکنه حتی به فوبیا ی اجتماعی دچار بشه
    بنا براین در صورتی که فردی به نظر دیگری احترام نذاره و تحقیرش کنه در نهایت موجب میشه که جامعه ای که در اون زندگی میکنه فاسد بشه

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

اگه کسی به نظر دیگری احترام نذاره در واقع اونو اول با نظر خودش مقایسه کرده و دو با خودش گفته نظر من خیلی بهتر از نظر اینه ، پس به خودش اجازه داده قضاوت کنه
    یک قضاوت وحشتناک که به هر حال شخصیت اون یارو رو زیر سوال میبره ، اگه شخصیت فرد زیاد قوی نباشه ممکنه حتی به فوبیا ی اجتماعی دچار بشه
    بنا براین در صورتی که فردی به نظر دیگری احترام نذاره و تحقیرش کنه در نهایت موجب میشه که جامعه ای که در اون زندگی میکنه فاسد بشه
    یعنی شما به عقیده یک برده دار یا نژادپرست احترام می گذارید صرفا چون نباید قضاوت کنیم؟

--

کلا احترام نگذاشتن به عقیده یک شخص مستقیما نتیجه نمی ده به زیر سوال بردن شخصیت اون فرد یا تحقیر کردن اون فرد.. بین این ها فاصله خیلی زیادی است و بطور دقیق تر این یک Non sequitur هست و قطعا "عدم ضرورت" در احترام گذاشتن به عقاید دیگران مستقیما جامعه رو فاسد نمی کنه. بین این فرضیات و نتیجه گیری ها رابطه مستقیمی به نظر من اصلا وجود نداره.

7. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن هنر هفتم بردیا's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2007
    محل سكونت
    تهران

پيش فرض

احترام گذاشتن به عقاید دیگران به نظر منم خیلی خوبه
    ولی بعضی وقتا میبینی به نظرت انقدر عقاید یه عده احمقانست که نمیتونی جلوی خودتو بگیری
    شاید حست درست باشه شاید نه،ولی آدم نمیتونه بعضی وقتا جلوی خودشو بگیره و طرف مقابل رو نکوبه
    مطمئنا برای همه هم پیش اومده این حالت

9. 2 کاربر از بردیا بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Sep 2008

پيش فرض

آیا دراقلیت یا اکثریت بودن دلیل موجهی برای توهین یا احترام به عقیده ای خاص است ؟
    چرا بی ربط ؟

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

ببینید ، وقتی یک فرد در عصر کنونی نژادپرست باشه یا برده داری بکنه ، به نظر من آدم خطرناکی هست . بنابر این من با اون یارو وارد یک گفتوگوی مستقیم نمیشم ، فقط اگه چیزی به نظرم غیر عادی برسه به پلیس گزارش میکنم که در نهایت در یک دادگاه قاضی براشون قضاوت کنه .
    وگرنه سوال شمارو اینطور هم میشه مطرح کرد
    در یک جامعه ی مذهبی که عرف جامعه مذهب هست اگه یه نفر بی دین باشه آیا سزاوار مرگه ؟ چون اگه اکثریت به عقیده ی این اقلیت احترام نذارن کسی هم مشکلی با سنگسارشون تو ملا عام نخواهد داشت
    در مورد قسمت دوم پستتون هم من موافقم

حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon

پيش فرض

همونطور که پیش تر گفتم ، یکی از نکته های مهمی که باعث میشه بر سر موضوع احترام گذاشتن بحث بشه، اینه که ما تعریف واحدی از "احترام گذاشتن" نداریم.
    لذا هرشخص وقتی نظرشو بیان میکنه به یکی از جنبه های پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نگاه میکنه.

1- اقلیت یا اکثریت پارامتری بر درستی یا نادرستی یک عقیده نیست.
    2- عقیده ها همیشه و در هر حال میتونن مورد چالش قرار بگیرند.

>>

پس واضحه که مورد چالش قرار گرفتن یک عقیده ارتباطی با در اقلیت یا اکثریت بودن نداره.

13. این کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Erfan.'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010
    محل سكونت
    Solar System

پيش فرض

در گفت و گو در مورد عقاید و تفکرات بین افراد، که یک عقیده مطرح و به بحث گذاشته میشه، به نظرم میشه قضیه رو این طور بررسی کرد(البته این طیف به این صورت گسسته نیست اما حالت های کلی رو ذکر میکنم):

مرحله اول: برداشت و تفکر درونی

• با یک عقیده یا موافق هستیم = برای اون عقیده در داخل ذهن احترام قائل هستیم
    • با یک عقیده مخالف هستیم = برای اون عقیده در داخل ذهن احترام قائل نیستیم
    • در مورد یک عقیده نظری نداریم = وارد مقوله احترام/بی احترامی نشدیم

مرحله دوم: ابراز نظر و عقیده

• ابراز موافقت = احترام به عقیده شخص مقابل
    • ابراز مخالفت = بی احترامی به عقیده شخص مقابل
    • ابراز بی طرفی = عملا نه احترام گذاشته ایم، نه بی احترامی کرده ایم

اگر به هر دلیلی هر کدام از "ابراز" تفکراتمون الکی باشه
    به عقیده خود بی احترامی کردیم، به نوعی تحمل بی احترامی به عقیده خود به دلیل احترام ساختگی به عقیده‌ی طرف مقابل رخ میده.

مرحله سوم: برداشت شخص مقابل

در این مرحله به نظرم برداشت ها میتونه بسیار متنوع باشه، یکی ابراز مخالفت رو توهین به خودش برداشت میکنه، یکی حتی ابراز بی طرفی رو توهین میدونه و حالت های دیگه. این مرحله کاملا شخصی میشه و در کل ارتباطی هم با قضیه احترام گذاشتن یا نذاشتن نداره، برداشت شخصی افراد هست از ابراز نظر افراد دیگر.

ببینید ، وقتی یک فرد در عصر کنونی نژادپرست باشه یا برده داری بکنه ، به نظر من آدم خطرناکی هست . بنابر این من با اون یارو وارد یک گفتوگوی مستقیم نمیشم ، فقط اگه چیزی به نظرم غیر عادی برسه به پلیس گزارش میکنم که در نهایت در یک دادگاه قاضی براشون قضاوت کنه .
    در اصل شما با اون عقیده مخالف هستید ( = برای اون عقیده احترام قائل نیستید) و به طور غیر مستقیم دارید مخالفتتون رو با اون عقیده ( = بی احترامی به اون عقیده) رو ابراز میکنید.

15. 5 کاربر از Erfan. بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

كاربر فعال اتومبیل، متفرقه، سبک زندگی MOHAMMAD_ASEMOONI's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)

پيش فرض

سلام . سوال : یکی میاد و میگه عقیده اش این هست که دنیا فقط همین چند روز زندگی هست و بعد از مرگ هم چیزی جز پایان و فنا و نابودی در انتظار انسان نیست و میگه باید هر کسی با تمام قدرت و توانائیش سعی کنه لذت ببره از این زندگی بدون هیــــــچ حد و مرزی . و میگه چیزی به نام درست و غلط و قانونی و غیر قانونی و حلال و حرام وجود نداره و هر کسی حق داره از هر راهی که به فکرش میرسه و توانائیش رو داره , از زندگی لذت ببره .1- آیا این عقیده قابل احترامه ؟ 2- آیا ولش کنیم هر طور که دوست داره از زندگی لذت ببره ؟

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •