اگر افسانه خارجکی بخوای Thor,Morgul,Mortiis,Menhir بدک نیستنا
اگر افسانه خارجکی بخوای Thor,Morgul,Mortiis,Menhir بدک نیستنا
به نظرم این اسم ها هم بد نیست. همشون به معنی زندگی هستند. تازه آرم خوبی هم میشه براش ساخت.
Vigor
Saol
Regn
خیلی ممنون از همه دوستان
به یه علت خاص تصمیم گرفتم اسم این آمپلیفایر رو بزارم Gemini (جمنای)جمنای همونطور که احتمالا میدونید دوقلوهای افسانه ای هستند که هر کدوم قدرت های ماورایی منحصر بفردی داشتند، این آمپلیفایر هم فقط دوتا لامپ داره که هر کدوم کار خاصی انجام میدهند.
LogicAudio GEMINI" 6080/6AS7 Pure Class A OTL Headphone Amplifier"proudly Made in Iran"
حذف شود ......![]()
طراحی PCB هم انجام شده با در نظر گرفتن تمام نکات کلیدی که برای یه امپلیفایر لامپی نیاز هست شامل گراندینگ ستاره ای، نویزکنسلینگ و ... فکر میکنم برای اولین بار هست که چنین مدار کامل و پیشرفته ای برای امپلیفایر لامپی هدفون در ایران طراحی میشه. اونقدر طراحی خوب هست که حتی با برندهای خارجی که از PCB استفاده میکنند هم قابل مقایسه هست.
بعضی از مقادیر به دلیل وجود موجودی بنام هــــومن سانسور شده اند یا مقدار دیگه ای نوشته شدهبرد 2 لایه هست همونطور که می بینید و بسیار پیچیده. البته نه به پیچیدگی یه مادربرد کامپیوتر یا برد کنترل فرمان یه دستگاه سیتی اسکن؛ چون مدارات لامپی اصولا کم قطعه هستن ولی به هرحال نهایت دقت در طراحی بکار رفته:
با این مداری که ساخته میشه حتی اگه امپ بصورت کیت آماده اسمبل و مونتاژ عرضه بشه، یه نفر که فقط لحیم کاری بلده میتونه در کمتر از 2 ساعت مدار رو کامل کنه. چاپ راهنما روی برد مقادیر تمام قطعات رو مشخص کرده. تمام قطعات (اگه بصورت کیت ارائه بشه) داخل پلاستیک های مجزا هستند که روی هر کدوم مقدار ذکر شده، براحتی در محل تعیین شده قرار میدین و از پشت لحیم میکنید. شاید دستورالعمل یا assembly manual تنظیم بشه برای مونتاژ مدار و عیب یابی احتمالی. ولی اولویت با مدار کامل مونتاژ شده هست چون لحیم کاری بسیار هائز اهمیت هست مخصوصا اینکه سیم لحیم نقره دار کمی سخت می چسبه و قلق خاصی داره.
Last edited by flipp; 20-10-2013 at 00:31.
امروز نمونه اولیه PCB (مدار چاپی) توسط گروه صنعتی آلفا مدار آماده میشه. آلفا مدار بزرگترین و مکانیزه ترین شرکت در زمینه طراحی و ساخت انواع مدار چاپی PCB در ایران می باشد. واقعا کارشون درسته و از سیستم کاریشون لذت می برم. البته چون نمونه اولیه هست چاپ راهنما و هات ایر و ... نداره چون لزومی نداره. اگر وقت بشه قطعات رو populate میکنم و صدا میگیرم. اگر مشکل خاصی نباشه یه تعدادی PCB چاپ میشه بصورت کامل. اندازه برد حدود 22 در 17 هست.
Last edited by flipp; 21-10-2013 at 11:15.
داداش یک سوال اگر بخواییم صدای این آمپ رو با جنس صدای کوون مقایسه کنیم به چه ترتیب هستش؟
چون بهترین صدایی که شنیدم در محصولات کووان بوده البته تا حالا آمپ نداشتم
شما خودتون از محصولات کووان چیزی داشتید تا مقایسه ای داشته باشید؟
ممنون بابت این مطالب جالب ! برام جالبه بدونم که خروجی این آمپها چند وات ارام اس هست؟ و آیا این لامپها هنوز تولید میشه یا همه دارن از لامپهای تولید شده قدیمی استفاده میکنن؟
یه مطلب در مورد نویز به ذهنم رسید اونم اینکه خود ترانسموتور هم میتونه نویز ایجاد کنه تو مدارهای آزمایشی دیدم که خیلی به لامپها نزدیکه و بدون محافظ. حتی زاویه قرار گرفتنش میتونه توی نویز ایجاد شده تاثیر بذاره. بهترین کار اینه که با یه محفظه فلزی کاملا پوشیده شه یا از مدار به اندازه کافی فاصله داده شه تا نویز ایجاد نکنه...
دوست عزیز صدای امپ اصلا ارتباطی به سورس نداره. شما برای بهترین کارایی این امپ باید سورس مناسب داشته باشید که میتونه یه تبدیل DAC و یه لپ تاپ باشه یا پلیر با کیفیت. من از کووان هم داشتم پلیر و پلیرهای دیگه و سورس های hi-end که اصلا قابل مقایسه نیستند با کووان. کووان خوب هست ولی بعنوان یه پلیر پرتابل، هیچوقت کیفیت صدای یه کووان به پای یه سورس خوب و فایلهای با رزولوشن بالا نمیرسه ولی به هرحال بد نیست.
خواهش میکنم.
خروجی امپلیفایر GEMINI در امپدانس های مختلف متفاوت هست. این آمپلیفایر بهترین کارایی خودش رو (از نظر خطی بودن و سطح پایین دیستورشن) در 300 اهم نشون میده ولی قادره هدفون هایی از 30 اهم تا 600 اهم رو درایو بکنه. وقتی دستگاه تکمیل شد specification کامل شامل توان خروجی در امپدانس های مختلف و همچنین گراف های اندازه گیری با اسکوپ و اسپکتروم انالایزر رو هم آماده میکنم در مطلبی مجزا در سایت خودم درج میکنم که قابل مشاهده باشه.
اون مشکل نویز کاملا برطرف شد. سطح نویز بسیار بسیار پایین تر از برندهای تجاری خیلی گرونقیمت هست در حال حاضر. ترانس پاور حذف شد عملا و مدار تقریبا تبدیل به منبع تغذیه سویچینگ شد با گرید اودیو ولی برای ایمنی بیشتر و ایزوله شدن مدار مجبورم یه ترانس 220 به 220 هم استفاده کنم که ضریب اطمینان کامل داشته باشیم برای هدفون و سورس. در حال حاضر با این مداری که طراحی شده احتمال آسیب به سورس یا هدفون (که معمولا هدفون های گرانقیمت رو به چنین آمپلیفایرهای وصل میکنن) به صفر رسیده عملا. مدار کاملا ایزوله هست و مدار پروتکتور هم تعبیه شده. همچنین دستگاه دارای دو امپدانس ورودی هست که زیر 50 کیلواهم و بالای 50 کیلواهم هست که با toggle switch که پشت یا جلوی دستگاه تعبیه میشه، قابل تغییر هست.
اون مشکلی که شما اشاره کردید بخاطر پیزوالکتریک شدن سیم پیچ ترانس هست که بیشتر مربوط میشه به پیچیدن غیر اصولی و نامنظم سیم پیچ که بوسیله ماشین انجام میشه که باعث افزایش فاصله هوایی بین سیم ها میشه که بر اثر عبور جریان تبدیل به پیزو میشن و یه نویز الکترومگنتیک با فرکانس بالا رو تا شعاع نیم متری متساعد میکنند، ما ترانس رو دستی می پیچیم و با ردیف پیچی عملا بین سیم ها کوچکترین فاصله ای نمیمونه، استفاده از عایق مناسب باید سفت شدن سیم ها در کنار هم میشه و منظم بودن باعث کوپل بهتر مغناطیسی میشه، و در نهایت استفاده از شلاک برای محکم کردن سیم ها در جای خود و همچنین جا زدن اصولی هسته که احتمال هر لرزشی رو به حداقل میرسونن باعث میشه نویزی در مدار نداشته باشیم و کوچکترین صدایی از ترانس به گوش نرسه و این مساله متضمن کارکرد لامپ ها در بهترین شرایط و بدور از مسائلی مثل مایکروفونیک هست که منجر به یه نتیجه های اند واقعی میشه.
تمام مسائل ریز و درشت در طراحی این امپ لحاظ شده. استفاده از بهترین خازن ها با کمترین تلرانس و بالاترین سرعت ترنسکشن و پایین ترین ESR از کمپانی های ژاپنی، آلمانی و ایتالیایی و خیلی موارد دیگه
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)