sepul تا این عینک بدبینی نسبت به UDK رو بر نداری نمیشه بحث درست و حسابی کرد ...
1 - کل بازی های ورزشی از فوتبال گرفته تا ماشین سواری
آموزش ساخت یک بازی Racing توسط UDK از ابتدا تا انتها ( به صورت ویدئویی ) :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
بازی ورزشی مثل فوتبال نیازمند یه تیم فوق العاده حرفه ای هست و حتی با Unreal Engine 3 هم هنوز یه بازی فوتبال ساخته نشده .. شما که این انتظار رو نداری یه بازیساز مستقل با UDK فوتبال بسازه ؟!
2 - بازی های دو بعدی و سه بعدی کوچک که احتیاج به منابع عظیم و توان پردازشی بالا ندارند
برای این قسمت عکس یه تستی که خودم ساختمش رو میزارم :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تمام اسکریپت های مربوط به دو بعدی کردن دوربین و محدود کردن اون رو خودم نوشتم ... علاوه بر اون Bot ها هم حرکتشون دو بعدی هست
برای اینکه کاری کنیم مدل ها هم دو بعدی به نظر بیان باید Material هارو تغییر بدیم
3 - بازی های open world مثل assasin's creed ، GTA ، red dead redemption و غیره
در این مورد نظری ندارم چون تا حالا هیچ نمونه ای ازش ندیدم و خودمم تا حالا روش کار نکردم
4 - سبک بازی هایی که platforming خفن دارند مثل god of war، prince of persia و حتی بازی مثل mirror's edge که با موتور UE3 ساخته شده (شک نکنید که با UDK نمیشه چون احتیاج به تغییرات در ادیتور، کدهای فیزیک و گیم پلی داره - در ضمن بازی mirror's edge نیز سیستم رندرینگ آنریل رو هم کلی تغییر داده بود).
توی این ویدئو بالا رفتن از دیوار به سبک Assassin's Creed به نمایش در اومده
کد:
توی Mirror's Edge روی دیوار راه میرفت این هم یه تست با UDK راه رفتن روی دیوار :
کد:
شما برای چی میگی برای ساخت یه همچین بازی هایی احتیاج داریم ادیتور رو تغییر بدیم ؟ خیلی دلم میخواد بدونم اگه میشه به این سؤالم جواب بده
5 - حتی همون بازی های fps که احتیاج به پیاده سازی و بهینه سازی خاص دارند، از اونجا که نمی تونید این موتور رو بهینه سازی کنید مطمئن باشید هیچ وقت نمی توانید Call of duty یا battlefield یا حتی bioshock باهاش بسازید.
بازی زیر توسط چند نفر با UDK ساخته شده . اسمش Terminator هست. این ویدئو و عکس های پایین از Alpha Demo هست ...
جو محیط خیلی شبیه Killzone 2 هست
کد:
هوش مصنوعی یار های خودی کاملا مشابه CoD هست اونها سنگر میگیرند ، وقتی چند دشمن نزدیک هم بودند نارنجک پرت میکنند و به هدف شلیک میکنند و ...
هوش مصنوعی روبات ها مشابه هوش مصنوعی دشمنان CoD هست از این جهت که اگر شما رو ببینن اولین هدفشون شما هستید و گرنه به دشمن شلیک میکنند .
اگه می شد مطمئن باشید شرکت های بازی سازی احمق تر از ما نیستند، کلی خرج موتورهای FPS نمی کردند ، همه از UDK استفاده می کردند. به عنوان مثال bioshock کل موتور فیزیک UE3 رو عوض کرده به Havok چون نیازهاش رو برآورده نمی کرد ...
کمپانی که میخواد یه بازی فوق العاده عالی بسازه هیچ وقت خودش رو محدود نمیکنه ... همیشه دنبال بهترین هست . اون تغییرات باعث شد کیفیت بازی ارتقاء پیدا کنه و صد در صد توی سرعت ساخت بازی تأثیر داشت. من اگه یه کمپانی بازیسازی بزرگ داشتم و پول خرید UE3 رو داشتم بین UDK و UE3 صد در صد بدون شک UE3 رو انتخاب میکردم چون هر روز داره هزار تا میان افزار جدید میاد که میتونه کیفیت بازیم رو ارتقاء بده و من میرم از اونها هم واسه انجینم استفاده میکنم ( مثل همین موتور فیزیکی Havok که مثال زدی ) و دیگه محدود نمیشم. من این رو قبول دارم که UDK خیلی محدود تر از UE3 هست ولی اونقدر محدود نیست که نشه باهاش یه بازی درست و حسابی ساخت ! تقریبا شما تمام سبک هارو مثال زدی که نمیشه ساخت ! این نشون میده یه بدبینی نسبت به UDK داری ( نمیدونم چرا پست هاتو میبینم یاد پست های چند ماه پیش خودم میفتم
)
6 - بازی های استراتژیک درست حسابی که احتیاج به هوش مصنوعی پیشرفته و مدیریت منابع و حتی تکنیک های رندرینگ خاص خودشون رو دارند.
چند ماه پیش یادمه یه بحثی توی فروم Epic راه افتاده بود که خیلی ها میگفتن سبک استراتژیک با UDK غیر ممکنه ولی تقریبا یک ماه بعد کلی ویدئو از بازی های استراتژیکی که با UDK ساخته شده بود اومد
این یه تست استراتژیک :
کد:
اینم یه تست استراتژیک دیگه ( البته مخلوطی از FPS و RTS هست به سبک یه بازی - فکر کنم اسمش Prototype بود ):
کد:
اینم یکی دیگه:
کد:
باز هم یکی دیگه:
کد:
... در کل تمام این مواردی رو که گفتم می شه به بد ترین شکل و کند ترین حالت ممکن تو UDK پیاده کرد، ولی هیچ آدم عاقلی همچین کاری نمی کنه.
به عنوان مثال شرکت رسانا افزار شریف دمویی از یک کاراکتر توی UDK که لبه دیوار رو می گیره تو نمایشگاه نشون می داد او هم تو یک محیط خالی و کوچک، می تونید مقایسه کنید نتیجه رو. چه از نظر سرعت چه از نظر کیفیت.
توی طراحی مرحله که بهترین انجین هست و با ابزار ها و ادیتور هایی که داره یه محیط پر جزئیات رو میشه خیلی سریع ساخت ولی توی اسکریپت نویسی به علت مشکل دیباگ تا حدی با حرف شما موافقم ولی در حدی نیست که بگیم بدترین شکل و کندترین حالت !
مورد اینکه باز هم من دویست خط راجع به آینده دار نبودن، ایجاد ضعف فنی، تنبل کردن تیم فنی، نبود انعطاف کافی برای پیاده سازی ایده های گرافیکی، فیزیک، هوش مصنوعی و گیم پلی توسط برنامه نویسان و طراحان و غیره رو هم گفتم، باز هم شما می گید چه کاری می شه با این کرد که با اون نمیشه ! حالا من اینجا باید بیام کل ایده های جدید تو همه سبک های بازی رو فکر کنم بعد ببینم به شکل پرسرعت و قوی در UDK پیاده می شه یا نه و بیام برای شما لیست کنم ؟!
کاملا درسته . یک نفر که داره انجین میسازه برای بازیش با کسی که داره با یه انجین آماده بازیش رو طراحی میکنه خیلی فرق داره و صد در صد اونی که داره انجین میسازه از نظر دانش و اطلاعاتش یه سر و گردن بالاتر از فردی هست که با انجین آماده داره بازی میسازه ولی شما به من بگو اگه من بخوام یه بازی Indie بسازم که مثلا Steam یا Xbox Live بگیرتش باید چه خاکی به سرم بریزم ؟!
برم انجین بسازم یا انجین Open Source بخرم ؟!!
همونطور که گفتم شما حرف من رو قبول ندارید در هر صورت و کار خودتون رو می کنید، و تا تجربه نکنید نمی فهمید. البته هدفتون هم مهمه، اگه می خواهید یک بازی تکراری و Clone کیفیت پایین از بازی های دیگه درست کنید، و یه پولی هم تو ایران با رابطه و اینها به جیب بزنید، موفق باشد خیلی هم خوب هست.
من برای این حرفتون دلیل میخوام
البته خودت هم میدونی که بازار ایران ارزش فکر کردن نداره چه برسه به اینکه براش وقت بزاری
شما اگه بازی سازی به قول خودت اول می شینی طرح می ریزی که چه چیزهایی دقیقاً می خوای ، scale بازی در چه حدی هست، چه ایده های جدیدی داری ، گرافیک محیط چجوریه، چه تکنیک هایی لازمه داشته باشه، مکانیک گیم پلی چجوری هست، امکانات فنی چطور هست و ... سپس یا موتور می نویسی (که گمون نکنم) یا یک موتور آماده با سورس انتخاب می کنی (که اون هم چون کد low-level نمی تونی بزنی بیخیال می شی) ، پس بهترین گزینه UDK می مونه که هم امکانات اولیه اش زیاد هست هم فقط اسکرپیت نویسی داره و سریعتر خروجی می ده اما با خرج همه اون چیزهایی که گفتم ...
پیشنهاد اولت کاملا وقت گیر هست و در نهایت هم شاید اون چیزی که میخواستیم نشه و کل زحماتمون به باد بره ( به درد یه بازیساز مستقل نمیخوره ) پیشنهاد دومت هم ربطی به اینکه طرف کد زنی بلد نیست نداره ... شما خودت پول انجین همراه با سورسش رو داری ؟!
والا هدف من هم یه 5-6 سالی همین هست و همین کار رو هم دارم می کنم، وبسایت موتورم هم در امضاء هست
منتهی برخلاف اون چیزی که فکر می کنید ، کاریه که حوصله، وقت و انرژی زیادی می خواد... چیزی که احتمالاً شما اصلا باهاش آشنایی ندارید و مثل خیلی های دیگه فکر می کنید "گنج بدون رنج میاد" .
کار بسیار خوبی هست و من کار شما رو تحسین میکنم ... .gif)
مد هم شده همه اسم خودشون رو میزارن "بازی ساز" و "طراح" ، در حالی که همچین چیزی هیچ معیاری نداره و فقط یک مشت ایده هست که برای خودشون دارن و فکر می کنند بقیه ایده ندارند. اینو مطمئن باشد هر کی علاقه داره ایده هم داره واسه خودش، در واقع نه برنامه نویس هستند، نه آرتیست، نه انیماتور، نه متخصص صدا و نه دیزاینر !!!
چطوره شما که یک موتور "کامل" و "بدون عیب" و "در حد جهانی" در اختیارتون هست و 60-70% کار رو براتون آسون کرده یک کاری انجام بدید که حتی کوچک ولی "در حد جهانی" باشه ؟ من واقعاً ندیدم تا به حال ، تنها خروجی نسبتاً قابل قبول (اون هم در حد در و پیت جهانی) از بازی هایی مثل گرشاسپ و میرمهنا در اومده ...
خودم دارم روی یه بازی 2D Side Scrolling تقریبا شبیه بازی Shadow Complex میسازم و همین ماه پیش استارتش رو زدم . تقریبا 30% کد هارو هم نوشتم ولی هنوز طراحی مرحله رو شروع نکردم . هدفم هم بازار های جهانی هست ( بیشتر XLive و Steam )