تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: طنز كدام يك از كارگردانهاي زير را مي پسنديد ؟

راي دهنده
96. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • مهران مديري

72 75.00%
  • رضا عطاران

52 54.17%
  • جواد رضويان

5 5.21%
  • سروش صحت

6 6.25%
  • مجيد صالحي

13 13.54%
  • مهران غفوريان

12 12.50%
  • مهدي مظلومي

2 2.08%
Multiple Choice Poll.
صفحه 10 از 12 اولاول ... 6789101112 آخرآخر
نمايش نتايج 91 به 100 از 113

نام تاپيک: سریال سه در چهار

آخر فروم باز mstf666's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    خیال

پيش فرض

کسی میتونه به طور مختصر برای من توضیح بده دوشنبه شب چی شد؟ چون من مسافرت بودم...
    من هر قسمتش رو که از دست میدم از اینجا نگاه میکردم.
    ولی الان رفتم مثل اینکه قابل دسترسی نیست.
    کیفیتش پایین هست اما با اینترنت 64 من بدون وقفه پخش میشه.

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    Last edited by mstf666; 07-08-2008 at 18:11.

2. این کاربر از mstf666 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز Alireza Taji's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008

پيش فرض

من چند قسمتش را ندیدم میگم اون رحمان(بابا بیژن) کجاست؟
    کسی نبود جواب بده؟
    اخرش را خراب کردند خیلی ضایع این مهندسه دستگیر شد...

4. این کاربر از Alireza Taji بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Havbb's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    محل سكونت
    .: اصــــــ‍‍‍‍‍فــــــهــــان :. اسم من: حـامـد

پيش فرض

کسی میتونه به طور مختصر برای من توضیح بده دوشنبه شب چی شد؟ چون من مسافرت بودم...

6. این کاربر از Havbb بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز iman_s's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006
    محل سكونت
    کرجي يال

پيش فرض

کسی نبود جواب بده؟
    اخرش را خراب کردند خیلی ضایع این مهندسه دستگیر شد...
    رحمان که مثلا تو بازداشتگاه هست.
    آره این آخرش خیلی ضایع بود.
    منوچهر آدرس آشپزخونه رو پیدا کرد و یکی رو فرستاد به بهانه سفارش دادن غذا وارد آشپزخونه بشه و یک موبایل اونجا گذاشت.
    از اونور هم میخواستند اون پسر کوچیکه رحمان رو بدزدند و گروگان گیری کنند که به جاش امیر(مجید صالحی) رو دزدیدند.
    بعد زنگ زدند به موبایله و قرار گذاشتند که جنسها رو بگیرند و امیر رو تحویل بدند ولی سرقرار نرفتند.وقتی بیزن و رحمان از سر قرار بر میگشتند دیدند منوچهر و دارو دسته اش تو آشپزخونه هستند و جنسها رو میخوان.اون یارو صاحب آشپزخونه هم به هوای اینکه از تو کیف جنسها رو دربیاره یک اسلحه کشید و گفت من سروان نمیدونم چی از آگاهی هستم و تیراژ پایانی

8. این کاربر از iman_s بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه oxford2008's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2008
    محل سكونت
    Great Britain

پيش فرض

لطفا یه گزینه هیچ کدام هم اضافه کنید!!!

10. این کاربر از oxford2008 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه THE DARK KNIGHT's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    in the darkness wich is my ally

پيش فرض

شنبه آخرین قسمتش هست.

12. این کاربر از THE DARK KNIGHT بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Havbb's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    محل سكونت
    .: اصــــــ‍‍‍‍‍فــــــهــــان :. اسم من: حـامـد

پيش فرض

رحمان که مثلا تو بازداشتگاه هست.
    آره این آخرش خیلی ضایع بود.

منوچهر آدرس آشپزخونه رو پیدا کرد و یکی رو فرستاد به بهانه سفارش دادن غذا وارد آشپزخونه بشه و یک موبایل اونجا گذاشت.
    از اونور هم میخواستند اون پسر کوچیکه رحمان رو بدزدند و گروگان گیری کنند که به جاش امیر(مجید صالحی) رو دزدیدند.
    بعد زنگ زدند به موبایله و قرار گذاشتند که جنسها رو بگیرند و امیر رو تحویل بدند ولی سرقرار نرفتند.وقتی بیزن و رحمان از سر قرار بر میگشتند دیدند منوچهر و دارو دسته اش تو آشپزخونه هستند و جنسها رو میخوان.اون یارو صاحب آشپزخونه هم به هوای اینکه از تو کیف جنسها رو دربیاره یک اسلحه کشید و گفت من سروان نمیدونم چی از آگاهی هستم و تیراژ پایانی
    من میگم دوشنبه را تعریف کن. این که گفتی مال چهرشنبه هست

14. این کاربر از Havbb بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز iman_s's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006
    محل سكونت
    کرجي يال

پيش فرض

شنبه آخرین قسمتش هست.
    چــــــــی مـــیـــــــگــــــــــــ ــــی

16. این کاربر از iman_s بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز دل تنگم's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض تلاشي نه فقط براي خنداندن

همين اول بگوييم كه عنوان «مجموعه‌هاي طنز» كه اين روزها عموما به شماري از مجموعه‌هايي اطلاق مي‌شود كه وظيفه خنداندن مردم و ايجاد ساعتي مفرح را براي مردم دارند و در ادبيات مردم جاي گرفته، عنوان مناسبي براي اين دسته از كارها نيست.

كه اساسا «طنز» بيشتر براي مشخص كردن گونه‌اي از ادبيات نوشتاري در كنار عناوين ديگري مثل هجو و هزل به كار مي‌رود. در آثار نمايشي ما با كمدي روبه‌رو هستيم، اما شايد از آنجا كه به هر حال از نظر معرفتي اينها به هم نزديك هستند نام طنز بر پيشاني‌شان خورده است و كمتر كسي به آن اعتراض دارد.

گونه كمدي همواره يكي از سخت‌ترين گونه‌هاي نمايشي است كه در آن خلق فضا، موقعيت‌ها و طراحي ديالوگ‌ها تدبيري چندگانه مي‌طلبد. اما همان‌طور كه در قالب نوشتاري گونه‌هايي از هزل و هجو و طنز داريم كه با ظرافت‌هايي از يكديگر جدا مي‌شوند، در گونه كمدي هم با انواع گوناگوني روبه‌رو هستيم.

اما فارغ از عناوين، ريشه مشترك همه اينها (چه در طنز نوشتاري يا كمدي نمايشي) اين است كه در اين بستر طنزآلود و كمدي‌وار ما با نقد اجتماعي، نماياندن كاستي‌ها، بزرگ‌نمايي، گاه وارونه‌سازي‌ و در نهايت خنداندن مخاطب روبه‌رو هستيم.

حالا اگر در عالم نوشتار همه اينها بشود عيب‌جويي توأم با خنداندن مخاطب، ‌ آن را هجو مي‌ناميم و اگر انتقادات عمقي و اجتماعي باشد كه با بيش از حد بزرگ كردن آن خنده مي‌گيرد، پا به عرصه طنز گذاشته‌ايم. در كمدي نيز مثلا اگر محور اثر ما بشود قرار دادن شخصيت‌هاي اغراق شده در موقعيت‌هاي اغراق شده كه خنده مي‌آفرينند، كمدي فارس (كمدي موقعيت) را دنبال مي‌كنيم. اگر از ديالوگ‌ها خنده‌مان بگيرد و كمدي در سطح زبان اتفاق بيفتد با گونه‌اي ديگر ازكمدي روبه‌رو هستيم (كمدي كلمه). البته هجو عنواني است كه به كمدي هم راه يافته و ما با نوعي از كمدي هجو روبه‌رو هستيم كه در واقع تقليد خنده‌داري از يك اثر جدي است.

هجو، يا با برداشتي خنده‌دار از مضموني جدي يا انتخاب عناصري از يك اثر جدي و اغراق در آن عمل مي‌كند. در كمدي شخصيت هم ما بيشتر با تيپ‌ها سر و كار داريم و البته گونه‌هاي ديگر كه از ذكر آنها مي‌گذريم. با اين مقدمه نگاهي داريم به يكي از مجموعه‌هايي كه از اواخر خردادماه روي آنتن رفت و به مرور (خصوصا بعد از پايان يافتن مسابقات يورو 2008 ) با استقبال مخاطب روبه‌رو شد به نام «سه در چهار» كه عنوان مجموعه طنز را يدك مي‌كشد.

سه در چهار روايتگر زندگي دو خواهر و خانواده آنهاست براي فراهم كردن زندگي بهتر تصميم مي‌گيرند يك ‏شركت خدماتي تاسيس كنند. باجناق‌ها دست به كار مي‌شوند و آنها به كمك يكديگر شركت را در آپارتمان اجاره‌اي در برجي در بالاي شهر تهران به راه ‏مي‌اندازند و در راه اداره شركت‌شان كه البته غيرقانوني فعاليت مي‌كند، با مسائلي روبه‌رو مي‌شوند كه بستر مناسبي را براي يك كار كمدي مهيا مي‌كند.

اما هرچند همه چيز از چنين موقعيتي آغاز مي‌شود، در ادامه خانواده به همان خانه قديمي ‌بازمي‌گردند چرا كه باجناق‌ها در يك موقعيت اشتباهي قرار گرفته‌اند و به‌عنوان فروشنده مواد‌مخدر دستگير و راهي زندان شده‌اند و همين، مجموعه را به دو بخش تقسيم كرده (تا اينجاي ماجرا).

اين مجموعه را كه مجيد صالحي كارگرداني مي‌كند(البته با مشاوره‌هاي رضا عطاران) مي‌توان با كمي ‌اغماض در كنار معدود آثار خوبي كه اين سال‌ها در اين زمينه توليد شده و يا از كارهاي رضا عطاران بوده و يا مهران مديري، گنجاند. در اين ليست آثار معدود قابل اعتنا، ما با آثاري روبه‌رو هستيم كه وظيفه درست طنازي را بر عهده دارند و در كنار خنداندن تماشاگر در بستر قصه‌اي حركت مي‌كنند كه در نهايت داراي ارزش نمايشي است؛ مانند قرار گرفتن در جاي اشتباهي كه در سريال مرد هزار چهره با آن روبه‌رو بوديم و نوعي نقد اجتماعي در پي داشت و يا همين سه در چهار.

«سه در چهار» با بهره گرفتن از انواع كمدي سعي مي‌كند راه خود را به گونه ديگري طي كند. در اين مجموعه هم ردپاي كمدي موقعيت را مي‌توانيم بيابيم (قرار گرفتن در جاي اشتباهي مثل نقل مكان از پايين شهر به بالاي شهر و از خانه مستقل به آپارتمان يا قرار گرفتن افراد ساده در زندان به‌عنوان فروشنده مواد‌مخدر) هم كمدي كلام (كه بيشتر در شخصيتي كه رضا صادقي آن را بازسازي كرده مي‌بينيم) و هم كمدي هجو.

شايد همين كه گروه توليد سعي كرده از همه اين عرصه‌ها براي ارتباط با مخاطب استفاده كند كليد موفقيتش باشد؛ در حالي‌كه يك بستر اصلي نيز براي خود مشخص كرده و آن نماياندن دشواري‌هاي زندگي توأم با فقر و تنگدستي است. اين مجموعه به خوبي توانسته تلخي را در پوششي شيرين به خورد مخاطب بدهد تا در نهايت هم آن تلخي در او انديشه‌اي ايجاد كند و هم آن شيريني تفريحي براي او باشد و راهي براي تحمل دريافت آن تلخي.

البته بنا به موقعيت روايت، شخصيت‌هاي اصلي بنا به كارشان كه انجام نظافت منازل است به خانه‌هاي ديگري هم سر مي‌زنند كه داستان‌هاي خودشان را دارند و موقعيت‌ها و احوالات خودشان را، تا به اين ترتيب در هر قسمت يا هر چند قسمت يكبار ما يك داستان فرعي هم داشته باشيم. اين هوشمندي در طراحي بستر اصلي نمايش است كه عليرضا مسعودي به خوبي از عهده آن برآمده هرچند در برخي قسمت‌ها از اين موقعيت استفاده نمي‌شود و ما درگير همان موقعيت اصلي و شوخي‌ها و طنازي‌ها مي‌مانيم.

هرچند اين را هم بايد در نظر داشته باشيم كه از جايي به بعد، لااقل تا اينجاي قصه، آن منطق نخست فراموش شد و كل داستان با چرخشي به سمت داستان گير افتادن خانواده‌ها در مخمصه زندان رفتن مردان خانواده و ورود داماد يكي از خواهر‌ها و كش آمدن اين ماجرا از جذابيت خود كاست و در پيشبرد آن كمدي هم تحليل رفت. به عبارت ديگر، سه در چهاردر اين قسمت‌هاي اخير نتوانسته در مسير كمدي نمره‌اي به‌خود اختصاص دهد و بيشتر درگير درامي ‌اجتماعي شده كه انتظار مي‌رود مجموعه به مسير اصلي خود بازگردد.

اما در موفقيت اين مجموعه نمي‌توان بازي روان بازيگرها ، درك فضاي كار و انتقال آن به مخاطب، توانايي بازي كردن روي خط كمدي بي‌آنكه به ورطه شوخي صرف بيفتد و همين طور كارگرداني منطقي و توانايي كارگردان در بازسازي زندگي رئاليستي خاص اين قصه را از ياد برد. اما شايد آفت اين مجموعه را كه نويسنده و كارگردان در قسمت‌هاي پيش رو بايد از آن پرهيز كنند نيز بايد يادآوري كنيم؛ اينكه نتواند تعادل ميان كمدي موقعيت و هجو و كمدي كلام را حفظ كند و مثلا به‌دليل اينكه مخاطب با شخصيتي ارتباط بيشتري برقرار مي‌كند ما از باقي شخصيت‌ها و موقعيت‌ها و خصوصا محور اصلي دور شويم؛ چه در نهايت اين خنده‌ها آنچه در ذهن‌ها مي‌ماند همان موقعيت اصلي و نوع بازسازي و به سرانجام رساندن آن است.
    وقتي گروه توانسته دغدغه‌هاي اصلي جامعه امروز را مثل فرزندسالاري و يا مشكلات اقتصادي چون هزينه تحصيل و... به بطن اصلي قصه خود بياورد حيف است صرفا اسير كمدي كلام شود يا در موقعيتي درجا بزند. در نهايت هدف كمدي، طنز و هجو همان طور كه در آغاز آمد نقدي اجتماعي و نماياندن كاستي‌هاست.

مد نظر قرار دادن اين مهم مي‌تواند اصل اساسي گروه قبل از خنداندن مخاطب باشد و همين است كه كار كمدين‌ها را سخت و پيچيده مي‌كند؛ توجه به ظرافت‌ها و راه رفتن روي لبه باريكي كه مرز تراژدي است.

18. این کاربر از دل تنگم بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه THE DARK KNIGHT's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    in the darkness wich is my ally

پيش فرض

من که خیلی ناراحت شدم شنیدم امروز آخرین قسمته.

20. این کاربر از THE DARK KNIGHT بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •