با اجازه ي دوستان ميخوام اين بحث اوپن سورسي و دستاوردهاي اون رو از يك زاويه ي جديد باز كنم و اميدوارم كه دوستان گرامي هم نظراتشون رو در اين زمينه بيان كنند تا بتونيم جمع بندي خوبي داشته باشيم .
سيستم عامل چيست ؟ دوستان عزيز لينوكسي ، سيستم عامل برنامه اي هست كه امكانات سخت افزار ما رو مديريت مي كنه و بين ما و سخت افزار كامپيوتر قرار مي گيره .
با توجه به اين كه طيف استفاده كنندگان از كامپيوتر ، بسيار وسيعه و از مهندسين خبره تا سالمندان و زنان خانه دار و كودكان رو شامل ميشه ، اين برنامه بايد كاربري ساده و تنظيمات راحتي داشته باشه تا همه و همه بتونن از اون استفاده كنند .
خوب حالا لينوكس چقدر در اين زمينه رشد كرده ؟ واقعا نصب يك نرم افزار در اوپن سوزه يا دبيان و يا فدورا يه كار پيش پا افتاده و راحته ؟ يادتون باشه كه نبايد دانسته هاي خودتون رو كه متكي به كار قبلي و خبرگي در اين زمينه اس ، ملاك عمل قرار بدين . فكر كنين كه يه پسر بچه ، يه زن خانه دار ، يه اپراتور كه سواد كمي هم داره ، يه پيرمرد ، يه كارمند ساده و .... چه قضاوتي در اين مورد مي كنه .
هر كدوم از توزيع هاي لينوكسي رو كه مي بينين ، اول و آخرش سر و كارتون با ترمينال و فرامين تايپي مي افته . خوب كه چي ؟ مثلا تايپ كردن يك خط فرمان خيلي به كاربر شخصيت ميده ؟؟؟ و زدن يه دكمه از شخصيت اون كم مي كنه ؟؟ فكر مي كنم اين خيلي قضاوت سطحي و خاميه .
بسته هاي لينوكسي هيچوقت خدا اسامي درست و درموني ندارن . اكثر مواقع ، اون چيزي كه كاربر لينوكس مي بينه ، يه اسم دراز بي معناست كه از يه سري حروف و اعداد تشكيل شده و بايد يه دوره ي آموزشي رو بگذرونه تا متوجه بشه كه مثلا Lib ها چي چي هستند .
براي راه اندازي يه سخت افزار ساده مثل مودم ، كاربر بايد صد تا آدرس اينترنتي رو بگرده و زور بزنه تا بتونه از سخت افزارش استفاده كنه . بارها در همين سايت ديده ام كه خيلي ها براي همين يه كار ساده چقدر اسيري و علافي كشيده ان . اميدوارم ناراحت نشين دوستان اما فكر مي كنم ارزش وقت مردم ، خيلي بيشتر از « ژست حكيمانه » و پز « اه اه چه بيسواد » مآبانه است . اون كسي كه ويزارد مي نويسه ، فكر همين جاها رو مي كنه . فكر وقت ديگران رو مي كنه و اين كه من كاربر ( خصوصا كه پول هم داده و نرم افزارش رو خريده باشم ) حق دارم با ساده ترين و كوتاه ترين روش ها بتونم از اين نرم افزار استفاده كنم .
بله ، البته ما ميتونيم بگيم كه لينوكس اين و اون قابليت رو داره كه در ويندوز نيست ( و خودم هم اين رو قبول دارم ) اما اين حرف ، يوزر فرندلي نبودن ، باگ داشتن ، نياز به اطلاعات قوي قبلي ، داشتن اعصاب پولادين و صبر و حوصله ي ايوب رو توجيه نمي كنه . به ساده ترين زبان ، همه ي اين خوبي ها بايد در كنار هم جمع بشن ، تا يه سيستم عامل واقعا از رقباي خودش برتر باشه . يادتون باشه كه داشتن يه خوبي ، دليل نداشتن خوبي هاي ديگه نميشه .
موفق باشين

جواب بصورت نقل قول
.gif)
.gif)

تقريبا تمام برنامه ها بايد دانلود بشه ( بعضي با حجم چند صد مگابايت ) و تازه ، اين در صورتي هست كه نياز به Dependency هاي قبلي نداشته باشه ( كه هر دومون مي دونيم اكثرشون دارن !! ) .gif)
.gif)
.gif)

.gif)
.gif)