سلام و عرض ادب، خیلی خوشحالم بالاخره میتونم مشکلمو با چند نفر در میون بذارم، آخه یادم به اینجا نبود و رسیده بودم به بن بست.
دوستان گرامی، بنده به یک مشکلی برخوردم که ظاهرا غیر قابل حله و یا شاید هم کلا من اشتباه میکنم.
[SPOILER=تجربه تعمیرات]فقط قبل از همه بذارید بگم که این مشکل برقی و در کل خرید این موتورسیکلت که دست دو و حسابی خراب بود، باعث شد متوجه بشم تعمیرکارای موتور، در واقع تعویض کارن، نه برق کار و امیدوارم بیان تجربم به شما در خرید موتور کمک کنه، چون خودم هم میخواستم یه موتور جدید بگیرم و در کل پشیمون شدم و خدا رو شکر میکنم که موتوری که خریدم اینقدر مشکل داشت و باعث شد بفهمم اگه موتور بهتری بخرم قراره با چی روبرو بشم.![]()
ببینید ماشین شما اگر مشکل برقی داشته باشه، هیچوقت مکانیکی نمیرید، میبرید برق کار، یا لاستیک، ترمز، جلوبندی، و و و...، همه مراکز مخصوص به خودش رو داره، ولی موتور اینجوری نیست، اکثرا یه تعمیرگاه هست و یه تعمیرکار که همه کارای موتور از جمله برق کاری رو انجام میده، البته مطمئنا برق کار موتور هم وجود خارجی داره!اما شما پیدا کنید پرتقال فروش را، اگرم پیداش کردید، مطمئن باشید جیب و کلا شلوارتون رو یه جا میزنه! البته اونم به شرطی که مشکلتون عجیب و غریب نباشه، اگر مثلا ABS مشکل پیدا کنه کی واقعا میخواد اینو عیب یابی کنه؟ به جان خودم اگر بتونید کسی رو پیدا کنید! اونی هم که میگه من درستش میکنم، نهایت کاری که بتونه انجام بده اینه که براتون قطعه عوض کنه، اونم از روی حدس و گمان، اما مطمئن باشید چیزی به اسم عیب یابی وجود نخواهد داشت، حالا اگر درست شد که شد، نشد به درک که نشد، شما فقط یه قطعه سالم رو با یه قطعه سالم دیگه عوض کردید، کلی هم پول دادید، دیگه نشده دیگه، تقصیر تعمیرکار که نیست، میخواید باهاش دست به یقه بشید؟ احتمالا نه. پس لطفا وقت بذارید برید شکایت کنید، اونم توی یکی از شلوغ ترین اتحادیه ها.
راه حل دیگه ای هم هست. باهاش صحبت کنید که اگه درست نشد پولتون رو بده، که البته احتمالا در این حالت کسی موتورتون رو تعمیر نمیکنه و نهایتن مجبورید ریسک تعویض قطعه رو بپذرید و جالب تر از اون، پول تعویض کار رو بدید.
البته همه اینا به فرض اینه که قطعه گیرتون بیاد، که معمولا هم نمیاد، این همه موتور با این همه تنوع بعیده همه قطعاتش موجود باشه.
از عزیزانی که اوج تشخیص و عیب یابی سیستم ترمز موتوری که 40 ساله توی بازاره و به صورت تخصصی و بعضا انحصاری روش کار میکنن تعویض قطعه سالم یک به یک تا رفع شدن مشکل هست و از سیستم برق و احتراق هوندا 125 کاربرات سر در نمیاورن، نباید انتظار داشت فردا مشکل موتور انژکتور با اون همه سنسور و پیچیدگی رو حل کنن، اونجا هم اوج تشخیصشون میشه پاک کردن خطا و خاموش کردن چراغ چک و پول گرفتن، البته اگر عارضه فیزیکی نداشته باشه، اگر هم داشته باشه شما احتمالا یا کوری، یا کری، یا شایدم با عرض معذرت کند ذهنی و نمیفهمی که اون تعمیرکاره و نه تو و مشکل برطرف شده و تو به یکی از دلایل بالا نمیفهمی(مثال:زمان نصب سنسور ترمز روی هوندا، چراغ ترمز روشن نمیشد، یعنی فیلامنت چراغ که با چشم قابل دیدنه روشن نمیشد، استادکار دستش رو میگرفت روبروی چراغ و ترمز میگرفت، فیلامنت چراغ شب که روشن بود، هنگام فعال شدن سنسور کمی نورش ضعیف و بلافاصله به حالت قبل برمیگشت، بنده بیسواد باور داشتم چراغ ترمز روشن نیست، اما استادکار معتقد بودند روشن است و بنده نابینا میباشم، به هرحال حرف، حرف استاد است، مگر دوست داشته باشید آسیب فیزیکی ببینید).
یعنی اینا بلایی سر من آوردن، که تصمیم گرفتم هر قسمت از موتور که خراب شد، خودم به تشخیص خودم قطعه عوض کنم تا درست بشه، اینجوری هم موتور کم کم نو نوار میشه، هم یه چیزی یاد میگیرم، و هم اینکه دارم میبینم چه بلایی دارم سر موتور میار(البته بالاخره یه مکانیک درست و حسابی پیدا کردم، اما این بنده خدا هم مشکلش کمبود اطلاعات برقی هست).
خلاصه تجربه تعمیرات این هوندا(و یه موتور قدیمی دیگه اما کاملا نو و کم کار) و خصوصا این مشکل برقی باعث شد بفهمم که خرید موتور، چیزی جز همین 125 کاربرات، یه اشتباه بزرگه، خدا نکنه که مشکل برقی بهم بزنید، یا اصلا در کل بخواید برید تعمیرگاه، تعمیرکار باتجربه که هم کار بلد باشه و هم تمیز کار انجام بده نیست، عمرا پیدا نمیشه، خوب البته مطمئنا یک سری از این مسائل برای ماشینم وجود داره، ولی موتور چون تعمیرگاه هاش کمتر و خاص تر هستن(یه تعمیرکار برای انجام همه کارها)، این مسائل و مشکلات خیلی خیلی بیشتر پیش میاد.
خلاصه اینکه من از خیر موتور بهتر گذشتم، چون من آدم وسواسی ای هستم و موتورسیکلت هم یه وسیله خاص و خطرناکیه و استفاده ازش در زمان های خاص و گاه به گاه هست؛ بنابراین به خاطر علاقم و همچنین چند صد میلیونی که قراره بابت یه موتور صفر پول بدم که بعد از استارت زدن از قیمتش میافته، دوست دارم زمانی که لاستیکش عوض میشه، رینگش خط نیافته، اگه روغنش عوض میشه نمیگم تورک متر بذارن، ولی حداقل اون پیچایی که از روش باز و بسته میشه، درست و با دقت و حوصله انجام بدن که بعد از 2 بار تعویض روغن جای آچار روش نباشه، البته روغن یه مثال اغراق آمیزه، چون برام مهم نیست، یه پیچه دیگه، نهایت پیچشو تعویض میکنم(علاوه بر اینکه میتونم خودم انجام بدم)، اما منظور اینه که اگه بره زیر دست تعمیرکار، دیگه اون موتور نمیشه، حتی اگه یه کار ساده باشه، ولی من تو ذهن خودم تو یه دنیای رویایی زندگی میکردم، همین که موتورم راه میره باید خدارو شکر کنم، رو رینگ خط نیافته؟ جای آچار رو پیچ نمونه؟ دیگه چی!! هیچی دیگه فقط همون تورک متر میمونه(برام سواله چجوری فیلر میگیرن؟ شاید با تیغ صورت تراشی، چون با چیزایی که من دیدم، چیزی به اسم آچار فیلر بعیده داشته باشن و استفاده از تیغ، استاندارد و کاملا حرفه ای محسوب میشه، غیر حرفه ای ها هم احتمالا حسی انجام میدن)، ولیکن با این شرایط، خرید موتور گرون قیمت و صفر یه اشتباه بزرگه، حداقل برای من و در حال حاضر، همین هوندا رو کاستوم میکنم لذتشو میبرم! هر خرابکاری هم روش انجام بشه، حالا چه توسط خودم چه توسط تعمیرکار، مهم نیست، قطعاتشم که بقالی سر کوچه داره، سر و تهشم با ۴ تا پیچ کامل باز میشه و کلا نگران هیچیش نیستم، یعنی واقعا هیچ نگرانی ای نداره، حتی در مورد دزد و خیلی بابتش خوشحالم!
نه که بگم مشکل نداره ها، نه آقا جان، هوندا 125 سر و تهش اشکاله!! فقط دارم میگم نگرانی نداره، همین.
ببخشید طولانی شد، هم دلم پر بود و هم اینکه واقعا تاسف میخورم چرا باید اینجوری باشه، موتورسواری با عشق و وسواس هزینه داره، اما طبق تجربه ای که من به دست آوردم، شما هزینشو میدی، اما لذتشو نمیبری، تموم شد و رفت.
و اما این هوندا ۱۲۵ هم برخلاف چیزی که فکر میکردم، ترمز، چراغ، راهنما و حتی انجین قابل قبولی داره، البته دقت بفرمایید که در حد خودش، یعنی ارزونترین موتور ایران و با تکنولوژی نیم قرن پیش که سالانه از کیفیتش کاسته شده، البته به شرطی که درست سرویس و نگهداری بشه، آخه من تا قبل از خرید این موتور و سپس انجام انواع تعمیرات و تعویضات کوچک و بزرگ، از جمله تعویض سیلندر یا به عبارت دیگه تعمیر روغن سوزی، فکر میکردم هوندا نه چراغی داره که بشه باهاش جایی رو دید، نه ترمزی داره که بشه نگهش داشت و نه راهنمایی برای استفاده در روز داره، چون سوار هر هوندایی شده بودم و توی خیابون دیده بودم، چراغاشون از جمله راهنما که کلا تعطیل، ترمز جلو هم عملا وجود خارجی نداشت، میمونه یه ترمز عقب که اونم آیا بتونی ازش استفاده کنی و یا اصلا همونم نیمه تعطیله، اما همه این موارد میتونه درست باشه و حتی در مواردی تقویت بشه و ایمنی رو بالاتر ببره و یه موتور شهری کاملا قابل قبول از توش در بیاد، اونم با کمترین هزینه.
البته بالاتر گفتم هوندا 125 سر و تهش اشکاله! خوب بالاخره عالیه یا افتضاح؟
خوب این مسئله بستگی به دیدگاه شما داره و اینکه چطور هوندا رو ببینید و انتظارتون از یه موتور چی باشه.
خوب بالاخره جفت ترمز کاسه ای هیچوقت مثل دو دیسک و یا حتی تک دیسکی که ABS نداره ولی هیدرولیکه نمیشه، ولی با تنظیم، سرویس و در صورت نیاز تعمیر ترمزها و همچنین استفاده از لاستیک خوب و نهایتا به دست آوردن قلقش، میتونید یه ترمز قابل قبول برای سرعت های متوسط از توش در بیارید، دقت کنید که قابل قبول، و نه خوب.
خلاصه با توجه به قیمتش در کل موتور قابل قبول و حتی خوبیه برای داخل شهر و سرعت های کم تا متوسط و انجام کارای روزمره، تنها چیزی که منو اذیت میکنه نداشتن ترمز جلو دیسکیه، که اونم میشه انجام داد و شاید روزی انجام دادم، اما هزینش سرسام آوره و بسیار مهمتر از اون اینکه، تعمیرکاری که بتونم در مورد تبدیل ترمز بهش اعتماد کنم فعلا نمیشناسم، اما بطور کلی، چون تمامی قطعات فابریکی موجوده، انجامش برای یه فرد وارد خیلی راحته و پیچیدگی خاصی نداره، البته از اون طرف فقط یه موتوره که راه میره و صدا میده، خدایی صداش برای منه راننده آزار دهندست و اوایل گوش درد میگرفتم بس که این صدا میده، نه صدای غیر عادی ها، منظورم همون صدای عادی اگزوز خودشه. صداش معنی دقیق کلمه نکبته.
عزیزان بریم سر اصل موضوع!
ببینید دوستان، موتور بنده که هوندا 125 کاربرات هست، ولتاژ ورودی باتریش، یا در واقع ولتاژ خروجی شارژرش، 6 ولت بیشتر نیست.
زمانی متوجه این موضوع شدم که بعد از انجام یک سری تغییرات برقی(بردن چراغ رو باتری چون LED نصب کردم و نصب کیلومتر و استوپ(سنسور) ترمز توسط تعمیرکار ناشی، دیدم باتری خالی شد.
این تعمیرکار، یه اتصالی به وجود آورده بود که بعد رفعش کرد و فیوز و اتومات راهنما رو سوزوند، خلاصه بعد از خالی شدن باتری، ولتاژ ورودیش رو چک کردم دیدم نهایت میاد رو 6(قبل از این ماجرا چک نکرده بودم، چون در ظاهر باتری خالی نمیشد اما گفتنش سخته، چون خیلی کم از موتور استفاده میکردم) و بعدش بردم جای دیگه تا چک بشه و بوبینش به دلیل اینکه عمر خودش رو کرده بود تعویض شد و چراغ جلوش که الآن دوباره روی بوبین هست، از چراغ موشی تبدیل شد به نورافکن(نسبت به قبل از همه این مسائل)، سایر لوازم برقی هم که روی باتری هستن، بهبود چشمگیری داشتن(در حالت بدون نصب باتری)، اما بازم ولتاژ 6 هست در حالت تخت گاز، که روی دور آرام تا 3 کم میشه(ولتاژ بوبین هم 70 در حالت تخت گاز، اما دقیق نیست، چون نمیتونم موتورو تو خونه اون همه گاز بدم، ولی 70 رو دیدم).
تعمیرکار خبره گفت این باید اینجوری باشه و اگه بیشتر باشه باتری خراب میشه.
تا جایی که من میدونم اینجوری باتری شارژ نمیشه، اما شاید من اشتباه میکنم که در این صورت لطفا به بنده گوشزد کنید.
خلاصه این بنده خدا گفتن شارژرت سالمه اما من باور نکردم و عوضش کردم، اما بازم نشد که نشد، یعنی در واقع ولتاژ با شارژر جدید(نوع کوچک یا 4 سیم) تا 7 هم میاد، اما نهایتش همینه.
خلاصه من موندم این چرا اینجوریه، تعمیرگاهی هم نمیتونم موتورو ببرم، به دلایلی که گفتم، یکیش اتصالی به وجود میاره، یکی دیگه میگه همینه که هست، یکی دیگشون میگه باتری رو نصب کن بیار تا درست کنم و بدون باتری نمیشه!!(حدسم اینه بعد از تعویض یه مشت قطعه، با باتری نصب شده، میگه بیا درستش کردم! یعنی میاد ولتاژ باتری رو نشون میده) و نهایتا اینکه تعمیرگاه های دیگه هم که رفتم، چیزی به اسم ولتاژ نمیشه به زبون آورد، وقتی خودشون مولتی متر ندارن، چطور میشه انتظار داشت اینو درست کنن، قطعات مربوطه هم که عوض شده.
حالا من موندم چه کنم، چیز دیگه ای هم فکر نمیکنم داشته باشه که بتونم عوض کنم.
اگر شما عزیزان چیزی به ذهنتون میرسه ممنون میشم راهنمایی کنید.
البته شاید واقعا باید همینجوری باشه و من اشتباه میکنم، که در این صورت امیدوارم بنده رو مطلع کنید.
پیشاپیش ممنون از شما عزیزان.

اما شما پیدا کنید پرتقال فروش را، اگرم پیداش کردید، مطمئن باشید جیب و کلا شلوارتون رو یه جا میزنه! البته اونم به شرطی که مشکلتون عجیب و غریب نباشه، اگر مثلا ABS مشکل پیدا کنه کی واقعا میخواد اینو عیب یابی کنه؟ به جان خودم اگر بتونید کسی رو پیدا کنید! اونی هم که میگه من درستش میکنم، نهایت کاری که بتونه انجام بده اینه که براتون قطعه عوض کنه، اونم از روی حدس و گمان، اما مطمئن باشید چیزی به اسم عیب یابی وجود نخواهد داشت، حالا اگر درست شد که شد، نشد به درک که نشد، شما فقط یه قطعه سالم رو با یه قطعه سالم دیگه عوض کردید، کلی هم پول دادید، دیگه نشده دیگه، تقصیر تعمیرکار که نیست، میخواید باهاش دست به یقه بشید؟ احتمالا نه. پس لطفا وقت بذارید برید شکایت کنید، اونم توی یکی از شلوغ ترین اتحادیه ها.
(برام سواله چجوری فیلر میگیرن؟ شاید با تیغ صورت تراشی، چون با چیزایی که من دیدم، چیزی به اسم آچار فیلر بعیده داشته باشن و استفاده از تیغ، استاندارد و کاملا حرفه ای محسوب میشه، غیر حرفه ای ها هم احتمالا حسی انجام میدن)، ولیکن با این شرایط، خرید موتور گرون قیمت و صفر یه اشتباه بزرگه، حداقل برای من و در حال حاضر، همین هوندا رو کاستوم میکنم لذتشو میبرم! هر خرابکاری هم روش انجام بشه، حالا چه توسط خودم چه توسط تعمیرکار، مهم نیست، قطعاتشم که بقالی سر کوچه داره، سر و تهشم با ۴ تا پیچ کامل باز میشه و کلا نگران هیچیش نیستم، یعنی واقعا هیچ نگرانی ای نداره، حتی در مورد دزد و خیلی بابتش خوشحالم!
جواب بصورت نقل قول