سلام
کسی قهوه اسپرسو خورده ؟ آیا تفاوت اساسی با قهوه دم کردنی داره ؟ دقیقا چه فرقی داره از نظر طعم و تلخی
قهوه تازه در اون استفاده میشه یا قهوه ترک پودر هم میشه استفاده کرد
![]()
سلام
کسی قهوه اسپرسو خورده ؟ آیا تفاوت اساسی با قهوه دم کردنی داره ؟ دقیقا چه فرقی داره از نظر طعم و تلخی
قهوه تازه در اون استفاده میشه یا قهوه ترک پودر هم میشه استفاده کرد
![]()
بنظرم قهوه اسپرسو مقداری غلظتش بیشتره اون اب وقتی بجوش میاد (اب شیر استفاده نشود) با فشار خیلی زیاد با دونه های قهوه برخورد میکنه و میشه گفت طعم دانه های قهوه رو حسابی میکشها باید شیر یا خامه اضافه بشود که تلخی و طبعشو معتدلتر کنه
با قهوه ترک؟؟؟
اسپرسو یک نوع قوه نیست در واقع، یک نوع دم کردن قوه هست که بخار آب با دمای خیلی بالا و تحت فشار از پودر قهوه (که مناسب روش دم کردن اسپرسو هست) عبور میکنه و با توجه به فشار دستگاه بهتون یک مقدار کمی قهوه بسیار غلیظ و خالص میده.
قهوه مناسب اسپرسو باید خرد شده باشه نه مثل قوه ترک پودری. از نظر تلخی هم معمولا بستگی به نوع قوه داره و همچنین نوع تفت دادن اون، اگه خیلی زیاد تفت داده شده باشه معمولا خیلی تلخ و اسیدی میشه. ولی اگه تفت معمولی داده باشن طعم میوه ای و یکمی ترش داره.
مثلا قوه ترک حالت پودری داره و نمیشه داخل دستگاه اسپرسو ریختش باید توی قوری های مخصوص قوه ترک دم بکشه.
دستگاه های حرفه ای اسپرسو ساز باید بیشتر از 13 بار فشار بخار داشته باشن تا یک قوه خیلی غلیط با کف بهتون بده که معمولا قیمت بالایی دارن.
برای استفاده های خانگی خیلی ها از موکا پات Moka pot استفاده میکنن که اونم بخاطر فشار نسبتا مناسب بهتون قهوه اسپرسو میده.
دستگاه های برقی معمولی خانگی هم از سیستم Drip استفاده میکنن که آب جوش رو قطره قطره میریزن روی قهوه و معمولا زیاد قهوه غلیظی بهتون نمیده و شبیه آمریکانو هستش.
![]()
Last edited by Xx Hossein xX; 12-10-2018 at 18:33.
جناب حسین کامل درست میگن
درست کردن اسپرسو دستگاه بسبار حرفه ای و گران قیمت لازم داره
طعم نهایی اسپرسو بسیار متفاوت از دم کردن معمولی که به قهوه ترک معروف است هست ، اگه به کافی شاپ های حرفه ای مراجعه کنید میتونید با سفارش دادن این دو پی به تفاوت طعم و حس آنها ببرید.
سلام دوست عزیز
تفاوت اصلی قهوه اسپرسو با قهوه معمولی (مثل قهوه ترک یا فرانسه) بیشتر در روش دم آوری و درجه آسیاب هست.
در اسپرسو از دستگاه مخصوص استفاده میشه که آب با فشار بالا از میان پودر قهوهی خیلی ریز آسیاب شده عبور میکنه. همین فشار بالا باعث میشه نوشیدنی غلیظ تر، با کرمای روی سطح و طعمی قوی تر و متمرکزتر تولید بشه.
قهوه های دیگه مثل فرانسه یا ترک، روش دم آوری متفاوتی دارن مثلاً در ترک، قهوه با آب روی حرارت مستقیم جوش میاد یا در فرانسه آب بهصورت فیلتری از پودر قهوه رد میشه. نتیجه اینه که بافت نوشیدنی سبکتر میشه و عطر و طعم ملایم تری داره.
از نظر طعمی هم اسپرسو تلخی و غلظت بیشتری داره، مخصوصاً چون در حجم کم عصاره کامل قهوه رو میگیریم. قهوه ترک یا فرانسه لطیف تره و معمولاً افراد تازه کار راحت تر با اون کنار میان.
نکته مهم اینه که قهوه اسپرسو به معنی یک نوع دانه خاص نیست، بلکه روشی از عصاره گیریه. یعنی میشه از هر دانه قهوه (عربیکا، روبوستا یا ترکیب) اسپرسو تهیه کرد، فقط باید آسیاب مناسب و دستگاه اسپرسو باشه.
اگر تازه میخواید شروع کنید، پیشنهاد ما در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اینه که سراغ ترکیب های تخصصی اسپرسو برید. چون این ترکیب ها طوری رست و آماده شدن که بهترین کرما، عطر و غلظت رو در اسپرسو بدن. ما در فروشگاه انواع قهوه اسپرسو (عربیکا، روبوستا و ترکیبهای بالانسشده) رو داریم که میتونید با توجه به ذائقه تون انتخاب کنید.
میتونید محصولات اسپرسو رو در کای کاپ ببینید و با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تهیه کنید و امتحان کنید؛ مطمئنم تفاوت طعمش رو با قهوه های دیگه خیلی سریع حس میکنید.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)