سلام به همه
دوستان به نظرتون از لحاظ علمی میشه که مثلا موبایلها یا کامپیوترها بدون وجود آی اس پی ها بتونن محتویات یه سایت رو ببینن یعنی دیگه نیاز نباشه ما اول به آی اس پی وصل بشیم بعد وارد سایت مورد نظر لشیم؟
سلام به همه
دوستان به نظرتون از لحاظ علمی میشه که مثلا موبایلها یا کامپیوترها بدون وجود آی اس پی ها بتونن محتویات یه سایت رو ببینن یعنی دیگه نیاز نباشه ما اول به آی اس پی وصل بشیم بعد وارد سایت مورد نظر لشیم؟
سلام
ISP ی سرویس اجاره ایه ... کشورهایی که تولید اینترنت دارن مثله آلمان چیزی که دنبالش هستید - این فضای بزرگ در سراسر جهان که سرور ها هستند نیاز به ارتباط با اینترنت دارن![]()
فکر کنم این پروژه چیزی هست که شما دنبالش هستی
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ادیت: البته عملیاتی نشد و الان فکر میکنم وجود خارجی نداره. ولی خوب اطلاعاتی ازش توی ویکی پدیا موجود بود.
شنیدم کشور اتریش همچین سیستمی توش فعاله
اینترنت دو تا سیستم مرکزی توش وجود داره، یکی سیستم اختصاص آیپی و دیگری سیستم DNS.
هر ماهیتی که در اینترنت دادهای مصرف یا تولید میکنه یک آیپی داره، بنابراین آیپی مانند شناسهای هست به افراد حاضر در اینترنت اختصاص داده میشه. چیزی مثل کد ملی هست. بدون آیپی امکان استفاده از اینترنت وجود نداره.
همچنین خیلی از افراد حاضر در اینترنت آیپیشون در پشت یک نام اینترنتی (دامنه) قرار داره، مثل p30world.com، دیاناس کارش اینه که نامها رو به آیپی ها متصل کنه. بنابراین شما وقتی نام p30world.com رو در مرورگر وارد میکنید، درخواست شما به DNS ارسال میشه و سپس DNS آیپیای که متعلق به پیسیورلد هست رو به شما برمیگردونه تا شما با آیپیتون بتونید به آیپی سرور پیسیورلد متصل بشید.
ــــــــــــــ
تمامی آیپیها توسط سازمان ICANN که یک سازمان عام المنفعه در آمریکا هست تولید و مدیریت میشه. DNS ها هم همگی تحت مدیریت و نظارت همین سازمان هستن. بنابراین شما برای استفاده از اینترنت باید توسط سازمانهایی که زیر مجموعه ICANN هستند دسترسی به اینترنت براتون ایجاد بشه.
ساختار این سازمان ها هم اینطوریه که :
ICANN در راس هست، سپس ۵ تا سازمان زیر مجموعه ICANN برای هر منطقه از زمین وجود داره که بهشون میگن (Regional Internet Registry یا RIR)، بعنوان مثال زیرمجموعهای که مسئول منطقه آسیا هست اسمش هست APNIC. باز هر کدوم از اینها در هر کشور یک زیرمجموعه دارن که در ایران اسمش هست IRNIC که مسئول مدیریت ipها در ایران و همچنین ثبت دامنههای دات آی آر هست و متعلق به دولته. پس تا اینجا شد این شکلی : ICANN > APNIC > IRNIC
تمامی isp های ایران بصورت مستقیم یا غیر مستقیم تحت سیستم ایرنیک فعالیت میکنند.
و اگر شما زیرمجموعه ایرنیک نباشید امکان دسترسی به اینترنت رو ندارید چون هیچگونه آیپیای نخواهید داشت که باهاش بتونید به آیپیهای دیگه وصل بشید.
در تمام دنیا هم برای دسترسی به اینترنت لازمه که توسط شرکتی که زیرمجموعه ICANN هست به اینترنت متصل بشید، اینترنت چمدانی و استارلینک و ماهوارهای هم همشون توسط ISPهایی که زیرمجموعه ICANN هستند ارائه میشن(هر چند که زیر مجموعه دولت ایران نیستند و در کشورهای دیگری ثبت شدند). بنابراین امکان اتصال به اینترنت بصورت صد در صد مستقل بدون اینکه تحت نظارت و مدیریت یک سازمان نباشید، ممکن نیست.
Last edited by 474747; 10-07-2025 at 10:16.
این که شما میگید درسته، ولی به نظرم همیشه نیاز نیست همهی نودها آیپی ولید داشته باشن. همینکه بتونن به اینترنت وصل بشن کلفیه.
فرض کنید توی خونه ۵ تا دستگاه هست (موبایل، تبلت، لپتاپ، کامپیوتر و تلویزیون) همه از طریق مودم با یک آیپی ولید به اینترنت وصبل میشن.
درسته، چند دستگاه میتونن بصورت اشتراکی با یک آیپی به اینترنت وصل بشن.
اما بهرحال همون یک دونه آیپی توسط یک isp باید به شخص یا شرکتی که سرویس رو خریداری کرده اختصاص داده بشه.
مثل اینه که پدر خانواده در بانک حساب باز کنه، اما اعضای خانواده بصورت اشتراکی از کارت بانکی اون استفاده کنند. در هر صورت اطلاعات پدر خانواده در بانک ثبت شده و تحت نظارت و مدیریت بانک هست.
Last edited by 474747; 11-07-2025 at 09:33.
توی کشور اتریش یه سیستم مستقل راه انداختن که کامل میتونه مثل اینترنت کار کنه بدون نیاز به هیچ آی اس پی اسمشم فانک فایر هست
- - - Updated - - -
توی کشور اتریش یه سیستم مستقل راه انداختن که کامل میتونه مثل اینترنت کار کنه بدون نیاز به هیچ آی اس پی اسمشم فانک فایر هست
خیر، «بدون نیاز به هیچ آیاسپی» نیست.
Funkfeuer یک شبکه مبتنی بر وایفای هست که اطلاعات توش از طریق یک زنجیره وایفای منتقل میشه و سپس در nodeها (نقاط اتصال) این شبکه به اینترنت وصل میشه. اینترنت مورد نیاز اون nodeها رو افراد مختلف از طریق ispها تامین میکنن.
مثل این میمونه که شما بخوای یک عکس بذاری اینستا، عکس رو با وایفای میدی به من ، من میدم به اصغر، اصغر میده حیدر، حیدر میده به قلی، قلی میده به بیژن، و بیژن که دسترسی به اینترنت داره عکس رو منتقل میکنه به اینستا. پس درسته که شما این وسط با آیاسپی مستقیما سر و کار نداری، ولی بیژن (node/نقطهاتصال) اینترنت و ip ـش رو از isp گرفته.
بنابراین نیاز به آی اس پی هست.
فقط وقتی نیاز به آیاسپی نیست که اطلاعات داخل همون شبکه بخواد منتقل بشه و ارتباطی با اینترنت برقرار نشه. مثل موقعی فایل با زاپیا میفرستی برای رفیقت و نیازی نه به اینترنت هست نه آی اس پی.
Last edited by 474747; 11-07-2025 at 21:56.
--------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by 474747; 12-07-2025 at 09:48.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)