یه گزارشی از سیستمم تا اینجا هم بدم شاید بد نباشه، خوب بعد از اینکه عملیات اکوستیک درهای جلو و نصب کامپوننت( به صورت عادی و نه BI AMP) و همینطور کواک هلیکس در درهای عقب ماشین رو انجام دادم، طبیعتا چیزی که الان دم دستمه و میتونم باهاش تغییرات رو تو حوزه صدا داشته باشم هدیونیت هست!
من همونطور که گفتم مدل Z7050 ، هدیونیت جدید in dash پایونییر رو انتخاب کردم به چند دلیل! یکی اینکه ساندرو داشبرد ساده ای داره و همینطور امکانات کمی داره و من نیاز به هدیونیتی داشتم که مانیتور داشته باشه، تا هم بحث نویگیشن رو داشته باشم، هم فایلای تصویری برام پخش کنه و هم خروجی دوربین دنده عقب داشته باشه تا دوربین رو بهش وصل کنم، این بحث چرایی داشتن مانیتور بود و بحث بعدی هم صدا و کیفیت اونه!
پس گزینه هام یکی میشد هدیونیت 2din رده بالا (که در کنار ویژگی های تصویری مدنظرم تو حوزه صدا هم قابل باشه) که مدل های DDX9017 کنوود و 8850 پایونییر 2 گزینه مدنظر بودن ولی چرا انتخاب نکردم 2din رو چون نصب دو دین روی داشبورد ساندرو با برشکاری در قاب و پشت اون همراهه و من نمیخواستم تغییر غیر اورجینال بدم تو ماشین! و برای همین این گزینه حذف شد!
گزینه بعدیم استفاده از این مالتی های چینی بود(انبوهی از برندها و مدل های متفرقه و غیر متفرقه الان تو بازاره) درسته فیچرهای زیادی دارن ولی خب صدا!!! صدا چی میشه؟ تعطیل بودن از لحاظ صدا! و تضمینی هم نبود با اضافه شدن پروسسور بتونم صدای خوبی بگیرم! ضمن اینکه اضافه کردن پروسسور قابل هم هزینه رو دوبل میکرد!! پس این گزینه هم حذف شد!
دیگه تنها گزینه باقی موندم میشد indash که مانیتور داشته باشه! چون 1din نیاز تصویریمو پاسخ نمی داد! تنها گزینه که نویگیشن رو هم ساپورت کنه در مدل های موجود(اندروید اتو و اپل کارپلی) هم Z7050 جدید هست که انتخاب شد.
تو حوزه صدا هم انبوهی از امکانات نظیر تنظیم crossover، تنظیمات Network، تنظیمات Time Alignment ، اکولایزر گرافیکی 13 بانده و خیلی موارد دیگه رو داره! بلوتوثش هم از 2 گوشی به طور همزمان ساپورت میکنه! این مزیتاش! اما معایبش که تاحالا باهاش روبرو بودم ایناست:
1) در حالت دیفالت(مثلا زمانی که اولین بار روشن میشه و یا فکتوری ریست شده) تقریبا صدا خیلی خیلی معمولیه! اما وقتی crossover رو تنظیم کردین، اکولایزر رو تنظیم کردین و مواردی از این دست وارد یه دنیای دیگه میشین! هرچند که فعلا بدون آمپ صدا ناقصه و تا ولوم 25(از 40) نهایتا صداش تمیزه و بعد دیستورت میشه.
2) اندروید اتو به خوبی کار میکنه اما در قسمت نویگیشن(هم waze رو ساپورت میکنه و هم Google map) زمانی که در Google map حالا یا به صورت صوتی و یا دستی مقصدی رو انتخاب میکنی، نمیره رو حالت نشون دادن مسیر تا رسیدن به مقصد و دوباره بر میگرده به location فعلی! اما این مورد در waze اوکی هست و خیلی خوب کار میکنه! نمی دونم این مسیر دهی گوگل مپ مشکلش از این ضبطه یا کلا تو اندروید اتو این مشکل هست!
3) صدا در حالت بلوتوث و AUX از USB و CD ضعیفتره!! حس میکنین این ضعیف تر بودنو!
4) وقتی با بلوتوث به گوشیت وصل میشی حدود 1 ثانیه صدا Delay داره! مثلا وقتی روی لینکی کلیک میکنی صدای کلیکش با یک ثانیه Delay به گوش میرسه! و یا وقتی آهنگ رو Pause و یا Play میکنی این Delay رو حس میکنی! جالب اینجاست ضبط فابریک ماشین که پارس خودرو گذاشته بود روش این Delay رو نداشت! نمی دونم مشکل از کجاست!
5) مانیتور این ضبط و کلا همه ضبط های دیگه 2din کیفیت لازم رو ندارن(اکثرا رزولوشنشون 800*480 هست) و درسته ویدیو Full HD رو برات پخش میکنه! ولی اگه گوشی خوب داشته باشین، همون ویدیو روی گوشی کیفیتش خیلی بیشتره)
6) این ضبط قابلیت اینو داره که والپیپر ثابت و متحرک براش بزارین( خودش پیش فرض هر دو حالت یه سری هارو داره) که من وقتی یکی از اون متحرک هاشو میزارم نمی دونم چرا ضبط دچار لگ و هنگی خفیف میشه! اما وقتی یه والپیپر ثابت میزارم این مشکل نیست!) خب اگه قراره با متحرک لگ بزنه دیگه چرا گذاشته خودش به صورت پیش فرض!
خب این از مزایا و معایب(
برای معایب اگه راهکاری دارین خیلی خوشحال میشم و لطف میکنید اگه راهنمایی کنین)
باید بگم تنظیمات crossover این ضبط برام جالب بود، و میتونین HPF رو برای بلندگوهای جلو و عقبتون تنظیم کنین ، منتها من فقط از HPF اینکه روی چند هرتز باشه رو سر در میارم و شیب کات رو نمی فهمم!
الان برای کامپوننت جلو روی 50Hz و شیب -12db و برای کواک عقب روی 100Hz و شیب -18db هست (البته عقب روی 63hz بود که من چون دیدم موقع آهنگ بیس دار برخلاف فوکال زودتر به خرخر میوفته گذاشتمش روی 100Hz) اینارو نصابش برام تنظیم کرده.
اما اکولایزر!!! مهم ترین چالشم الان تنظیم این اکولایزر 13 باندی هست! مدهای پیش فرضش بد نیست ولی ارضام نمیکنه! جالبه با این اکولایزر 13 بانده موزیک تون از تیز ترین حالت تا بم ترین حالت ممکن به گوش میرسه و تغییرات رو حس میکنین! منتها من دانش لازم برای تنظیم دقیقش رو ندارم! و فعلا آزمون خطایی دارم تنظیم میکنم که خیلی زمان بره!
خیلی خوب میشه اساتید این فاروم برای تنظیم دقیق و بی نقص Crossover و اکولایزر برای داشتن صدایی خوب اگه مطلبی دارن و یا پیشنهادی به ما تازه کارها بگن