تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 3 از 3

نام تاپيک: سیاره نهم یا Planet X کشف شد

  1. #1
    پروفشنال jahangir1400's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2012
    پست ها
    592

    پيش فرض سیاره نهم یا Planet X کشف شد

    دو اخترشناس در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا روز چهارشنبه (۲۰ ژانویه/۳۰ دی) خبر دادند که شواهدی مبنی بر وجود نهمین سیاره در منظومه شمسی یافته‌اند.

    این سیاره که در حال حاضر با عنوان "سیاره‌ی ۹" معرفی شده‌ است بسیار دور از خورشید در مسیری طولانی به دور آن می‌گردد. دانشمندان می‌گویند فاصله‌ای که سیاره‌ی ۹ از خورشید دارد حدود ۲۰ برابر فاصله نپتون از خورشید است و 15 هزار سال زمینی طول می‌کشد تا یک‌بار به دور خورشید بچرخد. نپتون تا کنون دورترین سیاره منظومه شمسی از خورشید شناخته می‌شده است.



    تصویر ناسا از سیاره نپتون که اخترشناسان می‌گویند «سیاره ایکس» باید در پشت آن قرار داشته باشد


    به گزارش خبرگزاری آلمان، کنستانتین باتیگن و مایک برآون، دو دانشمند دانشگاه کالیفرنیا، درباره کشف خود می‌گویند "شواهد وجود سیاره‌ی ۹ حاصل مدل‌سازی‌های ریاضی و شبیه‌سازی‌های کامپیوتری هستند." با این‌همه در کنفرانس خبری که از سوی موسسه تکنولوژی کالیفرنیا برگزار شد مایک برآون اطمینان داد که " یک سیاره واقعی نهم وجود دارد."

    سیاره‌ای که گفته می‌شود تازه کشف شده است ۱۰ برابر سیاره زمین و پنج هزار برابر پلوتو جرم دارد. این میزان از بزرگی می‌‌تواند پایان‌بخش هر شک یا مناظره‌ای بر سر این باشد که آیا واقعا یک سیاره است یا خیر. این سیاره می‌تواند به بزرگی نپتون باشد


    این تصویر رندر شده، فاصله "سیاره 9" با زمین را نشان میدهد


    به گفته مایک برآون پیش از این دانشمندان در دوران جدید تنها دو سیاره به شمار سیاره‌های شناخته شده از دوران باستان افزوده ‌‌بودند، حال سیاره‌ی ۹ ، سومین سیاره کشف‌شده در منظومه شمسی خواهد بود. او گفت: «این سیاره تکه‌ای قابل توجه از منظومه شمسی ما است که باید پیدا شود.» برآون این موضوع را "بسیار هیجان‌انگیز" خواند. آسوشیتدپرس به نقل از بروآن می‌نویسد که این دو دانشمند می‌توانسته‌اند سکوت کنند و پنج سال آینده را صرف پیدا کردن سیاره ۹ و مشاهده واقعی آن کنند اما ترجیح داده‌اند خبر وجودش را اعلام کنند تا اگر کسی می‌تواند زودتر این سیاره را در فضا پیدا کند.
    روآن گفت: «می‌خواهم ببینمش. می‌خواهم ببینم چه شکلی است. می‌خواهم بفهمم کجاست و فکر می‌کنم این کار کمک می‌کند.»
    یک دانشمند فرانسوی در گفتگو با نیویورک‌ تایمز گفته است که بر اساس شواهد موجود متقاعد شده که سیاره‌ی ۹ وجود دارد. او گفته است: «فکر می‌کنم جستجوها از حالا برای پیدا کردن سیاره شروع می‌شود.»


    دکتر مایک براون در حال توضیح مدار احتمالی "سیاره 9" در شبیه ساز کامپیوتری


    پس از کشف نپتون در سال ۱۸۴۶ میلادی، ستاره‌شناسان همواره احتمال وجود یک سیاره دیگر را داده‌اند. این احتمال حتی با کشف پلوتو در سال ۱۹۳۰ نیز رد نشده است. سیاره احتمالی فرانپتونی که به سیاره X معروف شده است، روی مدار سایر سیارات و اجرام منظومه شمسی، تاثیرات محسوسی دارد.

    محاسبات پاتیگین و براون نشان می‌دهند که سیاره X در نزدیک‌ترین حالت، حدود ۲۰۰ واحد نجومی و در دورترین حالت، بین ۶۰۰ الی ۱۲۰۰ واحد نجومی از خورشید فاصله دارد. هر واحد نجومی برابر با ۱۵۰ میلیون کیلومتر است. محدوده چرخش این سیاره به دور خورشید، خارج از محدوده کمربند کویی‌پر است و در صورت رصد یا تایید وجود آن، می‌تواند به عنوان سیاره نهم منظومه شمسی معرفی شود. براساس یکی از مولفه‌های تعریف جدید سیاره که در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵ شمسی) توسط اتحادیه بین‌المللی نجوم ارائه شد، اجرام کمربند سیارکی و کویی‌پر نمی‌توانند در دسته سیارات دسته‌بندی شوند. براساس همین تعریف نیز پلوتو از فهرست سیارات حذف شد. همچنین برخی دیگر از اجرام کمربند کویی‌پر مانند اریس و سدنا نیز در فهرست سیارات منظومه شمسی دسته‌بندی نشدند.

    برای رصد سیاره X باید از رصدخانه‌های بزرگی استفاده کرد. زیرا این جرم از خورشید فاصله بسیاری دارد و درخشندگی آن کم است. باتیگین و براون معتقد در حال حاضر بهترین رصدخانه برای کشف این سیاره، رصدخانه سوبارو ژاپن در هاوایی است. زیرا این رصدخانه مجهز به یک تلسکوپ ۸ متری بوده و توان جمع‌آوری نور آن ۷۵ برابر رصدخانه دو قلوی کک است. این قابلیت کمک می‌کند که رصدخانه سوبارو بخش‌های وسیعی از آسمان را به طور روزانه اسکن کند. با این همه برای کشف و رصد سیاره X به حدود ۵ سال زمان نیاز است.






    گزارش ویدئویی نشریه «ساینس» در مورد «سیاره ایکس» با زیرنویس فارسی:

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

    reuters.com
    elmna.com
    dw.com


  2. 3 کاربر از jahangir1400 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  3. #2
    پروفشنال jahangir1400's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2012
    پست ها
    592

    پيش فرض

    زمانی که هنوز خودش رو ندیدند و فقط اثرش رو دیدند از چه طریقی پی بردند اتمسفر هیدروژن و هلیومی داره؟

  4. #3
    ناظر انجمن موضوعات علمی و فنی-مهندسی M o h a m m @ d's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2011
    محل سكونت
    همین دوروبر
    پست ها
    2,477

    پيش فرض

    سلام
    در یک تاپیک این موضوع دنبال کنید و سوالاتتون اونجا بپرسید .ممنون
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

    +
    این تاپیک ادغام میشه با تاپبک بالایی

  5. این کاربر از M o h a m m @ d بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •