سلام منظورتون این هست ؟
========
خوب این با اونی که نوشتم یکی هست چون بینشون ضرب هست بنابراین میشه جابه جه کرد مثل اینکه بگیم 3*4=4*3 هر دو تاش یکی هست حتی اون ضریب 3- رو میشه ازانتگرال بیرون اورد. سوالی بود بفرمایید .
-
-
سلام منظورتون این هست ؟
========
خوب این با اونی که نوشتم یکی هست چون بینشون ضرب هست بنابراین میشه جابه جه کرد مثل اینکه بگیم 3*4=4*3 هر دو تاش یکی هست حتی اون ضریب 3- رو میشه ازانتگرال بیرون اورد. سوالی بود بفرمایید .
Last edited by skyzare; 15-11-2014 at 22:20.
دوست عزیز و بزرگوارم حوصله داشتی رو کاغذ این انتگرال و حل کن یه شات بزار برام اگه زحمت نیس
ممنون
دوستان عزیز یکی اینو تشریحی برام حل کنه سپاس
سلام . میشه بپرسم این سوال رو از کجا اورید ؟ منظورم استاد داده حل کنید یا توی کتاب خاصی دیدید ؟ ولی اگه توی همین سوال اون x توان مثبت داشته به راحتی حل میشه یعنی اگه بود x^+3 نه منفی 3
============================
من توی پست های قبلم گفتم از روش نربانی قابل حل هست ولی گویا نمیشه حالا خودم هم نمی دونم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .![]()
خودم طرحش کردمشوخی کردم
این در حقیقت جواب اخر یک معادله برنولی هست که باید ازش انتگرال بگیرم
قضیه اینه که اگه توان ایکس تو عبارت اول - هم نبود نمیشد چون عینشو تو یه سایت خارجی دیده بودم که نتونستن حل کنن
بعد رفتم سراغ روش نردبانی که دیدم مشتق 0 بشو نیس
با جز به جز هم هر کاری کردم نشد که نشد
به هر حال سپاس بابت کمک
سلام . اگر توان x مثبت باشه به راحتی قابل حل هست من حوصله ام نمیشه با ریاضی بنویسم زمان بره . یه فایل میزارم دقیقا اولین مثالش هست فقط توان x دو هست که هیچ ربطی به روش حل نداره . هم به صورت جز به جز نوشته و هم بعدش اومده به صورت جدولی یا همون نردبانی حل کرده .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
========================================== [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]حالا میخواید همون معادله رو بزارید شاید شما یه جایی اشتباه کرده اید
Last edited by skyzare; 21-11-2014 at 08:20.
2-حل معادله برنولی زیر بر اساس همون تبدیل به معادله مرتبه اول خطی
xy^2y'+y^3=xcosx
اینم معادله مورد نظر که ابتدا به xy^2 کلیه عبارت هارو تقسیم میکنیم بعدش یه y^n برای کسینوس ظاهر میشه که میشه معادله استاندارد برنولی بعدش هم کل معادله رو به y^n تقسیم تا معادله خطی به وجود بیاد و به جای ایگرد باید حاصل z=y^1-n و z' رو در معداله جایگذاری و سپس به طریق معادله خطی مرتبه اول حل کنیم
ضمنا تو مثالی که من زدم بالا اگه یا (-3)- کسینوس رو در نظر نگیریم در عبارت و از روش جدولی یا همون نردبانی استفاده کنیم و ازش مشتق بگیریم بعد دوتا مشتق گیری صورت سوال تکرار میشه و دیگه نیازی نیس مشتقو ادامه بدیم و از x^-3 هم دوبار انتگرال و جواب بدست میاد
الان عبارت قرمز رنگ یک معادله خطی مرتبه اول هست حالا عامل انتگرال ساز رو پیدا کرده در دو طرف معادله ضرب می کنیم .
الان عامل انتگرال ساز رو که x^3 هست رو در دو طرف معادله قرمز رنگ بالا ضرب می کنیم به دست میاد :
الان کافی هست انتگرال قسمت بنفش رنگ گرفته بشه که خیلی راحت از طریق جدول محاسبه میشه یعنی :
بعد هم به صورت ضربدری با علامت مثبت و منفی یکی درمیان در هم ضرب میشه یعنی :
بعد هم جای z معادلش یعنی y^3 رو بزاریم یعنی :
در واقع جواب میشه :
==============================
من درست متوجه منظور شما نشدم ولی ضریب اصلا در انتگرال گیری تاثیر نداره چون از انتگرال بیرون میاد
==============================
محتوای مخفی: توجه !
Last edited by skyzare; 21-11-2014 at 12:54.
دوست گرامی سپاس فراوان
اشتباه من این بود به جای اینکه معادله رو به 3 که ضریب z بود ضرب کنم به -3 ضرب میکردم
خیلی ممنون
Last edited by siahkamar; 21-11-2014 at 13:13.
سلام .
ببنید شما حتی در 3- هم که ضرب بکنید در نهایت جواب ها باید یکی بشه چون هر دو طرف معادله داره در این عدد ضرب میشه .
Last edited by skyzare; 21-11-2014 at 13:19.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)