خیر، اما دلیلی برای باور به وجود چیزی که از نظر منطقی تنها امکان وجود دارد(احتمال وجود آن از نظر ریاضی صفر نیست)، وجود ندارد. بحث تنها "درک" نیست، بحث اینه که برخی چیز ها تنها ادعا می شوند که وجود دارند اما هیچ دلیل و مدرکی پشت این ادعا ها نیست.
ابتدائا من موضعم رو مشخص کنم که بهتر بشه بحث کرد. من هنوز وجود روح برام ثابت نشده و در مقام یک معتقد به روح با شما بحث نمی کنم.
هر وقت گفته میشه که روح ممکنه وجود داشته باشه، قریب به اتفاق دوستان معتقدن چون هیچ مدرک و دلیل علمی پشت این ادعا ها نیست پس قابل اعتنا نیستن. به یک نکته باید توجه کرد، اعتقادات بسیاری هستن که از این نظر مثل اعتقاد به روح هستن، نحوست سیزده، غول، جن ... که اگر هم اثبات بشه وجود دارن تاثیر خاصی در زندگی ما ندارن، اینجا اشکالی نداره بگیم "دلیلی برای باور به وجود چیزی که از نظر منطقی تنها امکان وجود دارد وجود ندارد"
اما اعتقاد به روح قضیش فرق میکنه، اینجا اینطور نیست که بگیم اگرم ثابت شد زیاد مهم نیست، بلکه سراسر اعتقادات، نگاه و زندگی انسان رو دگرگون میکنه، مثل اینه که بشما بگن یک درصد احتمال داره تا نیم ساعت دیگه تو شهر شما یه زلزله ده ریشتری بیاید (خدا نکنه البته)، اینجا چون بحث جونه همین یه درصد باعث میشه شما این نیم ساعت رو خونه نمونید، عقل میگه اینجا یه درصد هم یه درصده و باید بش اهمیت بدی
البته اعتقاد به روح هم چندان بی پایه نیست، خوابایی که میبینیم و بعدا اتفاق می افتن و پیش گویی هایی که درست از آب در امدن رو چطور میشه فقط با یک نگاه مادی(که محدود به زمان هست) تحلیل کرد؟ متن زیر در مورد Edgar Cayce پیشگوی معروف آمریکاییه که میگه تعداد قابل توجهی از پیشگویی هاش درست از آب در امدن:
As a humble individual full of self-doubts, Cayce never profited from his mystic gift. He read the Bible every day, taught Sunday School, and helped others only when asked. Many did ask, and over the years he produced readings that diagnosed health problems, prescribed dietary regimens, dealt with psychic disorders, and predicted future events such as wars, earthquakes, and changes in governments. He spoke, moreover, of reincarnations, the early history of Israel, and the lost civilization of Atlantis. Enough of his diagnoses and predictions proved true to silence many skeptics and to develop a wide following
Bowden, Henry Warner (1993). Dictionary of American Religious Biography. p. 106