تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 1 از 1

نام تاپيک: زباله‌های الکترونیکی؛ چالش دنیای دیجیتال

  1. #1
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    13 زباله‌های الکترونیکی؛ چالش دنیای دیجیتال

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


    منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۲۹۹۷

    دنیای اقتصاد- دنیای دیجیتال و تکنولوژی به تدریج از فضای مجازی و دور از ذهن افراد به دنیای واقعی نزدیک‌تر می‌شود. درست به همین دلیل هم هست که دنیای دیجیتال با تمام فواید و امتیازهایش، دردسرهایی مانند زباله را هم با خود دارد.
    در واقع در دهه‌های اخیر و با تولید انبوه محصولات الکترونیکی و دیجیتال، زباله‌های الکترونیکی هم پا به عرصه حیات گذاشته‌اند و به یکی از دغدغه‌های مهم شرکت‌های تولیدکننده تبدیل شده‌اند.
    بر اساس تعریف دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا، زباله الکترونیکی یا E-waste به دستگاه‌های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آ‌نها مانند تلفن‌ها و کامپیوترها، CDها و... که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند گفته می‌شود که در صورت رهاسازی در طبیعت بعد از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح، آلوده کننده‌ای خطرناک برای محیط زیست به شمار می‌روند. با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی در عرصه کامپیوتر و الکترونیک عمر مفید این تجهیزات و کالاها در اغلب کشورهای جهان ۲ تا ۳ سال و در کشورهای در حال توسعه کمی بیشتر و احتمالا تا ۵ سال است.
    با اینکه کشورهای توسعه‌یافته و قبل از همه آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکننده این تجهیزات به حساب می‌آیند، اغلب این دستگاه‌ها پس از مصرف به کشورهای نه چندان پیشرفته و در حال توسعه فرستاده می‌شوند. بازیافت غیراصولی زباله‌های الکترونیک در این کشورها به آلودگی‌های گسترده منجر شده است. طبق معاهده‌ای که سازمان ملل در سال ۱۹۸۹ برای کنترل روند صادرات زباله‌های خطرناک از کشورهای توسعه یافته به کشورهای دیگر اعلام کرد: هر کشور می‌تواند به طور یک جانبه واردات این کالاها را ممنوع کند و کشورهای صادرکننده باید موافقت کشور واردکننده را جلب کنند. با این همه، اما کشورهایی مانند چین با به دست آوردن درآمدی هرچند ناچیز از محل بازیافت این تجهیزات از امضای این قرار داد خودداری کرده‌اند. تا جایی که در حال حاضر 70 درصد کامپیوترها و موبایل‌های جهان در چین بازیافت می‌شوند. بد نیست بدانید که در چین شهری به نام «گویو» است که به عنوان شهر زباله‌های الکترونیکی شناخته می‌شود و ساکنان آن با بازیافت این زباله‌ها زندگی‌شان را می‌گذرانند.
    در حالی که بسیاری از مردم جهان تلاش می‌کنند تا برای حفظ محیط‌زیست از ابزار و لوازم قابل بازیافت استفاده کنند، حالا به نظر می‌رسد که سعی دارند زباله‌های الکترونیکی‌شان را هم از زباله‌های معمولی که دفن می‌شوند جدا کنند. این زباله‌های الکترونیکی ممکن است حاوی مواد سمی سرب یا جیوه باشند که می‌تواند در آب و خاک پیرامون ما هم نفوذ کنند. با بازیافت و گاهی حتی استفاده مجدد از لوازم الکترونیکی به جای دفن آنها به همراه زباله‌های عادی دیگر، می‌توانیم خود و زمین را از قرار گرفتن در معرض این آلودگی‌های خطرناک محفوظ کنیم. با این اوصاف است که در سال‌های اخیر و افزایش میزان بازیافت زباله‌های الکترونیکی مشاغل مختلفی در این زمینه هم ایجاد شده‌اند. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

  2. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •