تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

نمايش نتايج 1 به 7 از 7

نام تاپيک: شیب و بردار عمود یک بردار

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض شیب و بردار عمود یک بردار

سلام
    می بخشید مجددا و با این همه سوال مزاحمتون می شم
    1-شیب برای یک وکتور دو بعدی و سه بعدی به چه صورت تعریف می شود؟
    2-چگونه بردار عمودی بر وکتور دو بعدی و سه بعدی بر اساس شیب وکتور ابتدا می توان به دست آورد؟

برای خط عمود در فضای دو بعدی شیب رو منفی و عکس می گرفتیم و با آن مختصات خط عمود بر خط را به دست می آوردیم اما برای یک بردار به چه صورت و چه شکلی هست
    به عنوان مثال

شیب این وکتور چیست؟ بردار عمود بر آن چطور به دست می آید؟
    حالا بردار زیر چطور ؟

متشکرم

کاربر فعال انجمن ریاضیات *M!L4D*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

سلام
    شیب فک کنم فقط برای بردار ها در دو بعد تعریف بشه ... در دو بعد شیب بردار خارج قسمت تقسیم مولفه y بر مولفه x هست !
    برای پیدا کردن بردار عمود در دو بعد جای مولفه های x و y رو عوض کنید و فقط یکیشون رو قرینه کنید .
    برای پیدا کردن بردار عمود در سه بعد ازونجایی که بی نهایت عمود قابل رسم هست شما یک بردار دلخواه غیر هم راستا با بردارتون انتخاب و در بردارتون ضرب خارجی می کنید که به بردار عمود میرسید که البته این عمود یه حالت دلخواه هست .
    ممکنه سوال ازتون عمودی رو بخواد که از نقطه ی خاصی میگذره یا بر صفحه و بردار خاص دیگه ای عمود هست که در اون صورت باید اون شرط ها هم اعمال بشه

3. این کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

سلام
    از لطف و پاسخگوییتون ممنونم
    به عنوان مثال در بردار A که در ابتدا به شرح زیر تعریف کردم

پس عملا دو بردار عمود بر این بردار داریم که برابر خواهند بود با

و

که برای همیشه صادق هست؟(چون دقیقا بردار عمود بر A را برابر با به دست آوردم و از با بیان شما و فرض اینکه بردار در جهت منفی y ها حرکت می کرد از بین دو بردار عمود همین یکی را محسوب به جواب کردم) که نکته بسیار عالی بود از شما مثل همیشه یاد گرفتم

و این سوال هم برام مطرح شد که در یک خط به عنوان مثال

با یکسان کردن فرم استاندارد ضریب x که برابر 4 هست را برابر مقدار شیب خط در نظر می گیریم یعنی

اما حالا بر یک بردار شیب رو چگونه به دست می یاریم؟(به عنوان مثال)

من جواب بردار عمود را از طریق شرط اندازه و بردار یکه به دست آوردم اما از طریق راه شیبی به مراتب ساده تر خواهد بود

مجددا متشکرم

5. این کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

سلام
    شرمنده مجددا مزاحم می شم
    یه سوال از حضورتون داشتم

1-با شیوه جابجایی متغییرها و قرینه کردنشون اگر شرط دیگری در صورت سوال بود آیا امکان ایجاد شرطها در این روش وجود دارد با توضیحتون؟
    ممکنه سوال ازتون عمودی رو بخواد که از نقطه ی خاصی میگذره یا بر صفحه و بردار خاص دیگه ای عمود هست که در اون صورت باید اون شرط ها هم اعمال بشه
    2-از بی نهایت خط عمود بر خط مورد نظر ، آن دو خط عمودی رو که با روش شما به دست می یارم خصوصیت متمایز با دیگر بردارهای عمود چیست؟

متشکرم

7. این کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

اما حالا بر یک بردار شیب رو چگونه به دست می یاریم؟(به عنوان مثال)
    در مورد بردار ها در دوبعد شما نسبت مولفه ی y به x رو حساب کنید شیب بردار رو دارید . مثلا در این مثال میشه 1/3 .

1-با شیوه جابجایی متغییرها و قرینه کردنشون اگر شرط دیگری در صورت سوال بود آیا امکان ایجاد شرطها در این روش وجود دارد با توضیحتون؟
    اون روشی که گفتم فقط برای بردار ها در 2 بعد هست که برای رسم عمود بر برداری با نقطه شروع مبدا مختصات فقط دو عمود که نقطه شروعشون مبدا هست قابل رسمه ... بنابراین سوال شرط خاصی نمیتونه بزاره
    اما در فضا اوضاع فرق داره ...

2-از بی نهایت خط عمود بر خط مورد نظر ، آن دو خط عمودی رو که با روش شما به دست می یارم خصوصیت متمایز با دیگر بردارهای عمود چیست؟
    ببینید در دو بعد ما بیشتر از دو بردار عمود که نقطه شروعشون مبدا باشه نداریم . اون بی نهایت عمود که گفتم برای بردار در فضا هست نه در دو بعد ... !

9. این کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

سلام آقا میلاد
    یه دنیا از توضیحاتتون متشکرم
    من به خدا شرمنده شما هستم که همیشه سوال می کنم و بیشتر شما رو به زحمت می اندازم و داخل این فرم هم کمتر دیگه روم می شه سوالی بپرسم گویا انگار این بخش مختص من شده
    آقا میلاد امکانش هست کتابی در زمینه بردارها و معادلات خط و فضا معرفی کنین که دیگه کمتر زحمت شما بدم و با مطالعه بیشتر سوالتم و زحمت انداختنون کمتر بشه؟
    بازم ممنونم مثل همیشه

11. این کاربر از baby_1 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jun 2008
    محل سكونت
    The Hell

پيش فرض

سلام آقا میلاد
    یه دنیا از توضیحاتتون متشکرم
    من به خدا شرمنده شما هستم که همیشه سوال می کنم و بیشتر شما رو به زحمت می اندازم و داخل این فرم هم کمتر دیگه روم می شه سوالی بپرسم گویا انگار این بخش مختص من شده
    آقا میلاد امکانش هست کتابی در زمینه بردارها و معادلات خط و فضا معرفی کنین که دیگه کمتر زحمت شما بدم و با مطالعه بیشتر سوالتم و زحمت انداختنون کمتر بشه؟
    بازم ممنونم مثل همیشه
    خواهش
    به نظرم اصلا شرمندگی نداره . چون اینجا فروم هست و ما اومدیم تا با به اشتراک گذاشتن اطلاعات چیزای جدیدی یاد بگیریم .
    والا من در زمینه ی کتاب زیاد اطلاعی ندارم بهتره اساتیدی که اطلاع دارن و مطالعه کردن معرفی کنن

13. این کاربر از *M!L4D* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •