سلام
اگه منظورت فول رنج فیلپس باشه که باید بگم فوق العاده هستن. میتونید مقایسه قیمت و قابلیت های این فول رنج با قیمت مناسب رو با یکی از گرونترین فول رنج های 5 اینچ ببنید که در پست های قبلی گذاشتم. قیمت این فیلیپس ها بصورت آکبند همونطور که در تصاویر می بینید هر عدد 100 هزار تومانه که برای همچین یونیتی بسیار مناسبه. حتی از خیلی از مدلهای هم رده خودش از برندهای دیگه مثل فاستکس هم بهتر عمل میکنه. برای این فول رنج چندتا طرح میشه اجرا کرد ... یعنی 7-8 مدل مختلف میشه با این فول رنج ساخت ولی بهترین طرح ساخت بلندگویی شبیه آوانگارده... من توضیحاتش رو میزارم ولی اگه مدلهای دیگه هم جلب توجه کرد بگید که به تفصیل توضیح بدم
Big Horn HF + Bass Bin
در این طرح باید از هورن گرد بزرگ برای فول رنج استفاده کرد. نیتجه کار چیزی شبیه بلندگوهای برندهایی همچون آوانگارد و Oris و Cessaro خواهد شد. یه باکس مجزا برای ووفر یا ساب وفر مناسب ساخته میشه و هورن گرد بزرگ روی اون تعبیه میشه. میشه از فیلترپایین گذر و بالاگذر (کراس اور) برای جداسازی فرکانسی استفاده کرد هم میشه بخش پایینی و بالایی رو بصورت مجزا تغذیه کرد (یعنی با دو آمپلی فایر مجزا) که اینجوری نتیجه بهتر میشه. با استفاده از فول رنج فیلیپس و با توجه به اینکه دامنه فرکانسی این بلندگو تا 20 کیلوهرتز گسترش داره، اصلا نیازی به استفاده از تویتر نیست، پس نتیجه نهایی یه اسپیکر 2 راهه میشه بجای 3 راهه، مزیت اصلی هم پیوستگی میدرنج با فرکانس های بالاست... بخش Bass Bin رو میشه بصورت دایرکت یا بصورت هورن ساخت. ساخت هورن این بخش خیلی مشکله ولی قابل ساخته و بهترین نتیجه میتونه ساخت جعبه ای شبیه Klipsch La Scala باشه یا ساخت هورن فرانت کونیکال که این هم بسیار عالی میشه.
نمونه های این طرح:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

جواب بصورت نقل قول
با داشتن T-S ووفر و داشتن دیتاشیت میشه براحتی باکس رو تیون کرد. کاری سختی نیست. بارها اینکارو انجام دادم. طرح نهایی که من در نظر گرفتم برای ساخت Oris Orphean هست که قیمتش
114 دسی بل صدا فقط @ 1 وات 

این ووفر اکتیو خواهد بود، بوسیله دو آمپلی فایر 200 وات اکسترنال تغذیه میشه. همچنین بخش بالایی هورن هم بصورت مجزا با آمپلی فایر اصلی تغذیه میشه.
متاسفانه ساخت هورن گرد به این بزرگی بوسیله چوب امکانپذیر نیست در ایران، فایبرگلس کار حرفه ای هم پیدا نکردم که بتونه همچین شکلی برامون بسازه. تنها چیزی که به ذهنم رسید استفاده از هورن های تجاری بود. ولی این هورن ها تماما Expotential هستند و برای شوت صدا به فواصل دور برای همین در مساجد و هیئت ها ازشون استفاده میشه. ولی حداقل بدنه آلومنیومی داشتند که بیس کار بود. من از هورنی بسیار بزرگ استفاده کردم و هورن Tractrix که مورد نیاز بود رو طراحی کردم که پارامترهاش به شرح زیره:
کار بسیار سختی بود. به دلیل اینکه Flare radius هورنی که ما نیاز داریم نسبت به هورن Exponential خیلی باز تره، بعد از پرس هیدرولیک هورن ترک های زیادی خورد و مجبور شدیم وقت زیادی رو صرف پر کردن شکاف ها با filler یا بتونه فلزی کنیم و پس از اون ساعت های زیادی صرف سمباده زنی شد. نتیجه نهایی رنگ الکترواستاتیک خورد و بالاخره زحماتیمون به بار نشست
و این هورن زیبا متولد شد: