یه موضوعی براه پیش اومد در رابطه با اینکه هر اطفاقی بیوفته و هر مورده علمی که اثبات بشه و بخواد دین رو رد کنه یه چیزی فورا" براش پیدا میکنن .
یه داستانی برام پیش اومد بهتره بگم : 
چند وقت پیش رفتم پیشه یه اخوند که خیلی ادعا میکرد میخواستم دین رو پیشش رد کنم . بهش گفتم : 
ادم و هوا اولین انسانها چند ساله پیش افریده شدن ؟
گفت :
روایات زیاد هست ولی میگن حدوده 5 هزار سال 
گفتم : 
پس چجوری فسیله انسان کشف کردن از 4 بیلیون سال پیش ؟! ( اینو از خودم همینجوری پروندم ببینم چی میگه ) 
گفت : 
یه ربع ساعت فکر کرد و گفت :
وقتی خدا گفت به شیطان که سجده کنه فرشته ها و شیطان گفتن انسان باعثه فساد در زمین میشه و ... 
یعنی اینکه اونا رفتاره انسان رو میدونستن 
پس از اینجا میشه فهمید که قبل از ادم و هوا هم انسانهایی وجود داشتن !
خداییش به هیچ رنگی کم نمیارن . خیلی سوالایه دیگه ای ازش پرسیدم و جوابایه کاملا غیر منطقی شنیدم که الان وقتشو ندارم  بگم .

جواب زیاد هم غیر منطقی نبوده:
حدیث:
عَنْ أَبِی حَمْزَةَ الثُّمَالِیِّ قَالَ سَمِعْتُ عَلِیَّ بْنَ  الْحُسَیْنِ ع یَقُولُ إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ مُحَمَّداً وَ عَلِیّاً وَ  الطَّیِّبِینَ مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ وَ أَقَامَهُمْ أَشْبَاحاً قَبْلَ  الْمَخْلُوقَاتِ ثُمَّ قَالَ أَ تَظُنُّ أَنَّ اللَّهَ لَمْ یَخْلُقْ  خَلْقاً سِوَاكُمْ بَلَى وَ اللَّهِ لَقَدْ خَلَقَ اللَّهُ أَلْفَ أَلْفِ  آدَمَ وَ أَلْفَ أَلْفِ عَالَمٍ وَ أَنْتَ وَ اللَّهِ فِی آخِرِ تِلْكَ  الْعَوَالِم. 
ابو حمزه ثمالى گفته است از حضرت زین العابدین علیه السّلام شنیدم که می  فرموند: خداوند محمّد و علی و  فرزندان پاكش را قبل از آفرینش مخلوقات از  نور عظمت خود آفرید و آنها را به صورت شبح قرار داد.سپس امام (ع)  فرموند:آیا تو خیال می كنى خداوند جز شما چیزى نیافریده است؟ به خدا سوگند ،  خداوند هزار هزار آدم و هزار هزار عالم آفرید كه تو در آخرین عالم ، قرار  گرفتهاى. »(بحار الأنوا ؛ ج 25 ؛ ص25)
دلیل فلسفی را هم اینجا مطالعه کنید:
	کد:
	برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

آخوند با انديشمند و متفكر اسلامي خيلي فرق داره !
آخوندا چيزايي كه براشون ديكته ميشه ياد ميگيرن. ولي انديشمند خودش ميره دنبال موضوعات مورد علاقه.
بعدشم اولي يكم خرافات رو قاطي مبحث ميكنه ولي دومي با استدلال. شما بايد از دومي ها سوال ميكردين.
دلتون ميخواد خدا رو براتون اثبات كنم ؟

اینطوری که درست نیست شما همه رو با یک چوب بزنین. یعنی اگه یک آخوند نمی تونه متفکر باشه یا هیچ متفکری نمیتونه آخوند باشه؟