تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 24

نام تاپيک: دماي خلاء چند است؟

داره خودمونی میشه Amin_mustang's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض دماي خلاء چند است؟

من دانشجوي مهندسي شيمي هستم و ميخواستم درباره ي اين موضوع يك پروژه ارائه بدم.لطفا كساني كه ميتونند به من كمك كنن تا من پروژه خودمو كامل كنم
    سوال اينه:
    ما يك ظرف خلاء داريم.دماي داخل ظرف چند است؟يا چطور ميتوانيم دماي آن را اندازه بگيريم؟از اونجايي كه دما از جنبش مولكول مي آيد آيا اصلا خلاء دمايي دارد؟آيا بي دمايي ممكن است؟
    منتظر جوابهاتون هستم...

2. 3 کاربر از Amin_mustang بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز Haj_Amoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

همون‏طور که خودتون می‏دونید و اشاره کردین، دما جنبش مولکول‏هاست! واضحه که برای غیر مولکول و در نتیجه غیر ماده دما تعریف نمی‏شه! در خلا مولکولی وجود نداره (به شرطی که خلا کامل باشه؛ بگذریم که خلا کامل غیرممکن هست!) پس دما برای خلا بی معنیه!

4. این کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

فكر نميكنم اينطور باشه،بي دمايي وجود نداره.شما فرض كنيد ما يك دماسنج داخل اون بزاريم،دماي مايع درون دما سنج به روش تشعشع خارج ميشه تا اينكه به دماي محيط برسه...به نظر شما به چه دمايي ميرسه؟صفر مطلق؟!

6. این کاربر از Amin_mustang بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

فكر نميكنم اينطور باشه،بي دمايي وجود نداره.شما فرض كنيد ما يك دماسنج داخل اون بزاريم،دماي مايع درون دما سنج به روش تشعشع خارج ميشه تا اينكه به دماي محيط برسه...به نظر شما به چه دمايي ميرسه؟صفر مطلق؟!
    روش اصلی دفع و جذب گرما در دماسنج‏های مبتنی بر انبساط و انقباض مایع‏ها (مثل دماسنج‏های جیوه‏ای و الکلی) روش هم‏رفتی هست! توی روش‏های دیگه دماسنج دمای دقیقی از محیط رو نشون نخواهد داد!!
    حتی اگه انتقال گرمایی - چه از دماسنج به محیط، چه از محیط به دماسنج - به روش تابشی صورت بگیره، دماسنج دمای محیطی که با اون انتقال گرما کرده رو نشون می‏ده! توی مثال شما مطمئنن دماسنج با خلا تبادل گرما نمی‏کنه! دلیل‏اش رو هم خودتون می‏دونید!! (خلا ماده نیست و ...!) پس از محیطی که تابش از اون‏جا میاد تبادل گرما می‏کنه و دمایی که نشون خواهد داد تحت تاثیر تابش دریافتی از محیط بیرون خواهد بود نه از خلا!!

در ضمن، نشون دادن صفر مطلق غیرممکن هست چون رسیدن به صفر مطلق غیرممکنه!! اگه اونی که شما می‏فرمایید درست می‏بود الان تمام تجهیزات انسان‏های در فضا (مثلن ماهواره‏ها) به به دمای صفر مطلق و (در نتیجه) حجم صفر می‏رسید!!!
    Last edited by Haj_Amoo; 18-03-2011 at 15:56.

8. 3 کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال saeed-d's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2008
    محل سكونت
    TABRIZ

پيش فرض

دوست عزیز به نظر من دما به جایی میرسه که تشعشع های دما سنج با دیواره ظرف به تعادل برسه ، اونوقت دمایی که نشون میده ثابت میمونه.

10. 3 کاربر از saeed-d بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال Shayan Arya's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007

پيش فرض

این سوال گذشته از بحث شیمی کمی فلسفی هم به نظر میاد، چون وقتی از خلا صحبت میکنیم یعنی هیچی و در این صورت نمیشه در مورد شکل و جزییات هیچی بخث کرد.
    مثل اینکه بپرسیم هیچی چه مزه ای داره؟ ... این سوال از اساس ایراد داره

به نظر من نمیشه در مورد دمای خلا بحث کرد ولی میشه در مورد دمای یک شی احاطه شده در خلا تحقیق کرد.

12. 3 کاربر از Shayan Arya بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

روش اصلی دفع و جذب گرما در دماسنج‏های مبتنی بر انبساط و انقباض مایع‏ها (مثل دماسنج‏های جیوه‏ای و الکلی) روش هم‏رفتی هست! توی روش‏های دیگه دماسنج دمای دقیقی از محیط رو نشون نخواهد داد!!
    حتی اگه انتقال گرمایی - چه از دماسنج به محیط، چه از محیط به دماسنج - به روش تابشی صورت بگیره، دماسنج دمای محیطی که با اون انتقال گرما کرده رو نشون می‏ده! توی مثال شما مطمئنن دماسنج با خلا تبادل گرما نمی‏کنه! دلیل‏اش رو هم خودتون می‏دونید!! (خلا ماده نیست و ...!) پس از محیطی که تابش از اون‏جا میاد تبادل گرما می‏کنه و دمایی که نشون خواهد داد تحت تاثیر تابش دریافتی از محیط بیرون خواهد بود نه از خلا!!

در ضمن، نشون دادن صفر مطلق غیرممکن هست چون رسیدن به صفر مطلق غیرممکنه!! اگه اونی که شما می‏فرمایید درست می‏بود الان تمام تجهیزات انسان‏های در فضا (مثلن ماهواره‏ها) به به دمای صفر مطلق و (در نتیجه) حجم صفر می‏رسید!!!
    شما می فرمایید که دما سنج دمای محیطی رو نشون میده که از اون محیط تشعشع میگیره.حالا اگه محیط هیچ تشعشعی پخش نکنه چی؟اونوقت چه دمایی رو نشون میده؟
    بحث فضا و فضانوردی هم بحث جداگانه ای داره که اونجا خلا کامل نیست و خیلی خلا جزئی است و دمای اون در حد 2.7 کلوینه

14. 2 کاربر از Amin_mustang بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

شما می فرمایید که دما سنج دمای محیطی رو نشون میده که از اون محیط تشعشع میگیره.حالا اگه محیط هیچ تشعشعی پخش نکنه چی؟اونوقت چه دمایی رو نشون میده؟
    اجازه بدین دوباره یادآوری کنم که دماسنج با خلا تبادل گرمایی صورت نمیده! پس دمایی که نشون خواهد داد دمای خلا نخواهد بود!!
    اما اون دمایی کشون میده از کجا ست؟! خب ممکنه همون طور که خودتون اشاره کردین، از تبادل گرما بین مایع درون دماسنج و پرتوهایی که از محیط میان به دست میاد! اگه پرتو یا تشعشعی نباشه چی؟!
    در بدترین حالت، دماسنج دمایی که قبل از ورود به محیط خلا داشته رو نشون خواهد داد! بالاخره اون جیوه یا الکل یا هرچی که هست، قبل از ورود به خلا دمایی داشته! (ماده‎ای بدون دما که نداریم! دارم؟) خب همون دما رو نشون خواهد داد!

در ضمن شما همچین آزمایشی رو انجام دادین؟! فکر می‎کنم در اثر اختلاف فشار شدید (بی‎نهایت؟!!) بین فشار محیط درون دماسنج و خلا، دماسنج منفجر خواهد شد!!!
    اونجا خلا کامل نیست و خیلی خلا جزئی است و دمای اون در حد 2.7 کلوینه
    اطلاع نداشتم! این دما به خاطر مواد بین ستاره‎ای هست یا بر اثر پرتوهایی هست که از فضا به دماسنج برخورد می‎کنن؟! چون بعید می‎دونم مولکول‎هایی که در فضا پراکنده‎ان، در حدی باشه که بشه دماشون رو اندازه گرفت!
    Last edited by Haj_Amoo; 07-04-2011 at 22:08.

16. 3 کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

اجازه بدین دوباره یادآوری کنم که دماسنج با خلا تبادل گرمایی صورت نمیده! پس دمایی که نشون خواهد داد دمای خلا نخواهد بود!!
    اما اون دمایی کشون میده از کجا ست؟! خب ممکنه همون طور که خودتون اشاره کردین، از تبادل گرما بین مایع درون دماسنج و پرتوهایی که از محیط میان به دست میاد! اگه پرتو یا تشعشعی نباشه چی؟!
    در بدترین حالت، دماسنج دمایی که قبل از ورود به محیط خلا داشته رو نشون خواهد داد! بالاخره اون جیوه یا الکل یا هرچی که هست، قبل از ورود به خلا دمایی داشته! (ماده‎ای بدون دما که نداریم! دارم؟) خب همون دما رو نشون خواهد داد!

در ضمن شما همچین آزمایشی رو انجام دادین؟! فکر می‎کنم در اثر اختلاف فشار شدید (بی‎نهایت؟!!) بین فشار محیط درون دماسنج و خلا، دماسنج منفجر خواهد شد!!!
    اطلاع نداشتم! این دما به خاطر مواد بین ستاره‎ای هست یا بر اثر پرتوهایی هست که از فضا به دماسنج برخورد می‎کنن؟! چون بعید می‎دونم مولکول‎هایی که در فضا پراکنده‎ان، در حدی باشه که بشه دماشون رو اندازه گرفت!
    ممنون از توجهاتون .ولی هنوز من خیلی در این مورد سوال دارم و امیدوارم ناراحت نشین که بحث ادامه پیدا کنه...
    به نظر من رسیدیم به اول بحث.ما دماسنجو طوری فرض میکنیم که اون اختلاف فشار شدیدو تحمل کنه...
    من شزایطی نداشتم که بتونم آزمایش کنم.اونی هم که گفتید دماسنج دمای قبل از ورود از ورود رو نشون میده درسته ولی این دما کم کم توسط تشعشع خارج میشه چون محیط تشعشع ساطع نمیکنه ولی تشعشعاتو به خودش جذب میکنه
    در مورد فضا هم اینو توی جای دیگه که این بحث مطرح بود یک نفر به من گفت...
    نظر دوستمون سعید عزیز هم این بود که مایع درون دماسنج به دمای جداره ی دماسنج میرسه و حالا سوال من اینه که مگه دمای جداره ی دماسنج با تشعشع خارج نمیشه؟؟پس دمای جداره هم متغیره...

تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

دوستان من در این مورد از یکی از استادهای خودم نظر خواستم.جوابشون تقریبا من رو قانع کرد.میخوام بدونم نظر شما چیه و میتونه شما رو هم قانع کنه؟
    گفتن که رسیدن به خلا کامل مثل رسیدن به صفر مطلق هست.اگه ما به خلا کامل برسیم دمای اون صفر مطلق میشه که این 2تا هیچکدوم امکان ندارن...
    دوستان شما میدونید چرا نمیشه به خلا کامل رسید؟!!!

19. این کاربر از Amin_mustang بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •