ديدار ناصر حجازي و مجتبي محرمي درجريان تمرين يكي از تيمهاي پيشكسوتان بهانه خوبي شد تا بار ديگر پاي صحبتهاي اسطوره آبيها بنشينيم.
ناصر حجازي كه هميشه با صداقت و صراحت خاص سخن ميگويد در شرايطي كه نسل قديم فوتبال را با نسل كنوني مقايسه ميكرد از آخرين اتفاقات فوتبال ايران با گل سخن گفت.
چه شد كه به تمرين تيم پيشكسوتان رفتيد؟
اين تيم پيشكسوتان با آن تيم فرق ميكند. در اين تيم بعضي از دوستان قديمي من مثل صادقي، آهنگران، كارگر، حاج محمد، مجتبي محرمي و... بازي ميكردند و چون از قبل مرا دعوت كرده بودند، به تمرين آنها رفتم. البته پيش از اين من در جلسه باشگاه استقلال بودم و به همين دليل فقط توانستم سري به تمرين اين دوستان بزنم.
رويارويي شما با مجتبي محرمي خيلي جالب بود و عكاس ما هم عكسهاي جالبي از اين اتفاق ثبت كرده بود.
من مجتبي را خيلي دوست دارم. مجتبي بچه خوبي است و هميشه نسبت به من لطف دارد. دلم براي محرمي، كارگر و بقيه خيلي تنگ شده بود.
ديديم كه مدت زيادي را با محرمي صحبت ميكرديد.
بله... در مورد فعاليتها حرف ميزديم. به مجتبي گفتم آن موقع كه تو بزرگ فوتبال آسيا بودي، دوزار پول توي فوتبال ايران نبود. حالا كه چهار تا بچه وارد فوتبال شدند و هر روز يك سوسول بازي درميآورند، سالي چهارصد، پانصد ميليون تومان پول ميگيرند واقعا نسل مجتبي محرمي كجا و اين بچه فوتباليستها كجا!
مجتبي چه ميگفت؟
مجتبي سعي ميكرد با شوخي و خنده همه چيز را رد كند ولي معلوم بود كه دل پري دارد. مجتبي آدم صادق و با جنبهاي است. ميگفت كه شانسش بد بوده! مجتبي ميگفت بدشانس بوده كه توي آن دوره به دنيا آمده!
شما نگاه كنيد الان فلان بچه ميآيد و سالي چهارصد، پانصد ميليون تومان ميگيرد. تازه چهار تا هم ميروند و با پاچهخواري آقا را ميآوردند سر تمرين. واقعا خاك توي سر اين فوتبال و آن مربياني كه ناز بازيكن را هم ميكشند!
تا به حال توي زمين فوتبال با مجتبي روبهرو شدهايد؟
نه... وقتي كه من فوتبالم تمام شد، مجتبي وارد شد ولي هميشه دوست داشتم كه يك چنين همبازي و يا بازيكني داشته باشم. مجتبي بازيكني بود كه توي هر پستي ميتوانست بازي كند و اين كاري است كه فقط از عهده او برميآيد.
بعضيها معتقدند كه مجتبي خيلي شكسته شده.
آره... مجتبي خيلي شكسته شده. موهايش سفيد شده و با آن مجتبي شلوغ سالهاي قبل فرق كرده. البته خدار را شكر مجتبي هنوز بدن خوبي دارد. چاق نشده و روي فرم است. ماشاءا... حتي وقتي توي زمين راه ميرود آدم ميفهمد كه مجتبي فوتباليست بزرگي بوده. برعكس عباس كارگر و خيليهاي ديگر مجتبي حسابي روي فرم است. (خنده) ماشاءا... عباس كارگر صد كيلو شده!
راستي بازي علي كريمي را مقابل آ.ثميلان ديديد؟
بله، شنيدم كه علي خيلي خوب هم بازي كرده. اين يك افتخار بزرگ براي فوتبال ما بود كه نام ايران و كريمي بين اين همه بازيكن بزرگ در يك كشور عربي مطرح شد. از اين بابت بايد به علي كريمي تبريك گفت و اميدوارم يك روزي چنين اتفاقهايي در فوتبال ايران بيفتد.
فكر ميكنيد كه چرا چنين اتفاقهايي در فوتبال ايران نميافتد؟
اي بابا، ما حتي بازيهاي تيمملي خودمان را ميبريم در قطر و دوبي برگزار ميكنيم! شما چه توقعهايي داريد. فقط همين را بنويسيد كه حركت كريمي مثبت بود و توانست نماينده ايران مقابل آ.ثميلان باشد.
در مورد تيمملي چه نظري داريد؟ بازيهاي اين تيم را ديديد؟
به نظر من بازيهاي تيمملي خيلي خوب نبود. اين تيم در مرحله گروهي هم به مشكل ميخورد! نه اينكه بگويم تيمملي خيلي بد بوده، منظورم اين است كه تيمهاي حريف ما خيلي خوب شدن و تيمهاي ما خيلي ضعيف! شما نگاه كنيد چه اتفاقي براي سپاهان ميافتد. سپاهان با ۱۰ تا مليپوش ميرود و در بازيهاي آسيايي حذف ميشود. اين اتفاق براي مس و استقلال هم ميافتد و فقط ذوبآهن بود كه با ترفند بالا آمد و به فينال رسيد.
فكر ميكنيد كه اردوي تيمملي در قطر درست و بهجا بود؟
به نظر من اين اردو مثبت نبود. يك مدت تيم را بردند اردو و حالا همه را تعطيل كردند. اگر دنبال اردو و اينجور حرفها بودند، تيم را يك هفته زودتر ميبردند تا با شرايط قطر آشنا بشود. نه اينكه بچهها از شهر و خانوادهشان دور باشند و اين اتفاقها بيفتد.
با توجه به اينكه در آستانه بازيهاي جام ملتهاي آسيا هستيم، قطبي هنوز درگير مذاكره با باشگاه ژاپني است. فكر نميكنيد كه اين موضوع تمركز سرمربي تيمملي را به هم بريزد؟
اين چيزها بستگي به رفتار فدراسيون دارد. چون فدراسيونيها تجربه ندارند، اين اتفاقها ميافتد. وقتي قطبي با تيمملي ايران قرارداد دارد، چرا ميروند و دنبال يك مربي ديگر ميگردند؟ وقتي اينها چنين رفتاري ميكنند، خب قطبي هم ميرود و دنبال تيم ميگردد. اين وسط هم فقط تيمملي است كه ضرر ميكند.
اما ميگويند قطبي حتي حاضر نيست كه به ايران برگردد!
گفتم كه، همه اينها تقصير فدراسيون است. اگر تفكرات و برنامههاي فدراسيون درست بود، اين اتفاقها نميافتاد. به هر حال هر كسي يك جنبهاي دارد و خسته ميشود.
قطبي در مصاحبه اخيرش در خبرگزاريها گفته بود كه ايران وطن دوم من است!
از خودش بپرسيد، چرا از خودش نميپرسيد كه چطور اين حرفها را زده؟ اصلا آيا اينهايي كه اينجا كار ميكنند، ايراني هستند؟ اصلا ايران را دوست دارند؟ دلشان براي ايران ميسوزد؟ نه آقا جان، اينها دلشان براي جيبشان ميسوزد. خيليهايشان هستند كه براي اين مملكت و براي اين خاك هيچ ارزشي قائل نيستند. من حرف دلم را ميزنم و از كسي هم نميترسم. من ايران را دوست دارم و بارها هم اين موضوع را ثابت كردهام.
روزنامه گل