نصف سايت هايي كه آمار هاي جهاني رو ميدن فيلترن خوشبختانه !!
ولي ميتونيد به اين جا ها نظري بندازيد :
ليست سمت راست . عدم اهميت مذهب در اروپا :
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اين عبارت رو در گوگل سرچ كنيد :
least religious countries in the world
گشتيد تمام بحران هاي موجود در تمام كشور هاي جهان رو ليست كرديد ديگه ؟ ولي خوب اين هايي كه گفتيد چيزي رو ثابت نميكنن چون توي ايران هم هيچ كدوم از اين بحران ها نيست كه نداشته باشيم . اتفاقا بعضي از اون منابع نشان دهنده فرهنگ بالاي كشور ها بود ،نه مشكل !مثل حقوق دادن به معتادان براي بچه دار نشدن .
راستي قضيه فيلم اون حاجي و اعترافات تكان دهنده اون زن كه بعدش توي يوتيوب پخش شد رو يادتون هست كه ؟ اگر نياز به اين جور اخبار داريد براتون از وضعيت ايران خودمون اخبار بيارم ؟
روي اون اخبارتون نيازي به بحث نمي بينم چون به بيراهه ميريم ولي اگر بخوام ايراد بگيرم زياد ميتونم ازش ايراد بگيرم .
به هر حال رفاه زندگي در كشور هاي اسكانديناوي چيزي نيست كه نياز به منبع داشته باشه ، براي بي ديني اشون هم كه به قدر كافي منبع هست . پس بهتره وقت و انرژيمون رو مفيد استفاده كنيم .
آفرين . عقل من ميگه توي ايران اوضاع خيلي بدتره . حالا اگه من بخوام حرف بزنم به اينم ايراد ميگيريد ولي زياد آشنا هايي دارم كه از طريقشون بتونم با يك زندگي ملموس اروپايي آشنا بشم .
البته اگر بخوام مثل شما اخبار بگم و همه بدبختي هاي ايران رو رديف كنم به تعداد موهاي سرم ميتونم واستون منبع بيارم . به هر حال فكر نكنم براي اخبار يك خبر گزاري مثل خبر آنلاين من نيازي به دفاع كردن داشته باشم .
منم فكر نميكنم . البته اگر فكر ميكنيد اون اخبارتون منو قانع كرد يا چيزي رو تغيير داد ، نه اين طور نيست .
ولي از مسير دور نميشيم .
خوب ،فكر ميكنم الان كاري كه شما بايد بكنيد اين هست كه از اون دسته بلايايي كه ممكنه سر بشر بياد و عامل طبيعي هم نداره براي من مثال بزنيد و دليل بياريد تا من قانع بشم . منتظرم ...
خدا از نظر شما كه قبولش داريد چطور مقدرات و اتفاقات رو براي مردم ميفرسته ؟
چه تناقضي ؟ اتفاقا تناقضي نيست ؟
كدوم حقيقت ؟
بذاريد واستون يك مثال ملموس بزنم :
من به عنوان يك زمين شناس اسم اون بلاي آسماني قوم نوح رو (به فرض موجود بودن) ميزارم يك سونامي محلي و هيچ شواهدي در تاريخ زمين شناسي مبني بر چنين پيشروي در سطح آب دريا با اين سرعت كه تمام خشكي هاي جهان رو در برگرفته باشه ثبت نشده و هيچ توجيهي هم نميتونه داشته باشه (مثل اينه كه بگي 2 * 2 = 10000) . حالا شما اسم اين رو ميزاريد بلاي آسماني . با چه توجيهي اين كار رو ميكنيد ؟
(پ.ن: بلايا رو مثال ميزنم چون ملموسه . ديگه بحث رحمت و ... كه هيچي ! در ضمن در مورد اين داستان بودن كساني كه با تعصب شروع به داستان سرايي كردن ولي هيچ كدوم توجيه منطقي نداره . اگر كنجكاو بوديد و استدلالي در اين زمينه ديديد يگيد تا با دليل براتون ردش كنم !)
باز هم ميگم : به قول برتراند راسل : "رسم شده است كه همه دينداران با اعتماد به نفس تمام صحبت هاي خود را بديهي دانسته و گويي شكاكان وظيف دارند خلاف آن را ثابت كنند . حال آن كه آنان چنان خداي خود را در همه چيز سيطره داده اند كه اصولا قابل رد كردن نيست و اين گونه خود را حق به جانب مي بينند . اما اصولا اين دين داران هستند كه براي بيان سخنانشان ملزم به استدلال و اثبات هستند و نه شكاكان "
(شايد عينا جملات اين نباشه چون خيلي وقت پيش خوندم . اگر دقيقش رو خواستيد ،با توجه به اين كه پيدا كردن مجددش براي من دردسر داره ،بفرماييد تا پيداش كنم و عينا جملات رو منقول كنم .ولي به شما اطمينان ميدم جملات همين هستند ،كمي پس وپيش شايد...)
اولا كه در ادامه هم ميگم ، كه نبايد داشته باشه يعني از نظر من نبايد داشته باشه و داشته يعني دنيا بر طبق عقيده من پيش نرفته . منكر اين ميشي ؟
نظام ماركسيستي ،نظامي بود كه پايه گذاري شد چون مردم در زمان پايه گذارش به اون نياز داشتن و چيزي بود كه در اون شرايط توجه مردم رو جلب ميكرد و نظام ماركسيستي رو به منظور خودش يعني يكپارچه كردن مردم براي تسلط به اون ها مي رسوند . پس اون هم زاده حكومت بود ،نه مردم . اگر در شوروي هم عقايد شخصي مونده بودن هيچ كدوم از اين مشكلات از تشكيل كمونيست تا از هم پاشيدن اون به وجود نمي اومد .
بي ديني باعث از هم پاشيدن شوروي نشد . دلايلش مفصل هست كه اين جا نمي گنجه . كتاب هست اگر ميخوايد معرفي كنم ؟
دوست من ،من احساس ميكنم شما گاهي مطالبي كه متوجه شديد رو صرفا براي اين كه من رو مورد استهزاء قرار بديد ! به گونه اي بيان ميكنيد كه انگار خيلي عجيب هستن . كاملا صحبتم واضحه ، شما ميخوايد منو گير بندازيد يعني ؟ اين كار درستي نيست (وقت با ارزش هست)
نظر بنده اين هست :
عقايد فردي هستند .
اما نظر من اين هم هست :
شما بايد نامسلمان باشيد !!
خوب ،حالا در اين مورد آيا عينيت با نظر من تطابق داره ؟
نه . چون شما مسلمان هستيد .
حالا جملات قبلي من رو دوباره بخونيد :
قسمت اول عقيده من هست و قسمت دوم عينيتي كه در جوامع وجود داره .
ضمن اين كه منظورم به كليه اعتقادات برميگرده . هر اعتقادي كه در ذهن اون شخص هست .
به جمله قبلي توجه كنيد :
توي اين جمله حرفي از عقايد مذهبي نبود . يك سري از اعتقادات . مثال زنان چيني هم در همين مورد صدق ميكنه . پس شما در خرده گيري به جملات دقت بيشتري بفرماييد .
اگر حتما نياز به مثال در مورد تاثير اعتقادات مذهبي در جوامع و تاثيرش در عقب ماندگي جوامع داريد هم مثال كم نداريم .
بذاريد برگرديم به تاريخ . و من يك سوال از شما ميكنم . اعتقادات مذهبي تا به حال بيشتر به نفع بشريت بوده يا به ضرر بشريت ؟ چه تاثيراتي در تاريخ بشريت و جوامع بشري تا به حال داشته اين اعتقادات ؟
چند ده مليون يا چند صد مليون از مردم جهان تا به حال به خاطر اختلاف عقايد مذهبي در جنگ هاي مذهبي كشته شده اند ؟ در عوض چيزي كه براش مي جنگيدند چه خدمتي بهشون كرده ؟
من هم متاسفانه هنوز موفق به خوندن مابعدالطبيعه نشدم پس نميتونم در موردش نظري بدم . دو منبعي كه فرموديد رو اجمالا مطالعه كردم (حتما قبول داريد كه مقالات فلسفي نياز به درك عميق دارن و من متاسفانه فرصت كافي براي مطالعه و درك كامل اون ندارم ،فكر نمكنم شما هم به اون دقت خونده باشيد مقاله رو )
اما در اون مطالعه اجمالي در مقاله اول چيزي در مورد ترجيح عدم بر اسفل نديدم ،چيزي كه مورد بحث قرار گرفته مفاهيم عدم و وجود در ديدگاه فلاسفه مختلف هست . اگر جايي رو شما در اون مقاله پيدا كرديد كه به اين موضوع پرداخته بگيد تا در موردش بحث كنيم .
اين نكته رو هم اضافه كنم كه اين كه فلاسفه چه نظري دادن ،در مورد كل بشريت صدق نميكنه . فلاسفه ،فلسفه عدم ،اسفل و وجود رو از ديد فلسفه مقايسه ميكنن . نه از ديد انسان زنده !
ديد فلسفي هميشه هم پاسخ گو نيست !
مثلا ديد فلسفي به يك ديوار ميتونه چيزي باشه كه جلوي پيشرفت رو ميگيره ،يا چيزي كه به سوي آسمان ميره ،پس تعالي بخشه ! يا هرچي ...
بهتره بحث رو به قدري گسترش نديم كه نتونيم جمعش كنيم !
نه ، مفهوم نبودن يعني شما ملزم به پذيرفتن هيچ اعتقادي در اون زمينه نيستيد . يعني از شما سوال ميشه . ميخواي
باشي و معتقد
بشي و توي ديگ بري يا ميخاي
نباشي ؟
در ضمن خودتون هم داريد ميگيد (نميخوام دوباره وارد بحث در مورد عدالت خداي شما بشم ولي دارم چيزي كه شما ميگيد رو نقد ميكنم)
توي اون مثال ،شما توي جزيره فرصت خطا كردن رو پيدا ميكنيد و ممكنه خطا كنيد . يعني مثلا به شما گفته ميشه اگر به فلان چيز پشت كني ،توي ديگ نميري ،و شما به فلان چيز پشت كني ولي خداي شما بگه نه ، تو بايد ميرفتي توي ديگ و به اون چيز پشت نميكردي ،پس حالا برو توي جهنم . حالا با شما عدم رو ترجيح نمي داديد ؟
ضمن اين كه آرزوي نبودن هم گناهه ، چون چرا آوردن به كار خداست .
بعد از اون شما نوشتيد :
خوب خودتون داريد ميفرماييد عدم رو به اسفل ترجيح مي ديد ...
چرا خواستيد .
همون مثال قوري و سماور ! آوردن دليلي كه هيچ كس نه بتونه ردش كنه ،نه اثباتش كنه ،نه اثباتش كنه ،ساده ترين كار دنياست !!
مثلا من به شما اطمينان ميدم در فاصله 500 هزار مليارد سال نوري از كهكشان راه شيري يك عدد مداد تراش در آسمان در حال گردش حول محود خورشيد خودشه !
حالا شما ثابت كن اين طور نيست !
اين اصلا افتخار كردن نداره !
اگر ميخوايد به ديدگاهتون افتخار ميكنيد بهتره به من اثبات كنيد كه ديدگاه شما بهتر از ديدگاه منه (چيزي كه موضوع بحث ما بود ولي درباره همه چيز بحث كرديم غير از اين !)
من از ديدگاه شما به ديدگاه خودم رسيدم ! يعني از اعتقاد به بي اعتقادي . چون ديدگاه فعلي ام بيشتر و بهتر جواب سوالاتم رو ميداده .
من روي اصولم ثابت هستم ،ولي صحبتي كه يك معلم ابتدايي با بچه هاي كلاس اولي ميكنه لحنش فرق داره با صحبتي كه با استاد خودش توي دانشگاهش ميكنه !(مثل)
خيلي محترمانه فكر ميكنم شما دنبال بهانه ميگرديد كه يه چيزي بگيد كه يه چيزي گفته باشيد ! البته حمل بر بي احترامي نباشه ولي مشكلات نوشتار هاي شما هم تا بدين جا كم نبوده ولي من با اين لحن برخورد نميكنم چون سعي ميكنم از بحث با طرف مقابل نتيجه اي بگيرم و هدفم گرفتن وقت اون طرف نيست . خصوصيت مذهبي مآبان همينه كه اعتماد به نفسشون رو به حدي زياد كردن كه كوچكترين احتمالي بر خطا بودن عقايدشون نميدن ! و و خودشون رو عقل كل ميدونند !
آها ، دقيقا با همين استنباط كه دليلي بر بند پاياني جملات قبلي ام هست ميگم كه شما هم خداي خودتون رو نگه داريد براي خودتون چون توي همين دنيا بدجوري گريبان گير ما شده ! كاش اين استنباط رو همه عملا قبول داشتن و در اون صورت هيچ وقت من در مورد عقايدم با كسي بحث نميكردم !
من هيچ چيز رو وانمود نكردم و در اولين پاسخم به اولين پست شما رك و پوست كنده عقايدم رو مطرح كردم و گفتم به خدا اعتقاد ندارم . و حتي يك قدم از عقايدم عقب ننشستم .
دوست عزيز مثل اين كه شما از عقايد امثال خودتون به خوبي خبر نداريد . ميدونيد اگر همين صحبت هاي من در دانشگاه و به صورت حضوري با يك شخص معتقد مطرح بشه ،من به جرم ارتداد يا حتي عناد به اعدام محكوم هستم ؟
بله اين مشكلي كه شما به وجود آورديد . من با عدالت خدا شروع كردم چون شبهه آوردن جرمش اعدام نيست لا اقل ! و در محيط فروم هم شما فكر نميكنم يادت بياد ولي يه روزي اون بالاي انجمن در كنار بحث سياسي بحث مذهبي و ديني هم نوشته شده بود و همون طور كه گفتم شديدا هم بر خورد ميشد ،كه اون هم كمي از اعدام در فروم نداشت !
اما اين كه من از عقايد خودم عقب بنشينم ،نخير چنين چيزي نيست .
كوتاهي از جانب من نبود . چون من در اولين گفت و گوي بين جمع دونفره من و شما بهتون گفتم كه عقيدم چي هست و من هم روي مثال مانور ندادم ،بلكه شما داديد !خدا رو شكر شواهدش موجوده كه هرچي من گفتم در پاسخ به مانور هاي شما بوده !
و هنوز هم پاسخي كه ميخواستيد بديد رو نداديد
پس بيايد اصل وجود خدا رو مورد بررسي قرار بديم به جاي بحث هاي متفرقه .
البته من اين رو خوب ميدونم ،ولي شما نميدونستيد كه خوب شد دونستيد و الان ميدونيد چرا من هم الله و خدا رو ميشناسم !
آشنايي در همين حد هم براي انزجار كافيه ،شما اسمش رو ميزاريد سطحي ؟ پس حتما اسلام شناس بزرگي هستيد كه به اين راحتي و به اين سرعت در مورد شناخت ديگران قضاوت ميكنيد
(يه جمله اي يادمه يه روز توي قرآن خودندم كه نوشته بود واي بر قضاوت كنندگان !! اشتباه كه نميگم ؟!)
سوره اول قرآن اينه ديگه ؟
(صرفا ترجمه)
به نام خداوند بخشنده مهربان .
كه رحمان و رحيم است .
مالك روز جزاست.
تنها تو را مي پرستيم و تنها از تو ياري ميخواهيم .
ما را به راه راست هدايت فرما .
راه آنان كه به آن ها نعمت دادي .
نه گمراهان .
ببخشيد اگه ترجمه ايراد داره ، قبلا گفتم ترجمم خوب نيست !
سوره نبا هست ،يا همچين چيزي ! آيه حول و حوش 30
و همه چيزشان را نوشتيم و در نامه حسابشان ثبت كرديم !
حال ندارم بشينم بنويسم اما تا همين جا :
خداي شما ميبخشه . مهر مي ورزه ،مالكيت داره ، ياري ميكنه ، هدايت ميكنه ،نعمت ميده و ...
و حساب و كتاب هم كه ميكنه !
من به اين خدا ميگم شخصيت محور . يعني چي ؟ يعني شخصي كه اعمالش از چيزهايي نشات گرفته كه شخصيت انساني اون ها رو انجام ميده و لحظه به لحظه نشسته و به اعمال آفريدگانش نگاه ميكنه ،و ...
در مورد اين كه مسلمانان هم يك خداي شخصيت محور رو قبول دارن اگر كمي فكر كنيد متوجه قضيه خواهيد شد .
اصلا شما تعريفتون از شخصيت محوره چيه ؟ فكر نميكنم تعاريف يكساني داشته باشيم !
آها يعني شما ميگي خدايي كه قرآن رو ميگه ،همون خداييه كه بت پرستا مي پرستيدن ؟ و مفهوم هر دوش در ذهن شما و در ذهن بت پرستان يكسانه ؟!
بله ،اون جمله شما مال قرآنه ديگه ؟ ،قرآن شما براي بيان خدا كلمه اي جز الله هم بلده ؟
بهتره با واژه ها بازي نكنيم . اين جمله شما هم توجيه نداره ،شما جمله قرآن رو آورديد و من گفتم الله در قرآن متولد شد . من الله رو خدايي معرفي كردم كه قرآن رو ميگه و دين اسلام رو بيان ميكنه . الان هم چيزي جز اين نميبينم . حالا اگر شما ميگيد ،بت پرستان هم همون الله كه قرآن رو گفته رو مي پرستيدن ،خودش داستاني هست جالب ! كه من وقت بحث كردن در مورد اين مساله بديهي رو ندارم . كه وقتي اللهي كه من تعريف ميكنم در قرآن متولد ميشه ،چطور قبل از اون پرستيده ميشده ! (اون رو اسمش رو ميگذارم خداي بت پرستان ، بر وزن خداي گاو پرستان ،نه الله)
نه ،شما ذهنتون به قدري شست و شو داده شده كه نميشه مفاهيم رو درونش تعريف كرد و فقط حرف خودتون رو ميزنيد ! والا تفاوت بين الله و خدا براي من واضحه .
اين كه قرآن رو قبول ندارم هم كه البته . از اولش هم تا الان چند بار گفتم ،به پست هاي قبلي رجوع كنيد .
بله ،من قرآن رو يك بار كامل و چندين و چند بار بسته به مورد خوندم (ترجمه)
نخير ،وقتي خوندم استارت بي اعتقادي من زده شد و الا بار اول از روي كنجكاوي و اطلاع خوندم .
نخير ،اين طور فرض كنيد كه من عربي رو صفر زدم . درس هاي ديگه جبرانش رو كرد !
پس شما ميگيد قرآن من اسم قرآن رو نيارم چون بهش اعتقاد ندارم ؟!
با اين حساب بهتره بحث رو تموم كنيم ! يا شما خدا رو به من معرفي كنيد لطفا از ديد خودتون و من از شما سوال ميكنم ، چطوره ؟!!
فعلا كه شما از اين افراد حمايت ميكنيد . از مواضعتون عقب نشستيد ؟
دوست من ،متاسفانه فرصتم به شدت تمامه .
لطفا بيايد اين بحث رو تا به ثريا نرسيده تمومش كنيم و از بيخ و بن شما به من بگيد خداييي كه قول داريد رو براش شاهد بياريد و ببه من بشناسونيدش !
ممنون
---------- Post added at 11:48 PM ---------- Previous post was at 11:46 PM ----------
در ضمن حتما ميدونيد كه من و شايد هم شما هر روز فرصت براي گذاشتن روي بحث هاي به اين طولاني رو ندارم .
پس بحث رو از اين به بعد كوتاه و مفيد پيش ببريم .