تركیبات ضد میكروبی شیر مادر از بروز بیماریهای عفونی در كودكان جلوگیری میكند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد ضمن بیان
این كه شیر مادر دارای تركیبات ضد میكروبی و خاصیت ایمنی بخشی به
كودك است، گفت: كودكانی كه از شیر مادر تغذیه نمیكنند، ۱۲ تا ۱۴ برابر
بیشتر از كودكانی كه از شیر مادر استفاده میكنند، به بیماریهای واگیردار
و عفونی دچار میشوند.
دكتر حسین مظفری اظهار كرد: تغذیه با شیرمادر یكی از طبیعیترین، مؤثرترین و مفیدترین شیوههای تغذیه برای اطفال شیرخوار است.
وی ادامه داد: از مزایایی شیر مادر دارا بودن تمام مواد مغذی مورد نیاز كودك است. به عبارتی شیر مادر حاوی ویتامین A، املاح، چربی و سایر مواد مغذی است، كه از لحاظ كمی و كیفی تناسب مطلوب و ایدهآلی با نیازهای كودك دارد.
این phd علوم تغذیه تاكید كرد: شیر مادر به خاطرداشتن تركیبات ضد میكروبی از خاصیت ایمنیبخشی نیز برخوردار است، به طوری كه تغذیه كودك با شیر مادر منجر به كاهش بیماریهای واگیردار و عفونی از جمله اسهال میشود و در نتیجه كودك از وضعیت رشد مطلوبتری بهرهمند میگردد.
وی از دیگر امتیازات تغذیه شیر مادر به توسعه نیروی انسانی جوامع اشاره كرد و گفت: بنابر نتایج مطالعات صورت گرفته افرادی كه در كودكی از شیر مادر تغذیه شدهاند در مقایسه با آنهایی كه از شیر مصنوعی استفاده كردهاند، از بهره هوشی بالاتری برخوردار هستند و از طرفی نیز به لحاظ داشتن مهارت و توانمندی، مقبولتر از دیگر افراد جامعه هستند.
دكتر مظفری تصریح كرد: عدم تغذیه كودك از شیر مادر در ۲ سال اول زندگی میتواند منجر به بروزعارضه سوء تغذیه، بیماریهای عفونی، تاثیرات سوء رشد مغزی و همچنین اختلال در توانمندیهای كودك در سالهای آتی زندگی شود.
وی با بیان این كه مادران در دوران شیردهی از مزایای این امر مستثنی نیستند، خاطرنشان كرد: مادران شیرده از درد و آلام بعد از زایمان كمتر رنج میبرند. از بیماریهای كم خونی در امان هستند و نیز با دفع و تبدیل چربی بدن به شیر از بروز چاقی جلوگیری میشود و نهایتاً مادران شیرده از سرطان سینه، آبسه سینه وهمچنین اختلالات روحی و روانی در امان خواهند بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی یزد در پایان توصیه كرد: مادرانی دارای اختلالات روحی و روانی یا این كه داروهای خاص مصرف میكنند، بهتر است از دادن شیر به نوزاد خویش خودداری كنند.
ايسنا