سلام
من مجموعه ي كوچكي از ذره بين ها وعدسي ها دارم ودوست دارم كه با آن ها يك تلسكوپ ساده بسازم
اگر ميتوانيد كمكم كنيد .
لطفا دقيق توضيح بدين
سلام
من مجموعه ي كوچكي از ذره بين ها وعدسي ها دارم ودوست دارم كه با آن ها يك تلسكوپ ساده بسازم
اگر ميتوانيد كمكم كنيد .
لطفا دقيق توضيح بدين
لطفا کمک کنید
سلام
تلسكوپ تشكيل ميشه از يك شيئي با فاصله كانوني بلند و قطر ترجيحا بالا و يك عدسي با فاصله كانوني كوتاه . يك لوله كه اين دو تا رو به هم وصل كنه ( و البته بشه فاصله اين دو عدسي رو نسبت به هم كم و زياد كرد) و يك پايه.
بزرگنمايي تلسكوپ از تقسيم فاصله كانوني شيئي بر فاصله كانوني چشمي در واحد ميلي متر به دست مياد.
فرضا يك شيئي فاصله كانوني 100 ميليمتر و يك چشمي با فاصله كانوني 10 ميليمتر بزرگنمايي 10 برابر به شما ميده.
اگر تعداد زیادی عدسی داشته باشی چطور میشه تلسکوپ را قوی تر کنی
قوی بودن یک تلسکوپ مربوط هست به قطر شیئی و کیفیت مناسب شیشه و ساخت لنز ها. هر چه قطر شیئی بیشتر باشه گرد آوری نور و بزرگنمایی بیشتر میشه. حد نهایی بزرگنمایی در مقابل هر سانتیمتر قطر شیئی حداکثر 20 برابره و بیشتر از اون ممکن نیست.
عدسی چشمی باید آکروماتیک باشه. یعنی یک تک لنز معمولی مناسب نیست. لنز آکروماتیک از ترکیب یک عدسی محدب و یک عدسی مقعر که به هم چسبیده شدن تشکیل میشه.
عدسی ها باید پوشش ضد بازتاب داشته باشن.
ترکیب مناسب چند عدسی در چشمی باعث افزایش میدان دید و مناسب شدن فاصله آسودگی چشم از چشمی میشه.
در واقعیت ماجرای وجود تعدادی بالای لنز ها در تلسکوپ و مفید و کارا بودن اونها, یک افسانه مردمیه.
خیلی ممنون
قوی بودن یک تلسکوپ مربوط هست به قطر شیئی و کیفیت مناسب شیشه و ساخت لنز ها. هر چه قطر شیئی بیشتر باشه گرد آوری نور و بزرگنمایی بیشتر میشه. حد نهایی بزرگنمایی در مقابل هر سانتیمتر قطر شیئی حداکثر 20 برابره و بیشتر از اون ممکن نیست.
عدسی چشمی باید آکروماتیک باشه. یعنی یک تک لنز معمولی مناسب نیست. لنز آکروماتیک از ترکیب یک عدسی محدب و یک عدسی مقعر که به هم چسبیده شدن تشکیل میشه.
عدسی ها باید پوشش ضد بازتاب داشته باشن.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)