سلام دوستان
من یکی از فنهای دو اتشه مهرداد هستم اخیرا مهرداد با سایت دلکده و اپیزود مصاحبه ای انجام داده که براتون میزارم
منبع:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام دوستان
من یکی از فنهای دو اتشه مهرداد هستم اخیرا مهرداد با سایت دلکده و اپیزود مصاحبه ای انجام داده که براتون میزارم
منبع:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by hamid_diablo; 26-11-2009 at 17:13.
آنسه: در مقایسه با سالهای گذشته، تولید موسیقی در خارج از ایران سیر نزولی داشته كه دلایل مختلفی هم برای آن ذكر میشود، پرسش من این است كه عواقب این سیر نزولی به كجا خواهد انجامید؟
مهرداد: حتمن تولید موسیقی در خارج از كشور سیر نزولی داشته. عوامل این سیر نزولی اول سایتهای دانلود موسیقی، دوم كاپی قاچاق و سوم تولید بد و یا متوسط توسط كسانی كه این كار را به خوبی بلد نیستند، است. آیندهی درخشانی در انتظار موسیقی خارج از كشور نخواهد بود.ا
٭
تولید كمپانیهای موسیقی تقریبن به صفر رسیده، آلبوم هیچ هنرمندی را نمیخرند، چرا كه قدرت خریدشان با توجه به درآمد تقریبن صفرشان كم شده. وقتی كمپانی قدرت خرید نداشته باشد آوازخوان، شاعر و آهنگساز نیز قدرت تولیدشان را از دست میدهند. اگر كار تازه هم تولید میشود حتمن هزینهاش را خود آوازخوان تقبل میكند و هیچ درآمدی نیز از تولید اینكار ندارد، فقط تلاش میكند ویترین كار هنریاش را تازه نگه دارد.ا
٭
آوازخوان باید با اجرای چندین كنسرت تازه، به بخشی از پولی كه خرج كرده برسد. حالا خودتان حدس بزنید با توجه به هزینهی سنگینی كه برای زندهگی روزمره لازم است كار به كجا خواهد كشید!؟
٭
به نظر میرسد هنرمندان باید در كنار كار هنریشان به كار دیگری نیز بپردازند تا بتوانند با كسب درآمد از كار دوم، زندهگی كنند و با درآمد كنسرتها به ضبط آلبوم بپردازند. از بین بردن موسیقی در غربت همان طرحیست كه چندی پیش عرض كردم توسط نظام مردمكُش پیاده شد و شك نكنید وقتی خیالشان از بابت تولید خارج از كشور راحت شد، هنرمندان داخل كشور را هم سروقت سركوب خواهند كرد.ا
٭
وقتی موسیقی در غربت را بهکلی نابود كردند آنوقت نیازی هم به تولید داخلی نخواهد داشت و هر کسی كه اسم ترانه و موسیقی پاپ را بیاورد را سنگسار خواهند كرد.ا
٭
تنها راه نجات موسیقی در غربت، مقابله با سایتهای دانلود و آگاه كردن مردم از عواقب كاپی غیرمجاز و زیانهایش برای هنرمندان خواهد بود. امیدوارم با همت هنرمندان و مردم از این راه سخت گذر كنیم.ا
آنسه: آیا ضبط ترانههای ملی- میهنی و ترانههای سیاسی در شرایطی كه اینك در آن قرار گرفتهایم میتواند در حمایت از بچههای ایران موثر باشد؟ هنرمندان ما در چنین شرایطی باید چه كاری انجام بدهند كه فقط اینكه بگویند «او هم كاری كرده است» نباشد، چه كاری باید انجام بدهند كه نامشان بهعنوان یك هنرمند متعهد و تاثیرگذار در تاریخ ثبت شود؟ و هنرمندان هر كشوری بهجز ایران، اگر چنین اتفاقی برایشان میافتاد چه كار میكردند؟
٭
مهرداد: ضبط ترانههای آزادیخواهانه یکی از راهكارهای حمایت از بچههای ایران است. گفتم كه باید ترانههایی باشند كه برای نظام تولید خطر بكنند، ترانههایی كه درد دل امروز بچههای میهن باشد.ا
٭
اما من پیشنهادی دارم برای همهی هنرمندانی كه این روزها كاری جز حمایت از مردم ایران ندارند. من پیشنهاد میكنم اگر میخواهیم در كنار بچههای میهن باشیم و تاریخ، روزی از این رخداد بزرگ در جهت كمك به آزادی میهن یاد كند، با اعلام تاریخ مشخص همه به ایران بیاییم.ا
٭
فكرش را بكنید كه رسانهها اعلام كنند كه یك هواپیما در این تاریخ در فرودگاه تهران به زمین خواهد نشست كه در این هواپیما هنرمندان محبوب مردم ایران حضور دارند. برای قرار گرفتن در صف اول تظاهرات آزادیخواهان و برای مبارزه با ظلم و ستم به ایران سفر كردهاند و همهی خطرهای احتمالی را به جان خریدهاند تا در كنار مردم باشند.ا
٭
من به شما قول میدهم هیچ حرکتی و ضبط هیچ ترانهای به اندازهی این حضور آزادیخواهانه تاثیر نخواهد داشت. این زیباترین و صادقانهترین و مردمیترین حرکتیست كه هنرمندان دور از وطن برای مردمشان و برای آزادی میهنشان میتوانند انجام دهند.ا
٭
من گمان نمیكنم هنرمندان هیچ كجای جهان سكوت میكردند و به صف مبارزاتی مردم كشورشان نمیپیوستند. شك ندارم كه هنرمندان همه جای جهان با استفاده از شهرت و محبوبیت و خلاقیتشان میتوانند مهمترین نقش را برای آزادی میهنشان بازی كنند
آنسه: مهرداد جان! شما هنرمندی هستید كه در جنگ ایران و عراق برای وطنتان جنگیدید كه این سبب بالاتر رفتن ارزشهای انسانی شماست، چون فقط حرف نزدید، بلكه مردانه وارد میدان كارزار شدید و از خاك سرزمینتان در مقابل دشمن دفاع كردید. و نیز هنرمندی هستید كه از همان آغاز كار هنریتان همیشه در صحنهی فعالیتهای سیاسی حضور داشتید و نه فقط در شرایط ویژه برای وطنتان و مردمتان ترانه خواندید و فعال بودید، بلكه كار هنریتان را همیشه به همین روال پیش بردید و در بیشتر تجمعات و گردهماییهای سیاسی حضور داشتید. از دیدگاه هنرمندی مثل شما كه عشق به وطناش را به شكل عملی نشان داده، بهتر است چه نوع تفكری بر ایران حكومت كند؟
٭
مهرداد: وقتی از جنگ ایران و عراق حرف میزنید به یاد جوانانی كه از خاك میهنشان و از ناموسشان دفاع كنند و به یاد مادران داغدار و بچههای یتیم، این همه مفقودالاثر، این همه معلول جنگی میافتم كه برای خاك وطنشان چه كردند. من اصلن كاری نكردم كه خودم را وطنپرست بنامم. سالها پیش جوانان وطن با خونشان از خاك وطن دفاع كردند و امروز با خونشان باید از حق خودشان دفاع كنند. انگار سرنوشت جوانان ایران و مادرانشان خوندادن و داغداریست!!ا
٭
كمترین حق مردم ایران آزادیست. كشور تكحزبی، حتمن كشور آزادی نخواهد بود. باید احزاب آزادانه حق فعالیت و اظهار نظر داشته باشند. باید نمایندهگان واقعی مردم در راس كار قرار بگیرند. باید ادیان حامی حقوق واقعی مردم باشند و رهبرانشان كه مورد اعتماد مردم هستند. چشمشان را به روی حقیقت نبندند تا مبادا کسی به نام دین و خدا به حقوق مردم تجاوز كند. دین را وسیله نكند تا حق نفس كشیدن را از مردم سلب كند.ا
٭
باید همانند تمامی كشورهای پیشرفتهی جهان آزادی رسانههای تصویری و نوشتاری را در كشورمان تجربه كنیم. زندانها را فقط برای كسانی كه به حقوق مردم تجاوز میكنند بسازند نه برای كاربلدان و روشنفكرانی كه هدفشان خدمت به كشور است. بیكاری و اعتیاد را ریشهكن كنیم با شناخت و كشف استعدادهای سرشاری كه میتواند برای كشورمان افتخار بیافریند، امكان رشد اقتصادی و فرهنگی برای كشورمان فراهم كنیم.ا
با كشتار مردم و سركوب استعدادها هرگز به روشنایی نخواهیم رسید.ا
آنسه: شما انسان بسیار متواضعی هستید كه میگویید كاری برای وطن نكردهاید درحالیكه شما هم جزو همان جوانانی بودید كه با حضورتان در جبههی جنگ از خاك میهنتان و از مردمتان دفاع كردید و این عمل شما بسیار ارزشمند است چرا كه در رهایی ایران از دست دشمن و دفاع از خاك میهنتان بهطور مستقیم و عملن سهیم بودهاید و نه فقط با حرف و كلام.ا
٭
آیا فكرمیكنید پیروزی یا حضور آقای موسوی، سبب تغییرات اساسی درسیستم حاكم بر ایران خواهد شد؟ یا اینكه آقای موسوی بهانهای برای دهنكجی مردم به نظام حاكم است؟
٭٭
مهرداد: انتخاب و یا حضور آقای موسوی هیچ تغییر اساسی در كشور بهوجود نخواهد آورد. آقای موسوی هیچ حرکتی خلاف نظام جمهوری اسلامی نمیتواند بكند. تصمیم گیرندهی نهایی رهبر است كه با حمایت سپاه پاسداران و بسیج و شورای نگهبان، عملن هیچ اختیاری را به رییس جمهور نخواهد داد و اگر خلاف نظر رهبری حركت كند حتمن به تیر غیب گرفتار خواهد آمد.ا
٭
به یاد داشته باشید كه آقای موسوی نیز خودش از حامیان نظام است و در سخنرانیهایش بارها شنیدهاید كه خود را مطیع رهبر میداند و این یعنی احمدینژاد یا هر كس دیگر. پس تفاوت زیادی بین آقای احمدینژاد و آقای موسوی نمیبینم و به نظر میرسد كه مردم جان به لب شدهاند و به زبان و روش خودِ نظام دارند با این نظام مبارزه میكنند.ا
٭
وقتی میگویم به زبان خودشان یعنی اینكه حرفی از تغییر نظام نمیزنند، مرگ بر جمهوری اسلامی نمیگویند و یکی از خودشان را انتخاب كردهاند و میجنگند. این هوشمندانهترین نوع مبارزه با رژیمیست كه با شمشیر دین و مذهب گردن میزند، به هیچكس هم رحم نخواهد كرد، خدا را وسیله میكند و گردن میزند.ا
٭
پس به نظر میرسد مردم برای شروع مبارزه میدانند چه میكنند و زبان این رژیم را بلدند
آنسه: به نظر شما ایرانیان مقیم خارج از كشور در این سالهای غربتنشینی، رهبری كه به او اعتقاد داشته باشند را در خارج از ایران پیدا كردهاند؟
٭٭
مهرداد: متاسفانه در خارج از كشور به دلایل متعدد هیچ چهرهی موجهی برای رهبری وجود ندارد كه اكثریت مردم به او اعتقاد داشته باشند و از او پیروی كنند. چند دستهگی یکی از عواملیست كه باعث شده اتحاد ملی در خارج از كشور بهوجود نیاید.ا
٭
مهمترین بخش این قضیه اینجاست كه هیچكس موافق نظام فعلی نیست اما اتحادی هم در كار نیست. ناامید شدن مردم از چهرههای سیاسی، عدم اعتمادشان به رسانهها، هنرمندان و سرخوردهگی از كسانیكه بارها و بارها وطن را دكانی برای درآمد بیشتر كردند، باعث شده مردم به هیچكس اعتماد نكنند، درحالی كه كسانی بودند كه میتوانستند گزینهی خوبی برای این رهبری باشند تا مردم، رسانهها و هنرمندان را هدایت كنند، اما به دلیل همان چند دستهگی هیچوقت این اتفاق نیفتاد.ا
٭٭
این درحالیست كه اتحاد ملی در خارج از كشور میتوانست كمك بسیاری به جنبش آزادیخواهی در ایران بكند. شاید تجربهیغربتنشینی را نداشتیم و شاید هم غرور بیشاز حد باعث این چند دستهگی در بین غربتنشینان شد.ا
آنسه: آیا از دیدگاه شما بازتابهای محافظهكارانه توسط مردم و رسانهها و هنرمندان در خارج از كشور مشاهده شده است؟
٭
مهرداد: حتمن دیده شده. به نظر میرسد ترس از نظام در خارج از كشور بیشتر از داخل دیده میشود، از رسانههای تصویری گرفته تا هنرمندان و مردم. البته باید عرض كنم درصد قابل توجهی هم هستند كه با جان و دل برای مردم و كشورشان دل میسوزانند. رسانههایی هستند كه حقیقت را میگویند و ایرانیهایی هم هستند كه با جان و دل به تظاهرات میروند و میخواهند صدای فریاد مردم داخل كشور باشند.ا
٭
دلایل این محافظهكاری نیازمند بحثی مفصل است كه حتمن روزی به آن خواهیم پرداخت. اما من گمان میكنم مردم داخل كشور راهشان را پیدا كردهاند و با تبلیغات غلط یا گمراهكننده از مسیرشان خارج نمی شوند.ا
٭
اگر روزی منافع شخصی را فدای منافع ملی كردیم، باید جشن بزرگی برپا كنیم و مطمئن باشیم قدمی بزرگ رو به آزادی كشور برداشتهایم.ا
٭
این محافظهكاری كه شما بهدرستی به آن اشاره كردید نشات گرفته از منافع شخصیست كه مردم ایران هم بسیار هوشمندانه به آن پی بردهاند.ا
××
آنسه: مهرداد عزیز! با سپاس بیكران از شما كه در كمال تواضع و صمیمیت و حوصله در این گفتوگوی طولانی شركت كردید و به پرسشهای مطرح شده، با شهامت و با اعتماد بهنفس كامل و بسیار هنرمندانه پاسخ گفتید. برای شما هنرمند نازنین و خانوادهی گرامیتان خوشرنگترین روزها را آرزومندیم. باز هم از صبر و حوصلهتان سپاسگزارم.
یه آهنگ بود قدیما که میخوند: مریم گل نازه منه......این خواننده ی همون آهنگه؟
اره دوست عزیز همونه
در ضمن دوستان من میخوام تاپیکی بزنم تحت عنوان تاپیک اختصاصی مهرداد آسمانی از دوستانی که میخوان همکاری کنند خواهش میکنم تو همین تاپیک PM بزنن تا اگه خدا بخواد چند روز دیگه تاپیکو بزنیم
لطفا تاپیک رو در بخش مرتبط ایجاد کنید. منتقل شد به انجمن اصلی موسیقی...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)