سلام...
این مطلب رو برای دوستانی می نویسم که شاید مثل من بین انتخاب X1 و Diamond2 گیر کرده باشند ...
در حالت کلی هر فردی برای انتخاب گوشی معیار هایی داره که طبق اون معیار ها گوشی انتخاب می کنه ... به هر حال مطالب مختلف می تونه به انتخابتون تحت هر معیاری کمک کنه ...
از طراحی دو گوشی شروع می کنم . خیلی مختصر میشه گفت هر دو گوشی طراحی و زیبایی خاصی دارند . ترکیب فلز و رنگ مشکی در X1 و همچنین طراحی بی نقص HTC برای Diamond2 هر دو رو بسیار جذاب جلوه می ده . گرچه به نظر من اگر در طراحی قسمت پایینی Diamond2 از رنگ جذاب تری استفاده میشه خیلی بهتر بود . امروز با Diamond2 هم کار کردم ، گوشی خیلی خوش دست و خوش سایزی بود . گرچه مشخص بود زود کثیف میشه ولی خب به قول دوستان نیز زود پاک میشه و مشکلی نداره .
با توجه به کیبورد داشتن X1 مکانیزم طراحیش کمی دچار نقص هست از جمله لقی هر چند اندک . در کل می تونم بگم شما هر کدوم رو انتخاب کنید صاحب گوشی زیبایی خواهید شد !
سایز Diamond2 بهتر هست و فقط دارای عرض بیشتری هست که با توجه به صفحه بزرگتر توجیه پذیر هست . Diamond2 وزن کمتری هم داره گرچه وزن X1 نیز مشکلی ایجاد نمی کنه و حتی حسی خوبی رو بهتون القا می کنه .
هر دو گوشی از یه رزیلوشن استفاده می کنند که با توجه به کوچکتر بودن صفحه X1 می تونیم انتظار کیفیت تصویر بالاتری رو داشته باشیم .
یکی از بزرگترین تفاوت های این دو گوشی کیبورد هست . موضوعی که معمولا طرفداران ویندوز موبایل رو دو دسته می کنه . کیبورد X1 بسیار راحت و خوشدست هست و با توجه هب طراحی ARC مانندش تایپ رو لذت بخش تر می کنه . در مقابل Diamond2 کیبورد نداره ولی به نظر من صفحه 3.2 نیاز کمتری به کیبورد داره ! شاید هیچوقت کمبودش رو احساس نکنید . در هر حال اگه به کیبورد علاقه دارید می تونید با قبول ضخامت بیشتر گوشی X1 رو انتخاب کنید ، در غیر اینصورت Diamond2 با ضخامت کمتر و مسلما جمع و جور تر.
موضوع دیگه وجود دکمه های چهار جهته و همچنین Optical Joystick رقیب سونی اریکسونی Diamond2 هست که به نظر من یکی از بزرگترین حسن های X1 هست . به خصوص Optical Joystick واقعا کارامد و مفید هست . اگه بعد از یه مدت از لمس مداوم صفحه برای انتخاب های متعدد خسته شدید خیلی راحت می تونید به استفاده از این دکمه ها کمی از اون حالت فاصله بگیرید . در کل این تفاوت بین X1 و Diamond2 بسیار مهم هست .
نبود شتاب سنج در X1 و البته وجود جک 3.5 دو تفاوت دیگه ای هست که این دو گوشی رو مقابل هم قرار میده . حالا میت ونید انتخاب کنید ، کدوم امکان بیشتر به درد شما می خوره ؟ البته شما می تونید با تخصیص یه دکمه صفحه رو هر وقت خواستید در X1 به حالت Landscape ببرید . برای من X1 در این زمینه ارجحیت داشت ، از جک 3.5 استفاده بیشتری داشتم.
مقدار رم ها هم تقریبا یکی هست و با سرعت گوشی مشلی نخواهید داشت ولی X1 با داشتن شتابدهنده گرافیکی در این زمینه کمی بهتر عمل خواهد کرد.
در زمینه دوربین بدون شک Diamond2 بهتر هست . کیفیت بسیار خوبی هم داره ولی فلش نداره ! X1 هم دوربین خوبی داره ، کیفیتش کاملا قابل قبول ، فلش داره و فیلم برداریش هم ظاهرا بهتر .
اما یکی از مهمترین مسایل ! باتری !! شاید اصلی ترین دلیلی که باعث شد من بین این دو گوشی X1 رو انتخاب کنم همین مورد بود .
با اطمینان می تونم بگم باتری 1100 واسه Diamond2 کم خواهد بود . شاید نهایتا 2 روز هم جواب بده ولی وقتی به 1500mah فکر می کنید ...
در مورد سیستم عامل ها (هر دو ویندوز موبایل 6.1) و تغییرات خاص هر گوشی در اون هم صحبت نمی کنم چون هر دو به نوبه خود جذابیت خودشون رو دارن.
نتیجه اینکه اگه باتری بارتون خیلی مهم نیست و دنبال یه گوشی جمع و جور ، شیک و با کلاس می گردین Diamond2 می تونه گزینه مناسبی باشه . فراموش نشه Diamond2 صفحه بزرگتری نسبت به X1 داره . شاید اول بگید 0.2 اینچ چیزی نیست ولی در عمل بسیار موثر هست.
اگه باتری براتون مهمه + کیبورد ، در انتخاب X1 جای هیچ شکی نیست ضمن اینکه X1 هم بسیار شیک و زیباست