دستگاه پرس از دو صفحه نئوپان كه دارای سوراخهایی در ۴ طرف بوده تشكیل شده است كه به وسیله پیچ و مهره روی هم بسته میشوند. در روش پرسكردن ابتدا گلها را در لای روزنامه قرار میدهیم، سپس آنها را بین دو صفحه دستگاه پرس میگذاریم و پیچ را محكم كرده تا گلها كاملا تحت فشار باشند و خشك شوند. گلها را طوری بین روزنامه قرار دهید كه فرم آن بههم نخورد و قسمت روی گل به طرف پایین باشد. گلهای جعفری و داودی را بهتر است با روش پرس كردن خشك نكنند بلكه آنها را در روی جعبه در هوای آزاد طوری كه سر آنها بالا باشد خشك كنند.

گلهایی از قبیل ژریرا، بنفشه، داودی مینیاتوری، مارگیریت و همچنین گلها و برگهایی كه ارتفاع و عمق كمتری دارند را میتوان با روش پرس كردن، خشك كرد. در موقع چیدن گل، وسط آن را با دست فشار دهید تا برای پرس شدن آماده شود. اگر دستگاه پرس در دسترس نباشد میتوان از تعدادی كتاب سنگین برای این كار استفاده كرد. بسیاری از گیاهان را میتوان با مواد شیمیایی جاذب الرطوبه خشك كرد. مخصوصا گیاهان حساس مانند اركیده و لیلیوم كه در مواد شیمیایی بهتر خشك میشوند. موادی را كه برای خشك كردن گلها بهكار میبرند عبارت است از: سیلیكا ژل، بُراز، نمك، اسید بوریك، زاج، آرد ذرت و شن. سبكترین و مناسبترین ماده شیمیایی براز است كه برای كارهای هنری و خشككردن گلها مورد استفاده قرار میگیرد كه در داروخانهها موجود است. البته سیلیكا ژل را هم میتوان از داروخانه خریداری كرد.
برای خشككردن گل توسط براز، ابتدا مقداری از ماده را داخل ظرفی میریزیم و گل را به آرامی در روی آن قرار میدهیم. سپس مقداری براز را روی گل میپاشیم و هر از چندگاهی ظرف را تكان میدهیم تا براز كاملا روی تمام گلبرگها را بپوشاند. اگر براز حالت چسبندگی داشت كمی آرد ذرت را با آن مخلوط میكنیم تا از چسبندگی مواد به گل جلوگیری شود.

منبع:
http://www.golemahtab.com/

پ.ن: مطالب پست در همین تاپیک بوده..دلیل تکرار : نمایش تصویری