بله دو هسته ای رو ساپورت می کنه، ولی دو هسته ای داریم تا دو هسته ای!
مادربورد شما دو هسته ای های سری Pentium D رو ساپورت می کنه (یکی دو تا پست بالاتر رو بخون... معرفیش کردم) این صفحه مشخصات مادربورد شماست:
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این هم لیست پردازنده هایی که ساپورت می شن:
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
همون طور که می بینی هیچ یک از پردازنده های سری Pentium Dual-Core یا سری Core™ 2 Duo رو ساپورت نمی کنه.
پنتیوم D ها با اینکه دو هسته ای هستند ولی معماری و تکنولوژی شون قدیمیه. یعنی یه پنتبوم D دو هسته ای مثلا با فرکانس 3 گیگاهرتز، کاراییش نصف پردازنده Dual Core 2180 با فرکانس 2 گیگاهرتز هست! برای مقایسه پردازنده های مختلف می تونید به سایت Tomshardware مراجعه کنید. ضمن اینکه این Pentium D ها مشکلات دیگری هم دارند از جمله من شنیدم خیلی زود داغ می شن. و قیمتشون هم الکی گرونه. مثلا PentiumD با فرکانس بالا فیمتش 100-120 تومانه! در حالی که همون 2180 که معرفی کردم با قیمت 65 تومان کارایی دو برابر داره. خلاصه: PentiumD الان منسوخ شده و یه دلیل قیمت های عجیب و غریبش ارزش خرید نداره.
اگر فقط 60-70 تومان پول داری... و حتما هم می خوای سرعت کامپیوترت بیشتر بشه، (هر چند این افزایش سرعت کم باشه و با هزینه نسبتا زیاد) خوب یه پردازنده PentiumD از همون لیستی که دادم انتخاب کن.
ولی به نظر من باید کل کامپیوتر رو عوض کنی. چون الان اگر مادربوردت رو عوض کنی، رم و کارت گرافیکی که الان داری رو نمی تونی روی مادربورد جدید بذاری. در واقع هم مادربورد عوض می شه و هم پردازنده و هم اجبارا رم و گرافیک. و این کار هزینه اش زیاد می شه ولی کارایی سیستم جدید هم به همون میزانی که پول دادی بالا می ره.
PentiumD یه راه حل کوتاه مدته... 1 سال سرعتت نسبتا خوب می مونه و بعد دوباره مجبوری ارتفا بدی. می تونی 60 تومان بدی یه کمی سرعتت رو بهتر کنی، می تونی 250 تومان بدی (مادربورد90/سی پی یو65/رم25/گرافیک70) و یه چیز خیلی خوب ببندی که تا مدتها مشکل سرعت نداشته باشی. درسته که راه اول ارزون تر تموم می شه ولی Pentium D ارزش پولی رو که می دی نداره و فردا صبح (یک سال دیگه در چنین روزی) دوباره باید دنبال ارتقای سیستم باشی! البته من نمی دونم استفاده ات از کامپبوتر چیه؟ اگر قصد بازی یا کارهای گرافیکی نداشته باشی می تونی کارت گرافیک رو از لیست حذف کنی، (گرافیک آنبورد) و 70 تا 90 تومان از قیمت کل کم می شه.