![]()
سلام
سلام عسلم -شرمنده اگه دیر جواب میدم به سوالاتتون .
توی جوابهاتون خوندم که رشته تحصیلیتون مامایی هست.
آره عزیزم
می خواستم بدونم الان هم به کار مامایی مشغول هستید؟
بلی در بخش زایمان مشغولم .
اولین باری که بچه ای را به دنیا اوردید چه حسی داشتید؟
خیلی خوشحال بودم یادمه تو گروهمون اولین کسی بودم که زایمان گرفتم چه ذوقی کردم و چه تجربهء شیرینی بود . این خاطره همیشه برام زنده ست چون عکسشو دارم که بچه ها دورم و من در حال کلمپ زدن به بند ناف نوزاد در حالیکه می خندم .
چقدر محکم می زنید پشت نوزاد که نفس بکشه؟
ولا این یه کار تجربیه علم که اینو قبول ناره اصولا باید به آرامی دستمون بکشیم پشت بچه که مرکز تنفسش تحریک بشه ولی در بعضی نوزادان بد حال تجربه نشون داده که تا محکم نزنیم پشتش تحریک جواب نمیده و بعضی وقتا مجبوریم که این کارو بکنیم.
البته یم دونم این سوال درست نیست چون اگه جنین به اصطلاح بریج باشه حتما سزارین می شه
اما اگه در حین زایمان با چنین مشکلی مواجه بشید چی کار می کنید؟
عزیزم بستگی داره چه نوع بریچی باشه اگه فرنک بریچ باشه (یعنی جنین با باتکس بیاد )اینو میشه زایمان طبیعی هم انجام داد خوب در صدی ریسک داره که اونم بستگی قرار سر داره .
ولی اگه بریچ از نوع کامل باشه که فوتلینگ بریچ (موقعیکه جنین با دو تا پا یا یک پا )بیاد انجام زایمان طبیعی غیر ممکنه و باید سزارین بشه .
به قول خودتون همه شون سزارین می شن ولی شده که زایمان بریچ از نوع اولی که کفتم بگیرم خیلی هم روند زایمان شیرینی داره اول پاها رو آزاد می کنیم بهد بالاتنه و دستها رو یکی یکب بهدشم با یه ضربه باید سر را خارج کنیم .ولی غیر از این باشه زود به متخصص اطلاع می دهیم.
اولین باری که تونستید صدای قلب یک چنین را توی شکم مادرش گوش کنید چه حسی داشتید؟
حس جالبی بود چون قبلش آدم فکر می کرد چقدر سخته که با یه گوشی معمولی صدای قلب جنین رو از روی شکم مادر شنید واسه همون بعد شنیدن احساس خوشحال می کردم اصلا هر تجربه ای برا اولین بار شیرینه .
فکر کنم در دوره تحصیلیتون سر سزارین هم رفته باشید؟اولین بار وقتی این عمل را دیدی چه حسی داشتید؟(من یک بار با مامانم رفتم تو اتاق..مامانم تا اخر نایستاد..می خواست من را هم ببره بیرون امات بنده با این که کوچیک بودم خوب طاقت اوردم)
احسنت به شما که خوب تحمل کردین .
آره منم همهء این موارد رو خوب دوام آوردم چون دل و جرات به خرج میدم و آدم حساسی نیستم لذا خیلی طبیعی برخورد کردم آره بعضی همکلاسیا بودند که حالشون خراب بشه و فشارشون افت کنه .
فکر نیم کنید این شغل یا رشته تحصیلی بسیار پر مسئویلت و پر زحمت باشه؟
آره واقعا هم رشتهء پر استس و پر مسئولیتیه ( چون ما با جون دو انسان در ارتباطیم )
ولی من کنار میام چون :
اولا:خیلی علاقه دارم
دوما: خیلی اعتماد به نفسم تو اینکار بالاست (تو هیچ زمینه ای اینهمه اعتماد به نفس ندارم )
سوما:با آرامش و خونسردی کارمو انجام میدم نه با اضطراب و استرس
چهارما:همیشه قسمت پر لیوان رو می بینم نه خالی ( خوشبینانه عمل می کنم )
از همه مهم تر شیفت های آروم و بی دغدغه ای دارم معمولا کیس بد کم می بینم (دوستام همیشه بهم می گند لوک)و معمولا به خاطر شیفت های آرومم که همه شون تجربه کردند دوست دارند باهام هم شیفت بشند .
و اینا همه از سر الطاف خداوند برزگ و مهربان که همیشه ودر همه حال شکر گزارش هستم .
مادر من هم ماما بودند و به خاطر مواردی که می دیدند(درباره دختر خانم هایی که برایشنان مشکل به وجود اومده بود)به شدت درباره من و خواهرم حساسیت پیدا کرده بودند و همش نگران بودند
ایا شما هم همین حس را دارید؟
روح مادرتون شاد .
آره منم بعضی وقتا به اینکه دختر منم این دردا رو خواهد کشید و از کجا معلوم من موقع زایمانش پیشش باشم یا نه فکر می کنم .
ولی کسی که زیاد دغدغهء آینده رو به خودم را بدم نه همیشه می گم ایشالله خوب میشه و ..........
نه به گذشته زیاد فکر می کنم نه به آیندهء دور چون سرنوشت هر جور رقم بزنه پیش میره سعی می کنم همیشه حال رو فدای خاطرات بد گذشته و به مبهمات آینده فدا نکنم .
فکر می کنید توی یک ساعت کاری 12 ساعته چند تا زایمان می تونید بگیرید؟
روند هر زایمان با زایمان دیگه فرق می کنه اگه زایمان کاملا طبیعی و بدون دردسر و مشکل باشه مخصوصا از شکم اول و دوم به بالا دیگه برا ماما مثل یه آب خوردن اینجوری هر چند تا باشه ولی بعضی وقتا می بینی سر یه مریض اونقده خسته شدی (جسمی-روحی )که دیگه نایی و حوصله ای برای زایمان دوم نداری خوب با همکاری یه جوی شیفت رو پیش می بریم .
اگه دقیقا بخواین بگم والا گفتم که شیفتام چون معمولا خلوتن بیشتر از 2-3 تا زایمان نگرفتم حتی در شبکاری که 13 ساعته هست .
ممنون از وقتی که برای جواب دادن به سوالات می ذاری
مرسی عزیزم منم تشکر می کنم از لطفتون و زحمتی که برا طرح سوال کشیدین .
از راه دور می بوسمتون
ممنونوم -همچنین __________________