بسياري مي‌‏گويند: اقدام مايكروسافت براي به كارگيري فورمت Pdf با مشخصه جديد ويندوز ويستا در كنار هم گيج كننده است.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ايلنا، چند روز پيش شركت مايكروسافت اعلام كرد: در آفيس جديد از فورمت فايل Pdf پشتيباني خواهد كرد؛ اين در حالي است كه چند ماه پيش، اين شركت در خبري از افزودن فورمتي مشابه با Pdf معروف به Metro به ويندوز ويستا خبر داده بود.
از سال‌‏ها پيش مايكروسافت تدريجا فورمت‌‏هاي آفيس خود را باز كرده و امكان پشتيباني گزينه‌‏هايي نظير Html و Rtf را به آن افزوده است؛ اما فشار وارده بر اين شركت براي باز كردن بخش‌‏هاي بيشتري از آفيس همچنان ادامه داشته است.
در چند سال گذشته، ماهانه حدود 120 هزار نفر خواهان پشتيباني آفيس از فورمت Pdf شده‌‏اند؛ اما اكنون اين سوال مطرح است كه چگونه Pdf و Metro با يك كاربرد در سيستم هاي آينده كنار هم خواهند بود، شايد با عرضه نسخه بتاي آفيس 12 در ماه نوامبر اطلاعات بيشتري در اين مورد به دست بيايد.
مايكروسافت تا به حال در مورد جزييات مربوط به تغييرات ايجاد شده در آفيس 12 هيچ اطلاعاتي منتشر نكرده؛ اين شركت صرفا اعلام كرد: در آفيس 12 در مشخصه‌‏هاي كلي و ظاهر برنامه تغييرات عمده‌‏اي صورت خواهد گرفت.
اسيتون سينوفسكي، در مورد علت افزوده شدن قابليت Pdf به آفيس 12 مي‌‏گويد: مايكروسافت سرمايه‌‏گذاري‌‏هاي عمده‌‏اي صرف باز كردن آفيس كرده است و تا به حال آفيس 2000 و فورمت فايل Html ، آفيس 2003 با Xml ، و اخيرا فورمت Xml باز براي آفيس 12 از جمله تحولات اتفاق افتاده در اين زمينه است.
به عقيده سينوفسكي، افزوده شدن پشتيباني Pdf نيز اقدامي عادي در راستاي اهداف مايكروسافت در حوزه فوق است.
سينوفسكي، با تاكيد بر اينكه هنوز خلي از ويژگي‌‏هاي جديد آفيس 12 منتشر نشده، مي گويد: درخواست‌‏هاي مكرر كاربران مايكروسافت را بران داشته كه فورمت Pdf را به آفيس 12 اضافه كند.
وي، در مورد اينكه چگو مترو و Pdf در كنار هم قرار خواهند گرفت، مي‌‏گويد: مايكروسافت هنوز درگير مذاكرات بر سر مشخصه‌‏هاي جديد در آفيس 12 بوده و هنوز تصميمات نهايي اتخاذ نشده است.