تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 116 از 127 اولاول ... 1666106112113114115116117118119120126 ... آخرآخر
نمايش نتايج 1,151 به 1,160 از 1265

نام تاپيک: تکامل (فرگشت)

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

1. مثال بزنید کجا من ترولینگ کردم

2. چنتا از چندین یوزر دیگر من رو نام ببرید (غیر از dedegoli که بن شده)

3. در اون مستند گفته میشه که انفجار کمبرین با فرگشت داروینی نمیخونه، نه فرگشت بصورت کلی، توجه داشته باشید که نظر داروین تنها یکی از چندین نظر داده شده در مورد فرگشت هست

4. پدیده هایی مثه انفجار کمبرین و این مقاله در مورد اسب ها و فرضیه های مثه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و ... مساله تصادفی نبودن پیدایش گونه ها رو جدی میکنه ... این مساله رو بذارید در کنار امکان انتقال اطلاعات DNA توسط امواج الکترومغناتیسی و تاثیر ذهن بر ماده و ... برای فردی مثل من همین قدر کافی هست که نتیجه بگیرم فرگشت داروینی (تصادف + انتخاب طبیعی)نمیتونه واقعیت رو اونطور که هست منعکس کنه ...
    از این مظلوم نمایی های شما که بگذریم که کاری است که همه ترول ها انجامش میدن، همونطور که گفتم اشکال های اون مستند بارها در همین تاپیک توضیح داده شده و اینکه فرگشت بوسیله انتخاب طبیعی نمی تونه اینها رو توضیح بده هم که خب ادعای شماست که همه جامعه علمی دنیا باهاش مخالف است و شما هم این رو خیلی بهتر از من می دونید. چیزهایی مثل فرگشت کوانتومی یا Morphogenetic fields هم که نه تنها هیچ شواهدی براشون نیست و ایده خام هستند بلکه به خصوص دومی که بر پایه خرافات محض استوار هست. اینکه شما اساسی ترین تئوری فرگشت رو با کوه ها شواهد و مدارک بسیار دقیق و همراهی تمام جامعه علمی نمی پذیرید و به سراغ ایده هایی بسیار عجیب و در بعضی مواقع کاملا واضح غلط می رید دیگه خب فشار ایدئولوژیک شما رو نشون می ده. البته منظور من از "شما" این ترول ای است که ما تصمیم گرفتیم باهاش بحث کنیم وگرنه شما بهتر از من همه اینها رو می دونید.

دیگه چیزهایی مثل انتقال اطلاعات DNA توسط امواج الکترومغناطیسی و تاثیر ذهن بر ماده و این چیزها هم که جای بحث نداره. متوجه هستم که شما علاقه و سابقه بسیار عظیمی در ترویج خراوات شبه علمی دارید ولی خب اینها طنز است و خب در نقش زنگ تفریح تاپیک می تونه موثر باشه که بوده

2. 9 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2016

پيش فرض

اگه تکامل به این صورت تخیلی که بعضی ها میگن خود به خودی بود پس دلیل وجود زبان و حس مزه ها مختلف چه جایگاهی در تکامل داشت؟
    اینجوری که شما می گید باید فقط چیزهای وجود داشته باشه که برای زنده بودن بهش نیاز هست اما دلیل حس مزه های مختلف چیه؟

یا وجود لذت جنسی در تولید مثل چیه؟ اینکه این حس انسان هارو محکوم به تولید مثل میکرده چطور میتونه طراحی شده نباشه؟

5. 5 کاربر از B3HZ@D بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

اگه تکامل به این صورت تخیلی که بعضی ها میگن خود به خودی بود پس دلیل وجود زبان و حس مزه ها مختلف چه جایگاهی در تکامل داشت؟
    اینجوری که شما می گید باید فقط چیزهای وجود داشته باشه که برای زنده بودن بهش نیاز هست اما دلیل حس مزه های مختلف چیه؟

یا وجود لذت جنسی در تولید مثل چیه؟ اینکه این حس انسان هارو محکوم به تولید مثل میکرده چطور میتونه طراحی شده نباشه؟
    خوب
    میوه های پر کالری خوشمزه تر . کالری بیشتر شانس بقا بیشتر
    مثلا مزه گوشت و کلم را مقایسه کن . گوشت خوشمزه تره کالری بیشتری هم داره
    یا تنوع مزه ها میتونه به رسیدن تنوع ویتامین ها کمک بکنه .

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2016

پيش فرض

چرا دلیل احتمالی به وجود اومدنش رو قرار میدی؟ هیچ کس هم نگفت یهویی و از جانب غیب ظاهر شده من گفتم این پیشرفت و تکامل خود به خودی نیست یعنی غیر ممکن ترین چیز دنیا همینه که بگیم این سیستم های منظم و پیچیده هستی شانسی طراحی شده

خوب
    میوه های پر کالری خوشمزه تر . کالری بیشتر شانس بقا بیشتر
    مثلا مزه گوشت و کلم را مقایسه کن . گوشت خوشمزه تره کالری بیشتری هم داره
    یا تنوع مزه ها میتونه به رسیدن تنوع ویتامین ها کمک بکنه .
    برو ... برو عمو جان اینجا واینستا.
    Last edited by تانکر; 21-02-2017 at 09:45.

حـــــرفـه ای B3HZ@D's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2007

پيش فرض

چرا دلیل احتمالی به وجود اومدنش رو قرار میدی؟ هیچ کس هم نگفت یهویی و از جانب غیب ظاهر شده من میگم این پیشرفت و تکامل خود به خودی نمیتونه باشه یعنی غیر ممکن ترین چیز دنیا همینه که بگیم این سیستم های منظم و پیچیده هستی شانسی طراحی شده
    همیشه این کژفهمی بین کلمه "تکامل و فرگشت" اتفاق میافته و فکر کنم شما هم دچارش شدین . شما فکر می کنین که طبیعت میاد و با نیروی خاصی جانوران رو به سمت تکامل میبره ولی در اصل طبیعت یا همون جبر محیطی یک سری شرایط سختی های خاص خودش رو داره که باعث میشه یک جاندار در معرض مرگ قرار بگیره.
    مگر اینکه اون موجود زنده برای مقابله با این شرایط بتونه یک سری صفات منحصر به فرد کسب کنه و توی این شرایط سخت دوام بیاره و بتونه سازش و انطباق بیشتری با محیط داشته باشه و از همه مهمتر تولید مثل کنه .

توی همین روند تلاش برای بقا و انطباق با محیط و به نوعی غلبه کوتاه مدت با جبر محیط , خیلی از جانداران به ناچار بخشی از توانایی ها یا اندام های خودشون رو از دست میدن تا بتونن به حیات فعلیشون ادامه بدن . خیلی از موجودات و جانداران هم بودن که در همین تلاش برای بقا ناموفق بودن و از بین رفتن و به کل منقرض شدن.
    برای همینه که فکر میکنم شما دچار کژفهمی شدین و فرگشت نسبت به تکامل لغت مناسب تری است .

مورد دیگه اینکه شما که اول و آخرش حرف خودت رو میزنی , میشه گفت برای شما سند و مدرک مهم نیست به قولی اگه یک کوه سند هم بذارن جلوتون همچنان پایبند به موضع قبلی می مونید .

این که شما یا من به چی باور داریم و چی رو میتونیم باور کنیم یا نکنیم برای جامعه علمی هیچ اهمیتی نداره .

شما یا دیگران اگر سندی در باب حضور و دخالت یک طراح هوشمند یا هوش ماورایی دارین بهتره به بقیه هم نشون بدین که این هوش ماورایی چطور و در چه قسمتی و روی چه اصولی تاثیرش رو بر روی فرگشت موجودات میذاره و از طرف دیگه ما چطور میتونیم حضور اون هوش ماورایی یا طراحی هوشمند رو مورد بررسی قرار بدیم تا تفاوت بین جبر محیطی و {دخالت الهی/خالق هوشمند/طراحی هوشمند} رو مورد بررسی قرار بدیم و این دو رو از همدیگه متمایز کنیم .

در اصل چیزی که شما مدعی اون هستین نه قابل آزمایش هست , نه قابل پیش بینی و نه قابل رد شدن . به نوعی هیج یک از شرایط علمی مورد نیاز رو نداره.

فرگشت و کل چیزی که ما در طبیعت می بینیم نتیجه میلیاردها سال تغییرات بسیار کوچکه . دانشمندان و محققان با مطالعه فراوان و بررسی همه جنبه ها و بررسی مدارک به نتیجه این تغییرات دسترسی پیدا کردن . ولی من و شما بدون مطالعه مناسب و تنها با فکر کردن میخوایم این پیچیدگی ها رو درک کنیم که به طور مشخص نمیتونیم از پس اون بربیایم و بخاطر این که بتونیم حس کنجکاویمون رو ارضا کنیم میریم و دم دستی ترین پاسخ ممکن رو پیدا و انتخاب می کنیم و میگیم همه این موجودات توسط نیرویی فراطبیعی بوجود اومدن و به زندگی ادامه میدن . به طور واضح همون تفکری که انسان های هزاران سال پیش داشتن .

وضعیت من و شما در مقابل فهم و درک روند فرگشت مثل انسان های نخستین میمونه که یک ماشین حساب دستش داده باشن و اونم هاج و واج ماشین حساب رو دست گرفته و نه درکی از کارکرد اون داره و نه میدونه چی هست .
    چون مطالعه و تحقیق به اندازه کافی نداریم و خیلی از مواقع نمی دونیم دانشمندان و بقیه دارن در مورد چی صحبت میکنن و برای همین در این مواقع قبول فرگشت برامون امکان پذیر نیست چونکه خیلی وقت ها توضیحات رو متوجه نمیشیم یا اصلن به اندازه کافی مطالعه نداشتیم .

شما اگر واقعن به دنبال پاسخ علمی هستین بهتره برین چندتا کتاب و مقاله و سایت درست و حسابی مطالعه کنین , یا این که همین تاپیک رو از ابتدا تا انتها مطالعه کنین به خیلی از پرسش هاتون پاسخ داده میشه.
    ولی اگر دنبال اثبات باورها و اعتقاداتتون هستین بهتره از یک روش دیگه پایه های اون رو محکم کنید . از طرف دیگه نمیشه انتظار داشته باشین که همه پرسش هاتون پاسخ داده بشه چونکه بیشتر کاربران نه وظیفشونه که بیان به شما پاسخ تک تک پرسش ها رو بدن و نه دانش تخصصی [منظورم همه کاربران نیست] در این زمینه دارن که واو به واو جزئیات فرگشت رو بشکافن و برای علامت سوال های شما پاسخی ارائه بدن.

9. 7 کاربر از B3HZ@D بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2016

پيش فرض

همیشه این کژفهمی بین کلمه "تکامل و فرگشت" اتفاق میافته و فکر کنم شما هم دچارش شدین . شما فکر می کنین که طبیعت میاد و با نیروی خاصی جانوران رو به سمت تکامل میبره ولی در اصل طبیعت یا همون جبر محیطی یک سری شرایط سختی های خاص خودش رو داره که باعث میشه یک جاندار در معرض مرگ قرار بگیره.
    مگر اینکه اون موجود زنده برای مقابله با این شرایط بتونه یک سری صفات منحصر به فرد کسب کنه و توی این شرایط سخت دوام بیاره و بتونه سازش و انطباق بیشتری با محیط داشته باشه و از همه مهمتر تولید مثل کنه .

توی همین روند تلاش برای بقا و انطباق با محیط و به نوعی غلبه کوتاه مدت با جبر محیط , خیلی از جانداران به ناچار بخشی از توانایی ها یا اندام های خودشون رو از دست میدن تا بتونن به حیات فعلیشون ادامه بدن . خیلی از موجودات و جانداران هم بودن که در همین تلاش برای بقا ناموفق بودن و از بین رفتن و به کل منقرض شدن.
    برای همینه که فکر میکنم شما دچار کژفهمی شدین و فرگشت نسبت به تکامل لغت مناسب تری است .

مورد دیگه اینکه شما که اول و آخرش حرف خودت رو میزنی , میشه گفت برای شما سند و مدرک مهم نیست به قولی اگه یک کوه سند هم بذارن جلوتون همچنان پایبند به موضع قبلی می مونید .

این که شما یا من به چی باور داریم و چی رو میتونیم باور کنیم یا نکنیم برای جامعه علمی هیچ اهمیتی نداره .

شما یا دیگران اگر سندی در باب حضور و دخالت یک طراح هوشمند یا هوش ماورایی دارین بهتره به بقیه هم نشون بدین که این هوش ماورایی چطور و در چه قسمتی و روی چه اصولی تاثیرش رو بر روی فرگشت موجودات میذاره و از طرف دیگه ما چطور میتونیم حضور اون هوش ماورایی یا طراحی هوشمند رو مورد بررسی قرار بدیم تا تفاوت بین جبر محیطی و {دخالت الهی/خالق هوشمند/طراحی هوشمند} رو مورد بررسی قرار بدیم و این دو رو از همدیگه متمایز کنیم .

در اصل چیزی که شما مدعی اون هستین نه قابل آزمایش هست , نه قابل پیش بینی و نه قابل رد شدن . به نوعی هیج یک از شرایط علمی مورد نیاز رو نداره.

فرگشت و کل چیزی که ما در طبیعت می بینیم نتیجه میلیاردها سال تغییرات بسیار کوچکه . دانشمندان و محققان با مطالعه فراوان و بررسی همه جنبه ها و بررسی مدارک به نتیجه این تغییرات دسترسی پیدا کردن . ولی من و شما بدون مطالعه مناسب و تنها با فکر کردن میخوایم این پیچیدگی ها رو درک کنیم که به طور مشخص نمیتونیم از پس اون بربیایم و بخاطر این که بتونیم حس کنجکاویمون رو ارضا کنیم میریم و دم دستی ترین پاسخ ممکن رو پیدا و انتخاب می کنیم و میگیم همه این موجودات توسط نیرویی فراطبیعی بوجود اومدن و به زندگی ادامه میدن . به طور واضح همون تفکری که انسان های هزاران سال پیش داشتن .

وضعیت من و شما در مقابل فهم و درک روند فرگشت مثل انسان های نخستین میمونه که یک ماشین حساب دستش داده باشن و اونم هاج و واج ماشین حساب رو دست گرفته و نه درکی از کارکرد اون داره و نه میدونه چی هست .
    چون مطالعه و تحقیق به اندازه کافی نداریم و خیلی از مواقع نمی دونیم دانشمندان و بقیه دارن در مورد چی صحبت میکنن و برای همین در این مواقع قبول فرگشت برامون امکان پذیر نیست چونکه خیلی وقت ها توضیحات رو متوجه نمیشیم یا اصلن به اندازه کافی مطالعه نداشتیم .

شما اگر واقعن به دنبال پاسخ علمی هستین بهتره برین چندتا کتاب و مقاله و سایت درست و حسابی مطالعه کنین , یا این که همین تاپیک رو از ابتدا تا انتها مطالعه کنین به خیلی از پرسش هاتون پاسخ داده میشه.
    ولی اگر دنبال اثبات باورها و اعتقاداتتون هستین بهتره از یک روش دیگه پایه های اون رو محکم کنید . از طرف دیگه نمیشه انتظار داشته باشین که همه پرسش هاتون پاسخ داده بشه چونکه بیشتر کاربران نه وظیفشونه که بیان به شما پاسخ تک تک پرسش ها رو بدن و نه دانش تخصصی [منظورم همه کاربران نیست] در این زمینه دارن که واو به واو جزئیات فرگشت رو بشکافن و برای علامت سوال های شما پاسخی ارائه بدن.
    یه جوری میگی که انگار همه دانشمند ها و جامعه علمی موافق فرگشت هستن و فقط من مخالفم! از طرفی داری میگی این پروسه میلیاردها سال زمان نیاز داشته اما نهایت عمری که برای زمین تخمین زده شده 1 میلیارد سال بوده ... ما تو هزاران سال پیش چه تکاملی داشتیم؟ با همین سرعت بخواهیم حساب کنیم به وجود اومدن حیات هزاران میلیارد سال زمان نیاز داشته.

در مورد مغز بیشتر تحقیق کنید تا متوجه بشید این فقط یه جسم و حجم ساده نیست و چیزی تخیلی و فرا هوشمنده که هیج عقل سلیمی نمیتونه ادعا کنه شانسی چنین دستگاهی شکل گرفته. من نظر دانمشندهای خارجی هم که میخوندم هیچ کدومشون نگفته بود فرگشت هوشمند نبوده و شانسی بوده!!! اما کاربرهای اینجا مثل اینکه از محقق های اونجا فراتر رفتن.

از افرادی که تو زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارن در مورد مغز بپرس تا نظرشون رو در مورد فرگشت خود به خودی بهت بگن...

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

یه جوری میگی که انگار همه دانشمند ها و جامعه علمی موافق فرگشت هستن و فقط من مخالفم!
    بله همینطوره. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (از همه رشته ها) فرگشت رو قبول دارند.

از طرفی داری میگی این پروسه میلیاردها سال زمان نیاز داشته اما نهایت عمری که برای زمین تخمین زده شده 1 میلیارد سال بوده ...
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ما تو هزاران سال پیش چه تکاملی داشتیم؟ با همین سرعت بخواهیم حساب کنیم به وجود اومدن حیات هزاران میلیارد سال زمان نیاز داشته.
    لطفا حساب کنید ببینیم چطور این عددها رو بدست میارید.

در مورد مغز بیشتر تحقیق کنید تا متوجه بشید این فقط یه جسم و حجم ساده نیست و چیزی تخیلی و فرا هوشمنده که هیج عقل سلیمی نمیتونه ادعا کنه شانسی چنین دستگاهی شکل گرفته.
    هیچ کس نگفته مغز یک جسم و حجم ساده است. یک ساختار بسیار پیچیده است ولی تصور اینکه "تخیلی" است خودش تخیلی است. هیچکس هم (از جمله فرگشت) مدعی نمیشه مغز شانسی شکل گرفته.

من نظر دانمشندهای خارجی هم که میخوندم هیچ کدومشون نگفته بود فرگشت هوشمند نبوده و شانسی بوده!!! اما کاربرهای اینجا مثل اینکه از محقق های اونجا فراتر رفتن.
    در لینکی که در بالا دادم نوشته 97 درصد دانشمندان فرگشت رو می پذیرند و 87 درصد می پذیرند که این حاصل یک پروسه طبیعی بوده. این به معنی شانس نیست.

از افرادی که تو زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارن در مورد مغز بپرس تا نظرشون رو در مورد فرگشت خود به خودی بهت بگن...
    من در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کنم... نظرم هم مشخص است.

12. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن طراحی صفحات وب kian98's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2014
    محل سكونت
    در لباس هایم

پيش فرض

یه جوری میگی که انگار همه دانشمند ها و جامعه علمی موافق فرگشت هستن و فقط من مخالفم! از طرفی داری میگی این پروسه میلیاردها سال زمان نیاز داشته اما نهایت عمری که برای زمین تخمین زده شده 1 میلیارد سال بوده ... ما تو هزاران سال پیش چه تکاملی داشتیم؟ با همین سرعت بخواهیم حساب کنیم به وجود اومدن حیات هزاران میلیارد سال زمان نیاز داشته.

در مورد مغز بیشتر تحقیق کنید تا متوجه بشید این فقط یه جسم و حجم ساده نیست و چیزی تخیلی و فرا هوشمنده که هیج عقل سلیمی نمیتونه ادعا کنه شانسی چنین دستگاهی شکل گرفته. من نظر دانمشندهای خارجی هم که میخوندم هیچ کدومشون نگفته بود فرگشت هوشمند نبوده و شانسی بوده!!! اما کاربرهای اینجا مثل اینکه از محقق های اونجا فراتر رفتن.

توی تکامل کوچک ترین روندی میتونه کل یه نسل از یه جاندار رو تغییر بده . بعدش هم فقط یه نسل از یه جانور نیست که در حال تکامله . تریلیون ها تریلیون موجود و جانور تک سلولی در زمان های اولیه حیات در حال تکامل بودند . تکامل چیز عجیبی نیست که بخواد هزاران میلیارد سال طول بکشه . اصلا یه میلیارد سال میدونید چه زمان زیادیه ؟

یعنی 365000000000 روز . عمر جهان حدودا 13.7 میلیارد ساله که میشه روند میگیریم 14 میلیارد سال . یعنی 5110000000000 روز . تنها چیزی که برای حیات لازم بوده عنصر کربن بوده و محلولی بنام آب . تا اینطوری کربن با سایر عناصر پیوند ایجاد کنه و بتونه آمینو اسید ها که سازنده پروتئین ها هستند رو بسازه که رشته های پروتئین تقریبا تمام ساختار بدن موجودات زنده رو تشکیل میدهند .
    حالا اگه توی یه منطقه از اقیانوس های دوران آغازین زمین این اتفاق افتاده باشه به راحتی حیات نخستین میتونسته در سرتاسر زمین که در اون زمان تغریبا تمام سطح زمین رو آب گرفته بود پخش بشه.

در لحظه ای هم که ما داریم زندگی می کنیم بدن ما داره خودشو تطبیق میده . و این تطبیق باعث تکامل میشه . مثلا علت سفید بودن اروپایی ها چیه ؟ در آغاز نسل انسان از قاره آفریقا شروع شد و تمامی مردم جهان سیاه بودن ولی بعد ها که انسان ها به اروپا مهاجرت کردند نیاز به ویتامین D داشتند در حالی که در اروپا اکثر روز ها ابری بود و آفتابی نبود ولی چون از ماهی و دام ها تغذیه می کردند پوست اونها همچنان سیاه بود اما بعد از شروع کشاورزی دوباره میزان ویتامین D مردم کم شد و پوست ها شروع به کم کردن تولید ملالین کردند تا بتونند نور بیشتری رو جذب کنند و سرانجام این شد که مردم اروپا سفید پوست شدند .
    انسان خردمند از 200 هزار سال پیش پا به عرصه وجود گذاشت و تا قبل از اون انسان ها موجوداتی بودند که فقط کمی با شامپانزه ها تفاوت داشتند ولی انسان در طی 200 هزار سال چنان تکاملی کرد که الآن ما هستیم. پس اگر اینطور هست باید چندین میلیارد سال طول میکشید تا انسان بتونه به این درجه از عقل و هوش برسه ...
    Last edited by kian98; 22-02-2017 at 16:20.

14. 2 کاربر از kian98 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Oct 2016

پيش فرض

من در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می کنم... نظرم هم مشخص است.

حرف باد هواست. مخصوصا حرف انسان هایی مثل تو ... دلیل و مدرک بیار کی و کجا و تا حدی فعالیت داشتی تو این زمینه!؟!؟!
    چون خیلی بعید میدونم چیز زیادی از هوش مصنوعی بدونی.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •