تبلیغات :
دانلود فیلم جدید
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

نمايش نتايج 1 به 2 از 2

نام تاپيک: بدسکتور گرفتن هارد و از کار افتادن هارد

در آغاز فعالیت Reza_red555's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2026

پيش فرض بدسکتور گرفتن هارد و از کار افتادن هارد

سلام هارد من بدکستور گرفت و این بدسکتور ها بیشتر شد تا اینکه هارد از کار افتاد
    یعنی خوب بود داشتم کار میکردم با اون بدسکتور ها
    ولی یه ایمیج دانلود کرده بودم از تورنت که مچش کردم با سیستم تا اینکه صدا کارکرد بی وقفه هارد شنیده می شد بعدش دیگع از کار افتاد

ممکنه به خاطر ایمیج بوده باشه؟ ( آخه الان هارد صداش معمولیه مثل وسترن دیگه ای که دارم و و قتی به سیستم میزنم هنگ میکنه یک بار فقط شناسایی کرد)

کـاربـر بـاسـابـقـه EHSANRF's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2006

پيش فرض

خیر، خود فایل ایمیج باعث ایجاد بدسکتور یا خرابی فیزیکی هارد نمی‌شود. اما اتفاقی که برای دوست شما افتاده، بسیار رایج است و توضیح مشخصی دارد.

بیایید ماجرا را قدم به قدم تحلیل کنیم:

۱. وضعیت اولیه: هارد از قبل «بیمار» بوده
    دوست شما خودش گفته: «هارد من بدسکتور گرفت و این بدسکتورها بیشتر شد تا اینکه هارد از کار افتاد» و «یعنی خوب بود داشتم کار می‌کردم با اون بدسکتورها».

این یعنی:

هارد دیسک از قبل دچار بدسکتور فیزیکی (نه منطقی) بوده.
    بدسکتورهای فیزیکی معمولاً پیش‌رونده هستند؛ یعنی به مرور زمان و با استفاده از هارد، تعدادشان بیشتر می‌شود.
    کار کردن با هاردی که بدسکتور دارد، مثل رانندگی با ماشینی است که ترمز آن کار نمی‌کند: ممکن است چند روز خوب به نظر برسد، اما مطمئناً در نهایت تصادف می‌کند.

۲. نقش ایمیج تورنت: «آخرین نی»
    ایمیج دانلود شده (مثلاً یک فایل ISO یا IMG) هیچ تفاوتی با سایر فایل‌ها از نظر تأثیر روی هارد ندارد. اما دو اتفاق در فرآیند استفاده از آن افتاده:

بار خواندن/نوشتن سنگین: هنگام دانلود تورنت و به خصوص هنگام «مچ کردن» با سیستم (احتمالاً منظور مونت کردن ایمیج، نصب برنامه یا کپی فایل‌های درون آن است)، هارد دیسک مجبور می‌شود حجم زیادی از داده را در بخش‌های مختلف بخواند و بنویسد. این فعالیت سنگین، روی یک هارد از قبل ضعیف شده با بدسکتور، باعث می‌شود که هدها مجبور شوند مدام روی بدسکتورها بکوبند و تلاش کنند اطلاعات را بخوانند.

صدای بی‌وقفه: صدایی که دوست شما توصیف کرد («صدای کار بی‌وقفه هارد شنیده می‌شد») صدای کلاسیک تلاش مکرر هارد برای خواندن یک سکتور معیوب است. هارد دیسک مرتباً سعی می‌کند یک قسمت آسیب دیده را بخواند، خطا می‌دهد، دوباره تلاش می‌کند و همین چرخه باعث تولید صداهای کلیک، خراش یا سایش پیوسته می‌شود. این فرآیند می‌تواند در نهایت به گیر کردن هد یا آسیب دیدن کامل سطح دیسک منجر شود.

۳. وضعیت فعلی هارد (صدای عادی اما سیستم هِنگ می‌کند)
    این وضعیت بسیار رایج است و نشان می‌دهد:

هارد مکانیکی هنوز می‌چرخد و هدها حرکت می‌کنند (به همین دلیل صدا نرمال است).

اما فرمینگ (Firmware) یا جدول تخصیص فایل‌ها (FAT/MFT) آسیب دیده یا در اثر بدسکتورهای زیاد، هارد قادر به خواندن اطلاعات ضروری نیست.

وقتی سیستم عامل سعی می‌کند هارد را شناسایی کند، در بخش معیوب قفل می‌کند (هنگ می‌کند). یک بار موفق به شناسایی شده، اما احتمالاً پس از آن دیگر نتوانسته به درستی اطلاعات را بخواند.

نتیجه‌گیری نهایی:
    نه، ایمیج تورنت علت ایجاد بدسکتورها نبوده.
    علت اصلی: خود هارد دیسک در حال مرگ تدریجی (به دلیل دلایل فیزیکی مثل فرسودگی، ضربه، نوسان برق یا نقص کارخانه‌ای) بوده است. دانلود و استفاده از ایمیج تورنت فقط «جرقه آخر» بود که فشار کاری را به حدی رساند که هارد دیگر نتوانست به کار خود ادامه دهد.

اگر آن ایمیج را هم دانلود نمی‌کرد، باز هم هارد چند روز یا چند هفته بعد با یک کار معمولی دیگر (مثل کپی یک فیلم یا روشن کردن سیستم) از کار می‌افتاد.

توصیه‌های عملی:
    هارد را دیگر به سیستم وصل نکنید مگر برای بازیابی اطلاعات حرفه‌ای. هر بار وصل کردن ممکن است آسیب را بیشتر کند.

اگر اطلاعات مهمی دارد، به هیچ عنوان از نرم‌افزارهای تعمیر هارد (مثل HDD Regenerator یا چک دیسک ویندوز) استفاده نکند، چون این کار وضعیت را بدتر می‌کند.

تنها راه امیدوارکننده: مراجعه به مرکز بازیابی اطلاعات حرفه‌ای (دیتا ریکاوری). آنها در اتاق تمیز (کلین روم) می‌توانند پلاترها را خارج کرده و اطلاعات را مستقیماً بخوانند.

برای خودتان: هاردهای دارای بدسکتور را جدی بگیرید. به محض دیدن اولین Bad Sector با SMART، فوراً از اطلاعات بکاپ بگیرید و هارد را تعویض کنید. هیچ نرم‌افزاری بدسکتور فیزیکی را «درمان» نمی‌کند.

پس خیالتان راحت باشد؛ ایمیج تورنت مقصر نبود، فقط هارد از قبل آماده خداحافظی بود.

3. این کاربر از EHSANRF بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •