سلام
مدتی بود می خواستم این تاپیک رو ایجاد کنم. ولی متاسفانه ضیق وقت مانع این کار می شد که بالاخره فرصتی فراهم شد و سعی می کنم ازش استفاده ی کامل رو ببرم.
هدف تاپیک:
گویا قدیم تاپیکی برای اشعار نظامی به صورت نظم وجود داشته:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
که به دلایلی که بنده ازش بی خبرم بسته شده.
اما هدف این تاپیک کاملا با تاپیک مذکور متفاوت هستش. هدف این تاپیک نوشتن آثار به صورت نثر و تا حد ممکن عامیانه و به صورت داستانی هستش. دلیل ایجادش هم آشنا نمودن دوستان با اشعار این شاعر بزرگ کشورمون هست. اشعاری که از لحاظ بار معنایی انقدر جذاب و پر محتوا هستن که بعد از چندین قرن هنوز
می تونن روی طرز فکر و فرهنگ خواننده تاثیر مثبت بذارن.
قوانینی هم برای ارسال پست جهت حفظ نظم تاپیک تعیین کردم که در ذیل بهشون اشاره می کنم:
1- در صورت تمایل برای همکاری در تاپیک و نوشتن اشعار به صورت نثر، حتما متن رو خودتون بنویسید. متون کپی شده از سایت های مختلف به هیچ وجه مورد نیاز این تاپیک نیست.
2- مهم نیست که متنی که می نویسید از لحاظ معنایی 100% همون معنی که شاعر خواسته رو برسونه. ولی سعی کنید حداقل 70% به منظور شاعر نزدیک باشه.
3- اگر فکر می کنید متنی که دیگران نوشتن از پایه اشتباه هستش، فقط با یک پست توضیحات مربوطه رو به صورت انتقاد سازنده بیان کنید.
4- داستانی بودن و عامیانه بودن متن از اهمیت بالایی برخورداره. چون اشعار به صورت نظم به راحتی با یه جست و جوی ساده پیدا می شه.
5- توی اشعار گاهی یه مساله ای زیاد تکرار می شه. (متاسفانه اگه یه آرایه ادبی هم باشه من اسمش رو نمی دونم.) مثلا یه کنیزی تو چند بیت داره قربون و صدقه ی پادشاه می ره. این مدل بخش ها، جهت حفظ جذابیت داستان، کوتاه یا حذف بشه.
6- حتما حتما حتما اشعار به صورت یک داستان روان و مختصر و مفید نوشته بشه تا هرکس تاپیک رو باز کرد، بتونه ازش استفاده کنه و نیازی به دانش خاصی غیر از خواندن نداشته باشه.
7- اگه بخشی برای شخص شما جذاب بود و خواستین توضیح بیشتری بدین، حتما توضیحات خودتون رو داخل پرانتز قرار بدین. چنین توضیحاتی حداکثر 2-3 جمله هستن.
8- اگر دوست داشتید توضیح بیشتری راجع به شعری بدین، بعد از نوشتن شعر به صورت داستانی، به صورت جدا از داستان، توضیحات خودتون رو بنویسید.
9- اگر احساس کردین یک بیت یا نهایتا دو بیت از شعر انقدر نظمش زیباست و ترجیح می دین خود شعر رو هم بنویسین، حتما قبل یا بعدش، همون بیت رو هم به نثر بنویسید.
در صورت لزوم، بندهایی به این قوانین اضافه خواهد شد.

جواب بصورت نقل قول