12. ریم و ادعاهای باورنکردنی درباره تبلت پلی بوک
نقل قول از سال 2010: «فکر می کنم پلی بوک تبلت را از نو تعریف می کند... بنابراین، به نظرم به وضوح یک عملکرد خیلی بالاتر را در مقابل دیگران قرار می دهد و شما بیشتر از آن را هم خواهید دید.»
خوشا به حال ما! مدیر عامل همیشه آماده برای شلیک به اپل، جیم بالسیلی به سمت آیپد آتش کرد و ضمن معرفی پلی بوک گفت «معنای تبلت را از نو تعریف می کند.» بله، دقیقاً استانداردهای بالاتری در مقابل دیگران قرار گرفت! به خصوص از ترس باتری افتضاح پلی بوک، عرضه ضعیف آن و نیاز به یک دستگاه بلکبری دیگر برای ارائه اینترنت به این تبلت. تا فصل اول 2012 نیم میلیون پلی بوک فروخته شده بود، ولی اپل هر سه ماه یک بار حداقل 14 میلیون آیپد می فروشد.
11. وقتی گوگل خود بزرگ بین می شود
نقل قول از سال 2010: «در اصل من فکر می کنم مردم نمی خواهند گوگل به سوالات شان جواب بدهد، بلکه می خواهند گوگل به آنها بگوید کار بعدی که انجام می دهند باید چه باشد.»
در جریان مصاحبه ای با وال استریت ژورنال، اریک اشمیت با بیانات همیشگی اش درباره چشم انداز آینده گوگل و نحوه اتکای مردم به این موتور جستجو، باعث شد اوضاع دوباره عجیب شود. ایده اینکه ما کارگران مجازی گوگل شویم و از آن دستور بگیریم، چندان خوشحال کننده نیست. بگذارید امید داشته باشیم که این بخشی از نقشه استادانه این شرکت برای پول در آوردن نباشد.
10. وقتی استیو جابز گفت که مطالعه، مُرده است
نقل قول از سال 2008: «فرقی نمی کند یک محصول چقدر خوب باشد، حقیقت این است که مردم دیگر نمی خواهند مطالعه کنند... کل این فضا دچار خدشه شده چون مردم دیگر مطالعه نمی کنند.»
استیو جابز یک بار گفت که کیندل آمازون شکست خواهد خورد چون امریکایی ها دیگر کتاب نمی خوانند. یک اظهار نظر جذاب ولی در عین حال متقلبانه توسط ایده پرداز دنیای فناوری، به خصوص که همزمان او و شرکتش مشغول آماده سازی اولین نسل آیپد بودند که دسترسی آسان به هزاران کتاب الکترونیکی و مقاله اینترنتی را میسر می کرد. 3 سال بعد زندگینامه استیو جابز نوشته والتر آیزاکسن در فهرست پر فروش ترین کتاب های سال آمازون قرار گرفت. این عادت جابز بود که حوزه هایی را که اپل در آنها حضور نداشت، بی اهمیت جلوه دهد. زیرا اگر از آنها تعریف می کرد، این پرسش به وجود می آمد که چرا اپل وارد آنها نشده و اگر ورود به آنها طول می کشید، سوالات پیچیده تری به وجود می آمد. خلاصه که مردم همچنان کتاب می خوانند.
9. ادعای بالمر در مورد سهم آیفون در بازار
نقل قول از سال 2007: «هیچ شانسی وجود ندارد که آیفون سهم محسوسی در بازار کسب کند. ابداً شانسی وجود ندارد.»
مدیر عامل مایکروسافت حسابی از شکست تلفن هوشمند اپل در کسب سهم مناسب از بازار مطمئن بود. اما امروز آیفون پشت سر تلفن های اندرویدی، در حدود 20 درصد از سهم تلفن های هوشمند را در دنیا به خود اختصاص داده و دومین پلتفرم بزرگ این حوزه محسوب می شود. دو دو تا می شود چهار تا جناب بالمر.
8. پاتریک لو و اشاره بد شگون به سلامت استیو جابز
نقل قول از سال 2011: «فکر می کنم تا زمانی که استیو جابز زنده است، امکان ندارد iOS را یک سیستم عامل باز ببینیم. وقتی استیو جابز در گذشت که احتمالاً آن روز چندان دور نیست، اپل مجبور خواهد شد تصمیمات استراتژیکی در باره باز کردن پلتفرم بگیرد.»
به خاطر مشکلات مرتبط با سرطان، استیو جابز ظرف چند سال در جلوی چشمان ما آب رفت و سر انجام از میان مان هم. مدیر عامل Netgear (شرکت ساخت تجهیزات شبکه و سایر سخت افزارها) بعدها درباره اظهار نظری که آن روزها کرده بود ابراز پشیمانی کرد چراکه گفته بود "مرگ استیو جابز چندان دور نیست" و این را گشایشی برای باز شدن پلتفرم iOS در نظر گرفته بود. خیلی ها حرف او را نشانه ای دال بر قریب الوقوع بودن مرگ جابز در نظر گرفتند در صورتی که او اطلاعی از وضع جابز نداشت. او بعدها با ابزار پشیمانی گفت: «من عمیقاً متاسفم که حرف هایم این گونه تعبیر شدند، و تنها بهترین چیزها را برای استیو می خواستم.»
7. زاکربرگ و به تمسخر گرفتن اعتماد کاربران به فیسبوک
نقل قول از سال 2010: «مردم خودشان اطلاعات را تقدیم مان می کنند. نمی دانم چرا. به من اعتماد دارند. کند ذهن های احمق.»
زاکربرگ که در سن 19 سالگی فیسبوک را در خوابگاه هاروارد راه انداخت، در همان دوره پیام هایی را با یکی از دوستانش رد و بدل کرد که در سال 2010 لو رفتند و مشخص شد که مدیر عامل فیسبوک اعتماد کاربران و نداشتن نگرانی های امنیتی را مسخره می کرده. او این مورد را تایید کرد و به خبرنگار نیویورک تایمز گفت: «به گمانم من بزرگ شده ام و خیلی چیزها [از آن ماجرا] یاد گرفته ام.» از مسخره کردن کاربران، تا انتخاب به عنوان مرد سال مجله تایم در سال 2010. این یعنی مدیریت خسارات وارده!؟
6. مخترع اترنت و پیش بینی فروپاشی اینترنت
نقل قول از سال 1995: «تقریباً اکثریت پیش بینی هایی که اکنون درباره سال 1996 انجام می شود اشاره به رشد انفجاری اینترنت دارند ولی من معتقدم به زودی اینترنت تبدیل به یک اَبَر نو اختر می شود و در سال 96 به طور مصیبت باری فرو می پاشد.»
موسس 3Com و مخترع اترنت، رابرت متکالف، یکی از مسخره ترین پیش بینی هایی را که امکان پذیر بود در مورد اینترنت انجام داد. او حتی کلمه به کلمه تضمین داد که اگر پیش گویی اش شکست خورد، جملات چاپ شده خودش در این باره را بخورد! و حدس بزنید چه شد؛ او در سال 1999 در کنفرانس World Wide Web، یک کپی از سخنرانی اش را داخل دستگاه مخلوط کن ریخت، با یک مایع مخلوط کرد و جلوی تمام حضار سر کشید. خب، راه ساده ترش این بود که استاد بگویند اشتباه کردم ولی مرد است و حرفش.
5. جابز و شلیک مستقیم به تلفن ESPN ساخت سامسونگ
نقل قول از سال 2006: «تلفن شما احمقانه ترین ایده مزخرفی است که تا حالا به گوشم خورده.»
می گویند ماجرا این طور اتفاق افتاده؛ رئیس ESPN جورج بودنهایمر جابز را -که هرگز حرفش زیر زبانش نمی ماند- در جریان جلسه هیئت مدیره دیزنی در اورلاندو می بیند، جلو می رود، خودش را معرفی می کند و در عوض، یک خوشامدگویی غیر دوستانه دریافت می کند؛ به این صورت که جابز به او نگاهی می اندازد، آنچه را که در سرش می گذرد بی کم و کاست تحویل او می دهد، و بعد سرش را زیر می اندازد و می رود. سلام گانگستر!
4. اسکات مک نیلی، راستگویی در میان دروغگو ها
نقل قول از سال 1999: «شما به هر صورت هیچ امنیتی ندارید. بی خیالش شوید.»
موسس مشترک سان مایکروسیستمز، اسکات مک نیلی خیلی خیلی با جرات است و وقتی خبرنگاران درباره امنیت پلتفرم جینی که شرکتش در آن سال ها ارائه کرده بود از او پرسیدند، هیچ خجالتی از گفتن واقعیت درباره امنیت اینترنت به خود راه نداد. جواب او، یک دنیا حرف است.
3. بالمر و عصبانیت از استخدام کارمندش توسط گوگل (18+)
نقل قول از سال 2005: «اریک اشمیت کثافت یک هرزه عوضی است. خودم زیر کثافت دفنش می کنم، قبلاً هم این کار را کرده ام، و باز هم خواهم کرد. گوگل کثافت را نابود می کنم!»
مهندس سابق مایکروسافت، مارک لوکوفسکی طرف دیگر این صحنه وحشتناک بود. تصور کنید او به استیو بالمر خبر داد که قصد ترک مایکروسافت را دارد. بالمر گفت: «فقط به من بگو نمی روی به گوگل» و وقتی پاسخ ناامید کننده را شنید یک صندلی را به آن طرف اتاق پرت کرد و از خجالت مدیر عامل وقت گوگل در آمد. می گویند بیل گیتس هم به خاطر رفتن لوکوفسکی به مرز خودخوری رسیده بود. بعدها مایکروسافت متنی منتشر و این داستان را اغراق آمیز توصیف کرد اما لوکوفسکی به Wired.com گفت: «چرا این [تکذیب] همه را متعجب کرده؟» شاید چون...!!!
2. بحران اسپم ها حل شد جناب گیتس؟
نقل قول از سال 2004: «تا دو سال دیگر ماجرای اسپم ها تمام شده خواهد بود.»
شاید برخی ژورنالیست ها از کنار ماجرای "حافظه 640 کیلوبایتی" آسان گذشته باشند ولی بیل گیتس هرگز نتوانست از شر نقل قول بالا خلاص شود چون در جمع گروهی برگزیده از حضار در کنفرانس اقتصاد جهانی صحبت می کرد. گیتس اشاره کرد که مایکروسافت با 3 رویکرد مختلف در حال بررسی راه خلاصی کاربران از ایمیل های اسپم است. 9 سال گذشته و ما هنوز صبورانه منتظر هستیم. تیک-تاک-تیک-تاک-تیک-تاک، تقویم تاریخ.
1. جمله معروف کن اولسن
نقل قول از سال 1977: «هیچ دلیلی ندارد که یک نفر در این خانه بخواهد کامپیوتر داشته باشد.»
هیچ بحثی درباره اینکه موسس افسانه ای DEC (یا Digital Equipment Corporation) این جمله را گفته یا خیر وجود ندارد. هر چند خودش بعدها گفت که منظورش کامپیوترهایی بوده که خانه ها را اداره می کرده اند، نه کامپیوترهای شخصی. ولی متن اصلی مصاحبه چیز دیگری را نشان می دهد. اولسن چیزی را که گفته، گفته و هیچ توضیحی هم به آن نیفزوده. دوست عزیز، حالا همه به این جمله می خندند و با کامپیوتر از داخل خانه، شکلک های در حال خنده خودشان را به اشتراک می گذارند. راه فراری هم نیست.
narenji.ir